Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-18@03:17:23 GMT

سهم ادبیات و فرهنگ فقط در همایش ها خلاصه شده است

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۵۶۰۴۳

سهم ادبیات و فرهنگ فقط در همایش ها خلاصه شده است

افشن علا در حاشیه مراسم ضیافت کلمات که در رامسر برگزار شد، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: به جرات می توان ادعا کرد که هیچ ملت و کشوری به اندازه فرهنگ و تمدن اسلامی ایران دارای گنجینه های ادب و فارسی نبوده و مضمون ادبیات ایران همواره با آموزه های الهی و قرآنی همراه بوده است.

اعلا اضافه کرد: ملتی با چنین پشتوانه فرهنگی، قطعاً برای دستیابی به آرمانها و خواسته های خویش در روزگار پر آفت معاصر بناچار و شایسته است که از این پشتوانه بهره بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شاعر برجسته کشور با بیان اینکه مسئولان فرهنگ و هنر مدت هاست که این پشتوانه را از یاد برده اند؛ تصریح کرد: در حال حاضر سهم ادبیات و فرهنگ فقط در مراسم و همایش ها و تشریفات خلاصه شده در حالیکه باید از جزء جزء ادبیات منثور و منظوم فارسی و ادبیات معاصر برای شناساندن ملت ایران و فرهنگ غنی شان به جهان استفاده شود.

اعلا با تاکید بر اینکه فرهنگ غنی ایرانی میتواند اثرات دشمنی ها را در جامعه کاهش دهد، خاطر نشان کرد: به اعتقاد من، کشور فقط با اقتدار نظامی موفق نبوده بلکه باید اقتدار فرهنگی در کنار اقتدار نظامی قرار بگیرد تا کشور از آماج جنگ سخت و نرم در امان باشد.

وی با اشاره به تمثیلی از مولانا درباره شاگردانی که به استاد خود مریضی و بیماری را تلقین می کردند، گفت؛ فضای مجازی امروز به مانند این تمثیل مولانا، یاس و ناامیدی را در بین ملت بویژه جوانان اشاعه می دهد و این وظیفه اهالی فرهنگ و هنر است که با بهره گیری از ادبیات غنی فارسی از امید و نشاط اجتماعی دفاع کنند.

اعلا با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره پاسداشت زبان فارسی، این هوشیاری رهبرز را تحسین کرد و افزود: در شرایطی که کشور در محاصر ه دشمن قرار دارد، رهبر معظم انقلاب بر حفظ و پاسداشت زبان فارسی تاکید می کند و به مردم می فهماند که حفظ فرهنگ و ادبیات هر کشوری، آن را از شر دشمنان مصون می دارد.

کد خبر 4623770

منبع: مهر

کلیدواژه: افشین علا شاعر ادبیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۶۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنر تئاتر با فرهنگ گفتگو شکل می‌گیرد

فرشید بزرگ نیا در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: شاهد اجراهای بسیار خوب از هفت نمایش بودیم.

وی افزود: در دوره‌های قبل نیز به عنوان داور حضور داشتم اما در دوره چهارم همایش، سطح کارها به لحاظ فنی تغییر پیدا کرده و نمایش‌ها جدی‌تر گرفته شده که البته دلیل این امر حمایت حوزه هنری از این جریان بوده است.

داور چهارمین همایش تئاتر تک در چهارمحال و بختیاری ادامه داد: آنچه از سوی هیأت داوران و دیگر دوستان مطرح و با آن موافقت شد، آغاز به کار دبیرخانه جشنواره پنجم است، پیشنهاد می‌شود این دبیرخانه از فردا شروع به کار کند، زیرا این مساله در برگزاری همایش، ارتقای تئاتر و نیرو سازی تأثیرگذار است.

بزرگ نیا عنوان کرد: یکی از مسائلی که در تئاتر وجود ندارد هنر گفتگو است، حتی در بین گروه‌هایی که در عرصه تئاتر فعالیت دارند گفتگویی شکل نمی‌گیرد، این در حالی است که در بسیاری از استان‌ها در میان گروه‌هایی که نمایش آماده می‌کنند، فرهنگ گفتگو با نویسنده و کارگردان وجود دارد و آنان آزادانه می‌توانند اجراها را مشاهده کنند، این امر نشان می‌دهد هنرمندان تئاتر به هنر گفتگو نیاز دارند، باید مسائلی که وجود دارد کنار گذاشته شود.

وی خاطرنشان کرد: تئاتر با گفتگو شکل می‌گیرد، زیرا گفتگو موجب تقابل و تعامل می‌شود، بنابراین لازم است تئاتر جایگاه خود را ارتقا دهد، حضور پررنگ خانم‌ها در این دوره بی نظیر بود که جای تقدیر و تشکر دارد.

داور چهارمین همایش تئاتر تک در چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: آنچه در این دوره از جشنواره وجود داشته حضور نویسندگان بومی است، یکی از معضلات تئاتر ایران، نبود نویسنده خوب است، از بین هفت اثر اجرا شده ۴ اثر از نویسندگان نمایش‌ها بومی بودند، باید این مساله را به فال نیک گرفت و تقویت کرد، امیدواریم اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با تعامل حوزه هنری این استان از نمایشنامه نویسان حمایت کنند، تا اعتبار خوبی به گروه‌های فعال تزریق شود.

بزرگ نیا در مورد تئاتر تک بیان کرد: تئاتر تک گونه‌ها و زیرشاخه‌های زیادی دارد و باید نگاه هنرمندان جدی‌تر و علمی‌تر باشد.

کد خبر 6080939

دیگر خبرها

  • مجموعه مقالات سومین همایش فرهنگ و شعایر حسینی رونمایی می شود
  • هنر تئاتر با فرهنگ گفتگو شکل می‌گیرد
  • نمایش اقتدار منطقه با پاسخ محکم سپاه به اسرائیل
  • رونمایی از مجموعه مقالات همایش بین‌المللی آثار جهانی فرهنگ و شعائر حسینی در کربلا،فردا
  • رونمایی از مجموعه مقالات همایش بین‌المللی آثار جهانی فرهنگ و شعائر حسینی در کربلا
  • اما و اگرها برای جامع‌ترین فرهنگ زبان فارسی
  • ثروتی به نام زبان فارسی + فیلم
  • راه‌ اندازی پایگاه ملی عطارشناسی در مشهد
  • دهمین‌جلسه درس‌گفتارهای «سعدی‌خوانی» برگزار می‌شود
  • بزرگداشت روز سعدی با حضور قدمعلی سَرّامی در دهمین سعدی‌خوانی