Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-03-29@10:24:28 GMT

آیا مسبب سیلاب‌های اخیر تغییر اقلیم است؟

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۵۳۳۳۶

آیا مسبب سیلاب‌های اخیر تغییر اقلیم است؟

برخی از مسئولان کشورمان، یکی از دلایل سیلاب‌های اخیر را "تغییرات اقلیم" دانسته‌اند اما برخی اقلیم‌شناسان با تذکر نسبت به سوءاستفاده از مسئله تغییراقلیم، دلایل این سیلاب‌ها را توضیح داده‌اند. ۰۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۳ اجتماعی محیط زیست علم و تکنولوژی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ بعد از چند سال خشکسالی پی‌درپی در کشور از اواخر سال 97، بارش‌های شدید در کشور آغاز شد که در برخی نقاط تابه‌حال نیز ادامه دارد، شدت این بارندگی‌ها به‌قدری بود که به جاری شدن سیلاب‌ در برخی از استان‌ها منجر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این‌ بین برخی از مسئولان از ارتباط سیلاب‌های اخیر با تغییرات اقلیم سخن گفتند از آن جمله می‌توان به اظهارات وزیر نیرو اشاره کرد.

 رضا اردکانیان دراین‌باره گفته بود: "سال گذشته در همین مقاطع زمانی کشور ما یکی از خشکترین سال‌های آبی نیم‌قرن اخیر خود را سپری می‌کرد اما بلافاصله پس از پشت سر گذاشتن این پدیده سخت ... با چنین سیلاب‌های بزرگی روبه‌رو می‌شویم؛ این مسئله نتیجه تغییرات اقلیمی است که بر کره زمین در حال تحمیل شدن است."

همچنین ابوالقاسم حسین پور؛ مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخیز‌داری سازمان جنگل‌ها گفت: "تغییر اقلیم سبب به هم ریختن الگوی بارش‌ها شده است و در سال‌های اخیر شاهد افزایش شدت بارش‌های تند با حجم زیاد در مدت‌زمان کوتاه بوده‌ایم."

این اظهارات در حالی صورت می‌گیرد که متخصصان اقلیم‌شناسی نظرات دیگری درباره علل سیلاب‌های اخیر دارند.

سیلاب اخیر هیچ ارتباطی به تغییر اقلیم ندارد

در نقطه مقابل نظرات مطرح شده، برخی اقلیم‌شناسان معتقد هستند که سیلاب‌های اخیر با تغییرات اقلیم ارتباطی نداشته است؛ در همین راستا، علی‌اکبر شمسی‌پور؛ استاد اقلیم‌شناسی دانشگاه تهران در این‌ باره می‌گوید: "این صحبت‌ها غیرمسئولانه و غیرموجه است چراکه این اتفاقات هیچ ارتباطی با تغییرات اقلیم ندارد؛ با نیم ساعت بارندگی یک سیلاب شکل می‌گیرد، این گویای تغییر اقلیم نیست ... بدون اینکه هیچ‌گونه علم و ذهنیتی نسبت به تغییرات اقلیم داشته باشند، هرجایی این مفهوم را برای توجیه بی‌تدبیری‌های خود بکار می‌برند؛ در واقع دیواری کوتاه‌تر از دیوار تغییر اقلیم نیافته‌اند."

حالت‌های مشاهده‌ شده در ایران دوره تکرار سیکل هستند نه تغییر اقلیم

برخی دیگر از اقلیم‌شناسان معتقدند که این اتفاقات به دلیل وارد شدن آب‌وهوا در سیکل جدیدی از فعالیت‌های خود است نه تغییر اقلیم؛ دکتر یوسف قویدل؛ استاد اقلیم‌شناسی دانشگاه تربیت مدرس در ارتباط سیلاب‌های اخیر  و تغییرات اقلیم معتقد است: "به‌صورت کلی باید گفت که فراوانی وقوع اتفاقات اقلیمی نشان می‌دهد آب‌وهوا وارد فاز جدیدی از فعالیت‌های خود شده است که می‌شود این را نشانه سیکل جدید دانست البته این سیکل جدید به معنای تغییر اقلیم نیست چون بر اساس تعریف تغییرات اقلیمی یعنی وقوع پدیده‌هایی که پیش‌ از این تکرار نشده است اما حالت‌هایی که ما الآن در حال مشاهده و ثبت آن‌ها در ایران هستیم، احتمالاً دوره تکرار سیکل هستند."

