Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید باشعور مدیر مسئول نشر تایماز در گفتگو با خبرنگار  حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص افزایش سرسام آور قیمت کاغذ گفت: یکی از دلایل افزایش قیمت کاغذ مسئله عرضه و تقاضا در این بازار است.  تقاضای ما در کشور برای دریافت کاغذ زیاد و عرضه بسیار کمتر از تقاضاست. طبیعتا مسائل دیگری از جمله دلالی در بازار کاغذ هم روی افزایش قیمت کاغذ تاثیر گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:دو سال پیش کاغذ اندونزی در بازار کاغذ وجود داشت اما اکنون تمام کاغذ های ما در بازار یا هندی یا چینی است که این نشان می دهد کاغذ اندونزی را به کشور وارد نکرده ایم.

باشعور ادامه داد: بهترین دلیلی که برای وارد نکردن کاغذ اندونزی به کشور بیان می شود این است که پول لازم را برای خرید نداشتیم. نفت در ازای واردات کاغذ فروخته می شود. در کنار کاغذ کالاهای دیگری هم وجود داشت که باید در ازای فروش نفت خریداری می شد. همچنین مردم ما هم وقتی چنین شرایطی پیش می آید و می بینند کالایی در بازار کم است بیشتر به دنبال خرید آن هستند در نتیجه تقاضای خرید افزایش می یابد.

مدیر مسئول نشر تایماز با اشاره به اینکه در شرایط کنونی، هم بحث روانی مردم وهم کشش بازار کاغذ باعث ایجاد گرانی در این بازار شده است,بیان کرد:بر اساس اعلام مسئولان و آنچه در اخبار گفته می شود میزان عرضه کاغذ کمتر از تقاضای بازار است. مسائلی که امروز در کشور وجود دارد روی گرانی کاغذ تاثیر گذاشته است چون همه مسائل ما در کشور به یکدیگر مربوط است و مسئولان نظام باید برای حل مشکل گرانی کاغذ مسائل متفاوت تری را در کشور بررسی کنند و براساس صلاح دیدشان برای رفع مشکل گرانی کاغذ اقدام کنند.

باشعور با اشاره به تاثیر گرانی کاغذ در کاهش ناشران فعال در کشور اظهار داشت: با ادامه روند کنونی افزایش قیمت کاغذ، هزینه چاپ و نشر و به دنبال آن قیمت تمام شده کتاب افزایش می یابد. طبیعتا مردم نیز کتاب را از سبد خریدشان به دلیل گرانی های زیادی که در بازار وجود دارد خارج می کنند. در این شرایط ناشری که توان انتشار 5 هزار جلد کتاب را داشت نمی تواند حتی هزار جلد را منتشر کند در نتیجه بسیاری از ناشران به طور سیستماتیک از چرخه صنعت نشر خارج می شوند البته شاید این شرایط به نفع صنعت نشر کشور تمام شود.

وی ادامه داد: در صورت ادامه شرایط کنونی ناشران معمولی که هرچه به دستشان می رسید چاپ می کردند، تعطیل می شوند و کتاب ها پس از کار کارشناسی و تایید شدن از نظر علمی و محتوایی منتشر می شوند. در ادامه شاید نشر ما به سمت حرفه ای تر شدن برود و ناشران برای چاپ هر کتابی کاغذ نخرند و بسیار حساب شده فعالیت خود را ادامه دهند. شاید در این محدودیت های موجود، صنعت نشر یک خانه تکانی را تجربه کند و همین مسائل باعث رشد و شکوفایی آن شود و افراد قوی تری به این حوزه وارد شوند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ادبیات بازار نشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۲۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه حدود ۵۰ هزار خودرو وارداتی در گمرکات کشور وجود دارد گفت: مشکل فعلی برای واردات خودرو نداشتن فضای کافی در بنادر کشور است و تعداد زیادی خودرو روی کشتی داریم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، عباس علی‌آبادی درباره آخرین وضعیت واردات خودرو در سال جدید اظهار کرد: تا به امروز برای واردات ۱۳۰ هزار خودرو ثبت سفارش انجام شده است و این روند کماکان ادامه دارد و مردم برای خرید خودرو خارجی عجله نکنند و آن را با قیمت بالا از افرادی که به دنبال سو استفاده هستند، خریداری نکنند.

وی افزود: حدود ۵۰ هزار خودرو وارداتی نیز در گمرکات کشور وجود دارد و به ترتیب به مردم واگذار می‌شود و سرعت تحویل خودروهای وارداتی به مردم به زودی افزایش می‌یابد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: مشکل فعلی برای واردات خودرو نداشتن فضای کافی در بنادر کشور است و تعداد زیادی خودرو روی کشتی داریم.

علی‌آبادی تصریح کرد: ما به واردات خودرو افتخار نمی‌کنیم بله افتخار ما خودروهای ساخت داخل است که امیدواریم امسال خودروهای بسیار باکیفیت به مردم عرضه کنند و تحویل خوبی در صنعت خودروسازی در سال جدید رقم بزنیم.

افزایش قیمت خورد به دلیل نوسانات دیگر بازار است

وی درباره عرضه و قیمت گذاری خودروهای داخلی گفت: تمام تلاش ما آن است که در بعد کیفی و کمی و در ابعاد قیمتی رکودی‌های مناسبی برای عرضه به مردم داشته باشیم اما باید توجه داشت که خودرو در کشورمان کالای سرمایه‌ای است هر چند که من معتقد هستم که مصرفی است اما با این وجود از نوسانات دیگر در بازار تأثیر می‌پذیرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: مردم بدانند که در تولید و عرضه خودرو در بازار کسری وجود ندارد و اگر با حوصله برخورد کنند، نیاز آن‌ها تأمین می‌شود.

منبع: تسنیم

کد خبر 745355

دیگر خبرها

  • برخورد با افزایش خودسرانه قیمت کالا و خدمات در اردبیل
  • میزان افزایش قیمت خودرو با شروع بهار؛ به طور میانگین چقدر گرانی داشتیم؟
  • کلید گرانی بلیت هواپیما در دستان ستاد تنظیم بازار
  • صد و پنجاه و دومین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • داوران جشنواره طنزپهلو معرفی شدند
  • وزیر فرهنگ راه را برای گرانی بلیت‌ اجراهای صحنه‌ای باز کرد/ حداکثر ۹۰۰ هزار تومان!
  • سایه جنگ در بازار خریدار ندارد | توزیع کالاهای اساسی بدون مشکل ادامه دارد
  • به حدی خودرو وارد شده است که در بنادر جا نداریم
  • به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • از سرگیری فعالیت یک واحد تولید کاغذ در فیروزکوه