Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-24@19:16:52 GMT

اختصاص عوارض به شهرداری‌ها به رسمیت شناخته شود

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۷۸۴۶

به گزارش ایلنا، این نشست با حضور مهدی جمالی نژاد معاون عمرانی وزیر کشور، قدرت الله نوروزی شهردار اصفهان، ایرج شهین باهر شهردار تبریز، حیدر اسکندرپور شهردار شیراز، علی بهارمست شهردار رشت، کریم شفیعی شهردار اراک و عباس امینی زاده شهردار بندرعباس، در ساختمان مرکزی شهرداری تهران برگزار شد.

بنابر اعلام شهرنوشت، در این جلسه مباحثی پیرامون لایحه «مالیات بر ارزش افزوده» و «طرح جامع مدیریت شهری» مطرح شد و نمایندگان شهرداری تهران گزارشی درباره روند بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده در کمیسیون های مجلس ارائه دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیروز حناچی، شهردار تهران در این باره گفت: اصلی‌ترین موضوع شهرداری های کلانشهرها، لایحه مالیات بر ارزش افزوده است که در مجلس مطرح شد و تصور ما پیشتر این بود که تصویب می شود، اما با اعتراض شهرداران کلانشهرها تصویب این طرح «دو شوری» شد و کمیسیون مربوطه تا به حال سه جلسه در این باره برگزار کرده است که آخرین آن دیروز بود و مباحث عمدتا مباحثی بود که به کلانشهرها بر می گشت.

وی با اشاره به انسجام عمل میان شورای عالی استان‌ها، شهرداران کلانشهرها و وزارت کشور در این باره عنوان کرد: تجربه منسجم عمل کردن در این قضیه تجربه خوبی بود و فراکسیون مدیریت شهری و فراکسیون امید هم همراهی خوبی در این زمینه کرده اند، بنابراین باید این مسیر را تا انتها طی کنیم. فکر می کنم لازم است شهرداران با نمایندگان خود در استان ها صحبت کنند که جمع زیادی درگیر این موضوع شوند.

حناچی ادامه داد: عوارض برای شهرداری ها باید به رسمیت شناخته و به راحتی به حساب شهرداری ها واریز شود. درباره مالیات ملی و محلی هم خوشبختانه به اتفاق نظر رسیده ایم و این هم باید در اختیار شهرداری ها قرار بگیرد و شهرداری ها هم موظف به ارائه خدمات بیشتر شوند تا بتوانند عوارض بیشتری بگیرند.

در ادامه سناریوهای مختلف برای مقابله با طرح جامع شهری مطرح و قرار شد تمامی سناریوهای پیش رو اعمال شود تا جلوی تصویب برخی مواد این طرح گرفته شود.

جمالی نژاد: طرح جامع مدیریت شهری ناپخته است

در این جلسه مهدی جمالی نژاد - معاون عمرانی وزیر کشور از تلاش شهرداری‌ها برای حل مشکلات مربوط به عوارض تقدیر کرد و گفت: از آنجا که من خود در شهرداری بودم، در وزارت کشور به دنبال حل مشکلات شهرداری‌ها هستم.

وی با بیان اینکه موضوع مهم برای شهرداران کلانشهرها طرح جامع مدیریت شهری در مجلس است، افزود: این یکی از دغدغه های شهرداران کلانشهرهاست. ما در وزارت کشور طرحی جامعی را آماده کرده بودیم تا یک لایحه خوب و پخته ای آماده شود و هم افزایی همه دستگاه های اجرایی کشور را شاهد باشیم. اما طرحی که در این زمینه ارائه شد، ناپخته بود و من نگران هستم که تصویب شود. این طرح مشکلات زیادی برای شهرداری ها ایجاد خواهد کرد.

