Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@04:38:56 GMT

ایجاد کانالی برای بازگشت ارز صادراتی از عراق

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۵۵۴۰۸

سید حمید حسینی در گفت‌وگو با فارس و در پاسخ به این سوال که بسته سیاستی نحوه برگشت ارز حاصل از صادرات در سال 98 چه تاثیری بر صادرات به عراق خواهد داشت، گفت: در حوزه تجارت با عراق خیلی نگران این بخشنامه نیستیم، زیرا با مذاکراتی که با رئیس کل بانک مرکزی انجام شده است، به دنبال کانال متفاوتی برای بازگشت ارز حاصل از صادرات به عراق هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق با تاکید بر اینکه البته بخشنامه بانک مرکزی هیچ استثنایی را مطرح نکرده است، افزود: قرار است صادرکنندگان به عراق از امکانات بانک‌های ایرانی در عراق استفاده کنند، تا با پرداخت دینار معادل ریالی دریافت کنند و اگر این امکان هم برای برخی فراهم نبود، از طریق کارگزاری صرافی در عراق این اقدامات انجام شود. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا اکنون بانک ایران در عراق فعال است، بیان داشت: خیر، اما به دنبال سفر چند ماه گذشته رئیس کل بانک مرکزی مذاکراتی انجام شد و منتظر نتایج آن مذاکرات هستیم. 

* مذاکره برای معافیت بازگشت ارز صادراتی صادرکنندگان میوه و تره‌بار

حسینی بیان داشت: همچنین مذاکراتی انجام شده تا صادرکنندگان میوه و تره بار به کشورهای همسایه مثل عراق از پیمان سپاری‌های ارزی معاف شوند. 

وی افزود: البته هنوز تصمیمی در این مورد اتخاذ نشده است، اما با توجه به اینکه در بخش میوه و تره‌بار معمولا محصول مازاد تولید می‌شود و تنوع محصول برای صادرات زیاد است و همچنین با توجه به کاهش و افزایش قیمت‌ها پیشنهاد شده تا این صادرکنندگان از پیمان‌های ارزی معاف شوند. 

دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق اظهار داشت: اگر دولت این کار را انجام دهند، مشکل صادرکنندگان کوچک ما در بخش صادرات این محصولات حل می‌شود، ضمن اینکه اگرچه صادرات این محصولات حجم زیادی دارد، اما ارزش صادراتی آن زیاد نیست. 

وی در مورد بخشنامه ارز صادراتی بانک مرکزی برای سال 98 حاوی نقاط ضعف و مثبت است، گفت: البته برخی از بندهای این بخشنامه در برخی از کشورها قابلیت اجرا ندارد. 

دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق اظهار داشت: براساس سیاست جدید اعلامی بانک مرکزی 80 درصد ارزش آمار صادراتی صادرکنندگان به دلیل نحوه محاسبه ارزش پایه صادراتی در عملکرد 98 و سال گذشته صادرکنندگان محاسبه و لحاظ می‌شود. 

وی بیان داشت: همچنین صادرات ریالی به کشورهای عراق و افغانستان قبل از تاریخ 15 مرداد 97 پذیرش می‌شود که این موضوع بخشی از مشکلات صادرکنندگان را حل می‌کند. 

به گزارش فارس به موجب تصویب بسته سیاستی نحوزه برگشت ارز حاصل از صادرات در سال 98 نحوه برگشت ارز پتروشیمی‌ها به چرخه اقتصادی در سال 1398 حداقل 60 درصد سامانه نیما، حداکثر 10 درصد اسکناس و مابقی واردات در مقابل صادرات خود تعیین شد، سایر صادرکنندگان باید حداثل 50 درصد ارز خود را در سامانه نیما عرضه نمایند و حداکثر تا 20 درصد به صورت اسکناس و مابقی واردات در مقابل صادرات خود یا سایر اشخاص نسبت به برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی اقدام کنند. 

