Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نویسنده کتاب "دختر شینا" گفت: طی سالهای گذشته کارهای زیادی در زمینه فرهنگ کتابخوانی صورت گرفته که افزایش قیمت کتاب تمامی این تلاش‌ها را تحت الشعاع قرار داده است، گرانی کتاب مساله‌ای است که بدون شک باید سریعتر به آن رسیدگی شود.

بهناز ضرابی‌زاده نویسنده آثار دفاع مقدس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، درخصوص فعالیت‌های خود در عرصه نویسندگی گفت: آخرین کتاب من با عنوان "ساجی" با مضمون خاطرات همسر شهید بهمن باقری در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شد، این کتاب به خاطرات همسر شهید باقری از کودکی تا بزرگسالی و شهادت وی می‌پردازد که اکثریت اتفاقات آن در خرمشهر می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در همین راستا ادامه داد: این کتاب به واسطه اینکه از کودکی همسر شهید باقری آغاز می‌شود، از دوران قبل از انقلاب و فاجعه سینما رکس تا آغاز انقلاب اسلامی ایران و پس از آن فتح خرمشهر و اتفاقات دوران دفاع مقدس را شامل می‌شود. در این کتاب مخاطب با ابعاد تازه‌ای از رویدادهای هول محور خرمشهر آشنا می شود.

نویسنده کتاب "دختر شینا" درباره استقبال از کتاب جدید خود اضافه کرد: واقعیت من به دلیل برخی مشکلات خودم در نمایشگاه کتاب امسال حاضر نبودم، طبیعتاً به دلیل اینکه کتاب به یکباره به نمایشگاه آمد و پیش از آن تبلیغاتی صورت نگرفت نمی‌توان توقع بالایی را برای استقبال مخاطب از این داشت اما کسانی که با آثار قبلی من آشنا بودند به صورت بالقوه مخاطبان اصلی این کتاب هستند و خوشبختانه خودم از این استقبال راضی هستم.

وی درباره استقبال از کتب خود در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم اضافه کرد: فارغ از نمایشگاه کتاب تهران با توجه به پرس و جوهایی که پیشتر داشتم متوجه شدم که خوشبختانه علاوه بر کتاب "ساجی"، کتاب "دختر شینا" نیز در این دوره از نمایشگاه قرآن کریم مورد استقبال قرار گرفته و هر دو کتاب جزو پرفروش‌های این نمایشگاه هستند.

این نویسنده درباره کتاب جدید خود اذعان کرد: واقعیت امر نوشتن کتاب ساجی خیلی سخت بود و انرژی فراوانی از من گرفت و به همین دلیل کمی به استراحت نیاز دارم و البته بعد از آن با تمام انرژی نوشتن کتاب جدیدم را آغاز می‌کنم.

نویسنده کتاب "ساجی" درباره وضعیت گرانی کتاب طی سال جاری تاکید کرد: از نظر من بسیاری از محصولات نسبت به سالهای گذشته گران شده‌اند و فکر می‌کنم کتاب نسبت به تورم کلی افزایش قیمت خیلی زیادی نداشته است.

وی در همین رابطه افزود: البته حتی اگر کتاب نسبت به سایر کالاها کمتر گران شده باشد باز هم به بدنه ادبیات و فرهنگ ضربه می‌زند زیرا با افزایش فعلی قیمت کتاب، این محصول را از سبد خرید بسیاری از خانوارها به طور کامل حذف کرده است.

این نویسنده بحران گرانی کتاب را بحرانی فرهنگی دانست و تاکید کرد: طی سالهای گذشته کارهای زیادی در زمینه فرهنگ کتابخوانی صورت گرفته که این گرانی تمامی این تلاش‌ها را تحت الشعاع قرار داده است، گرانی کتاب مساله‌ای است که بدون شک باید سریعتر به آن رسیدگی شود زیرا اگر قدرت خرید کتاب وجود نداشته باشد فرهنگ سازی در این زمینه مقدور نخواهد بود.

وی با تاکید بر همکاری ناشران و برخی مسئولین فرهنگی برای جلوگیری از افزایش قیمت کتاب افزود: از نظر من در حال حاضر در بحث کتاب نیازمند یک اتحاد جمعی هستیم تا بتوانیم از گرانی بیشتر جلوگیری کنیم. به عنوان مثال من در نمایشگاه مشاهده کردم که برخی ناشران اگر کتابی را دو سال پیش چاپ کرده‌اند روی آن برچسب افزایش قیمت نزده و آن را با همان قیمت قبل به فروش می‌رسانند، عرصه چاپ و نشر به شدت به چنین شرافت‌های کاری نیازمند است.

