Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصرایران؛ مصطفی داننده- 22 سال از دوم خرداد سال 76 می‌گذرد. از روزی که سید محمد خاتمی با 20 میلیون رای به عنوان پنجمین رییس جمهور تاریخ جمهوری اسلامی انتخاب شد.

خاتمی در سپهر سیاست ایران متعلق به جریان چپ یا همان اصلاح طلبان بود. عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز که توانست بر نامزد جریان راست و رییس مجلس پنجم یعنی علی اکبر ناطق نوری پیروز شود و ردای ریاست جمهوری را به تن کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری اصلاح طلبان توانستند مجلس و شوراهای شهر را هم در اختیار بگیرند. بعد از این فتح‌الفتوح‌ها کمتر کسی فکر می‌کرد که اصلاح طلبان به همین زودی از زین قدرت پایین بیایند.

برخلاف تصورها اما این اتفاق افتاد. احمدی نژاد به جای خاتمی رییس جمهور شد. حداد عادل به جای مهدی کروبی به کرسی ریاست مجلس تکیه زد و بسیاری از شوراهای شهر در اختیار اصول‌گرایان قرار گرفت.

بعد از این واگذاری قدرت، جریان اصلاحات چندی باری با لشگری لت و پار شده توسط شورای نگهبان وارد انتخابات‌های مختلف شد و نتوانست به موفقیت برسد.

انتخابات ریاست جمهوری سال 88 و حوادث بعد از آن هم باعث شد که بسیاری از چهره‌های شناخته شده اصلاحات، راهی زندان یا گوشه نشین شوند.

جریان اصلاحات در انتخابات سال 92 با حمایت از حسن روحانی توانست خود را احیا کند. روحانی به ریاست جمهوری رسید و اصلاح طلبان هم به مجلس و شورای شهر راه پیدا کردند. این در حالی بود که بسیاری بر این باور بودند بعد از انتخابات 88، جریان اصلاحات دیگر توان قد راست کردن ندارد.

در تمام این سال‌ها اما همیشه یک نقد جدی به جریان اصلاحات وجود داشت. به جریانی که خوب می‌دانست نمی‌تواند به همین راحتی‌ها با توجه به اختلاف نظرهایی که با شورای نگهبان دارد، از سد این شورا عبور کند.

معرفی نامزدها از سوی اصلاح طلبان و رد شدن از سوی شورای نگهبان، داستان تکراری انتخابات‌های ایران بود.

بسیاری از چهره‌های شناخته شده جریان اصلاحات چه بخواهند چه نخواهند نمی‌توانند دیگر در انتخاباتی به عنوان نامزد حضور داشته باشند. این عدم حضور فرصت مناسبی بود تا  جریان اصلاحات با مدیریت همین افراد نیروهای تازه نفسی را به فضای سیاسی کشور معرفی کند. اتفاقی که نیفتاد.

در انتخابات مجلس دهم، چهره‌هایی از اصلاحات به مجلس راه پیدا کردند اما این نیروهای تربیت شده اصلاحات نبودند بلکه از سر ناچاری انتخابات شده بودند.

نباید فراموش کرد جریان اصلاحات یا همان نیروهای چپ دهه 60، چهره‌های مشخصی داشتند اما توانستند بعد از پایان مجلس سوم و آغاز دوران عزلت نشینی، چهره‌های جدیدی را وارد سپهر سیاست ایران کنند.

پیروزی در خرداد 76 و مجلس ششم حاصل همین کادر سازی اصلاح طلبانه بود.

این چهره‌های جدید کمتر حساسیت بر می‌انگیزند و زمینه ساز اصطکاک میان اصلاح طلبان و شورای نگهبان نمی‌شوند. اصلاح‌طلبان جدید می‌توانند سال‌ها در انتخابات‌های ایران شرکت کنند و احتمالا  آرای حامیان و علاقه‌مندان گفتمان اصلاحات در کشور را به خود اختصاص دهند.

تربیت نیروهای سیاسی می‌تواند باعث شود که دیگر بزرگان اصلاحات برای ورود به انتخابات احتیاجی به دراز کردن دست دوستی به سمت رقبای معتدل خود نداشته باشند.

