Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، براساس اعلام نظر سازمان جهانی محیط زیست، ۱۲ گونه از حیوانات موجود در استان را در معرض خطر دانست. آفتاب‌‌نیوز : مهدی صفی‌خانی با اشاره به روز جهانی تنوع زیستی، بیان کرد: هر ساله در تاریخ ۲۲ می همزمان با یکم خردادماه، به‌منظور حفظ و توجه بیشتر مردم و مسئولان نسبت به تنوع زیستی، سازمان جهانی حفاظت از محیط زیست همراه با یک شعار جهانی، اقدام به تعیین یک روز ویژه برای این مهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه شعار جهانی تنوع زیستی در سال جاری «تنوع زیستی‌ما، غذای‌ما، سلامت‌ما است»، گفت: تنوع زیستی تنها شامل حیات وحش نمی‌شود بلکه مفهوم تنوع زیستی در سه سطح ژن، گونه و اکوسیستم تعریف می‌شود این در حالی است که عموم جامعه تنوع زیستی را تنها شامل گونه جانوری می‌پندارند چراکه تنوع زیستی ابعاد پیچیده‌ای دارد که عمدتاً به حیات وحش گره خورده است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان با تأکید بر اینکه در سال جاری هدف از توجه به تنوع زیستی، حفظ ژن‌های با ارزش جانوری است، مطرح کرد: ژن‌های جانوری نقش مهمی در رمز بقای بشر دارند و بدون شک این دسته از ژن‌ها در طولانی مدت به نفع تأمین سلامت و غذای بشر استفاده خواهند شد.
وی در رابطه با وضعیت گونه‌های جانوری در استان، تصریح کرد: در استان همدان بیش‌از ۱۸۲ گونه پرنده، ۴۳ خزنده، ۴ گونه دوزیست و ۴۰ گونه پستاندار شناسایی شده‌اند و متأسفانه ۳ گونه از پستانداران، برخی از از خزندگان همانند افعی زنجانی و نوعی از لاک پشت‌ها و تعدادی از پرندگان همانند میش‌مرغ در معرض خطر قرار گرفته‌اند و یا تقریباً منقرض شده‌اند.
وی با اشاره به مستعد بودن استان همدان در زمینه تنوع گیاهی و جانوری، اظهار کرد: بدون شک همدان قطب گیاهان دارویی بوده و می‌توان با برنامه‌ریزی مناسب و بها دادن به این یک موضوع از فرصت اشتغال‌زایی آن نهایت استفاده را بهره‌مند شد.
صفی‌خانی با تأکید بر اینکه اهمیت داده به اشتغالزایی در بخش تنوع زیستی، باعث بهبود وضعیت اقتصادی استان و کمک کردن به کل کشور خواهد شد، خاطرنشان کرد: تکثیر و پرورش گونه‌های مختلف جانوری از جمله ایجاد قرق‌های اختصاصی یکی از فرصت‌های مهم در جذب سرمایه خواهد بود.
وی در رابطه با عملکرد قرق‌های اختصاصی در محیط زیست، مطرح کرد: بخش خصوصی با نظارت اداره حفاظت از محیط زیست، بخشی از منطقه حیات‌وحش را مورد محافظت قرار داده و مانع از تخریب و تصرف در آن خواهد شد که این عامل نتیجه‌ای جز سوددهی نخواهد داشت.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، ایجاد قرق‌های اختصاصی در سایر استان‌های کشور از جمله یزد را موفقیت آمیز دانست و افزود: در استان مناطق حفاظت شده‌ای است که دارای تنوع و غنای قابل توجهی است و در راستای طرح تدوین شده مدیریت منابع در زمینه گردشگری برنامه‌های بسیار خوب و مناسبی برای استفاده از این ظرفیت‌های زیستی داریم.
صفی‌خانی، ورود سرمایه‌گذار برای انجام طرح‌های محیط زیست را لازم خواند و یادآور شد: اداره حفاظت محیط‌زیست نسبت به جذب گردشگر و سرمایه بخش خصوصی زیرساخت‌های مناسبی را در نظر گرفته است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، تنوع سبد غذایی در حیات وحش همدان را یکی از بزرگ‌ترین فرصت‌ها برای جذب سرمایه، اشتغال و افزایش صادرات برشمرد و اظهار کرد: پرورش و تکثیر حیواناتی مانند کبک، بلدرچین، کل و بز و قوچ و میش می‌تواند جایگزین بسیار مناسبی برای گوشت گوسفند در سفره‌های مردم باشد همچنین گوشت برخی از حیوانات همانند گراز مناسب ذائقه ایرانیان نبوده اما می‌تواند فرصتی مغتنم برای صادرات به کشورهای خواهان باشد.
صفی‌خانی با تأکید بر اینکه در اختیار قرار دادن منبع غذایی جدید به واسطه پرورش و تکثیر قانونی بخش خصوصی با حمایت اداره کل حفاظت محیط زیست استان فرصتی است که کمتر کسی به آن توجه داشته، عنوان کرد: اهمیت دادن به حیات وحش و به نوعی تنوع زیستی در راستای تأمین مواد غذایی و صادرات به کشورهای مختلف از بزرگترین فرصت‌های اقتصادی است.
منبع: ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: محیط زیست استان همدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۳۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرشماری سمندرهای کوهستانی در آذربایجان‌غربی آغاز شد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان‌ غربی گفت: گونه‌های نادر سمندرهای کوهستانی آذربایجانی و سمندر کردستانی در پنج شهرستان این استان سرشماری می‌شود.

