Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-20@01:08:36 GMT

بازگشایی گره قاچاق سوخت در گرو سهمیه‌بندی

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۹۶۲۴

بازگشایی گره قاچاق سوخت در گرو سهمیه‌بندی

آمار و ارقامی که درباره میزان قاچاق سوخت وجود دارد، نگرانی‌هایی را به‌وجود آورده و موجب شده بخش دولتی نگاه ویژه‌تری به این حوزه داشته باشد. بازگشت کارت سوخت موضوعی است که بخش دولتی به آن توجه داشته، اما برخی از کارشناسان بر این باورند که این کارت بدون سهمیه‌بندی نمی‌تواند نتیجه مثبتی دربرداشته باشد لذا باید کم کم به سمت سهمیه‌بندی بنزین حرکت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به‌گزارش ایسنا، برای جلوگیری از قاچاق بنزین، سناریو‌های مختلفی روی میز دولت و مجلس‌نشینان قرار گرفته که مهم‌ترین آن بازگشت کارت سوخت و در پی آن سهمیه‌بندی بنزین است. در این راستا، زمستان سال گذشته بود که شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد بازگشت کارت سوخت جدی است و از مالکان خودرو و موتورسیکلتی که فاقد کارت سوخت بودند خواست تا برای دریافت کارت سوخت المثنی اقدام کنند.

پرونده ثبت‌نام کارت سوخت بدون الزام استفاده از آن و با عدم اجرای سهمیه‌بندی بنزین در سال گذشته بسته شد، اما در هفته‌های گذشته در حالی که امکان ثبت‌نام برای دریافت کارت سوخت المثنی مجدداً فراهم شد، زمزمه‌های سهمیه‌بندی بنزین نیز به گوش رسید. موضوعی که حواشی زیادی را در پی داشت و درنهایت بهروز نعمتی - سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی - اعلام کرد هیچ گونه افزایش قیمت بنزین نخواهیم داشت و احیای کارت سوخت تنها برای ساماندهی بنزین است و مصرف آن هم سقفی ندارد.

استفاده از کارت سوخت بدون سهمیه‌بندی معنی ندارد

در این باره، عبدالرضا امینی - مدیر پیشین سامانه هوشمند سوخت - در گفتگو با ایسنا، با تاکید بر این‌که استفاده از کارت سوخت بدون سهمیه‌بندی تأثیری در جلوگیری از قاچاق ندارد، گفت: در صورت اجرای سهمیه‌بندی باید تعداد دفعات سوختگیری که در حال حاضر سه مرتبه و حداکثر ۶۰ لیتر در روز است، کاهش یابد چراکه استفاده از کارت سوخت، بدون سهمیه‌بندی معنی ندارد و تنها برای ارائه آمار و مسائل جانبی به‌کار خواهد آمد لذا باید این مساله مورد بازنگری قرار گیرد.

وی با اشاره به راهکار‌های کاهش قاچاق سوخت، اظهار کرد: در حال حاضر مصرف سوخت نسبت به تولید همخوانی دارد، اما ممکن است گاهی اوقات در فصل مسافرت میزان مصرف افزایش یابد؛ با این وجود، بازگشت کارت سوخت هزینه زیادی دارد چراکه آماده‌سازی سیستم، نگهداری و تعمیرات آن هزینه و کش و قوس فراوانی دارد.

مدیر پیشین سامانه هوشمند سوخت با بیان این‌که می‌توان مناطقی را مشمول استفاده از کارت سوخت کرد که قاچاق در آنجا بیشتر اتفاق می‌افتد، گفت:، اما در نهایت موضوع سهمیه‌بندی باید اجرا شود و ممکن است به مرور به این سمت حرکت کنیم. نباید کارت سوخت بدون در نظر گرفتن تمام ابعاد کار حذف شود.