همچنین مقرر شد بانک مرکزی در مورد نحوه رفع تعهد ارز حاصل از صادرات سال 1397 نسبت به معرفی صادرکنندگانی که ارز حصل از صادرات خود را به چرخه اقتصادی برابر دستورالعمل‌های صادره در سال گذشته اقدام کرده‌اند، به سازمان امور مالیاتی اقدام کند. 

همچنین طی این بخشنامه اعلام شد صادرکنندگانی که تاکنون موفق به برگشت کامل ارز صادراتی خود نشده‌اند تا پایان تیرماه مهلت دارند، مطابق دستورالعمل‌های ابلاغی سال 1397 نسبت به برگشت ارز اقدام کنند. 

براساس سیاست جدید اعلامی 80 درصد ارزش آمار صادرتی صادرکنندگان به دلیل نحوزه محاسبه ارز پایه صادراتی در عملکرد 98 و سال گذشته صادرکنندگان محاسبه و لحاظ می‌شود. 

همچنین صادرات ریالی به کشورهای عراق و افغانستان قبل از ۱۵ مرداد ۹۷ پس از ارائه اطلاعات پروانه‌های صادراتی به بانک مرکزی در صورت پذیرش آن بانک در عملکرد صادراتی سال گذشته لحاظ می‌شود. 

تمام صادرکنندگان باید میزان ارز برگشتی به چرخه اقتصاد را در روش‌های مختلف براساس ضوابط اعلامی بانک مرکزی در سامانه‌های ذیربط ثبت نمایند تا نسبت به رفع تعهد آنها در برگشت ارز اقدام شود. 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۵۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تایلند 3 عراق 2: صعود به جام جهانی با بازگشت شیرین

به گزارش "ورزش‌سه"، سومین دیدار مرحله یک چهارم نهایی جام ملت‌های آسیا با مصاف تایلند و عراق در بانکوک دنبال شد. پیش از این دو تیم ایران و تاجیکستان مقابل رقبای خود قرار گرفته بودند و در پایان موفق شدند با پیروزی زمین مسابقه را ترک کنند.

در این مسابقه شاگردان کاکائو که کارنامه درخشانی در فوتسال دارد، شروع بهتری داشتند و با دو گل پیش افتادند اما در ثانیه‌های پایانی نیمه اول این تیم میزبان بود که به بازی برگشت تا با امیدواری بیشتری در خانه مقابل هواداران خودی بازی کند.

با شروع نیمه دوم حملات تایلند برای جبران گل خورده آغاز شد و رودریگو سرمربی اسپانیایی این تیم به شاگردانش دستور حمله و جبران داده بود و سرانجام آنها موفق به ثبت گل تساوی شدند و روی یک اشتباه و برخورد توپ به پای مدافع عراق گل دوم هم به ثمر رسید.

در دقایق پایانی مسابقه تیم عراق هم برای حفظ نتیجه و هم برای اینکه نیم نگاهی به دروازه حریف داشته باشد، سیستم پاورپلی را در دستور کار قرار داد، اما یک اشتباه سبب شد تا بازیکنان تایلند که در فاز دفاعی بودند نهایت استفاده را ببرند و گل سوم به همین ترتیب از زمین تایلند به ثمر رسید.

در ثانیه‌های پایانی شاگردان کاکائو که همه چیز را از دست رفته می دیدند، تمام تلاششان را برای جبران نتیجه به کار گرفتند، اما درنهایت موفق به گلزنی نشدند تا این تایلند باشد که در حضور هوادارانش در بانکوک بازگشتی شیرین به مسابقه داشته باشد و صعودش را هم به جام جهانی مسجل کرده باشد.

دیگر خبرها

  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور
  • یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران
  • تایلند 3 عراق 2: صعود به جام جهانی با بازگشت شیرین
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • ضوابط جدید تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» اعلام شد
  • هدفگذاری صادرات ۶۵۸ میلیون دلاری از زنجان
  • اقتصاد جهانی در نقطه عطف قرار دارد
  • اعلام آمادگی بانک مرکزی برای ارائه ریز اطلاعات به مجلس
  • میزان صادرات زنجان در سال جاری ۶۵۸ میلیون دلار هدفگذاری شد