Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام مرتضایی با اعلام قابلیت‌های «پایگاه جامع قرآنی نور» گفت:پاسخ همه نیازهای یک قرآن‌پژوه در هر سطحی که باشد در این پایگاه ارائه شده؛ از ۲۳ دوره قرائت قرآن توسط قاریان تا ۲۶۰ عنوان تفسیر در ۵۸۸ جلد، همچنین است ۱۰۸ عنوان ترجمه قرآن به ۲۷ زبان.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان: مراسم رونمایی از «پایگاه جامع قرآنی نور» با حضور آیت الله «حمید شهریاری»، رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور و حجت الاسلام «عزت الله مرتضایی»، مدير گروه قرآن و حديث معاونت پژوهشی این مركز سه شنبه شب، 31 اردیبهشت ماه در بخش حوزوی بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بنابر این گزارش، حجت الاسلام مرتضایی در این نشست طی سخنانی با بیان اینکه نام این پایگاه، «جامع قرآنی» است، گفت: شعاری که برای آن در نظر گرفته ایم بزرگترین پایگاه قرآنی جهان اسلام است. این شعار سترگ باید از سوی مرکز نور و مسئولان مورد دقت باشد تا بتواند مطابق با آن پایگاه را به ثمر برساند.

 

مدیر گروه قرآن و حدیث معاونت پژوهشی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی ادامه داد: بنابر سیر مطالعاتی که داشتیم، سعی کردیم بیشتر پایگاه های قرآنی داخل و خارج از کشور را بررسی و شناسایی کنیم، در این راستا نزدیک به 70 پایگاه را شناسایی و نقد و بررسی کردیم، از سوی دیگر با توجه به اینکه ۳۰ سال از تاسیس مرکز نور می گذرد و اطلاعاتی که در مرکز ارایه می شود شبیه و نظیری ندارد، این پایگاه به عنوان پایگاه جامع قرآنی نور نامگذاری شد.

 

وی افزود: می توانیم ادعا کنیم که ما با تاسیس این پایگاه تلاش کردیم که همه نیازهای یک کاربر قرآن‌پژوه را اعم از اینکه او کاربر عمومی یا متوسط و حتی کار متخصص باشد، تامیین کنیم، یک کاربر قرآن پژوه ابتدا با جست وجوی آیه و سوره ای که مدنظر دارد کار خود را آغاز می کند و بعد با راه ها و روش های این پایگاه به آیه مورد نظرش دسترسی پیدا می کند، اولین نیاز او متن صحیح قرآن است که ما در این پایگاه با دو خط عثما طه و نی ریزی ارایه کرده ایم.

 

حجت الاسلام مرتضایی در ادامه بیان کرد: املای قرآن، اعراب قرآن، فرهنگ موضوعی از جمله بخش های پژوهشی نوین است که برای اولین بار در این پایگاه آمده است، همچنین ارایه فهرست های مختلف از جمله الفبایی، ترتیب نزول، مکان نزول از جمله تقسیم بندی هایی است که در بخش فهرست ارایه شده است. انتخاب ترجمه، نمایش مصحف، تغییر اندازه قلم، ترجمه قرآن، قرائت 23 دوره از قرآن توسط قاریان جهان اسلام در سه حوزه ترتیل، تحقیق و تحدیر از این دیگر امکانات این پایگاه است.

 

وی تاکید کرد: بخش دیگر این پایگاه «سوره نامه» نام دارد که مشابه آن را در هیچ پایگاه دیگری نمی توان پیدا کرد، کاربر با مراجعه به این قسمت می تواند با سوره های قرآن و اطلاعاتی که در مورد آنها وجود دارد، آشنا شود، بعد از این مرحله کاربر وارد بخش ترجمه می شود، 108 عنوان ترجمه به 27 زبان ارایه شده قرار است تا سال آینده به 200 عنوان ارتقا یابد.

 

مدیر گروه قرآن و حدیث معاونت پژوهشی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در ادامه ابراز کرد: بعد از بخش ترجمه، بخش تفسیر است که شامل 260 عنوان تفسیر در 588 جلد می شود که قرار است تا سه هزار جلد ارتقا یابد.

 

وی اضافه کرد: در بخش احادیث نیز همه احادیث تفسیری را از احادیث روایی جدا کرده ایم و به تفکیک در اختیار کاربر قرار گرفته است، اما در ادامه در بخش اَعلام قرآن، فرهنگ موضوعی قرآن ارایه شده که شامل فرهنگ مستقل به زبان فارسی و عربی است. ارایه موضوعات با ساختار درخت‌واره، دستیابی به دو مدخل درخت‌واره، تجزیه صرفی، ترکیب نحوی قرآن و ... از جمله موارد ارایه شده در این بخش است.

