Web Analytics Made Easy - Statcounter

پکن- ایرنا- چین برای برخورد با تعرفه های آمریکا، راه ها و ابزارهای فراوانی دارد که از جمله آن منابع کمیاب زمینی است موادی که برای ساخت تولیدات با فناوری های پیشرفته از جمله خودروهای الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد.

چین بزرگترین تولید کننده این منابع است به طوری که نزدیک به 90 درصد این منابع در جهان در چین تولید می شود، اگرچه آمریکا بر روی 200 میلیارد دلار از کالاهای وارداتی از چین 25 درصد تعرفه اعمال کرده اما هنوز این منابع کمیاب زمینی شامل این تعرفه ها نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آنچه کارشناسان را بر این احتمال که چین ممکن است از این ابزار برای مقابله با آمریکا در جنگ تجاری استفاده کند، متمرکز کرده است بازدیدی است که 'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق چین به شکلی غیرمنتظره از یکی از کارخانه های تولید این مواد انجام داده است دیدار در شرایطی صورت می گیرد که تنش ها میان دو کشور بشدت افزایش یافته است.
بسیاری از کارشناسان بر این باور هستند که چین می تواند به عنوان یک سلاح در جنگ تجاری از این مواد بهره بگیرد و صادرات آنها را به آمریکا ممنوع کند.
دولت آمریکا اعلام کرده است می خواهد نزدیک به 300 میلیارد دلار از کالاهای چینی را از ابتدای ماه جولای امسال شامل تعرفه های سنگین کند و در همان دوران ممکن است که چین هم از چنین ابزاری برای رویارویی با آمریکا بهره بگیرد.
چین به طور صریح به استفاده از سلاح منابع کمیاب زمینی برای مقابله با آمریکا در نبرد تجاری موضعگیری نکرده است اما بازدید رییس جمهوری خلق چین از این پایگاه تولیدی، این نکته را به افکار عمومی تزریق کرده است که این می تواند راهی برای رویارویی با واشنگتن باشد.
بسیاری از اقلامی که امروز با کربن پایین تولید می شود و بسیاری از فنآوری های پیشرفته از جمله خودروهای الکتریک،ی به این مواد کمیاب نیاز دارند که بزرگترین دارنده آن در دنیا فقط چین است.
'جین چانرونگ' استاد دانشگاه مردم در پکن می گوید چین می تواند از این ابزار برای مجازات واشنگتن بهره بگیرد و صادرات آن را به آن کشور ممنوع کند.
وی می افزاید که ما کالاهای زیادی از آمریکا وارد نمی کنیم که بخواهیم بر آنها تعرفه وضع کنیم اما برای رویارویی با واشنگتن شاید لازم باشد صادرات این مواد کمیاب به آن کشور ممنوع شود.
چین در سال 2010 میلادی یک بار از این سلاح استفاده کرده و سهمیه 40 درصدی برای صادرات در نظر گرفت همان زمان این موضوع باعث شد تا ژاپن، اروپا و آمریکا از پکن به سازمان تجارت جهانی شکایت کنند و در سال 2015 میلادی وقتی این سازمان علیه چین رای صادر کرد، این سهمیه بندی لغو شد.
در جریان بازدیدی که این بار شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین از پایگاه تولیدی 'جی ال ماگ' در جیانگ شی در جنوب شرق کشور انجام داد، 'لیو خه' نماینده مذاکره کننده این کشور با آمریکا نیز حضور داشت که حساسیت این بازدید را در نبرد تجاری میان دو کشور بیشتر نمایان می سازد.
به هر صورت چین در کنار این منابع دارای یک ذخیره بزرگ 3 هزار میلیارد دلاری است که با این حربه هم می تواند خیلی مقتدرانه آمریکا را مورد تهدید قرار دهد.
چین هنوز از هیچکدام از ابزارهای خود برای رویارویی با آمریکا بهره نگرفته و فقط به تعرفه های تلافی جویانه علیه واشنگتن روی آورده است اما با تشدید تنش های تجاری و متوقف شدن گفت و گوهای دو کشور، این امر نیز ممکن است به حقیقت مبدل شود و چین ابزارهای فوق را برای تحت فشار قرار دادن آمریکا مورد استفاده قرار دهد.
آساق**231**1904**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد چين آمريكا منابع زميني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۲۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات نفت ایران به چین چگونه می‌شود؟

