Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@21:02:24 GMT

داستان پیچیده فروش نفت ایران به چین

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۵۱۲۶۸

داستان پیچیده فروش نفت ایران به چین

ساعت 24 - رهبران حزب کمونیست چین این روزها دیگر همانند دوره ریاست جمهوری دموکراتی مثل باراک اوباما روزهای خوش و آسانی دربرابر آمریکای دوره دونالد ترامپ ندارد. این رییس جمهور مستقر درکاخ سفید از همان دوره تبلیغ برای حضور در بالاترین منصب سیاسی در آمریکا وعده داده بود که می خواهد کاری کند که شغل ها به آمریکا برگردند و دراین مسیر ممکن است چین ، آلمان ، مکزیک کانادا آسیب ببینند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا چین به مخمصه افتاده است و مناسباتش با کشورهای دیگر نیز زیر ضربترامپ قراردارد. این داستان درباره ایران به دلیل وضعیت ویژه ایران به مناسبت تحریم ایران درمیدان خرید نفت ایران با التهاب و حالا نوعی پیچیدگی روزافزون رو به رو شده است. یک تحلیلگر دربی بی سی نوشته است : چین همواره یکی از مشتریان عمده نقتی ایران بوده است پس از برجام چین بطور متوسط روزانه ۸۰۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد می‌کرد پیش از ماه نوامبر سال قبل و اجرایی شدن تحریم‌ها واردات نفت چین از ایران به کمترین حد پس از برجام رسید. در ماه اکتبر چین روزانه بطور متوسط ۲۵۰ هزار بشکه نفت وارد کرد. در دوره معافیت شش ماهه هم چین توانست روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد کند. ایران امیدوار است با فروش نفت از طریق همسایگان در بازار خاکستری بتواند بخشی از سهم نفت خود را در بازار نفت حفظ کند. بازار انرژی چین می‌تواند یکی از مقاصد فروش نفت ایران در بازار خاکستری نفت باشد.مقامات چینی هم در جریان دیدار ظریف مخالفت خود را با تحریم‌های یک جانبه آمریکا ابراز کردند و هم پس از خروج آمریکا از برجام و شروع تحریم‌ها بارها مخالفت خود را با این تحریم‌ها اعلام کرده بودند. ظریف در پایان سفر خود به چین از موضع مشترک ایران و چین مبنی بر حفظ برجام خبر داد و گفت که حفظ برجام با حفظ منافع ایران توام خواهد بود و منافع ایران در برجام موضوع مورد توافق ایران و چین بوده است. در جریان مذاکرات، طرفین توافق کردند طی روزها و هفته‌های آینده همکاری تنگاتنگی را برای رسیدن به روش‌های عینی تضمین منافع ایران دنبال کنند. طرف چینی در این دیدارها تاکید کرد که روابط چین با ایران، براساس توافق دو رئیس جمهوری، روابط جامع راهبردی است و این روابط متأثر از شرایط بیرونی نخواهد بود و روابط دو جانبه ادامه خواهد یافت .

چین به عنوان بزرگ‌ترین مصرف کننده انرژی، برای تداوم رشد اقتصادی نیازمند واردات انرژی از منابع مختلف و مسیرهای مطئمن است. چین در صدد افزایش نفوذ در منطقه نیز می‌باشد و حتی تمایل به مشارکت در حل برخی بحران‌های منطقه‌ای از جمله بحران سوریه دارد. ثبات و امنیت در مناطقی که چین از آنجا نفت و گاز وارد می‌کند در سیاست خارجی این کشور نقش مهمی دارد و دولت چین در نظر دارد با حضور و سرمایه گذاری در زیرساخت‌های این کشورها بتواند در حفظ ثبات و امنیت منطقه‌ای نقش ایفا کند.آمریکا تماس‌های ظریف را با دقت رصد می‌کرد بلافاصله پس از سفر ظریف به چین، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا با همتای چینی‌اش وانگ یی درباره این سفر گفتگوی تلفنی کرد. وزیر امور خارجه چین در جریان این گفتگو خواستار دوری جستن آمریکا از افراط و زیاده روی در منازعات تجاری اخیر بین دو کشور و حل جنگ تجاری و تعرفه بین دو کشور شد. به گفته وزیر امور خارجه چین این کشور امیدوار است آمریکا و ایران خویشتنداری خود را حفظ کنند و رفتاری محتاطانه و به دور از تشدید تنش‌ها داشته باشند. چین برای یافتن آلترناتیو برای نفت ایران در بازار انرژی خویش مشکل چندانی پیشرو ندارد. عربستان و روسیه می‌توانند نفت مورد نیاز چین را تا حد زیادی تامین کنند در ضمن امارات و عراق هم می‌توانند میزان نفت صادراتی به چین را افزایش دهند. چین یکی از مشتریان عمده ال ان جی آمریکاست. اگر مشکل تعرفه‌ها بین دو کشور حل شود امکان افزایش صادرات ال ان جی آمریکا به چین هم وجود دارد.چین می‌خواهد مشکلات موجود بین ایران و آمریکا از طریق مذاکره حل شود. این کشور روابط خوبی با عربستان دارد و عربستان در زیرساختار انرژی چین سرمایه گذاری کرده است.

