Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-24@21:57:04 GMT

عصر جدید و فرزندان بی شناسنامه

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۵۸۱۳۰

عصر جدید و فرزندان بی شناسنامه

عصر ایران ؛ نهال موسوی - غالبا در برنامه‌های تلویزیونی که به نیت سرگرمی و ایجاد زمانی مفرح برای تماشاچیان ساخته می‌شود اگر به نکته‌ای جدی یا معظلی اجتماعی اشاره شود، شاید تاثیرگذارتر از آن است که یک برنامه تخصصی راجع به آن موضوع تولید گردد.

در برنامه عصر جدید دوشنبه (30 اردیبهشت) یکی از شرکت کننده‌ها (فاطمه رادمنش) اجرایی مرتبط با یک موضوع حاد سیاسی اجتماعی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که انتخاب کرده بود، پرداختن به فرزندانی است که مادرشان ایرانی و پدرانشان تابعیتی غیر ایرانی دارند. آنها از دریافت شناسنامه محروم هستند و در این بی‌هویتی به مشکلات مختلفی دچار می‌شوند. اصطلاحا به این‌ کودکان، "فرزندان بی شناسنامه" می‌گویند.

زمان رای دهی، داورهای برنامه به اجماع نرسیده و 2 رای موافق در مقابل 2 رای مخالف شدند ولی نهایتا با رای تماشاگران حاضر در سالن فاطمه رادمنش به مرحله بعد صعود کرد.

نکته حائز اهمیت که احسان علیخانی هم به آن اشاره کرد عزم مصمم این شرکت کننده در مطرح کردن یک مشکل امروز جامعه و برداشتن گامی برای حل آن است، که نهایتا به این موضوع فرزندان بی شناسنامه منجر شد.

فارغ از کیفیت اجرای نمایشی رادمنش باید این نکته را اذعان داشت که او از فرصتی که به دست آورده بود به نحو احسن استفاده کرد و در یک برنامه پر بیننده مشکلی موجود در جامعه را مطرح نمود که شاید بیشتر در قالب گزارش‌های خبری یا گفتگوهای تخصصی شاهد آن بوده‌ایم و شاید از کنار آن به سادگی عبور کرده‌ایم.

فاطمه رادمنش با نوشتن متنی نمایشی و اجرای شخصیت مادری که با چنین مشکلی گرفتار است به شکلی ملموس مخاطبان را با این قضیه و تبعات آن آشنا نمود. در متن نگارش شده این مادر فرزندی 6 ساله ناشنوا داشت که او را در بازار گم کرده بود و وقتی به کلانتری مراجعه کرده تا پسرش را به خانه ببرد، چون شناسنامه نداشته کلانتری از پس دادن فرزندش امتناع کرده و ...

در بخشی دیگر مخاطب متوجه می‌شد که شوهر افغانستانی او به دلیل نداشتن شناسنامه خود و بچه‌اش تصمیم به مهاجرت گرفته تا با قایق از دریا عبور کند و به جایی برود که به فرزندش شناسنامه دهند. یک دیالوگ تکان دهنده در متن بود که به احسان علیخانی (مجری برنامه عصر جدید) اشاره ‌کرد و می‌گفت: « آقا همین شما، همین الان بری یه زن خارجی بستونی، زن خارجیت شناسنامه ایرونی می‌گیره، بچه‌ات هم شناسنامه ایرونی می‌گیره ولی ما (اشاره به خودش)، ما نه، ما نه ...»

بعد از اجرا علیخانی توضیح داد: «فرزندان بی شناسنامه یک مشکل بزرگ جامعه ماست، بنابر آماری که وزارت رفاه اعلام کرده 50 هزار نفر در کشور بدون شناسنامه هستند اما آمار غیر رسمی تعداد آنها را بسیار بیشتر از 50 هزار نفر می‌داند.»

در ادامه هم اعلام کرد که ما امشب میزبان چند نفر از هموطنان هستیم که با این قضیه درگیر هستند و چند نفر از تماشاگران حاضر در سالن با بغض در گلو و چشمانی اشکبار درباره موقعیت و مشکلاتشان توضیح دادند.

اگرچه این موقعیت شاید به نوعی یادآور برنامه «ماه عسل» علیخانی باشد اما موضوع و بحثی که در آن مطرح می‌شود چنان مهم و اساسی است که نباید به سادگی از کنار آن گذشت.

این اتفاق برنامه عصر جدید قابل تحسین است که خواست یکی از شرکت کنندگان را عملی کرده و وقتی که متوجه اهمیت موضوع انتخابی او می‌شوند، برای رسیدن صدای این زنان و مادران سرزمین‌مان از هیچ تمهیدی دریغ نکرده و در کنار شخصیت مادر نمایشی قصه، مادران واقعی را هم به برنامه دعوت می‌کنند.

اگر این هموطنان به برنامه هم دعوت نشده بودند و در سالن حضور نداشتند کسی خرده‌ای نمی‌گرفت اما این اقدام نشان می‌دهد که برنامه عصر جدید نمی‌خواهد فقط یک برنامه استعدادیابی صرف باشد، بلکه برنامه‌ای می‌شود که دغدغه و مسئولیت اجتماعی دارد به همین دلیل پا را فراتر نهاده و سعی دارد به شکل تمام و کمال موضوع مورد نظرش را مطرح کند.

از این نظر باید به سازندگان عصر جدید تبریک گفت و از آن مهمتر باید فاطمه رادمنش را تحسین کرد که دست به چنین اقدامی زد و نشان داد از فرصت به دست آمده می‌توان تلنگری به جامعه زد.

