Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ مسابقه مناظره دانشجویی بین دو تیم دانشگاه امام صادق(ع) به عنوان تیم موافق و دانشگاه تهران به عنوان تیم مخالف با موضوع «جدایی دین از سیاست موجب بی اخلاقی سیاستمداران می‌شود» امروز، چهارشنبه اول خرداد، در غرفه خبرگزاری ایکنا در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد.    متن صحبت‌های دو تیم به شرح ذیل است:   تیم موافق ـ در خصوص دین و سیاست چند فرض مطرح است، جدایی دین از  سیاست(سکولاریسم)، عینیت دین و سیاست و ارتباط دین و سیاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
ما به توأمانی دین و سیاست معتقد هستیم. ـ دین دربردارنده توجه و خودآگاهی در حوزه معرفتی است و این زمینه تربیت انسان متدین را فراهم می‌کند و این تدین بستری برای اخلاق‌مداری در جامعه و از جمله در میان سیاستمداران است. ـ اباحه‌گری و استفاده صرف از ابزارهای نظارتی بیرونی نمی‌تواند سیاستمداران را ملتزم به اخلاق کند. ـ بایدها و نبایدهای اخلاقی از هست و نیست‌های اخلاقی استخراج می‌شود و سؤال این است که معیار برای اخلاق چیست؟ ـ انسان سه نوع ارتباط دارد؛ با سایر انسان‌ها، با خدا و با طبیعت. مکاتب غیردینی نمی‌تواند در ساحت ارتباط انسان با خدا، اخلاقی عمل کند. ـ اگر خدا حذف شود، تضمینی برای اجرای اخلاق در سیاست نیست. در اسلام نمی‌توان صرفا با شعار عمل کرد و شعارها را باید به شعائر تبدیل کرد. ـ سه نقد عمده به تیم مخالف؛ تقلیل دین به فقه در حالی که اخلاق جزء دین است، تقلیل دین به گزاره‌ها، استناد به مبانی اخلاق کانتی. ـ با مبانی کلامی برای ورود به دین، نیاز به پذیرش اخلاق نیست و لذا اخلاق مقدم بر دین نیست. ـ این ادعا که در کشورهای غربی سکولار اخلاقیات رعایت می‌شود، منظور کدام اخلاق است؟ ممکن است در جامعه غربی فردی نسبت به خانواده اخلاق‌مدار باشد، اما نسبت به ملت و کشور دیگر بی‌اعتقاد به اخلاق بوده و آنها را استثمارکند.   تیم مخالف ـ گزاره جدایی دین از سیسات در دو سطح فردی و نهادی است؛ در سطح فردی سؤال این است که در عمل می‌توان آموزه‌های دینی را از آموزه‌های سیاسی جدا کرد که به اعتقاد ما در عمل ممکن نیست، چون یک کنش ممکن است از سوی فردی با نیت دینی انجام شود، اما تبعات سیاسی پیدا کند و بعداً تبدیل به یک کنش سیاسی شود. ـ در سطح نهادی منظور جدایی دولت از نهاد دین است. ـ گزاره دوم؛ «بی‌اخلاقی سیاستمداران» در سطح فردی است. ممکن است دولت از نهاد دین جدا باشد، اما سیاستمداران به صورت فردی دین‌دار باشند. سطح تحلیل دیگر این است که دین از دولت جدا و سیاستمداران هم بی‌دین باشند. اما نمی‌توان گفت که سیاستمداران بی‌اخلاقند، چون دین و اخلاق دو مقوله جدا از هم هستند و هر فردی می‌تواند سکولار و در عین حال اخلاق‌مدار باشد. ـ جدایی نهاد دین از نهاد دولت لزوماً به معنی بی‌اخلاقی سیاستمداران نیست. در واقع اخلاق امری مستقل و مقدم بر دین است. به عبارتی اخلاق مقوله‌ای فرادینی است و سرچشمه‌اش بیرون از دین است. ـ دین یک چارچوب اخلاقی دارد که دستوراتش نمی‌تواند آنها را نقض کند و لذا فهم خود را از دین باید دائما با محک اخلاق بسنجیم. ـ سنت و کتاب خدا با میانجی‌هایی به دست ما می‌رسد و در این میان، رسانه‌ها و قدرت می‌توانند تأثیرگذار شوند و گروهی مانند داعش با برداشت ناموجه از دین فراتر از اخلاق را زیر پا بگذارند. ـ دین به لحاظ معناشناختی، معرفت‌شناختی و هستی‌شناختی پشتیبان اخلاقیات است، اما باید اثبات کرد که بی‌دینی به بی‌اخلاقی منجر می‌شود. ـ آیا دین می‌تواند دایره اخلاق را گسترده‌تر کند و ضمانت اجرایی برای اخلاق ایجاد کند؟ پاسخ بله است، اما دین می‌تواند مستمسک و ابزار هم قرار بگیرد.   در نهایت هیئت داوران تیم مخالف را با 86 رأی در مقابل تیم موافق با 82 رأی برنده مناظره اعلام کرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۰۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ اردیبهشت؛ برگزاری سیزدهمین دوره جشنواره تیتر دانشجویی

سیزدهمین دوره جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی «تیتر» با حضور فعالان این حوزه از ۱۵ تا ۱۸ اردیبهشت در مشهد مقدس به میزبانی دانشگاه فردوسی برگزار می شود. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، مهدی بادپا مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: سیزدهمین دوره جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی «تیتر» با همکاری وزارت علوم و بهداشت با حضور فعالان این حوزه از 15 تا 18 اردیبهشت در مشهد مقدس به میزبانی دانشگاه فردوسی برگزار می شود.

وی افزود: برگزاری نمایشگاه نشریات دانشجویی، نشست کارشناسان نشریات دانشگاه‌ها و برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای دانشجویان و کارشناسان از جمله برنامه‌های محوری این جشنواره بوده و در پایان از آثار برتر شرکت کننده در جشنواره تقدیر می‌شود.

نشست مرحله نهایی داوری این جشنواره با حضور علی نادری، سعید صدرائیان، امید مهدی نژاد، اکبر نصرالهی، علی رجبی، مرتضی خلفی زاده، حامد تیموری، رضا رخسایی، حامد یاقوتی، مهدی عرفاتی، سید شهاب واجدی و متین منتظمی برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری آزمون المپیاد دانشجویی در قزوین
  • اوج اخلاق اجتماعی غربی «دیگرخواهی» است
  • درس اخلاق طلاب مدرسه علمیه زینب کبری (س) ارومیه
  • از شاخص‌های هنجاری علم تا ظهور اخلاق علمی
  • جشنواره سراسری نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار می‌شود
  • المپیاد علمی دانشجویی غیرمتمرکز ۳۱ فروردین برگزار می‌شود
  • مرحله غیرمتمرکز المپیاد علمی دانشجویی ۳۱ فروردین برگزار می شود
  • ۱۵ اردیبهشت؛ برگزاری سیزدهمین دوره جشنواره تیتر دانشجویی
  • سیزدهمین دوره جشنواره تیتر ۱۵ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود
  • واکاوی تقابل علم و اخلاق علمی