هر گونه تنش و درگیری نظامی در منطقه در تضاد با منافع ملی پکن است. ایران نمی‌تواند انتظار زیادی از چین برای ایفای نقش فعال‌تر در بحران کنونی داشته باشد. در شرایط فعلی مذاکره و دیپلماسی بهترین روش حل بحران کنونی است تا خطر جنگ و درگیری احتمالی در منطقه رفع شود. دیپلماسی فعال انرژی و سیاست خارجی تنش‌زدا نیاز دستگاه دیپلماسی ایران برای حل مشکلات سیاست خارجی‌اش است. با تداوم سیاست کنونی ایران شانس زیادی برای ایفای نقش فعال در بازار انرژی چین ندارد و کشورهای عمده تولید کننده نفت به راحتی سهم ایران را در بازار نفت چین خواهند گرفت.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۱۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازشدن «پرونده قتل مرموز یک یا دو خفاش جوان» در بازار نشر

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب داستانی «پرونده قتل مرموز یک یا دو خفاش جوان» نوشته پیام ابراهیمی به‌تازگی با تصویرگری مهناز سلیمان‌نژاد توسط انتشارات فاطمی برای کودکان منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌کتاب یکی از عناوین مجموعه «کتاب‌های طوطی» (واحد کودک و نوجوان انتشارات فاطمی) است.

این‌ناشر پیش‌تر دو داستان پلیسی «دایناسور در مرغدانی» و «خانه سنگی» را هم از مجموعه «گورکن و راسو» منتشر کرده است.

کتاب پیش‌رو دربرگیرنده یک‌داستان پلیسی برای کودکان است که شخصیت‌ اصلی‌اش یک‌جغد کارآگاه است. او از کودکی علاقه زیادی به سرنخ‌ها داشته و با دنبال‌کردنشان، به پاسخ‌های دلگرم‌کننده می‌رسیده است. همیشه هم دوست داشته همه جزییات را یادداشت کند. چون توجه به جزییات مهم‌ترین ویژگی یک‌کارآگاه است.

از دیگر شخصیت‌های داستان «پرونده قتل مرموز یک یا دو خفاش جوان» می‌توان به «مقتول (ملقب به سون سوناریان)» اشاره کرد که یک‌خفاش نوجوان سربه‌هوا و بازیگوش است. او هیچ‌وقت نتوانست کارآگاه شود و از آن‌جا که نتوانست، تبدیل به مقتول شد. خانم همسایه که یک‌کلاغ پیر و تنهاست هم در کنار جناب معلم که یک‌خفاش دیگر است، ازدیگر شخصیت‌های این‌داستان هستند. اما این‌قصه یک «قاتل» هم دارد که ملقب به سون‌سَن سان‌سوناریان است و او هم یک‌خفاش است و نام سخت و پیچیده‌اش باعث می‌شود حرف‌زدن از او سخت و پیگیری پرونده‌اش هم سخت‌تر باشد.

کارآگاه قصه در حال روایت گذشته خود و پرونده‌ای است که وقتی جوان بوده، باعث تغییر مسیر زندگی‌اش شده است؛ پرونده قتل مرموز یک‌خفاش جوان. او می‌گوید به‌نظر می‌آمد پای یک قاتل زنجیره‌ای در میان باشد. در این‌صورت جان هزاران خفاش در خطر بود اما سرنخ‌ها با هم جور در نمی‌آمدند. کارآگاه می‌گوید هرطور که بوده باید معمای پرونده را حل می‌کرد چون در غیراین‌صورت حیثیت خانوادگی‌اش به باد می‌رفت و لکه ننگی بر پیشانی شغل آباواجدادی‌اش باقی می‌ماند...

«پرونده قتل مرموز یک یا دو خفاش جوان» در ۱۳ فصل نوشته شده است.

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

از خانه کلاغ که بیرون آمدم، دفترچه‌ام را بیرون آوردم و یادداشت‌هایی را که نوشته بودم، مرور کردم. باید چندمتهم دیگر هم پیدا می‌کردم. ذهنم عجیب درگیر آن سرنخ بزرگ شد. همان سرنخ بزرگی که امواج صوتیِ زیرش به گوش خانم و آقای سوناریان می‌رسید. همان سرنخ بزرگی که احتمالا سون قرار بود خوراکی‌ها را با او بخورد. سرنخ بزرگی که می‌توانست من را به سون برساند.

تصمیم گرفتم در غارهای اطراف گشتی بزنم. چندغار را گشتم تا اینکه بالاخره توی یکی از غارها به سرنخ جدیدی رسیدم: بقایای آتشی که روی سقف به پا شده بود؛ چند سیخ آویزان و ته‌مانده غذاهایی که اینجا و آنجا روی زمین ریخته بود. می‌شد حدس زد در آن‌اطراف خبرهایی بوده. و بعد در کنار همه آن‌ها یک تصویر، یک عکس دونفره: دوخفاش در کنار هم. لب‌های خفاش جوان سرخ بود. آیا او واقعا یک خفاش بود یا یک‌خون‌آشام؟ آیا رد خون متعلق به سون بود؟ آیا آن‌عکس لحظاتی پیش از مرگ سون گرفته شده بود؟ یا حتی بعد از مرگ او؟ چشم‌های نیمه‌باز سون هر احتمالی را ممکن می‌ساخت. پرونده داشت پیچیده می‌شد.

این‌کتاب با ۸۰ صفحه مصور، شمارگان هزار و ۵۰۰ نسخه و قیمت ۱۵۰ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 6086247 صادق وفایی

دیگر خبرها

  • روایت رئیسی از محدودیت های امنیتی برای حضورش در برخی اجتماعات پاکستان /برق آبی سریلانکا از سوی شرکت ایرانی با تکنولوژی پیچیده اجرا شده است
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • دیپلماسی فعال انرژی بسترساز بهبود شرایط اقتصادی است/ صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها اهمیت دارد
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • فروش نوکیای تقلبی حرام است!
  • تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟
  • وزیر بازرگانی آمریکا: تحریم علیه هوآوی جواب داد
  • بازشدن «پرونده قتل مرموز یک یا دو خفاش جوان» در بازار نشر
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند
  • توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!