یکی دیگر از مباحث مطرح در جلسه  امروز، موضوع «عدم عضویت کارکنان شهرداری‌ها در هیات امنای دستگاه های ذیربط شهرداری» بود که به گفته شهرداران کلانشهرها مشکلاتی ایجاد کرده و در روند اجرایی دستگاه ها اختلال هایی را رقم زده است. یکی از راه حل هایی که برای حل این مشکل در این جلسه مطرح شد طرح یک استفساریه برای ایجاد برخی استثناها بود و در درازمدت ارائه طرح و یا یک لایحه برای لغو این قانون بود.

همچنین در این جلسه گزارشی درباره ناوگان حمل و نقل شهری مطرح شد و شهردار تهران در این زمینه گفت: با توجه به نام گذاری امسال به نام سال «تولید ملی» باید حداکثر ظرفیت واگن سازی کشور را فعال کنیم. این اقدام بر توسعه ناوگان شهری و رونق تولید موثر است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: شهردار تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۷۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امور شهری کرمانشاه در انتظار تصویب لایحه بودجه!

شهردار کرمانشاه گفت: به دلیل عدم تعیین تکلیف لایحه بودجه ۱۴۰۳ و اصلاحیه بودجه ۱۴۰۲ در شورای کرمانشاه، امور شهری بلاتکلیف مانده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، نادر نوروزی امروز در حاشیه نشست با اعضای شورای شهر در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه بودجه شهرداری کرمانشاه در سال گذشته 4550 میلیارد تومان بوده است، اظهار داشت: این بودجه در شورای شهر مصوب شد و همانند سایر شهرها کل بودجه محقق نخواهد شد.

وی با بیان اینکه بخشی از بودجه به صورت نقدی و غیرنقدی محقق شد، عنوان کرد: این بودجه برای فعالیت‌های عمرانی، فرهنگی، خدمات شهری و امور داخلی شهرداری مصرف شده است.

نوروزی با اشاره به اینکه در سال گذشته 130 هزار تن و در سال 1401 حدود 150 هزار تن آسفالت در شهر کرمانشاه اجرا شده است، گفت: برنامه آسفالت کرمانشاه پنج ساله تنظیم شده که هر سال 20 درصد اجرا شود و بیش از 2000 کوچه و 300 خیابان اصلی روکش آسفالت و لکه‌گیری انجام شده است.

وی بیان کرد: برخلاف ادعای برخی از اعضای شورای شهر اعتبار پروژه‌های عمرانی به طور کامل هزینه شده و درخواست افزایش آن را داریم اما بودجه عمرانی با دریافت از سرفصل‌های دیگر افزایش یافته است و این ادعاها ناشی از عدم آگاهی یا داشتن اطلاعات اشتباه است.

بودجه فرهنگی کرمانشاه یک درصد کل بودجه است!

وی افزود: در زمینه برنامه‌های فرهنگی تمام بودجه مصرف نشده و بودجه تعریف شده 22 میلیارد تومان بوده که 13 میلیارد تومان هزینه شده و با توجه به تردد زائران اربعین و شهر خلاق و مراسم مختلف جشنواره‌های مختلفی در سال گذشته اجرا شد.

شهردار کرمانشاه با بیان اینکه برنامه‌های فرهنگی گسترده‌تری برای امسال در نظر گرفته شده و درخواست ما افزایش بودجه فرهنگی است، عنوان کرد: بودجه فرهنگی باید پنج درصد بودجه کل باشد در حالی که بودجه پیشنهادی برای امسال 6800  میلیارد تومان بوده و شورای اسلامی شهر آن را به 6300 میلیارد تومان تقلیل داده است.

وی با بیان اینکه بودجه فرهنگی شهر کرمانشاه بسیار محدود است، گفت: بودجه فرهنگی شهر اصفهان و همدان پنج درصد کل بودجه است و این میزان برای کرمانشاه کمتر از یک درصد است و این در حالی است که به ما ایراد گرفته می‌شود چرا به این میزان هزینه شده است.