ضرابی زاده درباره فرهنگ نذر کتاب تاکید کرد: فرهنگ نذر کتاب از سالها پیش رخ داده و به نوعی اتفاق جدیدی نیست، اما در هر صورت از جمله خرده فرهنگ‌هایی است که با اصالت ما ایرانی‌ها درباره ایثار و انفاق پیوند خورده است. البته پررنگ‌ شدن این فرهنگ طی سالهای جاری به شدت امیدوار کننده است، به عنوان مثال در فاجعه سیل اخیر بسیاری کتاب نذر کردند و این نشان می‌دهد که انسان‌ها به نیازهای فرهنگی هم نیز به شدت اهمیت می‌دهند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار ادبیات کتاب ساجی دختر شینا بهناز ضرابی زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۲۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری جدید حسن روحانی از ماجرای گرانی بنزین و اعتراضات: من واقعا از زیرنویس شبکه خبر فهمیدم بنزین دیشب گران شده!

 حسن روحانی روز ۲۵ بهمن‌ماه در دیدار اعضای تحریریه روزنامه اعتماد در پاسخ به یکی از سؤالات آن‌ها که در سالنامه نوروزی این روزنامه منتشر شد، داستان «صبح جمعه» را این‌طور روایت کرد:

به گزارش جماران، ما چند بار قیمت بنزین را افزایش دادیم. چند ماه بعد از تشکیل دولت در زمستان ۹۲ تصمیم گرفتم قیمت بنزین را افزایش دهم. در دولت که مطرح کردم اکثر وزرا مخالف بودند؛ گفتند الان موقع این کار نیست، مردم تحمل نمی‌کنند و شما گران نکنید. کارشناسان اقتصادی گفتند که تورم را افزایش می‌دهد. در مجلس آقای احمد توکلی نطق کرد و گفت کاری که روحانی می‌خواهد انجام دهد تورم را ۴۰ درصد افزایش می‌دهد. برای من هم نامه نوشت و همین را گفت.

حتی در دولت اقتصاددانانی بودند که می‌گفتند تورم ۲۵ درصد افزایش پیدا می‌کند. ما حدود ۲۰ جلسه راجع به قیمت بنزین بحث کردیم. به هر حال تصمیم گرفتیم و در سال ۹۳ قیمت هر لیتر بنزین از ۴۰۰ تومان به ۷۰۰ تومان افزایش پیدا کرد، نرخ آزاد هم هزار تومان شد. تورم یک واحد درصد هم بالا نرفت. هیچ اقتصاددانی این را باور نمی‌کرد.

سال بعد از آن قیمت بنزین را تک‌نرخی کردیم و شد هزار تومان. در این مورد هم برخی از اعضای دولت مخالف بودند. تیم اقتصادی دولت می‌گفتند که این‌دفعه دیگر تورم بالا می‌رود. در حالی که تورم هیچ افزایشی پیدا نکرد. یعنی ما دو بار قیمت بنزین را افزایش دادیم اما اصلاً تورم تکان نخورد.

سال ۹۵ می‌خواستم برای بار سوم قیمت بنزین را افزایش دهم. کل دولت به طور یکپارچه مخالفت کردند. دولت را راضی کردم که با مجلس مشورت می‌کنیم، اگر مجلس پذیرفت شما هم بپذیرید، قبول کردند. با مجلس مشورت کردیم زیر بار نرفتند. ما هم موضوع را رها کردیم. در سال ۹۶ باز در دولت بحث شد. اعضای دولت گفتند که با همکاری مجلس بنزین را گران کنیم. من کمیسیون تلفیق را دعوت کردم، آن‌ها به اتفاق گفتند این موضوع را به تاخیر بیندازیم. زمانی بود که ترامپ انتخاب شده بود ولی هنوز از برجام خارج نشده بود. سال ۹۷ ترامپ از برجام خارج شده بود و شرایط اقتصادی کشور با مشکل مواجه شده بود و همه با افزایش قیمت بنزین مخالفت کردند.

سال بعد موضوع بنزین را بردیم در جلسه سران سه قوه و در اردیبهشت ۹۸ تصویب شد که بنزین را گران کنیم. روز سه‌شنبه خبرگزاری فارس خبر را اعلام کرد که شب جمعه این هفته بنزین گران می‌شود. در تمام پمپ‌بنزین‌ها صف‌های طولانی تشکیل شد! من در سفر استانی بودم، آقای زنگنه زنگ زد گفت اصلاً نمی‌توانیم وضع را کنترل کنیم و بنزین به پمپ‌بنزین‌ها برسانیم، تمام پمپ‌بنزین‌ها و راه‌ها بسته شده است. مشورت کردیم و افزایش قیمت بنزین را در آن مقطع لغو کردیم.

