Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@08:52:25 GMT

وقتی هدف، وسیله را توجیه می‌کند/ جفا به موسیقی فرهنگی

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۵۴۰۴۵

وقتی هدف، وسیله را توجیه می‌کند/ جفا به موسیقی فرهنگی

به گزارش خبرنگار مهر، بردیا صدر نوری نوازنده، آهنگساز، تهیه‌کننده و مدیر برگزاری جشنواره موسیقی نوای خرم یک روز پس از استعفای علی ترابی از سمت مدیر کلی دفتر موسیقی وزارت ارشاد و انتصاب محمد اللهیاری به عنوان مدیر جدید این نهاد متنی را منتشر کرد.

در متن بردیا صدر نوری آمده است:

«سلام و درود به هنرمندان و هنردوستان موسیقی / ‏‬ وظیفه خود می‌دانم از زحمات خالصانه جناب آقای ترابی در دوره جدید تصدی دفتر موسیقی قدردانی نمایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا جایی که من از آقای ترابی شناخت داشته و دارم ایشان همواره به آنچه در حوزه کاری خود اعتقاد داشتند عمل می‌کردند. بر همین اساس هم در رسانه‌ها استعفای ایشان به عنوان اعتراض به قانون ۱۰ درصد مبلغ فروش بلیت کنسرت و به حرکتی اصولی و شجاعانه مورد تحلیل قرار گرفت.

شهادت می‌دهم که آقای ترابی در ایام بررسی لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی و به محض طرح موضوع، تمام تلاششان را برای جلوگیری از وارد شدن این ضربه به بدنه نحیف موسیقی کشور به ویژه کنسرت‌هایی که خرج خود را در هم در نمی‌آورند انجام دادند. حتی از اینجانب به واسطه ارائه برخی مشاوره‌های مدیریتی در سازمان برنامه و بودجه، کمک خواستند. اما متأسفانه تمامی تلاش‌ها علی رغم همراهی کامل مسئولین مربوطه در سازمان برنامه و بودجه با خواسته به حق اهالی موسیقی برای حذف این ماده از لایحه، به بار ننشست. شاید برای اینکه این ضربه به گونه‌ای از درون بخش ستادی و غیرتخصصی نهاد متولی فرهنگ و به اصطلاح خودی‌ها طراحی و پیشنهاد شده بود! البته قطعاً پیشنهاد دهندگان محترم برای خود هدف خیری را متصور بودند منتهی آن را به قیمت دست کردن در جیب نحیف موسیقی و از بین بردن حقوق اصحاب موسیقی به منصه ظهور رساندند و خط بطلان بر این اصل که هدف، وسیله را توجیه نمی‌کند کشیدند!

متأسفانه در این میان، آنچه هیچگاه شنیده نمی‌شود نظرات تخصصی و کارشناسی صنوف و بخش‌های تخصصی است. چرا که پر کردن جداول و تنظیم اعداد برای عزیزان اهمیت بیشتری دارد تا انجام کار فرهنگی آن‌هم از جنس موسیقی! واین مصیبت اصلی است.

اما ضمن خوشامدگویی به جناب آقای الهیاری مدیریت جدید دفتر موسیقی که در این شرایط سخت مسئولیت خطیر را پذیرفتند باید گفت که ایشان هم از مدیران جوان، پرتلاش و با اراده در حوزه فرهنگ و آموزش هستند و برای گسترش موسیقی در بخش ساماندهی آموزش موسیقی تلاش‌های بسیاری انجام دادند. قطعاً انتظارات فراوان و منطقی از ایشان وجود دارد.

تلاش برای یافتن راه‌هایی در جهت اصلاح یا کاهش آسیب هنرمندان موسیقی و مؤسسات و شرکت‌های تهیه و تولید موسیقی از اجرای این قانون، کمک به توسعه فعالیت‌های موسیقی در فضایی آرام و به دور از تنش، تکریم و احترام به شأن و جایگاه والای هنرمندان موسیقی و تسهیل و تسریع در امور اداری مربوط را می‌توان از اهم این انتظارات برشمرد.

به هر صورت تجربه نشان داده که اصحاب هنر و موسیقی هم از هر مدیری که بی منت و بااحترام از شأن و حقوقشان دفاع کند، حمایت خواهد کرد. / بردیا صدرنوری»

کد خبر 4623342 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: موسیقی ایرانی موسیقی کلاسیک موسیقی پاپ دفتر موسیقی وزارت ارشاد علی ترابی بردیا صدرنوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۴۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همواره از حضور هنرمندان ترکیه در کشورمان استقبال می‌کنیم

معاون صنایع‌دستی کشور در دیدار با سفیر ترکیه در ایران با اشاره به اشتراکات فرهنگی دو کشور، گفت: معاونت صنایع دستی و به طورکلی وزارت میراث فرهنگی آماده هر نوع همکاری با ترکیه است.

مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی کشور صبح امروز در دیدار با سفیر کشور ترکیه در ایران، با بیان اینکه در هر اقدامی، گام اول خواستن و همگرایی‌ست که خوشبختانه شاهد آن هستیم، گفت: در همین راستا ایران و ترکیه کشور‌های با اشتراکات فرهنگی قابل توجهی هستند و با توجه به این مقوله، اقدامات مشترک و هفته فرهنگی مشترکی در این دو کشور می‌توانیم داشته باشیم.