شهردار کرمانشاه افزود: بودجه فرهنگی باید نسبت به سرانه یک میلیون نفر جمعیت باشد و بودجه تعریف شده از سوی شورای شهر به این منظور 24 میلیارد تومان است و این در حالی است که برای انجام کار اساسی در حوزه فرهنگی به 500 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

نوروزی با اشاره به اینکه لایحه بودجه در دی ماه و در موقعیت مقرر به شورا ارائه شده، اما در مهلت مقرر توسط شورا تصویب نشده است، گفت: براساس قانون شهردار در چنین مواردی می‌تواند از استاندار درخواست کند و من نامه را تقدیم استاندار کردم و به فرماندار ارجاع دادند و فرماندار در هفتم اسفند سال گذشته جلسه فوق‌العاده برگزار کردند و کلیات بودجه 1403 مصوب شد.

وی افزود: ریاست شورا مصوبه کلیات بودجه را تا 28 اسفند ماه به فرمانداری ارسال نکرد و سپس رئیس شورا 10 روز بعد از تصویب اولیه رأی‌گیری دیگری انجام داده و دو دوازدهم بودجه را به تصویب رسانده است. بنابراین دو مصوبه برای بودجه وجود داشته که مورد دوم غیرقانونی بوده و در هیئت تطبیق فرمانداری به این مصوبه ایراد گرفته و غیرقانونی دانسته شده اما به جهت ضرورت و پیشبرد امور شهری رد نشده و درعین حال تخلف آن در هیئت حل اختلاف رسیدگی می‌شود.

شهردار کرمانشاه افزود: از دی ماه تاکنون هنوز وضعیت بودجه مشخص نشده و تمام پیمانکاری‌ها و اقدامات انجام شده در حوزه زیباسازی و عمرانی و برگزاری انتخابات و مراسمات پایان سال با مشکلاتی مواجه است و همچنین برای خرید قیر برای آسفالت سال جدید منتظر ابلاغ بودجه هستیم.

نوروزی با بیان اینکه خدمات شهری دو منطقه از کرمانشاه شامل منطقه پنج و هفت با 3000 هکتار به بخش خصوصی واگذار می‌کنیم که نیرویی استخدام نشود عنوان کرد: ماشین‌آلات شهرداری نیز فرسوده هستند و برای همه این موارد یا هر گونه امور مالی در شهرداری نیازمند کد بودجه هستیم و تا بودجه نهایی نشود نمی‌توان از کد بودجه استفاده کرد و همه مناقصه‌ها به تأخیر می‌افتد.

فرمانداری و استانداری به موضوع عدم تصویب لایجه بودجه ورود کنند

وی گفت: مکاتباتی با رئیس شورای شهر و فرماندار انجام شده و استاندار ابلاغ کردند که وضعیت بودجه حداکثر تا 15 اردیبهشت ماه تعیین تکلیف شود و من امروز برای این موضوع در جلسه شورای شهر شرکت کردم. براساس قانون طرح دوفوریتی با حضور شهردار باید به رأی گذاشته شود و چنانچه رأی بیاورد بلافاصله باید در صحن مطرح شود و از ریاست شورا درخواست کردم اما نپذیرفتند و طرح بلاتکلیف باقی ماند و این در حالی است که ما با شورا مشکلی نداریم و در کمیسیون‌ها شرکت کرده‌ایم.

نوروزی در رابطه با ابهامات ایجاد شده در زمینه هزینه‌های شهرداری گفت: ریاست شورای شهر بودجه غیرنقدی را محاسبه نکرده و تحقق بودجه حدود 70 درصد است در حالی که رئیس شورا 50 درصد را عنوان می‌کند.

شهردار کرمانشاه با بیان اینکه به کل بودجه و حتی از تحقق نیز هیچ رقمی اضافه نشده و حتی کمتر از کل بودجه هزینه شده است افزود: سازمان فرهنگی درآمدی ندارد که محقق شود و باید از محل درآمد مناطق برای آن هزینه شود و این نشان می‌دهد بودجه گلوبال است و براساس ردیف‌هایی که شورا اجازه می‌دهد می‌توانیم مصرف کنیم و ما نیز همین کار را انجام دادیم.