تمام بارندگی‌های اخیر طبیعی بوده است

در سوی دیگر، دکتر محمدتقی زمانیان؛ رئیس سابق پژوهشکده هواشناسی و عضو سابق کمیته مشترک علمی سازمان هواشناسی جهانی نیز در این باره می‌گوید: "آنچه در ایران در ماه‌های اخیر تغییر کرده است مربوط به وضع هواست نه اقلیم؛ اقلیم مسئله دیگری است... با قاطعیت می‌گویم تمامی بارندگی‌های اخیر طبیعی بوده است.»

سوءاستفاده از تغییر اقلیم

برخی دیگر از اساتید این حوزه معتقدند که موضوع تغییر اقلیم در سیلاب‌های اخیر مورد سوءاستفاده قرار گرفته و هر اتفاقی را نمی‌توان به تغییر اقلیم ارتباط داد؛ دکتر برهانی؛ استاد عمران ـ منابع آب دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی در این‌ باره متذکر می‌شود: "بحث تغییر اقلیم بسیار مورد سو استفاده قرار گرفته است؛ تغییر اقلیم مربوط به تغییرات تدریجی و درازمدت است که مرتبط کردن هر اتفاق زودگذری به این بحث صحیح نیست و بعضاً منجر به نتیجه‌گیری‌های غلط می‌شود."

تغییر اقلیم در حال حاضر یکی از چالشی‌ترین موضوعات بین‌المللی به شمار می‌رود؛ برخی از دانشمندان معتقد هستند که به دلیل افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای انسان‌ساخت بعد از انقلاب صنعتی در غرب، دمای زمین نیز افزایش‌یافته است.

این گروه معتقدند که برای کاهش دمای زمین و جلوگیری از تغییر اقلیم در کره زمین باید انتشار گازهای گلخانه‌ای انسان‌ساخت کاهش یابد؛ در مقابل عده‌ای دیگر از دانشمندان معتقد هستند که افزایش دمای زمین نه به خاطر افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای انسان‌ساخت بلکه به دلیل افزایش فعالیت‌های خورشیدی است؛ گفتنی است که بررسی جدید نشان می‌دهد در آینده نزدیک به دلیل کاهش فعالیت‌های خورشیدی، زمین وارد عصر یخبندان خواهد شد.

علت کاهش شدید "بارش برف و باران" در ایران چیست/ "تغییر اقلیم" مسئله‌ای علمی یا سیاسیتبعات تغییر اقلیم ایران را در می‌نورددسیل اخیر آذربایجان شرقی ربطی به "النینو" و"لالینا" ندارد/تغییر اقلیم علت اصلی بارندگی‌ها

انتهای پیام/

Rsaadati/P/S2,23,1313/CT1 واژه های کاربردی مرتبط سیل

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیل سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۳۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیلگران در مسیر صعود بیت‌کوین سردرگم شدند

بزرگترین ارز رمزنگاری شده جهان، بیت‌کوین به بالای سطح ۷۰هزار دلار رسید و قدرت خود را نشان داد اما سرمایه‌گذاران بازار در مورد اینکه قیمت بیت‌کوین از اینجا به بعد در میان موارد کلان فعلی و نوسانات ورودی صندوق قابل معامله در بورس بیت‌کوین به کدام سمت می‌رود سردرگم هستند.

به گزارش ایسنا، ارائه‌دهنده داده‌های زنجیره‌ای کریپتو کوانت گزارش کرد که تقاضای بیت‌کوین در کنار کاهش قابل‌توجه نقدینگی سمت فروش، شاهد افزایش قابل‌توجهی بوده است. این روند منجر به کاهش شدید سطح نقدینگی به پایین‌ترین میزان بی‌سابقه‌ای شده و پیامدهای بالقوه‌ای را برای پویایی بازار ارزهای دیجیتال نشان می‌دهد.

بر اساس تحلیل کنونی، نقدینگی فعلی بیت‌کوین در سمت فروش در پایین‌ترین سطح تاریخی قرار دارد. علاوه بر این، پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که ممکن است تنها رشد تقاضای مداوم را برای ۱۲ ماه آینده تطبیق دهد. قابل ذکر است، این تخمین‌ها صرفا بر روی آدرس‌های انباشته تمرکز و بر شدت افزایش تقاضای بیت‌کوین نسبت به عرضه موجود تاکید می‌کنند.

