Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@00:45:37 GMT

خوزستانی کوچک در یزد

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۹۹۰۸

خوزستانی کوچک در یزد

خط ممتد درختان خرما در خیابان‌ها و نخلستان‌های به هم پیوسته‌ای که آدم را در فضای خوزستان گم می‌کند، در حالی بوی داغ خوزستان را می‌دهند که نه اینجا خوزستان است و نه نزدیک به خوزستان! اینجا شهرستان بافق یکی از شهرهای پررونق گردشگری ایران است.

به گزارش ایسنا، پس از گذشتن از بیابان‌های مجاور جاده وارد شهر می‌شوی و اولین چیزی که توجه‌ات را به خود جلب می‌کند، درختان برافراشته‌ی خرماست که همچون خط ممتدی تا پایان شهر ادامه دارند و حصاری از جنس درختان خرما که انسان را به دیار سرزمین‌های عرب‌زبان می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینجا شهری در دل فلات مرکزی است که دور تا دورش را خاک‌های شور کویری پوشانده و به رغم منابع محدود آبی و راه‌های دسترسی، یکی از شهرهای پر رونق گردشگری کشورمان محسوب می‌شود.

اینجا هم به اقتضای شرایط کویری دارای هوایی گرم و خشک است و همچون خوزستان، مردمانی مذهبی، شهیدپرور و مؤمن در این سرزمین خشک و زیبای کویری زندگی می‌کنند.

هنر دست مردمانش به برگ‌های خرما و حصیر گره خورده و حتی بادبزن‌هایش از میراث ملی ایران محسوب می‌شوند.

در این شهر خبری از چاه‌های نفت و رودهای پرآبی همچون کارون نیست اما آنچنان شبیه خوزستان است که شاید اگر لهجه خاص مردمانش به گوش مردم خوزستان، غریب نمی‌آمد اینجا را خوزستانی در جنوب شرقی یزد می‌نامیدند.

شهرستان بافق که قدمت بسیار زیادی دارد و حتی برخی از مورخان وجود تمدن در آن را به دوران پیش از اسلام نسبت می‌دهند، سرزمینی غنی از اماکن تاریخی و البته معادن است.

از طرفی طبیعت خاص این دیار منجر شده که بسیاری از مورخان، بافق را بخشی از دریایی در گذشته‌های دور بدانند که رسوبات به جامانده از این دریا در تپه‌ها و کوه‌های اطراف بافق، آن‌ها را به این باور نزدیک می‌کند.

خوزستان کوچک یزد از دیرباز چنان از نظر زورگویان و منفعت طلبان غنی بوده که بارها مورد هجوم یاغیان و کشورگشایان قرار گرفته است و وجود موقعیت استراتژیک و خاص بافق حتی در موقعیت کنونی، این حقیقت را بازگو می‌کند.

همانطور که گفته شد شهرستان بافق علاوه بر معادن غنی آهن و اماکن تاریخی و باستانی، نخلستان‌هایی به هم پیوسته و گسترده دارد که علاوه بر زیبایی خاصی که به این سرزمین بخشیده‌اند، صرفه اقتصادی نیز دارند و حتی خرماهایی مشهور به خرمای بافقی با ویژگی‌های منحصر بفرد تولید می‌کنند.

زیبایی این درختان هر بیننده‌ای را بر این میراث گرانبها واقف می‌کند، میراثی که شاید جا دارد در لیست آثار ملی جای بگیرد.

البته مسئولان استان نیز در این سال‌ها نظرشان به این ظرفیت طبیعی و غنی جلب شده و حتی وعده ثبت ملی آن را داده‌اند اما به گفته‌ی «سید مصطفی فاطمی» مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، این نخلستان‌های زیبا برای ثبت شدن در فهرست آثار ملی باغات بهم پیوسته نیازمند بافت تاریخی هستند که اکنون دچار تغییر و تخریب شده است.

وی در این باره به خبرنگار ایسنا می‌گوید: این نخلستان‌ها نه تنها تاکنون پرونده ثبتی نداشته اند بلکه ثبت آن‌ها در فهرست آثار ملی ایران با این شرایط، در حال حاضر بعید است.

