Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@22:47:04 GMT

اتهام زنی جدید پامپئو علیه ایران

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۵۶۰۹۸

اتهام زنی جدید پامپئو علیه ایران

«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه در مصاحبه‌ای گفت: واشنگتن تلاش می‌کند با تضعیف متحدان ایران، از نفوذ منطقه‌ای ایران بکاهد.

پامپئو که در یک برنامه رادیویی به مجری‌گری «هیو هویت» صحبت می‌کرد، درباره اینکه آیا ایران هیچ‌یک از درخواست‌های دوازده‌گانه آمریکا را اجرا کرده، گفت: «ما دوازده تغییری را که می‌خواستیم در رفتار جمهوری اسلامی ایران و سران این رژیم ببینیم، تشریح کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاسخ این است که، نه. هیچ‌کدام از آن دوازده مورد، که همه آن‌ها هم موارد ساده و منطقی هستند… اتفاق نیافتاده‌اند.»

توقف برنامه موشکی، توقف کامل غنی‌سازی و پایان دادن به حمایت از گروه‌های مقاومت از جمله خواسته‌هایی بود که پامپئو پارسال مطرح کرد.

آزادی زندانی‌ها «اعتمادساز» است

او در پاسخ به این سؤال که آیا نشانه‌ای مبنی بر تصمیم ایران برای آزادی آمریکایی‌های بازداشت‌شده در ایران وجود دارد یا نه، گفت: «در برهه‌ای نشانه‌هایی ظاهر شد مبنی بر اینکه ممکن است آن‌ها در حال حرکت به آن سو باشند، اما هرچند که نمی‌توانم درباره جزئیات مشخص اظهار نظر کنم، اما ما همچنان مجدانه در تلاش هستیم تا همه آمریکایی‌های بازداشت‌شده را به خانه بازگردانیم.»

وی همچنین بار دیگر مدعی شد که «باب لوینسون» جاسوس سیا و مأمور سابق اف‌بی‌آی که از بیش از یک دهه است که ناپدید شده، در ایران در بازداشت به سر می‌برد. این در حالی است که جامعه اطلاعاتی آمریکا در گزارش‌هایی که به رسانه‌ها درز پیدا کرده، احتمال حضور این فرد را در ایران را بسیار ضعیف دانسته است.

پامپئو درباره اینکه آیا آزادی زندانی‌های آمریکایی می‌تواند از میزان تنش در روابط واشنگتن و تهران بکاهد، گفت: «من همیشه معتقدم که هر کاری که کسی بتواند انجام دهد، از جمله کوچکترین گام اعتمادساز، چیز خوبی است. به همین جهت… آزادی این زندانی‌ها که به غلط در ایران بازداشت شده‌اند، اقدامی خوب و قطعاً گامی در جهتی درست است.»

وی در این مصاحبه به بازداشت شمار زیادی از اتباع ایران در آمریکا و در نقاط دیگر جهان به اتهام دور زدن تحریم‌های غیرقانونی ایالات متحده علیه ایران اشاره‌ای نکرد. بر اساس گزارشی که اخیراً منتشر شده، آمریکا ماه‌هاست گروهی از دانشمندان ایرانی را با اتهامات مربوط به تحریم‌ها، در بازداشت نگه داشته است.

مقابله با نفوذ منطقه‌ای ایران، اولویت آمریکا

پامپئو سپس فعالیت‌های منطقه‌ای را «چالش مرکزی» ایران برای آمریکا توصیف کرد. وی گفت: «چالش مرکزی برآمده از ایران، به کارگیری این نیرو‌های نیابتی است و هدف راهبرد ما تضعیف ظرفیت آن‌ها برای حمایت از این نیرو‌های نیابتی بوده است.»

وزیر خارجه آمریکا سپس ایران را به ارسال موشک به لبنان، سوریه و یمن متهم کرد و مدعی شد در عراق هم ایران «شبه نظامیان شیعه» را جذب کرده که این امر به تضعیف توانایی حاکمیتی دولت عراق منجر شده است. پیش از این گزارش شده بود که پامپئو در سفرش به بغداد مقام‌های این کشور را برای انتخاب میان ایران و آمریکا تحت فشار قرار داده است.

پامپئو در ادامه مصاحبه افزود: «این‌ها فعالیت‌های فوق‌العاده ثبات‌زدایی در خاورمیانه هستند و [مقابله با آن‌ها]جزء مهمترین اهداف سیاست ما برای مقابله با ایران است.»

اتهام‌زنی به ایران در ارتباط با حادثه فجیره

او در پاسخ به سؤالی درباره عامل حادثه اخیر برای چند کشتی نفت‌کش در بندر «فجیره» امارات عربی متحده، مدعی شد: «ما هنوز به یک جمع‌بندی قطعی که بتوانیم به صورت عمومی اعلام کنیم، نرسیده‌ایم، اما با توجه به تمام درگیری‌های منطقه‌ای که در یک دهه گذشته شاهد بوده‌ایم و همچنین با توجه به شکل این حملات، به نظر می‌رسد که کاملاً ممکن است که ایران پشت این حملات بوده باشد.»

پامپئو با بیان اینکه واشنگتن به تلاش برای حفاظت از منافع ایالات متحده در منطقه و «بازداشتن ایران از سوء رفتار در منطقه» ادامه می‌دهد، گفت: تشدید اوضاع در منطقه می‌تواند به «افزایش قیمت نفت و بروز هرج و مرج در بازار نفت منجر شود، که ایران… این را برای خود سودمند می‌داند.»

وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه بار دیگر مقام‌های ارشد دولت سابق آمریکا از جمله «جان کری» وزیر خارجه پیشین این کشور را به تلاش برای تضعیف راهبرد کاخ سفید در قبال ایران متهم کرد و گفت: پیام آن‌ها به ایران این است که صبر کند تا دوره دولت کنونی آمریکا به پایان برسد. پامپئو گفت: «این‌ها مشکلی ندارد، اما وقتی شما برای تضعیف سیاست ایالات متحده تلاش می‌کنید… این نه تنها اشتباه است، بلکه ممکن است حتی خلاف قوانین ایالات متحده باشد.»

«تهدید واقعی» ایران

وی سپس «تهدید» ناشی از فعالیت‌های ایران را «معتبر و واقعی» توصیف کرد و گفت: «ما تصمیم گرفتیم بخشی از دیپلمات‌هایمان را از عراق خارج کنیم. این کار بی‌دلیل انجام نشد… انتظار من این است که تک تک اعضای کنگره به تلاش ما برای بازداشتن ایران از اقدام علیه منافع ایالات متحده در عراق و دیگر نقاط خاورمیانه بپیوندند و ضمناً از اقدامات ما برای محافظت از آمریکایی‌ها در هرکجا که در حال خدمت هستند، کاملاً حمایت کنند.»

پامپئو در مورد شایعه اختلاف نظر میان او و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید در مورد ایران، گفت: «هیچ اختلافی میان ما وجود ندارد. این داستان‌ها برای دورهمی و مهمانی‌های واشنگتن دی‌سی خوب است…، اما اشتباه نکنید، این‌ها مسائل پیچیده‌ای هستند و همه ما داریم برای حل آن‌ها و رسیدن به پاسخ درست تلاش می‌کنیم تا آن را در اختیار رئیس‌جمهور ایالات متحده، که تنها کسی است که نظرش واقعاً اهمیت دارد، قرار دهیم و مجموعه‌ای از گزینه‌ها و اطلاعاتی واقعاً مبتنی بر اطلاعات درست را به او بدهیم تا او بر مبنای آن‌ها برای حفاظت از منافع آمریکا در سرتاسر خاورمیانه تصمیم بگیرد و ریسک بی‌ثباتی در آن منطقه را کاهش دهد.»

او نهایتاً درباره توییت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که ایران را به نابودی تهدید کرده بود، و اینکه آیا با ترامپ موافق است، گفت: «بله، ما تصریح کرده‌ایم که به ایران اجازه نمی‌دهیم که پشت نیرو‌های نیابتی‌اش پنهان شود. اگر منافع ایالات متحده هدف قرار گیرند، چه مستقیماً توسط ایران و چه توسط نیرو‌های نیابتی این کشور، ما به نحو مقتضی به ایران پاسخ می‌دهیم.»

در روز‌های گذشته رسانه‌ها و مقام‌های آمریکایی تلاش کرده‌اند تا فضایی تنش‌آلود علیه ایران ایجاد کنند. «مارک دوبوویتز» رئیس لابی صهیونیستی «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» عنوان کرده است که این فضا و اظهارات ضدایرانی مقام‌های آمریکایی، بخشی از راهبرد کاخ سفید برای اعمال فشار روانی به ایران و امتیازگیری از جمهوری اسلامی است.

ترامپ اخیراً در مصاحبه با شبکه «فاکس نیوز» اذعان کرده است که به دنبال جنگ با ایران نیست، چراکه می‌داند چنین جنگی به شدت به اقتصاد آمریکا ضربه می‌زند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا واشنگتن ایران اتهام زنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۶۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایروانی: تحریم های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

 سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: وضعیت خاورمیانه گفت ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه است.

به گزارش تسنیم، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون وضعیت خاورمیانه گفت ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه است. 


متن سخنرانی نماینده ایران به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم 
  
خانم رئیس، 
وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است. مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند. بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، 16.7 میلیون نفر، یعنی نزدیک به 70 درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. سطح بودجه فعلی تخصیص‌یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران‌کننده است. 

گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع 4.07 میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیازهای فوری 10.8 میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این 16.7 میلیون نفر، مورد نیاز است.
 
خانم رئیس، 
ارائه کمک‌های فوری بسیار مهم است، با این حال، این یک راه حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود. متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آن‌ها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند. 

همچنین، آن‌ها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.
 
جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است. تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.
 
خانم رئیس، 
جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند. هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین نماید.
 
خانم رئیس، 
جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در 1 آوریل 2024 علیه اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را به شدت محکوم می‌کند.
 
رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده 2 (4) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.
 
خانم رئیس، 
جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل، و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.
 
ما به حمایت خود از تلاش‌های آقای پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیزمی موثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم. 

احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.
 
با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.
 
جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیروهای نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. ادامه حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی و ناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم نموده و جنایات بیشتری مرتکب شوند. 

خانم رئیس، 
همراه با شرکای خود در فرایند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است. همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیازهای بشردوستانه آن‌ها انجام دهیم.
 
در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف نموده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ایروانی: تحریم های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • تلاش فعالان مدنی در انگلیس علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • توطئه‌های دشمن علیه جمهوری اسلامی شکست خورد/ آمریکا به زودی از منطقه خارج می‌شود
  • واکنش وزارت خارجه به اتهام تازه آمریکا علیه ایران
  • نمایش شکست آمریکا در طبس در بیلبورد‌های پایتخت
  • آمریکا 4 فرد و 2 شرکت مرتبط با ایران را تحریم کرد
  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد را به اتهام فعالیت‌های سایبری از سوی سپاه تحریم کرد
  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد را به اتهام فعالیتهای سایبری از سوی سپاه تحریم کرد
  • وزیر بازرگانی آمریکا: تحریم علیه هوآوی جواب داد