بعد از تابستان دو، سه بار تصمیم گرفتیم قیمت بنزین را افزایش دهیم حتی روز آن را مشخص کرده بودیم اما شورای امنیت کشور مخالفت کرد. شورای امنیت کشور مسئول بود که برنامه‌ریزی کند. ما هر جمعه‌ای را پیشنهاد کردیم، شورای امنیت کشور بررسی کرد و آقای رحمانی فضلی می‌گفت که شورا مخالف است. گفتم چه می‌گویند؟ حرفشان چیست؟ یک بار گفتند نزدیک اربعین است زمان مناسب نیست. یک بار گفتند نزدیک آخر صفر است و مردم می‌خواهند به مشهد بروند، مناسب نیست.

هر بار موضوعی را می‌گفتند. یک روز به آقای رحمانی فضلی گفتم ما که افزایش قیمت بنزین را تصویب کرده‌ایم، سران سه قوه هم امضا کرده‌اند منتها زمانش دیگر با شما، چون ما هر زمانی می‌گوییم شما می‌گویید مناسب نیست، خودتان بروید هر شب جمعه‌ای که می‌توانید و مناسب است، در این هفته یا هفته‌های آینده اجرا کنید، منتها ظرف سه، چهار هفته آینده این کار انجام شود، دیگر هم لازم نیست زمان آن را با من چک کنید، خودتان بروید و اجرا کنید.

۲۴ آبان ۹۸ اولین شب جمعه بعد از آن صحبت بود، فکر نمی‌کردم که آن هفته بخواهند اجرا کنند. گفتم اگر بخواهند اجرا کنند لااقل به من زنگ می‌زنند و اطلاع می‌دهند. کسی هم به من تلفنی خبر نداد. البته آقای رحمانی فضلی می‌گوید که ما زنگ زدیم به آقای واعظی، ایشان نبود. آقای واعظی هم می‌گوید کسی با من تماس نگرفت.

ساعت ۱ یا ۱:۳۰ بامداد جمعه بیدار شدم، تلویزیون را روشن کردم دیدم دو نفر دارند در شبکه خبر با هم صحبت می‌کنند، زیرنویس را هم نگاه کردم دیدم هیچ خبری نیست. گفتم پس این هفته انجام نشده است، اگر می‌شد زیرنویس می‌کردند، احتمالا هفته آینده این اتفاق می‌افتد. صبح که بیدار شدم نماز صبح بخوانم دیدم زیرنویس کرده که بنزین دیشب گران شده است. برای من عجیب نبود چون اختیار داده بودم به شورای امنیت کشور. برایم این عجیب بود که چرا شب به من نگفتند. پس اینکه من می‌گویم صبح متوجه شدم، راست و دقیق است.

واقعیت این است که من صبح جمعه مطلع شدم. اصل تصمیم، مصوبه سران سه قوه بود و تصمیم را گرفته بودیم. منتها در اینکه آن شب جمعه شود یا شب جمعه بعد، در اختیار شورای امنیت کشور بود. آن‌ها می‌توانستند آن را بیندازند به هفته بعد، چون به آن‌ها اختیار داده بودم. صبح ساعت ۵ من فهمیدم بنزین گران شده است. با آقای رحمانی فضلی تلفنی صحبت کردم پرسیدم که آیا خبری هست؟ گفت نه هیچ خبری نیست. ظهر و بعدازظهر و غروب شد خبری نبود. یعنی اگر گرانی بنزین قرار بود اوضاع کشور را به هم بریزد، باید صبح جمعه به هم می‌ریخت، ظهر یا عصر جمعه به هم می‌ریخت. چرا جمعه شب تحرکات شروع شد؟! همه طراحی‌ها برای به خیابان کشاندن مردم در روز جمعه انجام گرفت. وزارت اطلاعات گزارش رسمی به من داد، استاندارها در جلسه‌ای با حضور وزیر کشور به من گزارش دادند و افرادی که دستگیر کرده بودند، گفتند چه کسانی آن‌ها را به خیابان‌ها کشاندند.