کریپتو نوشت، با این حال، داده‌ها، عدم تعادل قابل توجهی بین افزایش علاقه برای بیت‌کوین و کاهش در دسترس بودن نقدینگی سمت فروش را نشان می‌دهد و سوالاتی را در مورد تاثیر بالقوه بر مسیر قیمت بیت‌کوین و احساسات بازار رو به جلو را ایجاد می‌کند.

به گفته علی مارتینز، تحلیلگر ارزهای دیجیتال، به نظر می‌رسد که بیت‌کوین در بازه‌های زمانی کوتاه‌تری، از الگوی مثلث صعودی خارج می‌شود. این شکست به‌طور بالقوه می‌تواند قیمت بیت‌کوین را به سمت ۷۱هزار و ۸۰۰ دلار سوق دهد، مشروط بر اینکه سطح حمایت ۷۰هزار و۴۰۰ دلار دست نخورده باقی بماند.

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال در حال حاضر ۲.۶۵ تریلیون دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل  ۱.۱۰ درصد کمتر شده است. در حال حاضر ۵۲.۰۸ درصد کل بازار ارزهای دیجیتال در اختیار بیت‌کوین است که ۰.۱۸ درصد افزایش روزانه را ثبت کرده است.

حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۵.۹۱میلیارد دلار است که ۵.۷۲ درصد کاهش داشته است. حجم کل در امور مالی غیر متمرکز در حال حاضر ۱۱.۶۸ میلیارد دلار است که  ۱۱.۰۳ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال  بوده و حجم تمام سکه‌های پایدار اکنون ۹۲.۸۹ میلیارد دلار است که ۸۷.۷۰ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال را تشکیل می‌دهد.

به‌روزرسانی قیمت ارزهای دیجیتالی (تا ساعت ۱۱:۰۵ دقیقه به وقت شرقی)

این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.

۱- بیت‌کوین

قیمت: ۶۹ هزار و  ۷۳۴.۹۵ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۲۳ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۱.۳۵ درصد افزایش

۲- اتریوم

قیمت: ۳۵۶۹.۰۲ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۷۹ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۲.۱۸ درصد افزایش

۳- تتر

قیمت: ۱.۰۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۲ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۳ درصد کاهش

۴- بایننس کوین

قیمت: ۵۷۴.۸۴ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۳.۷۱ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر:  ۸.۹۳ درصد افزایش

۵-  سولانا

قیمت: ۱۸۶.۷۳ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۴.۷۳ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۸.۳۰ درصد افزایش

۶-  ریپل

قیمت: ۶۲۲۸ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۴.۳۹ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر ۴.۹۰ درصد افزایش

۷- یو اس دی کوین

قیمت: ۱.۰۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۰ درصد کاهش

۸- دوج کوین

قیمت: ۰.۱۸۴۴ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته ۱.۰۴ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۳۹.۹۶ درصد افزایش

۹-  کاردانو

قیمت: ۰.۶۵۱۳دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۴.۰۳ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر:  ۷.۵۴ درصد افزایش

۱۰ – آوالانچ

قیمت: ۵۵.۲۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته:  ۶.۴۷ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۳.۴۷ درصد افزایش

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجرای طرح‌های آبخیزداری، راه‌حل فنی و علمی مبارزه با خشکسالی است
  • تغییر ژن‌های ایمنی در خون بیماران آلزایمر
  • طرح‌های آبخیزداری می‌توانند معجزه کنند/ بیشتر آب‌های سیلاب اخیر سیستان و بلوچستان به دریا ریخته شد
  • بررسی مهم‌ترین چالش بازار طلا و سکه در ۱۴۰۲
  • کوچک‌شدن طبقه متوسط؛ مهم‌ترین تغییر اجتماعی سال ۱۴۰۲
  • سقوط بیت‌کوین
  • افشای اولین جزئیات درباره گلکسی S25 اولترا
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۸ فروردين
  • تحلیلگران در مسیر صعود بیت‌کوین سردرگم شدند
  • کنفرانس بین‌المللی مهار آب در افغانستان