واقعا چنین مسئله‌ای می‌تواند چه پیامدهایی از وجوه مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی برای این خانواده‌ها و در نهایت جامعه داشته باشد؟

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: عصر جدید تلویزیون فرزندان بی شناسنامه احسان علیخانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۸۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندروم «مسئله با پدر» در کمین دختران

به گزارش تابناک، زنان مبتلا به این سندروم مکرر به دلایل اشتباه، مردان اشتباه را به عنوان شریک عاطفی خود انتخاب می‌کنند. همچنین علاقه‌مندی به مردان مسن‌تر، رفتار چسبنده و کنترل‌کننده، داشتن روابط خارج از عرف متعدد، نیاز به تأیید زیاد و اطمینان‌بخشی از عشق و دوست‌داشتنی بودن، ناتوانی در تنها بودن و انتخاب شریک‌های عاطفی آسیب‌رسان یا سودجو از دیگر علایم ابتلا به این اختلال است. همچنین اعتمادبه‌نفس پایین هم از نشانه‌های مبتلایان به این اختلال است. چنین افرادی معمولا اعتمادبه‌نفس پایینی دارند و به دلیل نابرخورداری از محبت کافی پدر در دوران کودکی احساس پوچی و افسردگی می‌کنند. 

6 رفتار اشتباه پدرها با دختران‌شان 

انواع مختلفی از رفتارهای پدرها وجود دارد که عامل آسیب‌های دوران کودکی و مسائل مربوط به روابط بزرگ سالی دختران‌شان هستند. این اشتباهات باعث می‌شود تا ابتلا به سندروم «مسئله با پدر» در کمین دختران باشد. 

1 پدری که از نظر عاطفی در دسترس نیست 

آن‌ها از نظر فیزیکی در خانه حضور دارند اما از نظر عاطفی در دسترس دختران‌شان نیستند. کودک با وجود داشتن والدینی که از نظر فیزیکی در دسترس هستند اما به نیازهای روانی و عاطفی اش پاسخ نمی‌دهند، احساس ناقص‌بودن و رهاشدن می‌کند. 

2 پدر بدرفتار و خشن آن‌ها

با دخترانشان تکانشی، تندخو و ناپایدار رفتار می‌کنند. هر دختری ممکن است در زندگی اشتباهاتی داشته باشد اما رفتارهای تند و توهین آمیز باعث می‌شود تا شخصیت او به درستی شکل نگیرد و آسیب ببیند. 

3 پدر نازپرورده 

در کنار چنین پدرانی، فرزندان بسیار لوس و نازپرورده می‌شوند و به دنبال شریکی خواهند بود که با آن ها مانند یک ملکه رفتار کند. بیشتر این دخترها خواهان افرادی هستند که از نظر مالی توانایی ارائه زندگی مجللی را داشته باشند و فکر می‌کنند سزاوار آن هستند. 

4 پدر سمی و کنترل‌کننده 

والدینی هستند که به شدت بر فعالیت‌ها و تصمیمات فرزندان خود به خصوص دختران‌شان تمرکز می‌کنند. این والدین بیش از حد درگیر زندگی فرزندان خود هستند و آن‌ها را از ناامیدی محافظت می‌کنند. دختران این والدین اغلب در مقابله با چالش‌های زندگی شکست می خورند و توانایی مدیریت اوضاع را ندارند. 

5 پدر ویران و وابسته 

این ها پدرانی هستند که برای بقای روزمره خود به دختران شان وابسته هستند. مراقبت از پدری که کار نمی‌کند و درگیر آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد و ... است، می‌تواند منجر به اعتمادبه‌نفس پایین در فرزندان شود. چنین دخترانی در آینده به راحتی توسط مردان استثمار می شوند. 

6 پدر مضطرب و ناآشنا با حمایتگری 

در یک رابطه معمولی پدر و دختر، دختر به پدرش نگاه و او را تحسین می‌کند. اگر دختری در کنار پدری بزرگ شود که همیشه نگاه منفی دارد، ایمانش به توانمندی‌هایش کاهش می یابد. همچنین ممکن است سرکش و احتمالاً افسرده شود. تکرار دلسرد شدن از حمایت مردان زندگی اعم از پدر یا شریک عاطفی ممکن است زنان مبتلا به این سندروم را به این نتیجه برساند که مردان موجودات بی‌عاطفه و غیرقابل اعتمادی‌اند. بنابراین از مردان فاصله می گیرند و تا حد امکان از برقراری ارتباط با آنان خودداری می کنند. 

نکته پایانی 

هرچند  این سندروم یک اصطلاح بالینی یا پزشکی نیست و تا امروز به‌طور رسمی توسط روان شناسان یا روان پزشکان به رسمیت شناخته نشده است ولی تاثیر رابطه پدر و فرزند مخصوصا برای دختران در زندگی بزرگ سالی آن‌ها بسیار خواهد بود و می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در روابط آتی دختران   بازی کند.

منبع: خراسان

دیگر خبرها

  • از برگزاری اجلاسیه سراسری روسای شوراهای اسلامی کشور تا تدوین شناسنامه باغ‌های شهر قم
  • شناسنامه باغ‌های شهر قم تدوین می‌شود
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند
  • تکریم فرزندان مستقل بهزیستی در البرز
  • سندروم «مسئله با پدر» در کمین دختران
  • شناسنامه‌دار شدن۳۰ درصد باغات جویبار
  • نماهنگ | راضی هستم، قانع نیستم
  • برخی از فرزندان مادر ایرانی همچنان در انتظار صدور شناسنامه
  • اصفهان شناسنامه کشور در بخش میراث فرهنگی است