Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@04:54:35 GMT

«مونالیزا» روی بوم مینیاتوری کوانتومی باز آفرینی شد

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۵۳۶۹۷

«مونالیزا» روی بوم مینیاتوری کوانتومی باز آفرینی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، تابلوی مونالیزا به طور مینیاتوری و روی یک بوم کوچک کوانتومی بازآفرینی شده است. این بوم به اندازه عرض یک موی انسان است.

فیزیکدانان از لیزرها استفاده کردند تا تابلوی داوینچی را در یک حباب بسیار سرد از مواد گازی کوانتومی بسازند. در حقیقت برای خلق این اثر تصویر مونالیزا به وسیله لیزر به طور معکوس و در مقیاس میکروسکوپی روی بوم کوانتومی تابانده و سپس از آن عکاسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لیزر با ویژگی‌های عجیب ماده کوانتومی واکنش نشان داد و تراکم اتم‌ها تغییر کرد. در نتیجه پیکسل‌هایی سایه دار و متمایز به وجود آمدند.

محققان تعداد زیادی از تصاویر دیگر را با همین تکنیک کپی کرده اند از جمله تابلوی شب‌های پرستاره ون گوگ و عکس یکی از فیزیکدانان کوانتومی.

تایلر نیلی و همکارانش در دانشگاه کویینزلند این اثر هنری بسیار کوچک را به وسیله سرد کردن گاز روبیدیم خلق کردند. در حقیقت این گاز به اندازه چند میلیاردم یک درجه بالای صفر سرد شد.

نیلی در این باره می‌گوید: این گاز یخ نمی‌زند زیرا بسیار رقیق است در عوض مانند یک حباب گازی ماده کوانتومی رفتار می‌کند. ما تصویر را در پروژکتور قرار دادیم و لیزر به آن تاباندیم. البته لیزر را به طور معکوس از طریق یک میکروسکوپ تاباندیم تا تصویری کوچک بسازیم. نور لیزر تصویر را روی محدوده‌ای با عرض حدود ۱۰۰ میکرون ثبت کرد. این مساحت به اندازه قطرموی انسان (۱۷ تا ۱۸۱ میکرون) است. به همین دلیل با چشمان غیر مسلح به سختی می‌توان آن را دید.

ماده عجیب کوانتومی که در این اثر هنری استفاده شده در حقیقت نوعی از چگالش بوز-انیشتین (Bose–Einstein condensate) است. این مواد ویژگی‌های عجیب کوانتومی دارند.

کد خبر 4623518

منبع: مهر

کلیدواژه: تحقیقات علمی نقاشی علم فیزیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۳۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نه صفر، نه یک!

  رایانه‌ها و پردازشگرهای کوانتومی یکی دیگر از ابزارهای نوظهور دنیای دانش و فناوری هستند که به نظر می‌رسد قرار است در سال‌های نه‌چندان دور بر تن صنعت تجارت لرزه بیندازند. این رایانه‌ها از قوانین مکانیک کوانتومی به‌منظور حل مسائل پیچیده‌ای استفاده می‌کنند که تجزیه‌وتحلیل آنها برای دسته فعلی رایانه‌های کلاسیک بسیار دشوار است و از این مسیر سرعت حل مسأله و تحقق روندها را به طرز چشمگیری افزایش می‌دهند.ایده ساختن سازوکاری که از اصول فیزیک کوانتوم برای مدل‌سازی مسائل بسیار دشوار استفاده کند اولین بار در دهه ۸۰ میلادی و توسط محققان دانشگاه ام‌آی‌تی مطرح شد و در دهه ۹۰ پیتر شور به‌عنوان یکی از ریاضیدان‌های این نهاد علمی نخستین الگوریتم کوانتومی شناخته‌شده را برای شکستن نوعی رمزگذاری توسعه داد. برخلاف کامپیوترها و ابررایانه‌های امروزی که از سیگنال‌های الکتریکی دوتایی برای نمایش مقادیر صفر یا یک استفاده می‌کنند، کامپیوترهای کوانتومی از بیت‌های کوانتومی (کیوبیت) بهره می‌گیرند که هرکدام از آنها معادل ذرات زیراتمی در نظر گرفته می‌شود. با مدیریت صحیح کیوبیت‌ها می‌توان عملکرد آنها را به نحوی مهندسی کرد که به‌طور همزمان ترکیبی از هر دو مقدار صفر یا یک را نمایش دهند. واضح است که هرچه تعداد کیوبیت‌ها بیشتر باشد ظرفیت بزرگ‌تری در اختیار توان مهندسی سیستم قرار می‌گیرد تا در مقیاس عظیم‌تری به حل مسائل بپردازد.

