Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران -ایرنا - «رِناتا دِوان» (Reneta Dwan) کارشناس ارشد امنیتی و مدیر موسسه «تحقیقات خلع سلاح» سازمان ملل متحد (UNIDIR) گفت: خطر استفاده از سلاح های هسته ای اکنون در بالاترین سطح از زمان جنگ جهانی دوم است و جهان نباید خطر سلاح های هسته ای را نادیده بگیرد.

به گزارش روزچهارشنبه رویترز، این کارشناس امنیتی خواستار رسیدگی جدی تر به این موضوع «اضطراری و فوری» شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دوان گفت، همه کشورهای برخوردار از سلاح های هسته ای در حال انجام برنامه های مدرنیته کردن هسته ای هستند و چشم انداز کنترل تسلیحاتی در حال تغییر است که بخشی از آن به دلیل رقابت راهبردی بین چین و ایالات متحده آمریکا است.
این کارشناس سازمان ملل به خبرنگاران در ژنو گفت: طرح های سنتی کنترل تسلیحاتی با ظهور انواع جدیدی از جنگ، رواج فزاینده گروه های مسلح و نیروهای بخش خصوصی در کنار فناوری های جدید که مرز بین دفاع و تهاجم را کمرنگ کرده است، در حال نابودی است.
وی اظهار داشت: باتوجه به مسکوت ماندن مذاکرات خلع سلاح دردو دهه گذشته، 122 کشور توافق منع استفاده ازسلاح های هسته ای را امضا کرده اند که بخشی از آن از سر ناامیدی و بخش دیگری به دلیل درک تهدید هسته ای بوده است.
وی افزود: من فکرمی کنم، نگرش ما درباره این موضوع و چگونگی عملکرد ما مقابله با چنین تهدیدی و طرز مدیریت ما بسیار مهم است و پرسشی فوری است که تاکنون به طور کامل وجامع در شورای امنیت سازمان ملل به آن پرداخته نشده است.
معاهده منع استفاده از سلاح هسته ای که رسما به عنوان «پیمان منع جنگ افزارهای هسته ای» شناخته می شود مورد حمایت کمپین بین المللی امحای سلاح های هسته ای (ICAN) قرار دارد. این کمپین بین المللی در سال 2017 به دلیل چنین حمایتی جایزه صلح نوبل را به خوداختصاص داد.
این معاهده تاکنون توانسته موافقت 23 کشور را جلب کند اما برای اجرایی شدن به تصویب 50 کشور نیاز دارد. کشورهای حامی این معاهده عبارتند از آفریقای جنوبی، اتریش، تایلند، ویتنام و مکزیک.
آمریکا، روسیه و دیگر کشورهای برخوردار از سلاح های هسته ای قویا با اجرای این معاهده مخالف هستند.
کوبا درسال 2018 یعنی 56 سال بعد از بحران موشکی این کشور، پیمان منع جنگ افزارهای هسته ای را تصویب کرد و با تصویب آن به جنگ 13 روزه بین مسکو و واشنگتن پایان داد. این رویارویی در آن زمان بیش از هر مقطع زمانی دیگری در گذشته، جهان را به جنگ هسته ای نزدیک کرد.
«بئاتریس فین» مدیر اجرایی کمپین بین المللی امحاء سلاح های هسته ای در سخنانی گفته است به دلیل مقاومت هایی که از سوی کشورهای هسته ای در مقابل این کمپین وجود داشته است، این کمپین محور اصلی تلاش های خود را به جای تاکید بر مضرات داشتن این سلاح ها، برتبلیغ و نشان دادن مزایای مختلف کنار گذاشتن آن ها متمرکز کرده است.
اروپام**9158 ** 1546

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۵۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگ‌ترین نیروگاه برق اتمی جهان بیدار می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، این اقدام ماه‌ها پس از آن صورت می‌گیرد که سازمان تنظیم مقررات هسته‌ای ژاپن (NRA) به نیروگاه نیروگاه اتمی کاشیوازاکی - کاریوا «چراغ سبز» برای فعال سازی مجدد داد.

این سازمان همچنین مجوز شروع سوخت‌گیری را به کارخانه داده است. برای این منظور، TEPCO اکنون میله‌های سوخت را به راکتور شماره ۷ وارد می‌کند.

این در حالی است که این نیروگاه هنوز برای شروع تولید برق با موانع دیگری مانند بازرسی‌های ایمنی بیشتر و تایید فرماندار منطقه روبه روست که موانع ساده‌ای برای عبور نیستند.

