Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از شرکت‌های دانش بنیان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی موفق به تولید کود زیستی نیتروژنه شد که به گفته آنها استفاده از این نوع کودها موجب کاهش مصرف کودهای شیمیایی و در نهایت تولید محصولات ارگانیک می‌شود.

به گزارش ایسنا، نیکو مشتاقی، مجری این طرح گفت: کود زیستی نیتروژنه از نظر کمی و کیفی بدون آسیب رساندن به اکوسیستم مزرعه و همچنین تقویت حاصل‌خیزی و باروری خاک و تأمین نیازهای غذایی سالم و غنی‌تر، باعث افزایش محصولات کشاورزی و برداشت بیشتر به دور از آلوده‌سازی زیست‌بوم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، دارا بودن میکروارگانیسم و نوعی باکتری، تثبیت نیتروژن، تأمین ازت گیاه و حاصلخیزی خاک را از مزایای کودهای زیستی نام برد و ادامه داد: از این رو مصرف این نوع کودها در کنار کودهای شیمیایی باعث کاهش مصرف کودهای شیمیایی می‌شود و این در حالی است که استفاده از کود زیستی بین کشاورزان مقوله شناخته شده‌ای نیست و آنها همچنان تمایل بیشتری به سمت کودهای شیمیایی دارند از این رو کاربردی شدن این نوع کودها در مزارع نیازمند فرهنگ‌سازی دارد.

وی ادامه داد: کود زیستی موجود زنده‌ای است که پس از ورود به خاک، ابتدا باید تکثیر شود و بعد اثر مثبت داشته باشد و این مسئله زمان‌بر است اما کشاورز می‌خواهد زود به نتیجه برسد که امیدواریم با برنامه‌های ترویجی و فرهنگ‌سازی به سمت استفاده بیشتر از این کودها حرکت کنیم.

مجری این طرح تاکید کرد: وقتی استفاده از کود شیمیایی را کاهش دهیم انباشتگی مواد شیمیایی در گیاه کاهش پیدا یافته و گیاه به سمت محصول ارگانیک حرکت می‌کند که این در نتیجه استفاده از کودهای زیستی اتفاق خواهد افتاد.

مشتاقی با اشاره به تولید و فروش این کود زیستی گفت: شرکت از مرحله پایلوت عبور کرده و در مسیر صنعتی شدن است اما هنوز به سهم خاصی از بازار نرسیده‌ایم چون تولیدات ما در فاز انبوه نیست و برای رسیدن به این مرحله نیاز به سرمایه‌گذاری داریم.

وی با اشاره به دریافت تسهیلات از صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: این تسهیلات خیلی به ما کمک کرد چرا که نقدینگی ما بسیار پایین بود. همه اعضای شرکت ما را اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها تشکیل داده‌اند و چون سرمایه لازم را نداشتیم تسهیلات صندوق به ما کمک کرد تا مطالعات خود را ادامه دهیم.

مشتاقی درباره چشم‌انداز تحقیقاتی این شرکت اظهار کرد: تنوع سبد کالایی و رسیدن به حداقل ۵ یا ۶ نوع محصول در دستور کار شرکت است که نیاز به سرمایه‌گذاری و سرمایه در گردش داریم چون بازار کشاورزی بیشتر مبتنی بر فروش اقساطی است و به همین دلیل ما نیاز به سرمایه داریم.

مشتاقی درباره میزان برابری این محصول با مشابه خارجی، با بیان اینکه این کود از کشورهای استرالیا، چین، هند و اسپانیا وارد کشور می‌شود، گفت: تاکنون با خیلی از کشت و صنعت‌های کشور کار کرده و محصول ما را استفاده کرده‌اند که خوشبختانه از کیفیت محصول راضی بودند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محصولات ارگانیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۳۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قند خون بالا و چربی خون با افزایش خطر اضطراب و افسردگی مرتبط است

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، برخی از افراد بیشتر از دیگران به بیماری‌های مزمن روانی مانند اضطراب و افسردگی مبتلا می‌شوند. اگر پزشکان تشخیص دهند که چه کسانی بیشتر در معرض خطر هستند و عوامل مؤثر را پیدا کنند، می‌توانند به ارائه درمان زودهنگام و رسیدن به نتایج مثبت سلامت کمک کنند.

