Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران گفت که به خاطر کمبود مواد اولیه ، این کارخانه که بزرگ ترین در نوع خود به خاطر مصرف چوب محسوب می شود با نصف ظرفیت کار می کند.

علی حسین پور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا کمبود چوب مورد نیاز برای تولید کاغذ را علت وضعیت کنونی کارخانه برشمرد و توضیح داد : پارسال فقط 50 درصد از ظرفیت تولید 85 هزار تنی کاغذ تریر و یکصد هزار تنی کاغذ مقوای ما فعال بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمار رسمی این کارخانه که در اختیار ایرنا قرار گرفت نشان می دهد در سال 97 میزان تولید کاغذ این کارخانه 63 هزار تن بود که در مقایسه با سال 96 با کاهش 48 درصدی همراه است.

این شرکت سال 96 به میزان 32 هزار تن کاغذ و کارتن به کشورهای امارات متحده عربی ، چین ، ترکیه ، عراق ، ایتالیا ، مکزیک و غنا صادر کرد ولی سال گذشته به خاطر ممنوعیت صادرات کاغذ ، هیچگونه صادراتی نداشت .

مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران با اعلام این که 80 درصد تکنولوژی تولید کاغذ در این کارخانه چوب محور است ، گفت : طبق قانون مجلس شورای اسلامی و دستورالعمل سازمان جنگل ها از 150 هزار هکتار جنگلی که در اختیار شرکت حتی بود قادر به برداشت درختان شکسته و افتاده نیستیم و به همین دلیل هم با کمبود چوب به عنوان مواد اولیه مواجه شدیم.

حسین پور افزود : هم اکنون بیشتر چوب مورد نیاز کارخانه از بیرون خریداری می شود که انواع چوب های باغی است و نمی تواند پاسخگوی ظرفیت کارخانه باشد.

طرح ممنوعیت برداشت چوب از جنگل مبتنی بر برنامه ششم و مصوب مجلس شورای اسلامی است که بر اساس آن دولت موظف است از زمان اجرای این طرح ( اواخر سال 95) هیچ قرارداد پایان یافته در طرح های جنگلداری را تمدید نکند و وضعیت سایر قراردادهای مدت دار را هم در طول سه سال اول برنامه ششم مشخص کند.

شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران 140 هزار هکتار از جنگل های منطقه را تحت پوشش داشت که بر اساس این قانون از اول آذر ماه سال 96 طرح ممنوعیت شامل حال این شرکت شد و حق برداشت از جنگل را ندارد.
مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران گفت : اگر چه برداشت از جنگل برای ما ممنوع شد ولی چوب های جنگلی زیادی در حال حاضر هر روزه قاچاق و بعضا برای فروش تحویل کارخانه می شود و این جای بسی تاسف دارد که نظارت کامل در این خصوص صورت نمی گیرد.

توانایی تامین 10 درصد کاغذ شود با تامین مواد اولیه

حسین پور با اعلام این که کارخانه تحت مدیریتش قادر به تامین 10 درصد کاغذ مورد نیاز کشور است ، تحقق آن را به تامین چوب مورد نیاز به عنوان مواد اولیه مشروط کرد.

وی گفت : مشکل تامین چوب کارخانه از طریق جمع آوری و برداشت درختان شکسته و افتاده جنگل از یک سو و کاهش تعرفه های گمرکی واردات چوب از سوی دیگر قابل رفع است.

مدیرعامل شرکت چوب و کاغذ مازندران گفت : تنها راه رسیدن به تولید کامل بر اساس ظرفیت این کارخانه تامین چوب به عنوان مواد اولیه است که راهکار و پیشنهادات زیادی را ارائه کردیم.

وی یکی از راهکارها را اجازه برداشت از جنگل تحت پوشش دانست و توضیح داد : در صورت تحقق این پیشنهاد کارخانه با همه امکانات و بویژه نیروی انسانی نه تنها می تواند از جنگل تحت پوشش حفاظت کند ، بلکه با کاشت نهال بهینه کردن آن را تعهد خواهد کرد.

حسین پور بر لزوم همکاری سازمان جنگل ها با شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران بر اساس قوانین و مقررات تاکید کرد و گفت : در حالی که برداشت از جنگل قطع شد و اجازه برداشت درختان افتاده و شکسته را هم نداریم ، در مقوله واردات نیز با مشکلات زیادی مواجه هستیم که از جمله آن تامین ارز مورد نیاز است.