سعید شهند در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در آذربایجان‌غربی اظهار کرد: سرشماری دو گونه از سمندر که جز گونه‌های کمیاب و نادر در مناطق کوهستانی آذربایجان‌غربی است، در شهرستان‌های مهاباد، بوکان، پیرانشهر، سردشت و اشنویه آغاز شده است.

وی با بیان اینکه این سرشماری با حضور تیم‌های مختلفی از کارشناسان حیات وحش و محیط‌بانان یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست استان انجام می‌شود، افزود: آماربرداری دو بار و به فاصله زمانی ۱۰ روز در زیستگاه سمندر در این مناطق تکرار می‌شود تا آمار تقریبی فراوانی جمعیت این گونه در این زیستگاه‌ها مشخص شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی با اشاره به اهمیت سرشماری این نوع دوزیست در طبیعت گفت: در این پایش، چشمه‌ها و جویبارهای منطقه مورد بررسی قرار می‌گیرد و بعد از جمع‌آوری آمار، برنامه‌ریزی‌های لازم برای حفاظت از سمندرها توسط سازمان مرکزی و اداره کل استان انجام می‌شود.

شهند تصریح کرد: ناحیه زیست این گونه حاشیه غربی جنگل‌های زاگرس در شرق حوضه آبریز دجله است و زیستگاه‌های آن در استان آذربایجان غربی و مناطق غربی استان‌های کردستان و کرمانشاه نیز شناسایی شده است.

به گزارش ایمنا، سمندر از راسته دوزیستان دم‌دار و خانواده سالاماندریده (سمندرها) بوده که در لیست سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) در دسته به‌شدت در معرض خطر انقراض طبقه‌بندی شده و زیستگاه آن چشمه‌سارها، جویبارها و آب‌های روان و زلال است.

تاکنون، هفت گونه سمندر به نام‌های سمندر غارزی، سمندر کوهستانی لرستانی (امپراطور)، سمندر کوهستانی کردستانی (خال زرد)، سمندر کوهستانی آذربایجانی، سمندر آتشین، سمندر تاج‌دار جنوبی و سمندر جویباری ایرانی در کشورمان شناسایی و نام‌گذاری شده است.

کد خبر 745649

دیگر خبرها

  • دیده شدن یک قلاده پلنگ ایرانی در رودبار + فیلم
  • حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ (فیلم)
  • حضور یک قلاده پلنگ در شهرستان کوهسرخ مشاهده شد
  • (ویدیو) حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ
  • ثبت نخستین حضور پلنگ در کوهسرخ
  • حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ مستندسازی شد
  • مشاهده و ثبت پلنگ برای نخستین بار در شهرستان کوهسرخ
  • سرشماری سمندرهای کوهستانی در آذربایجان‌غربی آغاز شد
  • ایجاد موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی شهرستان بروجرد دستور کار محیط زیست لرستان قرار گرفت
  • شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت شده راور دستگیر شدند