در مطالعه اخیر، چندین نشانگر زیستی و ارتباط آنها با خطر افسردگی، اضطراب و اختلالات مرتبط با استرس در شرکت‌کنندگان بررسی شد.

محققان داده‌های بیش از ۲۱۱۰۰۰ شرکت کننده را بررسی کردند. آنها دریافتند که سطوح بالاتر قند خون و تری گلیسیرید (نوعی چربی خون) با افزایش خطر ابتلاء به این بیماری‌های روانی ۲۰ سال قبل از تشخیص مرتبط است.

در مقابل، محققان دریافتند که داشتن سطوح بالاتر کلسترول خوب HDL به نظر می‌رسد در برابر این بیماری‌های روانی محافظت می‌کند.

اضطراب، افسردگی و اختلالات مرتبط با استرس، اشکال رایج بیماری روانی هستند که می‌توانند پیشرفت افراد را در موقعیت‌های روزمره دشوارتر کنند.

شرکت‌کنندگان در ابتدا هیچ اختلال روانی نداشتند و حداقل یکی از نشانگرهای زیستی متابولیک که نویسندگان مطالعه روی آنها تمرکز داشتند، را دارا بودند.

محققان قند خون و تعدادی از نشانگرهای زیستی که اجزای مرتبط با چربی را اندازه‌گیری می‌کنند، از جمله کلسترول کل، کلسترول بد LDL، کلسترول «خوب» و تری گلیسیرید اندازه گیری کردند.

محققان به طور متوسط ۲۱ سال شرکت کنندگان را پیگیری کردند و به بررسی ایجاد اضطراب، افسردگی و اختلالات مرتبط با استرس، مانند اختلال استرس حاد و اختلال استرس پس از سانحه پرداختند.

این مطالعه نشان داد که سطوح بالاتر قند خون و تری گلیسیرید با خطر بالاتر برای هر سه اختلال روانی و سطوح بالاتر کلسترول خوب با کاهش خطر مرتبط است.

محققان همچنین دریافتند شرکت‌کنندگانی که دارای اضطراب، افسردگی یا اختلالات مرتبط با استرس بودند، در طول بیست سال قبل از تشخیص روانپزشکی، سطوح بالاتری از تری گلیسیرید، کلسترول کل و قند خون داشتند.

نتایج مطالعه نشان می‌دهد که کنترل و نظارت بر برخی از نشانگرهای متابولیک ممکن است برای چیزی بیش از سلامت جسمانی مفید باشد. مصرف مکمل‌های روغن ماهی امگا ۳ و همچنین ورزش‌های قلبی عروقی هم در پیشگیری مشکلات روانی موثرند. همچنین باید از غذاهای پرچرب مانند دونات، کلوچه، پای و غذاهای سرخ شده پرهیز شود.

کد خبر 6084908

دیگر خبرها

  • افزایش تولید در مناطق کمتر برخوردار با کودهای نانویی «ایران ساخت»
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»
  • 4 خوراکی خوشمزه و خنک برای فصل گرم
  • قند خون بالا و چربی خون با افزایش خطر اضطراب و افسردگی مرتبط است
  • ۲۱۱ هزار تن محصول کشاورزی در شهرستان دشتی تولید شده است
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • رونمایی از محصولات دانش بنیان دانشگاه سمنان
  • ساخت کیت انتقال ژن با پایه کربنی در کشور
  • تحقق جهش تولید صنایع دستی با حمایت از بخش خصوصی
  • جذب سرمایه گذاری خارجی در پتروشیمی با کمک شرکت های دانش بنیان