 

حجت الاسلام مرتضایی در پایان خاطرنشان کرد: در بخش آیات نیز شاهد اتصال هر آیه به متون منابع علوم اسلامی موجود در نورلایب (کتابخانه دیجیتال نور) هستیم.

 

گفتنی است در پایان این مراسم از پایگاه جامع قرآنی نور به نشانی https://quran.inoor.ir/ با حضور آیت الله حمید شهریاری، معان قوه قضائیه و رییس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی رونمایی شد.

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان جشن روزه اولی ها روزه اولی ها دختران روزه اولی کانون های فرهنگی هنری مساجد خبرگزاری شبستان مجلس کانون های مساجد جنوب کرمان جشن روزه اولی ها مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور نمایشگاه قرآن رونمایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۱۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا سکوهای نفتی را به پایگاه‌‌های موشکی تبدیل می کند

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا پروژه بلندپروازانه‌ای را با هدف تبدیل سکوهای نفتی مازاد به پایگاه‌های دفاع موشکی متحرک در اقیانوس ارام و برای مواجه با تهدیدات چین در دستور کار قرار داده است.

رسانه هندی تایمز آو ایندیا در گزارشی نوشته این ابتکار نوآورانه آمریکا در نمایشگاه دریایی-هوایی-فضایی ۲۰۲۴ در واشینگتن دی سی رونمایی شد و بخشی از یک تلاش گسترده‌تر برای تقویت قابلیت‌های نظامی ایالات متحده در منطقه است. 

این سکوها قرار است در پاسخ به تهدیدات موشکی فزاینده چین در منطقه اقیانوس آرام مستقر شوند. انتظار می‌رود سکوهای تبدیل شده به پایگاه دفاع موشکی نقش مهمی در افزایش قابلیت‌های دفاع هوایی ایالات متحده و کمک به ماموریت‌های ضربتی این کشور ایفا کنند. 

این سکوها با ظرفیت نگهداری ۱۰۰ پرتاب کننده موشک بزرگ افزایش قابل توجهی در قابلیت‌های نیروی دفاعی آمریکا در مقایسه با شناورهای نیروی دریایی این کشور ارائه می‌دهند. 

پلت‌فرم‌های دفاعی متحرک برای تبدیل سکوهای نفتی به پایگاه‌های جزیره‌ای شناور بزرگ طراحی شده که می‌توانند بیش از ۱۲ ماه به طور مستقل عمل کرده و در فاصله‌ای ایده‌آل از ساحل قرار گیرند. سکوهای تبدیل شده به طور بالقوه می‌توانند نقش دوگانه‌ای در تقویت قابلیت‌های دفاع هوایی ایالات متحده و یا کمک به ماموریت‌های ضربتی داشته باشند.

 از دیگر قابلیت‌های این پلت‌فرم‌ها می‌توان به توانایی پشتیبانی از جنگنده‌هایی که در ارتفاع پایین پرواز می‌کنند و همچنین زیردریایی‌های هسته‌ای نیروی دریایی ایالات متحده اشاره کرد. همچنین این قابلیت جدید از نظر هزینه نیز مقرون به صرفه‌تر است و می‌تواند با تنها ۱۰ درصد از قیمت دفاع موشکی بالستیک فواید قابل توجهی داشته باشد. 

با این حال امکان‌سنجی اجرای چنین پایگاه‌های شناوری همواره موضوع بحث بوده است. برخی از کارشناسان آسیب‌پذیری این پلت‌فرم‌ها در برابر حملات موشکی و همچنین ناکارآمدی نسبی آنها در مقایسه با قابلیت‌های متعارف را مورد بحث قرار داده‌اند. 

این پروژه بلندپروازانه نشان‌دهنده تغییر استراتژی نظامی است چرا که ایالات متحده با واقعیت‌های جدید ژئوپلتیکی و پیشرفت فن‌آوری در جنگ خود را تطبیق می‌دهد و تلاش می‌کند شکاف‌هایی که بین قابلیت‌های دفاع زمینی و دریایی وجود دارد را از این طریق برطرف سازد.

 

دیگر خبرها

  • رقابت قرآنی دانش آموزان شمال فارس در سرچهان
  • مقرأة الحرمین؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت دشتستان
  • گشایش دو پایگاه سلامت در کیش
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • برگزاری مرحله مقدماتی پانزدهمین و بیست و پنجمین دوره مسابقات قرآن کریم، نهج‌البلاغه و اذان ویژه مجموعه منطقه دو عملیات انتقال گاز ایران
  • افتتاح پایگاه آموزش قرآنی مساجد در مسجد صاحب الزمان (ع) مشهد
  • افزایش پایگاه‌های موتورلانس اورژانس در فارس
  • اختتامیه دوره‌های آموزشی غنچه‌های نور در کاشان
  • آمریکا سکوهای نفتی را به پایگاه‌‌های موشکی تبدیل می کند