گفتنی است نیروگاه اتمی کاشیوازاکی - کاریوا هنگام تلاش برای بازگرداندن عملیات در سال ۲۰۲۱ به دلیل نقض‌های امنیتی با مشکلاتی مواجه شد. این نیروگاه قبل از اینکه در سال ۲۰۱۲ از بین برود، دارای ظرفیت تولید برق ۸.۲ گیگاوات بود که به دلیل یک سری نقض پروتکل ایمنی شناسایی شده تعطیل شد.

این موارد شامل حفاظت ناکافی از مواد هسته‌ای و چند مورد دیگر بود. با این حال، این مسائل از آن زمان حل تا کنون شده است.

این نیروگاه در استان نیگاتا ژاپن در زمینی به مساحت ۴.۲ کیلومتر مربع، اولین بار در سال ۱۹۸۵ افتتاح شد و اولین راکتور پیشرفته آب جوش (ABWR) در جهان است. این تاسیسات دارای هفت رآکتور است که پنج رآکتور آن ۱.۱ گیگاوات ظرفیت دارند و دو راکتور باقی مانده می‌توانند هر کدام ۱۳۶۵ مگاوات برق تولید کنند.

این تاسیسات اتمی در طول عمر خود به دلیل مشکلات فنی و وقوع زلزله در منطقه، چندین بار تعطیلی جزئی و کامل را تجربه کرده است.

با این حال، پس از فاجعه فوکوشیما، نیروگاه برای مدت طولانی تعطیل شد.

آخرین بیداری نیروگاه، بخشی از جاه طلبی‌های ژاپن برای راه اندازی مجدد راکتور‌های هسته‌ای آفلاین برای تامین امنیت انرژی این کشور و همچنین تلاشی برای کمک به کاهش انتشار کربن آن است. بنابراین، انرژی هسته ای، ژاپن را قادر می‌سازد تا با توجه به منابع محدود و واردات حدود ۹۰ درصدی انرژی مصرفی اش، در زمینه انرژی خودکفا شود.

همین امر موجب شد، ژاپن تا پایان سال ۲۰۲۲ موضع خود را در برابر سیاست انرژی هسته‌ای تغییر دهد. افزایش اخیر در برخی از هزینه‌های انرژی، مانند قیمت گاز طبیعی مایع ((LNG، به تصمیم گیرندگان ژاپنی کمک کرد تا در مورد انرژی هسته‌ای تغییر مسیر دهند.

شرکت برق توکیو از دیروز (۱۵ آوریل) ارسال همایه سوخت (مجموعه‌ای از میله‌ها یا صفحه‌های سوخت) را به راکتور شماره ۷ آغاز و اعلام کرد قصد دارد ۸۷۲ همایه سوخت را از ذخایر نیروگاه وارد راکتور کند.

این فرآیند نسبتا زمان بر، حدود یک ماه و نیم طول می‌کشد. طی این مدت برای اطمینان از نصب صحیح میله‌ها بررسی‌های دقیقی صورت می‌گیرد. همچنین ضروری است از فعالیت درست سیستم خنک کننده هسته طبق طراحی، اطمینان حاصل شود.

به همین منظور، شرکت برق توکیو تعداد کارکنان شبانه روزی را نیز از هشت نفر فعلی به ۵۱ نفر افزایش داده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گزارش ایرنا از مراکز حساس نظامی و امنیتی در کشور همزمان با شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان و تبریز
  • پاسخ مرندی به استفاده از سلاح هسته‌ای علیه اسرائیل
  • چه شد که سوئد در یک قدمی ساخت بمب اتمی، از سلاح هسته‌ای دست کشید؟
  • بزرگ‌ترین نیروگاه برق اتمی جهان بیدار می‌شود
  • اردن دست‌ساز استعمار انگلیس است
  • عربستان: جهان کشتار ۳۳هزار انسان را در غزه نادیده گرفت
  • عربستان: جهان کشتار ۳۳ هزار انسان را در غزه نادیده گرفته است
  • عربستان: جهان کشتار ۳۳هزار انسان را در غزه نادیده گرفته است
  • گروسی : بازرسان ما در ایران روز گذشته مطلع شدند تمام مراکز هسته‌ای که ما هر روز بازرسی می‌کنیم بنا به دلایل امنیتی تعطیل است / این مراکز امروز برای ادامه بازرسی‌ها باز شدند
  • ریابکوف: جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای نخواهد داشت