جمعه شب شلوغ شد، آتش زدند و برخوردهایی صورت گرفت که در اختیار دولت نبود. عده‌ای تیراندازی کردند که می‌خواستند یک انبار اسلحه سپاه را تصرف کنند. جمعه شب تحرکات شروع شد، عصر روز شنبه و شنبه شب تشدید شد تا صبح یکشنبه ۲۶ آبان که رهبر معظم انقلاب در سخنانشان در حاشیه درس خارج فرمودند افزایش قیمت بنزین تصمیم سران قوا بوده و ایشان از آن حمایت کردند. بعدازظهر یکشنبه کشور آرام بود و شب دوشنبه همه چیز پایان یافت.

در ۹۸ وقتی بنزین گران شد اولین کسی که توئیت زد و مخالفت کرد، آقای رئیسی، رئیس قوه قضائیه بود که نامه سران قوا را با خط خودش امضا کرده بود! آقای تاجگردون، نماینده مجلس هم که عضو جلسه اقتصادی سه قوه بود جمعه شب مردم را به راهپیمایی دعوت کرد. عده‌ای از قم جمعه شب اطلاعیه دادند که مردم! شما چرا ساکت نشسته‌اید؟ برخی نمایندگان مجلس اعلام کردند که ما طرح سه‌فوریتی می‌دهیم و قیمت بنزین را برمی‌گردانیم! خب رئیس مجلس امضا کرده بود، رئیس قوه قضائیه هم امضا کرده بود. رهبری با این مصوبه موافقت کرده بودند. ما یکشنبه شب هیچ تظاهراتی در ایران نداشتیم. یکشنبه غروب من مرتب با آقای رحمانی فضلی در تماس بودم گفت در کشور هیچ خبری نیست. تمام ماجرای ۹۸ جمعه شب و شنبه و روز یکشنبه تا بعدازظهر است و دیگر تمام شد، یعنی جمعاً ۴۸ ساعت بود. البته حوادثی در ماهشهر اتفاق افتاد که عده‌ای با تیربار آمده بودند که کشته‌های آن حادثه را هم جزو اعتراضات مربوط به بنزین حساب کردند.

ما تمام درآمد حاصله از افزایش قیمت بنزین را بین مردم تقسیم کردیم. یعنی یارانه دوم که ما پرداخت کردیم از یارانه اول بیشتر بود؛ اولی ۴۵ هزار تومان بود، دومی ۵۵ هزار تومان. ضمن اینکه وقتی ما در سال ۹۸ افزایش نرخ بنزین را اجرایی کردیم، در ماه‌های اولیه روزی ۴۰ میلیون لیتر بنزین صادر می‌کردیم.

البته اتفاقات آبان ۹۸ بسیار تلخ بود و عده‌ای بی‌گناه از عابرین کشته شدند. ریشه حوادث آبان ۹۸، مسئله دیگری بود که در زمان مناسب باید برای مردم تبیین شود. موضوع بنزین نبود، مسئله دیگری بود. قیمت بنزین در سال ۹۳ هم گران شد، چرا آن وقت هیچ خبری نشد؟ در سال ۹۴ هم قیمت بنزین گران شد چرا هیچ خبری نشد؟ چرا یکدفعه این توطئه رخ داد؟ چرا صبح یا بعدازظهر جمعه خبری نشد؟ جواب این سؤالات خیلی از مسائل را روشن می‌کند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: تکذیب خبر گرانی بنزین / اشتباه اطلاع رسانی دولت روحانی را تکرار نکنید 

دیگر خبرها

  • واکنش دولت به اظهارات روحانی درباره گران‌شدن بنزین در سال ۹۸
  • واکنش خلجی به سخنان روحانی درباره گران‌شدن بنزین در سال ۹۸
  • روایت جدید روحانی از گرانی بنزین، اعتراضات و جلسه سران قوا
  • افشاگری جدید حسن روحانی از ماجرای گرانی بنزین و اعتراضات: من واقعا از زیرنویس شبکه خبر فهمیدم بنزین دیشب گران شده!
  • درگذشت نویسنده بوسنیایی و بازدید مسؤولان نمایشگاه کتاب از مصلی
  • یادداشت|تأملات سیدحسن حسینی در حوزه «بیدل شناسی»
  • فرهنگسازی و ترویج کتابخوانی میان کودکان ضروری است
  • توسعه فرهنگ کتابخوانی در احداث پارک‌های سنندج مورد توجه قرار گیرد
  • تصمیم ناگهانی برای موزه ها/واکنش وزارت میراث به انتقاد از گرانی!
  • از مجموعه کتاب‌های «سر دلبران» رونمایی شد