اصلاح طلبان باید بپذیرند برای ادامه حیات سیاسی خود احتیاج به نیروهای تازه نفس دارند پس رفتن مسیرهای طی شده گام در مسیری تازه و مطمئن بگذارند

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: اصلاحات انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۴۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخابات فدراسیون بیلیارد تا آخر خرداد انجام می‌شود

سرپرست فدراسیون بولینگ و بیلیارد با اشاره به عقب افتادن انتخابات مجمع این فدراسیون گفت: فکر می‌کنم هفته آینده تاریخ مجمع مشخص شود و احتمالاً تا آخر خرداد انتخابات ریاست فدراسیون انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی سلطان‌پور در خصوص برگزاری انتخابات فدراسیون بولینگ و بیلیارد، اظهار کرد: هنوز زمان انتخابات از طرف وزارت ورزش مشخص نشده اما فکر می‌کنم هفته آینده تاریخ را مشخص کنند. احتمالاً تا آخر خرداد انتخابات فدراسیون انجام و تکلیف ما نیز مانند بقیه فدراسیون‌های ورزشی مشخص شود.

وی افزود: قبل از برگزاری انتخابات باید جلسه هیئت رئیسه را نیز برگزار کنیم تا وضعیت کاندیداهای ثبت‌نام شده مشخص شود. از آن‌جایی که انتخابات فدراسیون ما مربوط به سال ۱۴۰۱ بوده و مجمع انتخاباتی در سال ۱۴۰۳ برگزار می‌شود، باید بررسی‌های لازم انجام شود که نیاز به ثبت‌نام مجدد وجود دارد یا خیر.

سرپرست فدراسیون بیلیارد با اشاره به عناوین کسب شده، گفت: در سال جاری قهرمانی و مدال برنز آسیا توسط علی قره‌گوزلو و امیر سرخوش کسب شد و این مسئله نشان می‌دهد که کار را رها نکردیم. مسابقات پاکت بیلیارد قهرمانی آسیا (ریاض) در بخش بانوان در اردیبهشت و بخش آقایان در مرداد برگزار می‌شود که اعزام ورزشکاران برنامه‌ریزی شده است. مسابقات قهرمانی غرب آسیا را نیز پیش‌رو داریم که معمولاً ورزشکاری اعزام نمی‌کردیم اما امسال به خاطر کسب تجربه بازیکنانی که کمتر در میادین بین المللی بودند، اعزام خواهند شد. در رشته بولینگ هم شهریور مسابقات قهرمانی آسیا در شهر بانکوک برگزار می‌شود که در آن شرکت می‌کنیم.

وی افزود: مسابقات آسیایی رشته‌های داخل سالن در تایلند بعد از چند سال دوباره برگزار می‌شود که کاروان ایران به این رقابت‌ها اعزام خواهد شد. چندین رشته ورزشی در این مسابقات حضور دارند و ما نیز سهمیه حضور را دریافت کرده‌ایم تا در بهش آقایان و بانوان به رقابت بپردازیم.

منبع: ایرنا

کد خبر 745663

دیگر خبرها

  • انتخابات فدراسیون بیلیارد تا آخر خرداد انجام می‌شود
  • پل کیلومتر ۵۶ مسیر ایلام - مهران تا خرداد ماه تکمیل می شود
  • آذر منصوری و تلاش برای خنثی‌سازی اظهارات مثبت خاتمی
  • راه اندازی پویش های انتخاباتی در کرج
  • سرنوشت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری چه شد؟
  • انتقاد یک اصلاح‌طلب از مواضع صهیونیستی رادیکال‌ها
  • علیرضابیگی: گوشت کیلویی ۷۰۰ هزار تومان قابل انکار است؟ /دولت اشکالات را نمی پذیرد چون توانایی اصلاح ندارد
  • رأی اعتراضی مردم این استان به اصولگرایان است یا اصلاح طلبان؟
  • وکیل مدافعان شیطان در تهران!
  • آذربایجان شرقی تنها استانی که در انتخابات اسفند ۱۴۰۲، اصلاح طلبان در آن پیروز شدند