چین مشتری اصلی نفت ایران است و با احتمال اعمال تحریم‌های جدید از سوی آمریکا، سوالات زیادی درباره آینده این تجارت به وجود آمده است. نظرات متفاوتی درباره تاثیر این تحریم‌ها وجود دارد.

به گزارش آسیا، سیجیا سان، دستیار مدیر تحقیقات و تحلیل پایین دستی «اس اند پی گلوبال» اظهار کرده است: «تاکنون، جریان صادرات نفت ایران به چین طبق روال معمول ادامه دارد، اما وضعیت این صادرات در آینده، به نحوه اجرای تحریم‌ها از سوی آمریکا بستگی خواهد داشت.»

از سوی دیگر، برخی منابع پالایشگاهی و بازرگانی گفته‌اند تقاضای چین برای نفت ایران، با تحریم‌های جدید آمریکا، بعید است آهسته شود. فعالان بازار، این سوال را مطرح کرده اند که تحریم‌های شدیدتر آمریکا، چگونه می‌تواند عرضه نفت را تهدید کند و به طور بالقوه جریان صادرات را مختل کند. یک منبع مرتبط با یک پالایشگاه خصوصی در شاندونگ گفت: «تعجب نمی‌کنم که آمریکا، تحریم‌های بیشتری را برای صادرات نفت خام ایران پس از عملیات اخیر تهران اعمال کند و فکر نمی‌کنم که اقدام آمریکا، کل رویه را تغییر دهد.»

محموله‌های نفت ایران، خوراک اصلی پالایشگاه‌های مستقل چین بوده‌اند. طبق برآورد «اس اند پی گلوبال»، این محموله‌ها معمولا ۴۰ تا ۵۰ درصد مواد اولیه وارداتی توسط پالایشگاه‌های مستقل را تشکیل می‌دهند. «اس اند پی گلوبال» اطلاعات را از منابع تجاری و منابع پالایشگاهی مستقل، شرکت تحلیل داده کپلر، کارگزاران کشتیرانی و منابع بندری جمع آوری کرده و این اطلاعات را با منابعی که آگاهی مستقیم از موضوع دارند، چک می‌کند. در حال حاضر تقریبا تمام محموله‌های نفت ایران، به جای دلار، به یوان چین تسویه می‌شوند.

یک منبع پالایشگاهی گفت: «تحریم‌های بیشتر مطمئنا واردات محموله‌های ایرانی را دشوارتر می‌کند و ممکن است شرکت‌های بیشتری درگیر در این معاملات، تحریم شوند، اما همچنین می‌تواند منجر به کاهش قیمت بشکه‌ها و تشویق به خرید شود.»

دیگر خبرها

  • آمریکا: به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
  • مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب با خلق ساختار‌های جدید/ ۵ پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت جهانی اطلاعات
  • نگاه دولت در عرصه پیشگیری از اعتیاد حمایتی است
  • اگر در مقابله با ایران به دودلی ادامه دهیم به زودی به نقطه‌ای می رسیم که دیگر گزینه‌ای نداریم
  • ممنوعیت چیدن لاله واژگون
  • کمیاب: لبخند آقای مددی! (عکس)
  • حریت: پس از سفر اردوغان به عراق، عملیات زمینی علیه پ‌ک‌ک آغاز می‌شود
  • صادرات نفت ایران به چین چگونه می‌شود؟
  • آثار مخرب شبه‌علم‌ها به اقتصاد سلامت کشور/ تازه شدن دعوای اهدای خون و حجامت
  • بنیامین نتانیاهو: با تحریم گردان اسرائیلی مقابله می‌کنیم