Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@00:54:08 GMT

همایش روز جهانی تنوع زیستی در بندرعباس برگزار شد

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۶۰۰۰۵

همایش روز جهانی تنوع زیستی در بندرعباس برگزار شد

بندرعباس- ایرنا- در مراسمی همایش روز جهانی تنوع زیستی با شعار «تنوع زیستی ما، غذای ما و سلامت ما»، در سالن همایش های سازمان جهادکشاورزی هرمزگان در بندرعباس برگزار شد.

به گزارش ایرنا، رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان عصر چهارشنبه در این مراسم اظهار کرد: 22 ماه می میلادی برابر با یکم خردادماه به عنوان روز تنوع زیستی نامگذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حاجبی با بیان اینکه تنوع زیستی تمام سطح کره زمین را شامل می شود، ابراز داشت: بطور قطع زندگی ما نیز در کنار زندگی مسالمت آمیز با این موجودات است.
وی افزود: از آنجایی که گیاهان کشاورزی کشت شده به دست بهره برداران نیز وابسته به تنوع زیستی هستند، بایستی حفظ تنوع زیستی به معارف عمومی تبدیل شود.
رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان یادآورشد: به همت این مرکز بیش از 900 گونه گیاهی از سطح استان جمع آوری شده است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان نیزدر این همایش از اجرای برنامه تدوین مدیریت بومی برای حاشیه تالاب های این استان به عنوان یکی از اقدامات این اداره کل در راستای حفظ تنوع زیستی نام برد.
میثم قاسمی با اشاره به همکاری دستگاه های دیگر از جمله اداره کل دامپزشکی در زمینه حیات وحش هرمزگان بویژه حفاظت از 2 گونه خرس سیاه و پلنگ آسیایی افزود: در دیگر زمینه های مرتبط نیز نظارت و پایش های متعددی صورت گرفته و یا در دست انجام است.
محقق و عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان نیز در این همایش خاطرنشان کرد: زندگی همه با تنوع زیستی و طبیعت گره خورده است.
احسان کامرانی بیان داشت: انواع موجودات زنده در تنوع زیستی حضور دارند و به نوعی برای بقا به هم وابستگی و ارتباط دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان اظهار کرد: اهمیت نوع زیستی بر کسی پوشیده نیست تا جایی که همه امور زندگی انسان به این تنوع بستگی دارد.
کامرانی، تنوع زیستی را دارای ارزش دانست و گفت: کشور ما در 6 کنوانسیون بین المللی تجارت بین المللی، گونه های مهاجر، منابع ژنتیک غذا و کشاورزی، رامسر و میراث جهانی عضویت دارد.
وی افزود: تخریب زیستگاه ها، سوزاندن باقی مانده محصولات کشاورزی در زمین های زراعی، جانمایی نامناسب آب شیرین کن ها و ریختن خروجی فاضلاب ها به دریا را می توان از تهدیدهای موجود زیست محیطی در استان هرمزگان دانست.
این محقق هرمزگانی یادآورشد: براساس اطلاعات علمی موجود 93 درصد مرجان های دنیا توسط فعالیت های انسانی از بین رفته است.
کامرانی گفت: می توانیم با پیوستن به پروتکل ناگویا که در مورد دسترسی به منابع ژنتیکی و تسهیم عادلانه و منصفانه منافع حاصل از استفاده الحاقی به کنوانسیون تنوع زیستی است به حفاظت محیط زیست کشور کمک کنیم.
عضوهیات علمی دانشگاه هرمزگان خاطرنشان شد: کشور ما ایران از تنوع دریایی بی نظیری برخوردار است که بعضا بومی هرمزگان و خلیج فارس و دریای عمان است.
مدیر کیفیت آزمایشگاه های پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان نیز گفت: جمع آوری مطالعات داده های تنوع زیستی توسط این پژوهشکده صورت گرفته است.
دهقانی افزود: بررسی ساختار جمعیت، تنوع زیستی گونه ای و الگوی پراکنش ماهیان در منطقه حفاظت شده حرا از تازه ترین طرح های تحقیقاتی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان است.
این مقام مسوول در پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان خاطرنشان شد: در مجموع بیش از 115 گونه در خورهای لافت (شهرستان قشم) شناسایی شده که خانواده گیش ماهیان بیشترین جمعیت را دارند.
در پایان این مراسم نیز بیانیه همایش تنوع زیستی قرائت و راهکارهای پیشنهادی ارائه شد.
6149/6048

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي همايش ها روز جهاني تنوع زيستي هرمزگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۰۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای رویشگاه‌های گیاهان دارویی در هرمزگان

سید محمدنور موسوی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: بندرعباس، بشاگرد، میناب، رودان و بستک از شهرستان‌هایی هستند گیاهان دارویی در آنها کشت می‌شود.

وی گفت: پارسال ۹ فقره طرح مصوب بهره برداری گیاهان دارویی با همکاری بهره برداران و تعاونی‌های مردمی به مساحت ۲۲۰ هزار هکتار پوشش داده شد که شامل دوگونه دارویی آویشن و آنغوزه است.

موسوی افزود: عملیات اصلاحی و احیایی در مراتع با همکاری بهره برداران شامل احداث هلالی آبگیر، بذرکاری، بذرپاشی و حفاظت و قرق است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: سالانه حدود ۲۰ تن آویشن و آنغوزه از مراتع و رویشگاه‌های استان برداشت می‌شود که ارزش اقتصادی بیش از ۱۲۱ میلیارد ریال است.

وی افزود: گونه‌های دارویی و خوراکی شامل آویشن، آنغوزه تلخ، بادام کوهی، بنه، گیشدر، پونه، مور خوش، مور تلخ، کلپوره، گلدر و آلوئه ورا بیشترین مصرف را در استان هرمزگان دارند.

موسوی گفت: این گونه‌های دارو‌های گیاهی پس از برداشت به استان‌های فارس، اصفهان، تهران ارسال و بعد از فرآوری و بسته بندی به خارج از کشور صادر می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح می شود
  • برگزاری مسابقات ورزشی پیشکسوتان سپاه در بندرعباس
  • هفته سوم آوریل؛ از درمان وزوز گوش تا قصه آتش و انسان
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح شد
  • افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران توسط مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران
  • احیای رویشگاه‌های گیاهان دارویی در هرمزگان
  • برگزاری یادواره شهدای جبهه مقاومت در بندرعباس
  • جا به جایی بیمارتوسط بالگرد هوایی اورژانس ۱۱۵ هرمزگان
  • ارزش بار هوایی ۳۵ درصد بازار حمل و نقل است