Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس ارشد تغذیه گفت: کالری دریافتی بدن در زمان افطار تا سحر باید تقسیم شود، سحر در جایگاه وعده‌ی غذایی ناهار قرار می‌گیرد به همین منظور تنوع غذایی، استفاده از غلات، پروتئین و سبزیجات توصیه می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عطیه رزازی در گفت‌وگو با  صبح قزوین؛ درباره‌ی فواید علمی روزه‌داری اظهار کرد: کالری موجود در روزه‌دار توسط سوختن چربی به دست می‌آید و روزه موجب برداشتن چربی‌های اضافه از بدن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: روزه‌داری برای بیمارانی که زمینه‌ی چربی خون بالایی دارند در صورتی می‌تواند مفید باشد که کنترل شود، مانند بیماری دیابت که چربی خون بالا مانع از دریافت انسولین می‌شود که در این ماه فرصت مناسبی که با کنترل پزشک مقداری از این چربی صرف سوخت و ساز بدن شود.

این کارشناس ارشد تغذیه اذعان کرد: در بیماران قلبی و عروقی چربی و کلسترول بالاعامل اصلی سکته مغزی و قلبی می‌شود که این ماه پربرکت می‌تواند برای افرادی که از این نوع بیماری‌ها رنج می‌برند نیز مفید باشد.

وی ابراز کرد: فقط تحمل گرسنگی و نخوردن ممکن است معایبی را برای برخی افراد به وجود آورد؛ افرادی که تغذیه مناسب دریافت نمی‌کنند بجای از بین رفتن چربی از بدن بافت‌های پروتئنی بدن تخریب می‌شود که باعث ایجاد مشکلات عضلانی در بدن افراد خواهد شد.

رزازی گفت: با انجام تحقیقات علمی، کاهش سطح انرژی و کالری دریافتی در ماه رمضان موجب سوخت و ساز چربی‌های موجود در بدن می‌شود و افرادی که دارای اضافه وزن هستند، بعد از ماه رمضان باید شاهد کاهش وزن باشند اما در صورت مشاهده اضافه وزن بعد از ماه رمضان دلیل بر صحیح نبودن رویه تغذیه در افطار است.

کالری دریافتی بدن در زمان افطار تا سحر باید تقسیم شود

مسئول گروه بهبود معاونت بهداشت عنوان کرد: افرادی که دارای وزن مناسب هستند با گذشت ماه رمضان اگر شاهد کاهش وزن به مقدار کم باشند، طبیعی است و ثابت بودن وزن بعد از گذشت یک ماه دلیل بر تغذیه صحیح روزه‌دار است.

وی افزود: روزه برای بیماری‌هایی مانند دیابت نوع یک که کنترل قندخون و مصرف انسولین دارند، افرادی که جراحی دستگاه قلب و عروق انجام داده‌اند، افرادی که دارای غلظت خون هستند، افرادی که افزایش ضربان قلب دارند، بیماران کلیوی و افرادی که سابقه سنگ کلیه دارند و یا دیالیز شده، کسانی که فشار خون نامنظم دارند، ممکن است با از دست دادن آب بدن و مدیریت تغذیه نامناسب دچار مشکل شوند.

این کارشناس ارشد تغذیه تصریح کرد: در ماه رمضان کالری دریافتی نسبت به سایر ماه‌ها 20درصد کاهش می‌یابد که با پایین آمدن متابولیسم بدن فرد روزه‌دار ممکن است احساس خستگی و گرسنگی کند که در این هنگام اگر افراد در خوردن افطار افراط و تفریط کنند، نمی‌توانند از مزیت‌های علمی این ماه بهرمند شوند.

وی گفت: کالری دریافتی بدن در زمان افطار تا سحر باید تقسیم شود، سحر در جایگاه وعده‌ی غذایی ناهار قرار می‌گیرد به همین منظور تنوع غذایی، استفاده از غلات، پروتئین و سبزیجات توصیه می‌شود.

رزازی در پایان اذعان کرد: افطار در جایگاه صبحانه قرار می‌گیرد، زیرا فرد روزه‌دار بعد از مدت طولانی گرسنگی و تشنگی لازم و ملزوم است که از تغذیه سبک و خوش هضم مانند نان و پنیر، چای گرم، آش‌های سنتی و حبوبات استفاده شود. سایر تنقلات نیز باید به صورت میان وعده استفاده شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۸۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکمرانی در سلامت باید با حضور ذی‌نفعان طراحی شود/ سیاستگذاری با حضور متخصصان صورت می‌گیرد

 

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در نشستی در سازمان نظام پزشکی با گرامیداشت یاد پزشکان و اطبایی که از زمان دانشگاه جندی‌شاپور برای سلامت ایران زحمت کشیدند، اظهار کرد: شخصیت‌هایی مانند حکیم زکریای رازی، حکیم ابن سینا، عقیلی شیرازی و... زحمات زیادی در حوزه سلامت و پزشکی متحمل شدند. 

 

وی با بیان اینکه افول پزشکی از اواخر قرن دوازدهم شروع شد، بیان کرد: اگر افول علمی در برخی از علوم از ۴۰۰ سال پیش شروع شد، در پزشکی از اواخر قرن دوازدهم آغاز شد، اما به برکت پزشکان دلسوز کشور امروز پیشرفت‌های زیادی در حوزه پزشکی ایجاد شده است.

