Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-23@16:33:57 GMT

پا در میانی عراق در تنش های خاورمیانه

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۵۳۲۸۲

پا در میانی عراق در تنش های خاورمیانه

عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق؛ روز سه شنبه گفت: «عراق قصد دارد نمایندگانی را به تهران و واشنگتن به منظور کاهش دادن تنش ها و ترس رویارویی ایالات متحده و ایران در خاورمیانه، اعزام کند.»

پول نیوز به گزارش رویترز؛ دو روز پس از آن که یک موشک به بغداد شلیک شد و به نزدیکی سفارت آمریکا اصابت کرد، عبدالمهدی تصریح کرد که هیچ یک از عراقی ها نمی خواهند وارد یک درگیری دیگر بشوند، همچنین در ادامه تاکید کرد که ممکن است ایالات متحده این انفجار را واکنشی از حملات منطقه ای الهام گرفته شده از شرایط پیش آمده با ایران تلقی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
تا کنون هیچ کس مسئولیت انفجار روز یکشنبه در منطقه سبز عراق که از ساختمان های دولتی و هیئت های دیپلماتیک محافظت می کند و فضایی به شدت امنیتی دارد را، به عهده نگرفته است. 
منابع دولتی ایالات متحده اعلام کرده اند که واشنگتن به شبه نظامیان شیعه ای که با تهران در ارتباط هستند، شک دارند.  ایران البته این اتهامات را رد کرده است.
دونالد ترامپ،رئیس جمهور ایالات متحده، روز دوشنبه گفت: «اگر ایران، منافع ایالات متحده در خاورمیانه تهدید کند، با واکنشی آمریکا مواجه خواهد شد.»
جنین هنیس پلاسچارت، نماینده سازمان ملل متحده در عراق روز سه شنبه در شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: « عراق می تواند عامل ثبات و مصالحه منطقه باشد به جای اینکه عرصه ای برای درگیری ها بشود.» 
او تاکید کرد که در عین حال ما نمی توانیم چالش های جدی که عراق با آن مواجه است را نادیده بگیریم بنابراین گذاشتن بار اضافی بر شانه ی عراق واقعا آخرین چیزی است که به آن نیاز داریم.
ولادیمیر سفرنکوف، معاون سفیر روسیه در اوکراین، خطاب به شورای امنیت سازمان ملل گفت که تشدید تنش در خلیج فارس باید متوقف شود و کشور ها باید به سوی مذاکره گام بردارند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: عراق ایران آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۳۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غافلگیری کاخ سفید از ابعاد حمله ایران

روزنامه تایمز آو اسرائیل در مطلبی به بررسی تنش‌های اخیر بین ایران و اسرائیل و واکنش واشنگتن پرداخت و نوشت: «بر اساس گزارشی که روز یکشنبه منتشر شد، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و مقامات امنیتی با «هشدار فزاینده» شاهد آشکار شدن ابعاد حمله موشکی بالستیک ایران به اسرائیل در آخر هفته گذشته بودند.» وال‌استریت ژورنال به نقل از یک مقام ارشد درباره لحظاتی که دامنه رگبار ایران مشخص شد، گفت: «فکر می‌کنم این در بالاترین حد چیزی بود که ما پیش‌بینی می‌کردیم.» یک مقام ناشناس به این روزنامه گفت که «تا زمانی که همه چیز گفته نشده باشد» مشخص نیست که آیا دفاع موشکی اسرائیل و ائتلاف کشور‌های درگیر در سرنگونی پرتابه‌ها موفق بوده اند یا خیر.

به گزارش دنیای اقتصاد، در این گزارش آمده است که از آنجا که در آستانه حمله ایران آشکار شد که قرار است اتفاقی بیفتد، تیمی از پرسنل نظامی آمریکا مخفیانه به تل‌آویو اعزام شدند تا در «یک مرکز عملیات دفاع موشکی» کار کنند. بر اساس این گزارش، مقامات آمریکایی مطمئن بودند که می‌توانند به مقابله با حدود ۵۰ موشک بالستیک کمک کنند و زمانی که مشخص شد بیش از ۱۰۰ موشک توسط ایران شلیک شده است، عمیقا نگران شدند.

نیرو‌های دفاعی اسرائیل اعلام کردند که حمله ایران به اسرائیل شامل ۱۷۰ پهپاد، ۳۰ موشک کروز و ۱۲۰ موشک بالستیک بوده که بیشتر آن‌ها رهگیری شده است. اما هدف نظامی ایران در اسرائیل در این حمله، یعنی پایگاه هوایی نواتیم خسارت دید. این روزنامه نوشت: «برنامه‌هایی برای هواپیما‌های سعودی و اردن طراحی شد تا در صورت لزوم از حریم هوایی خود دفاع کنند. اردن پرتابه‌هایی را که از حریم هوایی این کشور عبور کرده بود سرنگون کرد، در حالی که ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان به هواپیما‌های اسرائیلی کمک کردند برخی دیگر از پرتابه‌ها را در مسیر اسرائیل ساقط کنند.»

این حمله در پاسخ به حمله اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق صورت گرفت. در این حمله هفت نیروی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی از جمله دو فرمانده به شهادت رسیدند. اسرائیل متعهد شد که حمله تنبیهی ایران را تلافی کند و گفته می‌شود پنج‌شنبه شب، زمانی که چند ریزپرنده در آسمان اصفهان دیده شدند این حمله صورت گرفته است.

اسرائیل به طور رسمی در مورد این حمله اظهارنظر نکرده است، در حالی که ایران این حادثه را کم‌اهمیت توصیف کرده و تاکید دارد که تنها سه پهپاد کوچک در این حمله دخیل بوده اند. ایالات متحده، اتحاد نزدیک خود با اسرائیل را با کمک به آن‌ها در خنثی کردن حمله هفته گذشته ایران و اعمال تحریم‌های بیشتر علیه جمهوری اسلامی پس از آن نشان داد. دولت جو بایدن در تلاش است تا از تشدید اوضاع در خاورمیانه در بحبوحه جنگ جاری در غزه و تنش‌های سرسام‌آور با تهران جلوگیری کند.

پس از حمله هفته گذشته ایران، بایدن بر حمایت تزلزل ناپذیر ایالات متحده از اسرائیل تاکید کرد، اما همچنین از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل خواست که «در مورد خطر تشدید تنش با دقت و استراتژیک فکر کند» و افزود که اسرائیل می‌تواند اقدامات اخیر را برای خود موفقیت تلقی کند و نیازی به حمله ندارد.

دیگر خبرها

  • کارشناس مسائل خاورمیانه: بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت
  • به طور عملی جهان وارد جنگ جهانی سوم شده است/ در چند سال گذشته بر سر بی‌طرفی چه آمد؟
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد
  • غافلگیری کاخ سفید از ابعاد حمله ایران
  • آغاز حمله پهبادی به پایگاه عین‌الاسد در عراق
  • حمله پهبادی به پایگاه عین‌الاسد در عراق
  •   همۀ دوستان و دشمنانِ خاورمیانه در روایت نیویورک تایمز
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • پشت پرده کمک آمریکا به اسرائیل
  • افزایش صادرات نفت ایران به بالاترین رقم در ۶ سال گذشته