وی افزود: اگر دولت ارز مورد نیاز برای واردات چوب را اختصاص بدهد و مشکلات گمرگی حل و فصل شود ، بخشی از مشکلات تامین چوب کارخانه ما نیز حل و فصل خواهد شد.

شرکت چوب و کاغذ مازندران از سال 1376 در شهرستان ساری آغاز به کار کرد و مهم‌ترین تولیدکننده کاغذ در کشور محسوب می شود. این شرکت با در اختیار داشتن یکهزار و 200 نیروی انسانی به صورت مستقیم و ارتباط شغلی با چند صد نفر دیگر به طور غیرمستقیم، نقش مهمی در اشتغال استان دارد.

اگر چه مازندران علاوه بر شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران یک کارخانه تولید کاغذ تحریر هم دارد ، ولی آن کارخانه هم که 2 سال پیش به بهره برداری رسید ، به خاطر تغییر مدیریت و آنچه که کمبود نقدینگی و سرمایه درگردش نامیده می شود ، حال و روز خوبی ندارد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: چوب کاغذ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۱۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با فساد شعار اساسی دولت سیزدهم است

به گزارش حوزه استانهای خبرگزاری تقریب،احمد وحیدی ظهر سه شنبه در مراسم تودیع و معارفه استاندار مازندران از مازندران به عنوان در گرانبها یاد کرد و افزود: ظرفیت‌های انسانی ارزشمند و بزرگ و مردمان صمیمی و بزرگوار و جریان دانشی قوی دارد.

وی با اظهار اینکه جریان معنوی قوی در مازندران وجود دارد، به سابقه ورزشی و علمی استان اشاره و اضافه کرد: مازندران استان برجسته و مهم در کشور و پیشران در حوزه اقتصاد کشور است.

وی سفر ۲۰ میلیون گردشگر را از دیگر ظرفیت‌های مازندران برشمرد و گفت: انتخاب استاندار برای این استان کار بسیار مشکلی است تا بتوانیم فردی جامع الاطرافی را انتخاب کنیم.

وزیر کشور عملکرد استاندار سابق مازندران را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: استاندار سابق فداکارانه و ایثارگرانه در مازندران خدمت کرده است و خدا را شاکر هستیم که مدیران صبورانه و ایثارگرانه ایستادگی می‌کنند.

وحیدی با عنوان اینکه دشمنان نمی‌خواهند رشد و شکوفایی کشور را ببینند، گفت: برخلاف تبلیغات سو معاندان، مدیران باپشتکار، خدوم و ایثارگر در حال خدمت به مردم هستند.

وزیر کشور با اشاره به توفیقات دولت در حوزه‌های مختلف نظیر دیپلماسی اقتصادی گفت: مبارزه با فساد جزو شعارهای مهم و اساسی دولت کنونی به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: مازندران استان بسیار مهمی است و باید فردی را انتخاب می‌کردیم که کارهای بزرگ شروع شده را در استان دنبال کند از این آقای یوسف نوری را که ظرفیت بزرگی هستند، را انتخاب کردیم.

وزیر کشور استاندار جدید مازندران را طراح و برنامه ریز مناسب ذکر کرد و گفت: امیدواریم با حضور آقای یوسف نوری کارهای خوبی در استان مازندران با بهره گیری از ظرفیت‌های مهم استان صورت گیرد.

وحیدی به ابلاغیه مقام معظم رهبری درباره اقتصاد دریامحور اشاره کرد و گفت: بهره وری و جهش تولید نیز مساله مهمی به شمار می‌رود و مازندران در حوزه تولید، کشاورزی و گردشگری سرآمد است.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • کشف ۳ تن چوب جنگلی قاچاق در تنکابن
  • تاکید استاندار جدید بر توسعه و توازن یکپارچه مازندران
  • خط و نشان شبانه دادستان گرگان برای ویلاسازان توسکستان/ مدیران متخلف احضار می‌شوند
  • دستور دادستانی برای تخریب تمام ویلا‌های باغ‌سرهنگ توسکستان
  • مبارزه با فساد شعار اساسی دولت سیزدهم است
  • توقف برداشت شن و ماسه از منطقه باغ شاه توسکستان گرگان/ تشکیل پرونده برای مدیران متخلف
  • توقف برداشت شن و ماسه از منطقه باغ شاه توسکستان گرگان؛ تشکیل پرونده برای مدیران متخلف
  • نجات گردشگران ناپدید شده در جنگل‌های سوادکوه
  • گردهمایی مدیران مراکز نوآوری در کارخانه نوآوری امیدینو
  • رفع تصرف اراضی مستحدث ساحلی در شهرستان نور