به گفته امینی، در سال ۱۳۸۴ که طرح استفاده از کارت سوخت مطرح شد، کسی فکر نمی‌کرد که این سیستم راه‌اندازی شود و مردم نیز به این روش عادت کرده بودند و بسیاری از کار‌ها سر و سامان یافته بود.

وی با اشاره به موضوع قاچاق بنزین و راهکار‌های کاهش قاچاق ابراز کرد: موضوع قاچاق همیشه وجود داشته و علت اینکه می‌گوییم نباید کارت سوخت حذف می‌شد، این است که با توجه به قیمت پایین بنزین در مناطق مرز نشین، افراد به راحتی می‌توانند از این طریق ایجاد درآمد داشته باشند.

این کارشناس حوزه سوخت تاکید کرد: نمی‌توان گفت مردم در مناطق مرزنشین از سهمیه‌بندی استفاده کنند و در سایر استان‌ها و شهر‌ها مردم آزادانه از سوخت استفاده کنند، چراکه به راحتی می‌توان روی این مساله نظارت داشت و در این شرایط این امر سر و سامان می‌گیرد.

وی در پایان گفت: در زمان اولیه راه‌اندازی کارت سوخت، سخت‌گیری‌هایی مطرح بود که هر ماشینی از کارت خود استفاده کند که با کار گروهی و انجام کارشناسی این مساله ساماندهی شد و اکنون نیز می‌توان از این روش استفاده کرد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: بنزین سهمیه بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۹۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان واریز سهمیه بنزین اردیبهشت‌ اعلام شد | چند لیتر واریز می شود؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، این دومین سهمیه ماهانه سال ۱۴۰۳ است که به کارت‌های هوشمند سوخت شخصی واریز خواهد شد، همچنین سهمیه سوخت خودروهای عمومی و خدماتی مطابق جدول سهمیه طرح مدیریت مصرف سوخت واریز می‌شود.

سقف ذخیره سهمیه بنزین کارت‌های هوشمند سوخت برای مالکان خودروهای شخصی و موتورسیکلت‌ها هم‌اکنون ۶ ماه است، بنابراین سهمیه واریزی ماهانه خودروهای شخصی و موتورسیکلت‌ها در صورت استفاده نکردن، حداکثر تا ۶ ماه در کارت‌های هوشمند سوخت قابل ذخیره خواهد بود.

متقاضیان کارت سوخت بخوانند | زمان تحویل کارت سوخت کوتاه شد

هم‌اکنون کشور در شرایط ناترازی تولید و مصرف بنزین قرار گرفته و لازم است مدیریت بهینه‌ مصرف سوخت و استفاده از کارت سوخت شخصی به‌منظور جلوگیری از عرضه خارج از شبکه سوخت، بیش از پیش مدنظر قرار گیرد تا کشور را در معرض خطر واردات سوخت قرار ندهد.

کد خبر 845234 برچسب‌ها سوخت - بنزین (کارت سوخت هوشمند) سوخت - بنزین (سهمیه‌ بندی) خبر مهم سوخت - بنزین (پمپ بنزین)

دیگر خبرها

  • ۶۰ لیتر سهمیه بنزین اردیبهشت امشب واریز می‌شود
  • پاسخ به سوالات پر تکرار درباره بنزین و جمع آوری کارت های سوخت
  • زمان واریز و میزان سهمیه بنزین خودروها اعلام شد
  • دارندگان کارت سوخت بخوانند/ سهمیه بنزین چه تغییری کرد؟
  • سوالات پر تکرار درباره بنزین + پاسخ
  • پاسخ به سوالات پر تکرار درباره بنزین
  • زمان شارژ سهمیه بنزین اردیبهشت ماه
  • سهمیه بنزین اردیبهشت شنبه شارژ می‌شود
  • زمان واریز سهمیه بنزین اردیبهشت‌ اعلام شد | چند لیتر واریز می شود؟
  • زمان شارژ سهمیه بنزین اردیبهشت ماه اعلام شد + جزئیات