تلاش در راستای عمومی شدن کامپیوترهای کوانتومی
نیاز کامپیوترهای کوانتومی به سخت‌افزارهای کلان و هنگفت برای اجراشدن دسترسی عموم مردم به آنها را در هاله‌ای از ابهام قرار می‌داد؛ بااین‌حال در مطالعات جدید، محققان با تعبیه روشی که کامپیوترهای کوانتومی را به کمک روش‌های ابری در دسترس کاربرها قرار می‌دهد، رویکردی را ابداع کرده‌اند که اصطلاحا «محاسبات کوانتومی کور» نامیده می‌شود. در این روش دو موجودیت محاسباتی کوانتومی کاملا مجزا به یکدیگر متصل می‌شوند و کاربرها می‌توانند صرفا با استفاده از یک نمایشگر توانمندی‌های یک ابرسیستم کوانتومی را با سروری ابری و به روشی کاملا ایمن در اختیار کاربرهایی قرار بدهند که در خانه یا دفتر کار مشغول کار هستند و این مسأله نیاز به حضور فیزیکی سخت‌‌افزارهای پیچیده این حوزه در محیط را از بین می‌برد. دکتر پیتر درموتا، فیزیکدان دانشگاه آکسفورد دراین‌باره می‌گوید: «با استفاده از محاسبات کوانتومی کور، کاربران می‌توانند از راه دور به کامپیوترهای کوانتومی دسترسی داشته باشند تا داده‌های محرمانه را با الگوریتم‌های مخفی پردازش و حتی صحت نتایج را بدون درز ذره‌ای از اطلاعات مفید پروژه‌شان تأیید کنند.»

بازهم پای فوتون‌ها در میان است
محاسبات کوانتومی کور سازوکاری است که شبکه فیبری را به سرور محاسباتی کوانتومی متصل می‌کند و با کمک نوعی آشکارساز حساس به مقادیر معین انرژی، فوتون‌های خاصی را که از یک کامپیوتر کوانتومی به یک فضای ابری ساطع می‌شود تشخیص می‌دهد و شناسایی می‌کند. این روند باعث می‌شود تا امکان محاسبات کوانتومی بدون نیاز اتصال مستقیم سیستم‌ها به یکدیگر فراهم شود و به همین خاطر برای توصیف آن از پسوند کور استفاده می‌شود؛ زیرا عملا نیاز به اتصال و مواجهه مستقیم از بین می‌رود. هر روند محاسباتی به سیستم مبدأ بازخوردی را ارسال می‌کند که شامل نوعی تصحیح است که باید برای همه موارد بعدی اعمال شود تا بهینه‌ترین وضعیت ممکن برای سیستم حاصل گردد.

حفظ حریم شخصی کاربرها
همان‌طور که کامپیوترهای کوانتومی روز به روز پیشرفته‌تر می‌شوند،کاربرهانیز بیشتربه دنبال استفاده ازآنها درشرایط امنیت کامل خواهند بود به‌طوری‌که حریم شخصی‌شان خدشه‌دار نشود؛ نتایج تحقیقات جدید محققان دانشگاه آکسفورد این مسأله رانیز به‌طور قابل توجهی بهبود بخشیده است. آنها با امکانات پیشرفته آزمایشگاه Beecroft توانسته‌اند بسیاری ازتداخل‌ها وارتعاشات مزاحم سیستم را که ممکن است ذیل هرگونه ناهنجاری امنیتی درسیستم گنجانده شود حذف کنند که بودجه این تحقیقات از مرکز محاسبات و شبیه‌سازی کوانتومی بریتانیا، دانشگاه پاریس ــ سوربن، دانشگاه ادینبورگ و مرکز توسعه تحقیقات علمی مریلند تأمین شده است.                                    

منبع: ‌Science Daily

دیگر خبرها

  • حقیقت در مورد پروتئین: چگونه به اندازه کافی در هر سنی پروتئین دریافت کنیم؟
  • جریان فیلمسازی مشکوک در خدمت صهیونیست‌ها
  • پروژه جعل تاریخ شیعه
  • معایب دستگاه جوش لیزر
  • عکس/بازنمایی سروده رهبر معظم انقلاب در تابلوی نقاش مطرح کشور
  • دعوا بر سر دستمال ارزشمند لیونل مسی!
  • بازنمایی سروده رهبر انقلاب در تابلوی نقاش مطرح کشور | عکس
  • محققان از ریه بافت مینیاتوری ساختند
  • نه صفر، نه یک!
  • گاف جدید بایدن: آزادی را به جای دموکراسی انتخاب کنید!