وی، فرآیند ثبت این نخلستان‌ها در فهرست آثار طبیعی ایران را نیز فرآیندی طولانی و زمانبر می‌داند و اظهار می‌کند: این اقدام تلاش و همت دیگر دستگاه‌ها را نیز درگیر خواهد کرد.

فاطمی از پیگیری ثبت این باغات زیبا در شهرستان بافق خبر می‌دهد و می‌گوید: هر چند این باغات زیبا شرایط ثبت در فهرست باغات بهم پیوسته را ندارند اما همچنان پیگیر ثبت آن‌ها هستیم.

البته لازم به یادآوری است که به تازگی نیز برگزاری جشنواره‌های خرما به میزبانی این شهرستان و با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی و جهاد کشاورزی استان، راهکاری برای معرفی این ظرفیت مغفول در نظر گرفته شده تا در کنار دیگر جاذبه‌ها و ظرفیت‌های شهرستان معرفی و حفظ شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بافق یزد منطقه یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۹۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح مصوبات شورای تأمین استان درخصوص سنگ آهن مرکزی ایران-بافق 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، در جلسه‌ای با حضور مسئولان استان و شهرستان، مطالبات کارگران سنگ آهن مرکزی ایران-بافق و مصوبات شورای تأمین استان در این رابطه بررسی شد.    شاه حسینی معاون امور اقتصادی استانداری یزد گفت: بحث ۲ درصد فروش سنگ آهن که توسط امام راحل مصوب شده است، مورد تأکید شورای تأمین استان است و حتما باید ادامه پیدا کند.   وی افزود: سهام ترجیحی کارگران سنگ آهن مرکزی مورد تأکید و از مطالبات استان از صندوق بازنشستگی فولاد کشور است.    شاه حسینی بیان کرد: قبل از اینکه سهامی در بورس عرضه شود، حق و حقوق کارگران و شهرستان، نحوه ورود به بورس، ۲ درصد و...، در امیدنامه باید موردنظر قرار گیرد.   وی ادامه داد: در زمینه طرح‌های توسعه‌ای، تکمیل زنجیره فولاد باید اتفاق بیافتد و استاندار پیگیر تامین خوراک است چراکه این مطالبه برحق کارگران است.    معاون امور اقتصادی استانداری یزد گفت: در مورد بحث انتقال حساب‌های بانکی شرکت به شهرستان، طبق مصوبه مورد تاکید و پیگیری است و حتما باید انجام شود.    وی خاطرنشان کرد: شرکت سنگ آهن مرکزی ایران-بافق جزء مؤثرترین بنگاه‌های اقتصادی منطقه است که همه ما در استان و شهرستان پیگیر هستیم این مجموعه مثل سابق بدرخشد و حقوق آن محقق شود.   گفتنی است در این جلسه که در دفتر امام جمعه بافق برگزار شد، نماینده مردم بافق در مجلس شورای اسلامی، معاون امور اقتصادی استانداری یزد، اعضای شورای شهر و شورای کارگری سنگ آهن مرکزی ایران-بافق حضور داشتند.

دیگر خبرها

  • ویسی: قول می‌دهم خوزستانی‌ها در پایان، ناراحت نباشند
  • حمایت خوزستانی‌ها از مردم غزه و عملیات تنبیهی وعده صادق
  • کاپیتان خوزستانی‌ها مرد بازی‌های خاص!
  • عبدالله ویسی:همه من و کمالوند را می‌شناسند، بهتر است عوام‌فریبی نکند
  • کنایه ویسی به کمالوند: مردم ساده هستند اما احمق نه!
  • دعوت اسکواش باز خوزستانی به اردوی تیم ملی
  • آمادگی شهرستان‌های بافق و بهاباد برای مدیریت سیلاب
  • تقدیر از ۲ خوزستانی در روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • کمک ۵۰ میلیون تومانی خیر بافقی به آزادی زندانیان غیر عمد
  • تشریح مصوبات شورای تأمین استان درخصوص سنگ آهن مرکزی ایران-بافق