Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند وقت پیش، مجلس شورای اسلامی، قانون ساماندهی صنعت خودرو را پس از ماه‌ها به تصویب رساند و مقرر شد تا خودروسازی‌های کشور قیمت تمام شده خودرو و همچنین سود آن را به شورای رقابت اعلام کنند تا این شورا در خصوص قیمت‌گذاری نهایی خودرو تصمیم گیری کند.

به گزارش «تابناک»؛ همچنین طبق قانون مجلس، خودرو‌های هیبریدی نیز به کلی از پرداخت حقوق گمرکی معاف شدند و زمینه برای واردات خودرو ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش بینی‌ها نشان می‌داد پس از این مصوبه باید قیمت‌ها در بازار چشمگیر کاهش پیدا کند، که تا حدودی نیز درست از آب درآمد.

با این حال روز بعد یکی از مسئولان وزارت صمت اعلام کرد، واردات خودروی هیبریدی ـ طبق ابلاغیه دولت ـ ممنوع است و اجرایی شدن قانون مجلس زمانی امکان دارد که واردات و ثبت سفارش خودرو آزاد شود.

علی وقف‌چی در گفت‌وگو با تابناک اظهار داشت: برخی قوانین ما صراحت دارند، اما برخی دیگر ندارد و نیاز به آیین نامه دارند، چون مجلس به جزئیات وارد نشده و تنها قانون را تصویب کرده است؛ اما زمانی که شفافیت در موضوع وجود دارد، ضرورتی برای تفسیر نیست. در این موارد، تنها باید به بحث قانون و تبعیت از آن پرداخت، ولی متأسفانه دولت در خیلی از جا‌ها، قانون را در نظر نمی‌گیرد و تفسیر به رأی کرده یا بر اساس برخی معیار‌هایی که به نفع دولت است، تصمیم گیری می‌کند.

این نماینده در پاسخ به این که قانون جدید مجلس به معنی آزاد شدن واردات خودروست، گفت: این قانون منعی جز این ندارد و خودرو‌هایی با ویژگی‌هایی که در قانون تصویب شده، باید ثبت سفارش شده و اجازه واردات داشته باشند.

این نماینده مجلس گفت: قرار نیست ما در کشور به هر قیمتی اشتغال ایجاد کنیم. ما فرصت‌های اشتغال زیادی به جز خودروسازی داریم که می‌تواند هم ارزآوری داشته باشد و هم ما را از بسیاری تهدید‌ها در امان نگه دارد و همچنین سهم خوبی در اقتصاد جهانی برای ما داشته باشد.

این نماینده در ادامه یادآور شد: متأسفانه هم اکنون ارز را برای تولید خودرویی خارج می‌کنیم که نه کیفیت دارد و نه در شأن ملت است. به نظر من، اگر مجلس و دولت و به خصوص کمیسیون صنایع به فکر راهکار‌های دیگری بودند، وضعیت این کشور و این صنعت این نبود که هم اکنون داریم.

به نظر من، ما باید قیمت سوخت و خودرو‌ را در کشور واقعی کنیم و بیاییم یک بار برای همیشه واردات خودرو را آزاد کنیم و اجازه دهیم تا بازار ما رقابتی شود. هم اکنون افزایش قیمت سوخت با این مصرف خودرو‌های داخلی صرفه اقتصادی ندارد. ما می‌خواهیم خودرو را ـ چه داخلی و چه خارجی ـ با چندین برابر قیمت جهانی آن به مردم بفروشیم و از سوی دیگر هم قیمت سوخت را زیاد کنیم؛ این با عدالت اجتماعی سازگاری ندارد.

