Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشریه «ایندی‌وایر» در گزارشی به معرفی برترین برندگان نخل طلای کن از میان ۷۱ برنده گذشته پرداخته و فیلم «راننده تاکسی» اسکورسیزی در جای نخست و فیلم «طعم گیلاس» کیارستمی را نیز در جایگاه ۲۵ قرار داده است.

به گزارش ایسنا، در حالی که جایزه اسکار در تلاش است خود را به عنوان مهم‌ترین جایزه سینمایی دنیای سینما مطرح کند اما برای بسیاری از فیلمسازان و سینمادوستان در سراسر جهان "نخل طلای جشنواره کن" جایگاه بالاتری دارد و این رویداد سینمایی از سال ۱۹۵۵ تاکنون تلاش کرده با بکارگیری هیأت داوران متشکل از سینماگران طراز اول، نخل طلا را به فیلمسازانی صاحب سبک و مؤلف در سینما اعطا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که چند روز به پایان هفتاد و دومین جشنواره کن و معرفی برندگان باقی مانده، منتقدان نشریه سینمایی «ایندی‌وایر» برترین برندگان نخل طلا را در تاریخ این رویداد سینمایی رتبه بندی کرده‌اند و فیلم «راننده تاکسی» به کارگردانی «مارتین اسکورسیزی» برنده کن سال ۱۹۷۶ را در رتبه نخست قرار داده‌اند.

پس از «راننده تاکسی» فیلم «یوزپلنگ» به کارگردانی «لوکینو ویسکونتی» برنده سال ۱۹۶۳ و «زندگی شیرین» ساخته «فدریکو فلینی» برنده سال ۱۹۶۰، به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

«راننده تاکسی»

همچنین «ویریدیانا» (۱۹۶۱) به کارگردانی «لوئیس بونوئل»، «اینک آخرالزمان» (۱۹۷۹) به کارگردانی «فرانسیس فورد کاپولا»، «کاگه‌موشا» (۱۹۸۰) ساخته «آکی‌را کوروساوا»، «داستان عامه‌پسند» (۱۹۹۴) به کارگردانی «کوئنتین تارانتینو»، «چترهای شربورگ» (۱۹۶۴) از «ژاک دمی»، «پدر سالار» (۱۹۷۷) ساخته برادران «تاویانی» و «دزدان فروشگاه» ساخته «هیرو کازو کورئیدا» برنده نخل طلای ۲۰۱۸، به ترتیب در رتبه‌های چهارم تا دهم جای گرفته‌اند.

فیلم «طعم گیلاس» به کارگردانی عباس کیارستمی نیز رتبه ۲۵ این فهرست را به خود اختصاص داده است. این فیلم که در سال ۱۹۹۷ توانست اولین و تنها نخل طلا را برای سینمای ایران به ارمغان بیاورد.

در این فهرست ساخته کیارستمی بالاتر از فیلم‌هایی از چهره‌هایی چون «میکل آنجلو آنتونیونی»، «تئو آنجلوپولوس»، «میشائیل هانکه»، «رابرت آلتمن»، «دیوید لینچ»، «رومن پولانسکی»، «بیله آگوست»، «ویم وندرس»، «شوهی ایمامورا»، «ترنس مالیک» و… قرار گرفته است.

نشر گاردین نیز سال گذشته فیلم «طعم گیلاس» را در میان ۱۰ فیلم برتر نخل طلای کن در رتبه دوم پس از فیلم «مرد سوم» به کارگردانی «کارویل رید» (۱۹۴۹) قرار داد.

در آن فهرست «راننده تاکسی» جایگاه سوم را به خود اختصاص داد و پس از آن «اتاق پسر» به کارگردانی «نانی مورتی» (۲۰۰۱)، «زندگی شیرین» به کارگردانی «فدریکو فلینی» (۱۹۶۰)، «روبان سفید» به کارگردانی «میشائیل هانکه» (۲۰۰۹)، «ویریدیانا» به کارگردانی «لوئیس بونوئل» (۱۹۶۱)، «داستان عامه‌پسند» (پالپ فیکشن) به کارگردانی «کوئنتین تارانتینو» (۱۹۹۴)، «پیانو» به کارگردانی «جین کمپیون» (۱۹۹۳) و «عمو بونمی که زندگی‌های گذشته‌اش را به یاد می‌آورد» به کارگردانی «آپچاتپونگ» ویراستاکول» قرار گرفتند.

