Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-16@07:35:13 GMT

تولید گندم در اصفهان بیش از 2 برابر شد

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۹۹۳۱

تولید گندم در اصفهان بیش از 2 برابر شد

اصفهان- ایرنا- کارشناس زراعت گندم سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: میزان تولید امسال محصول گندم این استان نسبت به سال گذشته بیش از 2 برابر افزایش یافته است.

مهران توکلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: براساس پیش بینی های کارشناسی امسال افزون بر 310 هزار تن گندم در استان برداشت می شود که 200 هزار تن آن به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بارندگی های اخیر و جریان یافتن آب رودخانه زاینده رود را عامل افزایش تولید این محصول در استان برشمرد و خاطرنشان کرد : سرانه گندم در استان بطور متوسط 170 کیلوگرم است که حدود 70 درصد آن به نان و 30 درصد از آن هم به کیک، کلوچه، شیرینی، نان های فانتزی و ماکارونی اختصاص دارد.
به گفته وی سال زراعی جاری از مجموع 91 هزار و 254 هکتار سطح زیر کشت گندم در استان 65 هزار و 239 هکتار آبی و 26 هزار و 15 هکتار به صورت دیم کشت شد.
کارشناس زراعت گندم سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان فصل برداشت امسال گندم را حدود 12 روز نسبت به سال های گذشته عقب تر اعلام و اضافه کرد : سال گذشته در این موقع از سال برداشت گندم در خور و بیابانک و اردستان انجام شده بود.
وی با بیان این که برداشت گندم از پنجم خرداد در اصفهان آغاز می شود، ادامه داد: مراکز خرید تضمینی گندم برای جمع آوری محصول کشاورزان این استان ساماندهی شده است.
توکلی بیان کرد: پیش بینی می شود با توجه به وضعیت مناسب بارش ها امسال خرید تضمینی گندم به 200 هزار تن برسد در صورتی که سال گذشته 100 هزار تن خریداری شده است.
وی با اشاره به این که امسال سطح زیر کشت و تولید گندم در استان افزایش یافت، تصریح کرد: پارسال 34 هزار هکتار گندم در استان داشتیم که از مجموع 157 هزار تن تولید ، 100 هزار تن آن به صورت خرید تضمینی انجام شد.
کارشناس زراعت گندم سازمان جهاد کشاورزی اصفهان بیان کرد : براساس مصوبه هیات دولت، قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم برای سال جاری 17 هزار ریال تعیین و ابلاغ شده است.
توکلی پیش بینی کرد که بهار امسال تولید گندم در استان اصفهان نسبت به سال گذشته دو برابر افزایش یابد.
اصفهان علاوه بر تولید، یکی از استان های وارد کننده گندم هست، این محصول از استان های گندم خیز وارد اصفهان می شود و با گندم تولیدی داخل استان ترکیب می شود.
اختلاط گندم اصفهان با گندم های سایر استان ها بر اساس استانداردهای تعریف شده و ضوابط موجود صورت می گیرد و آرد تولید شده در استان از کیفیت مطلوب و استاندارد خوبی برخوردارست.
در مجموع سه هزار 863 هکتار اراضی در مناطق گرم استان شامل شهرستانهای کاشان، اردستان، نطنز ،نایین و خور و بیابانک زیر کشت گندم رفته است و تولید 15 هزار 557 تن پیش بینی می شود و در مناطق معتدل شهرستان های اصفهان، شاهین شهر، تیران و کرون،شهرضا،دهاقان ، فلاورجان، نجف آباد، مبارکه، لنجان و خمینی شهر با 19 هزار و 930 هکتار کشت گندم آبی و 28 هزار و 131 هکتار کشت گندم تاخیری و پیش بینی برداشت 218 هزار و 628 تن گندم را شاهد خواهیم بود.
در مناطق سرد استان شهرستان‌ های چادگان، فریدن، بویین، فریدونشهر ،گلپایگان، خوانسار و سمیرم به میزان13 هزار و 315 هکتار گندم آبی و 25 هزار و 830 بصورت دیم گندم کشت شد که پیش بینی می شود 74 هزار و 949 تن برداشت شود.
سطح زیر کشت گندم آبی استان 65 هزار و 239 هکتار و دیم 26 هزار و 15 هکتار اعلام شد.
حدود 20 کارخانه آرد سازی و چهار هزار و 800 نانوایی یارانه ای و نیمه یارانه ای در استان اصفهان فعالیت دارد.
7150/6026/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد توليد گندم اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۹۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با سن غلات در کشتزار‌های شهرستان کبودراهنگ

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ مدیر جهاد کشاورزی کبودراهنگ با اشاره به اینکه سال زراعی جاری بیش از ۱۳۳ هزار هکتار از مزارع این شهرستان به کشت غلات اختصاص یافته است، گفت: کشاورزان کبودراهنگ چند روزی است که کار مبارزه با سن مادر و علف‌های هرز را در مزارع خود آغاز کرده اند.

علی سرخوش افزود: در این شهرستان ۱۳ شبکه مراقبت دولتی و ۲۸ شبکه مراقبت خصوصی برای رصد و پایش سن مادر در سطح مزارع در حال فعالیتند و تاکنون بیش از ۷ هزار هکتار از مزارع شهرستان بر ضد سن مادر و علف‌های هرز سم پاشی شده است.

او همچنین گفت: امسال بیش از ۱۳۳ هزار هکتار از مزارع شهرستان به کشت غلات اختصاص یافته است که از این مقدار حدود ۱۱۶ هزار هکتار مزارع گندم و بیش از ۱۷ هزار هکتار مزارع جو هستند.

در شهرستان کبودراهنگ بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ دستگاه سمپاش وجود دارد و پارسال ۱۲ دستگاه به کشاورزان تحویل داده شده است.

کار مبارزه با سن مادر و علف‌های هرز در سطح مزارع شهرستان تا اواخر اردیبهشت ادامه دارد.

پیش بینی می‌شود امسال از سطح مزارع شهرستان کبودراهنگ بیش از ۱۰۰ هزار تن گندم برداشت شود.

وجود سن مادر در مزارع باعث کاهش در عملکرد تولید و کیفیت گندم می‌شود و علف‌های هرز رطوبت خاک را از بین می‌برد.

کشاورزان برای اینکه هم افزایش عملکرد و هم گندم با کیفیتی تولید کنند در دریافت سموم و ادوات کشاورزی نیازمند حمایتند.

دیگر خبرها

  • مبارزه با علف‌های هرز سطح ۱۶۷ هزار هکتار از مزارع گندم و جو در لرستان
  • مبارزه با آفت زنگ زرد در ۴۰۰ هکتار از گندم زار‌های لرستان
  • اجرای ۶۵ هزار و ۳۰۰ هکتار کشاورزی قراردادی در هشترود
  • مبارزه با آفت «زنگ زرد» در ۴۰۰ هکتار از گندم‌ زارهای لرستان
  • برداشت محصول بیش از ۴۷۰ هکتار از اراضی دیم شهرستان سرباز
  • مبارزه با عوامل خسارتزا در ۱۰۵ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران
  • ۲.۲ میلیون هکتار مبارزه با علف های هرز در مزارع گندم عملیاتی شد
  • مبارزه با سن غلات در کشتزار‌های شهرستان کبودراهنگ
  • پیش‌بینی کاهش ۷۰ درصدی تولید گندم در استان بوشهر
  • خشکسالی کشاورزان را متضرر کرد/ کاهش ۷۰ درصدی تولید گندم در بوشهر