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نگاه حکمت و شریعت اسلامی به سلامت ادامه داد: نگاه حکمت و شریعت یعنی فلسفه و وحی به سلامت، متفاوت از تعریف سازمان جهانی سلامت است و بر اساس آن در ساحت‌های مختلف انسان‌ها، بیماری و سلامت داریم بنابراین هر تعریف و ساحتی برای انسان قائل باشیم، در آن بیماری و سلامت وجود دارد. 

 

وی اضافه کرد: به همین دلیل فلاسفه ما مبحثی دارند به نام سلامت حس، خیال، وهم و عقل. وهم یا تخیّل در فلسفه بد نیست، مبنای هنر هم تخیّل است، تمام دستگاه‌های موسیقی، سازهای موسیقی، نقاشی و خوشنویسی همگی مبنایشان تخیّل است. تخیل در تمام فناوری و مصنوعات بشریت نقش دارد؛ تخیلی که مبنایش عقل است اگر مبنایش عقل نباشد شیطان‌پرستی می‌شود که منجر به نابودی و خودکشی خواهد شد.

 

استاد خسروپناه گفت: بنابراین تخیّل و عقل هم سلامت و بیماری دارند، قرآن غیر از تأیید آنچه فلاسفه گفته‌اند، بر سلامت قلب تأکید ویژه دارد، سلام اسم خداوند است، واژه اسلام هم برگرفته از سلام است، قرآن به همه پیامبران خداوند سلام فرستاده است. یکی از راه‌های سلامت در قرآن داشتن قلب سلیم است در قرآن مراتب ادراکی سمع و بصر، عقل(نظری، عملی، معاش)، لُبّ(جمع چهار عقل)، افئده(عقل پخته) و قلب است. قلب گاهی گرفتار مرض است و قلب هم ممکن است گرفتار بیماری پلیدی می‌شود. 

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر استفاده از متخصصان در سیاستگذاری بیان کرد: کمیسیون سلامت برای استفاده از متخصصان حوزه سلامت در شورای عالی انقلاب فرهنگی راه‌انداری شد و همه موضوعات حوزه سلامت به این کمیسیون ارجاع می‌شود. حکمرانی در سلامت باید با نظر ذی‌نفعان طراحی شود. در گذشته در حوزه سلامت مصوبات متعددی در شورای عالی انقلاب فرهنگی داریم اما در خصوص برخی مصوبات مانند افزایش ظرفیت پزشکی نکاتی توسط گروه‌های تخصصی وجود دارد، که بررسی‌های لازم در این زمینه نیز حال انجام است چراکه کیفیت آموزش پزشکی باید حفظ شود. 

 

وی ادامه داد: همچنین در دوره جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی هیئت‌های اندیشه‌ورز علم و فناوری در استان‌ها راه‌اندازی شد تا از اعضای هیئت علمی تمام استان‌ها استفاده کنیم. اگر عقل جمعی را باور کنیم برای بسیاری از مشکلات راهکار پیدا می‌شود. نقشه جامع علمی کشور در حال روزآمدسازی است که بخش سلامت این نقشه را به کمیسیون سلامت شورای عالی انقلاب فرهنگی محول کردیم، در این نقشه برای مسائل پیش رو می‌توان راهکار ارائه داد. درباره تصویب آئین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی تأکید شد برای بخش پزشکی آئین‌نامه مستقل تدوین شود. 

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به طب سنتی بیان کرد: در این زمینه نباید گرفتار عوام‌زدگی شویم بلکه باید نسبت به طب سنتی و طب ایرانی رویکرد علمی داشته باشیم، لازم است طب ایرانی را قدر بدانیم و حمایت کنیم و نباید میراثمان را نادیده بگیریم.

 

استاد خسروپناه تأکید کرد: متولی بخش سلامت در کشور وزارت بهداشت است، در این مسیر نباید عده‌ای با فریب از مردم کلاهبرداری کنند، مثلا دانشگاهی جعلی با کلاهبرداری از مردم در رشته پزشکی از داوطلبان ثبت نام می‌کرد که خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته جلوی آن گرفته شد، این رفتارها علم را نابود می‌کند بنابراین باید مراقب سودجویان باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برای استادی ادیب و فرزانه: پزشکی که عاشق نوزادان بود و ایران
  • فواید یک ویتامین برای زنان
  • حکمرانی در سلامت باید با حضور ذی‌نفعان طراحی شود/ سیاستگذاری با حضور متخصصان صورت می‌گیرد
  • بالای ۸۰ درصد از تشخیص بیماری‌ها در ایران وابسته به آزمایشگاه‌ها است
  • فواید بی‌نظیر ریواس
  • ۷ حرکت ورزشی مفید برای آب کردن شکم زنان
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در بزرگترین نمایشگاه پزشکی آسیا
  • برای لاغری گردو را این طور مصرف کنید
  • ویژگی رژیم غذایی سالم چیست؟
  • آخرین مهلت ارسال مقاله به کنگره بین‌المللی پژوهشگاه رویان اعلام شد