او با بیان اینکه اولویت ما صنایع دستی و هنرمندان است، افزود: برای مثال فستیوال بین المللی مد و لباس آنتالیا میتواند نقطه آغازین و عطفاقدامات فرهنگی دو مشترک دو کشور باشد. در این فستیوال جهانی، میتوانیم زمینه‌ای را فراهم کنیم تا لباس ایرانی هم حضور داشته باشد.

جلالی با تاکید بر اینکه معاونت صنایع دستی و به طورکلی وزارت میراث فرهنگی آماده هر نوع همکاری با کشور ترکیه است، ادامه داد: اگر شرایط گمرکی و تعرفه‌های ترجیحی دو کشور را در کنار دیگر اقدامات مشابه، ارتقا دهیم میتوانیم به هنرمندان نیز کمک کنیم.

معاون صنایع‌دستی کشور همچنین با بیان اینکه تجربه ترکیه در برندسازی و بسته‌بندی کالا‌ها هم می‌تواند به ما کمک کند، اظهار کرد: در همین راستا می‌توانیم کارگاه‌های آموزشی دوجانبه برگزار کنیم. به همین منظور سفارت ترکیه را درگاه و دروازه ورودی به‌این کشور و آشنایی با فرهنگ آن تلقی می‌کنیم.

او همچنین بر علاقه و استقبال ایرانیان از ترکیه اشاره کرد و گفت: ایرانیان خاطرات خوبی از کشور ترکیه دارند و چیزی که وجود دارد این است که بتوانیم در دنیایی که فرهنگ حرف اول را می‌زند این ارتباطات فرهنگی را بیش از پیش سامان و توسعه دهیم. 

جلالی همچنین با بیان اینکه صنایع‌دستی از دیگر حوزه‌های میراث‌فرهنگی و گردشگری مردمی‌تر است، ادامه داد: ما در جشنواره بین المللی فجر سیمین از یکی از هنرمندان ترکیه هم دعوت کردیم که متاسفانه نتوانست حضور یابد. ما همواره از حضور هنرمندان ترک در کشورمان استقبال می‌کنیم.

معاون صنایع‌دستی کشور با بیان اینکه من اکنون معاون منطقه غرب آسیا در شورای جهانی صنایع دستی هستم، گفت: اخیرا متوجه شدم که ترکیه عضو شورای جهانی صنایع دستی نیست و درصدد هستیم تا کمک کنیم این عضویت صورت پذیرد. از طرفی باور داریم که میتوانیم خواهرخواندگی شهر‌های جهانی مان با ترکیه را رقم بزنیم و مشترکات فرهنگی را بیش از پیش معرفی کنیم. 

او در پایان با تاکید بر اینکه آماده شکستن مرز‌های بروکراسی هستم و معتقدم ارتباطات فرهنگی تسهیل‌گر ارتباطات ماست، افزود: در همین مسیر صنایع دستی با تکیه بر اهمیت آن برای بانوان برای من به عنوان یک زن بیش از همه اهمیت دارد.

دموکراسی ترکیه تسهیل‌گر هنرمندان ایرانی است

حجابی کرلانقیچ، سفیر جدید جمهوری ترکیه در کشورمان نیز در این نشست با بیان اینکه ایران و ترکیه از اشتراکات فرهنگی قابل توجهی برخوردار هستند، گفت: ما در حوزه فرهنگ و به تبع آن حوزه صنایع دستی با ایران دارای شباهت‌های بسیار زیادی هستیم. او با اشاره به اینکه ایران و ترکیه دارتای صنایع دستی مشابهی همچون گلیم و جاجیم هستند، افزود: صنایع دستی و اقدامات مرتبط با هنرمندان برای ما اهمیت قابل توجهی دارد و برای توسعه آن تلاش می‌کنیم و به خوبی میدانیم که در این مسیر باید شرایط را تسهیل کنیم.

سفیر ترکیه در ایران با اشارا به اینکه ما میتوانیم اقدامات مثبت و موثری را در زمینه تسهیل شرایط برای هنرمندان انجام دهیم، اظهار کرد: در همین مسیر برای انجام هر نوع همکاری و اقدام مثبت در راستای تسهیل و تسریع فرآیند‌های حمایتی نسبت به هنرمندان صنایع دستی آمادگی لازم را دارا هستیم.

گفتنی‌ است در پایان این دیدار داریوش کیهان مهر رییس دفتر بازاریابی ایران و ترکیه نیز به ضروت ارتقای تعاملات فرهنگی و اقتصاد فرهنگ هر دو کشور خصوصا با رویکرد حمایت از هنرمندان صنایع دستی تاکید کرد.

منبع: میراث آریا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • دورهمی پیشکسوتان عرصه موسیقی و تئاتر استان یزد
  • فیلمی با موضوع امام رضا در راه جشنواره فجر
  • گزارشی از تولد رادیو در ایران؛ از هیاهوی مردم در میدان توپخانه تا نخستین آوازخوانان
  • دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار می‌شود
  • جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان
  • سُرنانوازی لرستان یک موسیقی جهانی شده است
  • انس عمومی با ادبیات کهن پارسی؛ یکی از مسیر‌های حفظ حافظه‌ی فرهنگی جامعه
  • همواره از حضور هنرمندان ترکیه در کشورمان استقبال می‌کنیم
  • ۳۵۰ برنامه در هفته فرهنگی اصفهان اجرا می‌شود
  • برگزاری موسیقی نواحی در «بیشه»/ سرنا نماد فرهنگ لرستان است