من اعتقاد دارم باید از تولید داخلی حمایت کرد، ولی نه به هر قیمتی. باید در سایر زمینه‌ها نیز تلاش کنیم و فرصت دهیم تا انحصار در کشور از روی خودروسازی‌ها برداشته شود و اگر قرار است، تحولی در صنعت رخ دهد، اجازه دهیم سرمایه داران با شرایط مساوی پای کار بیایند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مجلس واردات واردات خودرو هادی رضوی جواد نکونام حسین هدایتی فرودگاه نجران احمد عراقچی خودروهای هیبریدی ابیانه زیبا حالت منفرد پالرمو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۹۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش مدت گارانتی خودرو در ایران

عباس علی‌آبادی، وزیر صمت دولت سیزدهم در حاشیه جلسه با کمیسیون اصل نود مجلس و در جمع خبرنگاران گفت یکی از شروط اصلی که برای ارتقای ایمنی خودروها برای خودروسازان داخلی تعریف شده، افزایش مدت گارانتی خودرو در ایران است.

وزیر صمت از افزایش مدت گارانتی خودرو در ایران خبر داد

به گزارش گجت نیوز، وزیر صمت از تعیین شرایط جدید برای افزایش ایمنی خودروها توسط خودروسازان خبر داده و گفت از جمله مهم‌ترین شروط جدید، افزایش مدت گارانتی و انجام تست‌های ایمنی است.

وی اظهار کرد در مورد تست‌های ایمنی، مقرر شده که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، زیرساخت‌های لازم فراهم شود و یک نظارت دائمی در این حوزه برقرار باشد.

او در ادامه و در اشاره به مسئله واردات خودروهای دست دوم تاکید کرد که آیین‌نامه واردات این خودروها تصویب و در لایحه بودجه هم تعریف شده، اما باید دولت آن را ابلاغ کند. علی‌آبادی با اشاره به انجام فرآیند واردات خودرو برای جانبازان بالای ۷۰ درصد نیز گفت با تامین نیاز این دسته از جانبازان، فرآیند واردات خودرو برای جانبازان ۵۰ تا ۷۰ درصد هم آغاز خواهد شد.

وزیر صمت در بخش دیگری از اظهاراتش، ضمن اشاره به فراهم بودن زیرساخت تامین نیاز بازار در حوزه حمل‌ونقل عمومی از داخل کشور، بیان کرد در حال حاضر ظرفیت تولید ۲۰۰۰ اتوبوس دیزلی و ۲۰۰ اتوبوس برقی فراهم شده، اما اگر سفارش‌ها بیشتر باشد نیز امکان تولید وجود دارد. او همچنین ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال جاری، اصلی‌ترین المان‌های اتوبوس‌های برقی به مرحله داخلی‌سازی برسند.

وزیر صمت در ادامه با اشاره به تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو در سال ۱۴۰۲ و اسقاط چهار خودرو فرسوده در ازای هر خودرو وارداتی، هدف‌گذاری امسال صمت برای تولید خودرو را رقم یک میلیون ۷۰۰ هزار دستگاه اعلام کرد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به تکلیف کمیسیون اصل نود به وزارت صمت برای عرضه خودروهای موجود به افرادی که خودرو اسقاط می‌کنند، گفت اولویت با عرضه خودرو برقی به متقاضیان تاکسی‌های فرسوده است. علی‌آبادی در پایان و در اشاره به مسئله پژو پارس نیز اظهار داشت مسئولیت قیمت‌گذاری با شورای رقابت است و وزارتخانه صرفا مجری است. او همچنین ابرازی امیدواری کرد که روند فروش خودرو از طریق سامانه، شتاب بیشتری بگیرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کارنامه ۴ساله مجلس یازدهم؛ از جهش تولید مسکن تا واردات خودرو
  • افت قیمت در اغلب خودروهای داخلی و مونتاژی + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۵ اردیبهشت +جدول
  • افزایش مدت گارانتی خودرو در ایران
  • تکلیف واردات خودروهای کارکرده چه شد؟
  • اجرای قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز،مسکن،خودرو و طلا موثر است/مصوبه مجلس به رونق بورس کمک می کند
  • هزینه نگهداری از پرخرج‌ترین خودروهای آمریکایی در حد خودروهای داخلی است!
  • مدت گارانتی خودرو افزایش می‌یابد / وعده داخلی‌ سازی المان‌ های اصلی اتوبوس برقی
  • رونمایی از پشت پرده گرانی خودرو
  • چرا معطلی تصویب لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم در مجلس به ضرر کشور است؟