استنکاف رئیس شورای شهر از رأی‌گیری اصلاحیه لایحه بودجه

شهردار کرمانشاه با اشاره به اینکه عدم طرح لایحه بودجه از سوی رئیس شورا استنکاف است زیرا من درخواست لایحه دوفوریتی را داشتم گفت: رئیس شورا اصرار دارد لایحه دوفوریتی اصلاحیه بودجه را به کمیسیون ارجاع دهد در حالی که این خلاف قانون است و زمانی که لایحه دوفوریتی رأی بیاورد بلافاصله باید در جلسه به رأی گذاشته شود. در این مرحله مراجع بالاتر باید رسیدگی کنند زیرا دو لایحه دو فوریتی اصلاحیه بودجه 1402 و لایحه بودجه 1403 بلاتکلیف مانده است و این در حالی است که لایحه 1403 باید تا 30 بهمن ماه مصوب می‌شد که ادعا کردند کلیات آن مصوب شده و به ما ابلاغ نشد و بعد هم گفتند دو دوازدهم آن مصوب شده است.

وی با اشاره به اینکه بازی کردن با الفاظ و مانع تراشی کردن مانع حقیقت نمی‌شود گفت: مدعی نیستیم اقدامات انجام شده در شهر کرمانشاه بدون ایراد بوده و کسی که چنین ادعایی داشته باشد اصلاح پذیر نیست.

شهردار کرمانشاه با اشاره به اقدامات انجام شده در 26 شهرک حاشیه‌ای شهر کرمانشاه افزود: ایجاد تقاطع همسطح در هشت ماه و ساخت معابر کمربندی شهر از جمله اقدامات عمرانی انجام شده است و اکنون نیز در حال فعالیت روی پل قره‌سو هستیم که گره ترافیکی جنوب به شمال شهر رفع شود و 50 درصد پیشرفت دارد. قطار شهری که 10 سال متوقف بوده اکنون 1000 میلیارد تومان اعتبار دریافت کرده و با شتاب پیش خواهد رفت.

ورشکستگی شهرداری کرمانشاه صحت ندارد

وی عنوان کرد: دارایی‌های شهرداری چندین برابر بدهی‌های آن است و طلبی که رئیس شورا عنوان می‌کنند مربوط به بانک ملت است که البته ما خود را بدهکار نمی‌دانیم و طرح دعوا شده و بیش از 2000 میلیارد تومان طلب بانک ملت در تعهدات دولت است. به بدهکاری شهرداری کرمانشاه به بانک ملت در 20 سال گذشته رسیدگی نشده و با سود بدهی به بیش از 2000 میلیارد تومان رسیده اما ما این رقم را جزو تعهدات کرمانشاه نمی‌دانیم. در دو سال گذشته نه تنها  از بانک تسهیلاتی دریافت نکرده‌ایم بلکه بدهی گذشته از جمله بدهی 220 میلیارد تومانی به بانک شهر نیز تسویه شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی واگذاری بناهای تاریخی مناطق روستایی به دهیاری‌ها/اختصاص تسهیلات کم بهره جهت بازسازی بناها
  • جامائیکا نیز کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
  • «صادقانی» سرپرست اداره کل طرح‌های توسعه شهری و منطقه‌ای شهرداری اصفهان شد
  • حقوق شهروندان برای کسب درآمد شهرداری پایمال نشود
  • الکترونیکی شدن نیمی از خدمات شهری در رشت
  • شهردار بندر دیر معرفی شد
  • امور شهری کرمانشاه در انتظار تصویب لایحه بودجه!
  • شهرداری‌های استان اصفهان اولویت طرح‌ها را مشخص کنند
  • تصویب کاهش عوارض و بهای خدمات شهرداری شیراز
  • واگن مترو از چین نیامد؛ بین شهرداری و وزارت کشور دعوا شد