«یتر بردشاو» منتقد ارشد سینمایی گاردین در توضیح فیلم «طعم گیلاس» آورده است: "بدون شک این فیلم یک شاهکار از عباس کیارستمی، یکی از بزرگترین شاعران سینماست. فیلمی با داستانی عجیب و غریب، زیبا و غم‌انگیز که حتی اکنون نیز نمی‌توان آن را دقیقاً تفسیر کرد. مردی عمیقاً افسرده قصد خودکشی دارد پس در گوری می‌خوابد که یک کارگر کنده و باید بعداً آن را پُر کند. موضوعی بهت‌آور، نامعقول، تکان‌دهنده و ناراحت کننده. فیلم به تاریک‌ترین و ناشناخته‌ترین جنبه این موضوع آن می‌پردازد. در این میان فردی تلاش می‌کند وی را از خودکشی منصرف کند و برای این کار شیرینی و لذت زندگی همچون طعم یک گیلاس را به او یادآور می‌شود.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طعم گیلاس عباس كيارستمي فیلم راننده تاکسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۷۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نداشتن رانندگی قابل پیش‌بینی، زمینه‌ساز تصادفات است

رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان اصفهان رخداد بسیاری از تصادفات را محصول رانندگی غیرقابل پیش بینی اعلام کرد و گفت: این شیوه رانندگی می‌تواند خطراتی برای راننده و سایر کاربران ترافیک ایجاد کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، علی مولوی اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های مثبت راننده‌ها، رانندگی قابل پیش بینی است، یعنی راننده باید به نحوی رانندگی کند که حرکت و رفتار او برای دیگر رانندگان قابل حدس و پیش‌بینی باشد.

وی افزود: راننده‌ای که توقف ناگهانی دارد، از راهنما در زمان تغییر خط حرکت استفاده نمی‌کند یا دور زدن‌های ناگهانی، تغییر مسیرهای غیر منتظره داشته باشد، رانندگی او برای دیگر رانندگان قابل پیش‌بینی نیست و این شیوه از رانندگی می‌تواند خطراتی را برای خود راننده و دیگران ایجاد کند.

رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان اصفهان با بیان اینکه بسیاری از تصادفاتی که روزانه شاهد آن هستیم، محصول نداشتن رانندگی قابل پیش بینی است، تصریح کرد: سه اصل اساسی در رانندگی شامل خوب دیدن، تشخیص دادن و از خطرات دوری کردن است که اصل دوری از خطر مستلزم عکس‌العمل مناسب و به موقع راننده است و در صورتی که راننده مقابل، رانندگی قابل پیش بینی نداشته باشد، می‌تواند این اصل را دچار مشکل و حوادثی ایجاد کند.

مولوی خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود افراد در زمان رانندگی از توقف، دور زدن و تغییر خط حرکت به طور ناگهانی و بدون استفاده از چراغ راهنما پرهیز کنند تا اعمال و رفتار آن‌ها در رانندگی برای دیگران قابل پیش بینی باشد.

کد خبر 745576

دیگر خبرها

  • مرگ مرموز مسافر پایتخت
  • میرزازاده و درستکار برترین‌های کشتی آسیا لقب گرفتند
  • «استودیو جیبلی ژاپن» برنده دومین نخل طلای افتخاری جشنواره کن
  • نداشتن رانندگی قابل پیش‌بینی، زمینه‌ساز تصادفات است
  • توقیف محترمانه خودرو یک خانم راننده توسط پلیس + فیلم
  • اردن ؛ برنده مدال طلای ریاکاری!
  • فیلم/ درگیری خونین بین یک شهروند و یدک‌کش در آمریکا/15+
  • تاکسی‌ های اینترنتی اگر نگران راننده هستند، کمیسیون ۱۵ درصدی را کم کنند
  • رانندگان اسنپ و تپسی، زیر بار کمیسیون
  • برترین دانشگاه‌ها در هر رشته کدامند؟