Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، مریم قائمی با اشاره به نتایج تحقیقات میدانی وقوع سیلاب در محدوده مصبی رودخانه مند و اروندرود در فروردین ۹۸ گفت: در یک ایستگاه نزدیک دهانه مصب اروند، تغییرات ساعت به ساعت شوری سطحی و شوری نزدیک بستر (توسط دستگاه CTD‌) و همچنین تغییرات کشندی عمق ایستگاه اندازه‌گیری به مدت ۱۴ ساعت در زمان حضور سیلاب اندازه‌گیری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: نتایج نشان دهنده چیره شدن اثر سیلاب بر تغییرات کشندی شوری است. سیلاب موجب شد که آب سطحی همواره در مدت ۱۴ ساعت، حتی در زمان مد، شیرین باشد. همچنین، شوری آب نزدیک بستر فقط در زمان‌های نزدیک به نقطه مد (‌High Water‌) کمی تحت اثر شوری خلیج فارس قرار گرفت و تا حدود ۲۳ بالا آمد. در بقیه زمان‌ها، به دلیل حضور سیلاب، از سطح تا بستر آب کاملاً شیرین بود.

وی افزود: نتایج بررسی‌های انجام شده در ایستگاه بالادست مصب رودخانه مند (استان بوشهر) نیز نشان داد شوری در زمان سیلاب منطقه‌ای نسبت به شرایط بدون سیلاب بیش از ۸ واحد کاهش و همزمان تراز آب ۴۰ سانتیمتر افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه مواد مغذی و میزان آن از حیاتی‌ترین فاکتورهای زیستی در بوم سامانه‌های آبی هستند که در این پایش مورد مطالعه قرار گرفت، اظهار داشت: مواد مغذی به ویژه نیتروژن و فسفر پارامترهای مهم کیفی آب در مصب ها هستند، زیرا آنها دارای اثرات مستقیم یا غیر مستقیم بر رشد گیاهان، غلظت اکسیژن محلول، شفافیت آب و نرخ رسوب گذاری هستند.

رئیس مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس بوشهر ادامه داد: افزایش مواد مغذی در اکوسیستم‌های ساحلی باعث تغییرات قابل توجه اکولوژیکی می‌شود و تنوع زیستی در مصب ها و خلیج‌ها کاهش می‌یابد. افزایش بیش از حد مواد مغذی می‌تواند منجر به یوتریفیکاسیون و شکوفایی جلبکی مضر شود.

وی نتایج اندازه‌گیری مواد مغذی محلول (نیترات، نیتریت، آمونیوم و فسفات) را نشان از افزایش قابل توجه تمام مواد مغذی پس از سیلاب نسبت به اندازه گیری های قبلی تفسیر کرد و گفت: افزایش غلظت نیترات به میزان ۶.۵ برابر پس از وقوع سیلاب منطقه‌ای نسبت به شرایط قبل از سیلاب (بهمن ماه ۹۷)، غلظت نیتریت به میزان ۲.۸ برابر، آمونیوم به میزان ۱۷ برابر و فسفات ۱۵ برابر، گویای اثرات سیلاب فروردین ماه ۹۸ روی حوضه مصب رود مند است.

قائمی افزود: این در حالی است که در مطالعه‌ای که در بهمن ماه ۹۲، در همین ایستگاه انجام شد نسبت به اندازه‌گیری که در بهمن ماه ۹۷ (قبل از سیلاب و در یعنی فاصله زمانی ۵ سال) صورت گرفت، غلظت نیترات ۱.۵ برابر افزایش و غلظت نیتریت و فسفات کاهش نشان داده بود.

کد خبر 4623533 زهرا سیفی

منبع: مهر

کلیدواژه: پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی سیلاب بوشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۳۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور میدانی مدیران اجرایی برای مهار سیلاب

جمشید سراجی گفت: از ساعت ۶ صبح بارش ها در این شهرستان به شکل پیوسته درحال نزول است وطبق گفته هواشناسی در ساعات آینده بارندگی شدیدتر می‌شود.

وی افزود: ازقبل بارش‌ها تمهیدات لازم مانند بررسی مسیل‌ها و رودخانه‌ها برای جلوگیری از خسارت، انجام شده است.

سراجی اظهار کرد: ستاد بحران منوجان تشکیل جلسه داده و شهر را به هشت بخش تقسیم کرده و مدیران اجرایی شهرستان هرکدام مسئولیت یک بخش را برعهده دارند تا در صورت بروز مشکل مدیریت میدان با افراد مشخص باشد. 

وی تصریح کرد: ۲۵ لودر و ۴ بلدوزر نیز در مناطق روستایی شهرستان در اختیار داریم که در صورت نیاز تقاط حادثه خیز شهرستان را امدادرسانی کنند.

وی افزود: هم اکنون در منطقه رودخانه چغوکی بازدید از شرایط خاص این رودخانه در حال انجام است.

فرماندار منوجان تاکید کرد: تاکنون گزارشی از بروز خسارت نداشتیم وباران منظم و یکدستی را شاهد هستیم. 

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • غذا‌های مفیدی که بدن هر بیماری را تقویت می‌کند
  • پیش بینی افزایش دما و غلظت آلاینده‌ها در خوزستان
  • حضور میدانی استاندار سیستان و بلوچستان در مناطق درگیر سیلاب
  • حضور میدانی استاندار سیستان و بلوچستان در مناطق درگیر سیلاب در جنوب استان
  • طعم و بوی نامطبوع آب همدان تا چند روز آینده برطرف می‌شود
  • نتایج یک تحقیق جدید؛ این ماده غذایی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • درمان با سلول‌های بنیادی برای آسیب نخاعی با نتایج مثبت فاز اول
  • حضور میدانی مدیران اجرایی برای مهار سیلاب
  • جایگاه میوه و سبزیجات در رژیم‌های غذایی
  • کف هنگام پخت گوشت را دور بریزیم؟