Web Analytics Made Easy - Statcounter

تبریز-ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: یکی از اهداف مهم این مجموعه اقدام برای ثبت جهانی باغ مزار شیخ شهاب الدین اهری در شهر اهر است.

مرتضی آبدار روز پنجشنبه در آیین بازگشایی موزه ادب و عرفان اهر بر لزوم همکاری دستگاه های مختلف استانی و شهرستانی در راستای ثبت جهانی باغ مزار شیخ شهاب الدین اهری تاکید کرد و گفت: ثبت جهانی این اثر بسیار مهم فرهنگی و ادبی از اهمیت و ضرورت خاصی برای آذربایجان شرقی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: باغ مزار شیخ شهاب الدین اهری یکی از عناصر شاخص تاریخی و هویتی آذربایجان و ایران محسوب می شود که اداره کل میراث فرهنگی استان در تلاش است تا شرایط ایجاد پایگاه ملی را در این مکان فراهم سازد.
آبدار اضافه کرد: اگر مجموعه دستگاه ها و نهادهای شهرستان اهر همراهی و همکاری های لازم را داشته باشند این اثر مهم تاریخی ظرفیت ثبت جهانی را دارد و می توانیم شاهد تحقق این مهم باشیم.
وی با بیان اینکه موزه ادب و عرفان اهر به عنوان نخستین موزه تخصصی این حوزه در کشور به شمار می رود، گفت: این اثر از عناصر هویتی بسیار ارزنده استان محسوب می شود که به دلیل آسیب های کالبدی در اثر زلزله سال 1392 ارسباران تعطیل شده بود که با توجه به اتمام مراحل مرمتی این مجموعه توسط متخصصان میراث فرهنگی بار دیگر شاهد فعالیت این موزه ارزشمند خواهیم بود.
آبدار با اشاره به اهمیت و حساسیت اقدامات مرمتی صورت گرفته در باغ مزار شیخ شهاب الدین اهری، افزود: تاکنون عملیات مرمتی متعددی در این بنای تاریخی صورت گرفته و نمای فیروزه ای مناره های این بنا که یکی شاخصه های زیبای آن است به همت اداره کل میراث فرهنگی و تامین اعتبار لازم به طور کامل مرمت شده است.
به گزارش ایرنا، شیخ شهاب الدین اهری عارف و شاعر قرن هفتم هجری قمری ‌است که در نیمه شعبان 580 قمری در شهر اهر چشم به جهان گشود و در اکثر کتب قدیمی از وی با نام‌های شهاب الدین محمود تبریزی و شهاب الدین محمود التبریزی العتیقی الاهری نام برده شده است.
لقب شهاب الدین توسط استاد و مرشد وی، شیخ رکن الدین سجاسی به وی اعطا شده ‌است.
بقعه شیخ شهاب الدین اهری در دوره صفویه به احتمال زیاد در روزگار شاه عباس اول بر مزار شیخ شهاب‌الدین اهری ساخته شده است.
اثر مکتوبی از این عارف اندیشمند به نام عشق ‌نامه به جای مانده که متضمن عقاید و آرای عرفانی اوست.
شیخ شهاب الدین اهری در سال 665 قمری چشم از جهان فروبست و در صحن خانقاه خود به خاک سپرده شد.
/3071/3038

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث شهاب الدين اهري ثبت جهاني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۶۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم

به همت میراث فرهنگی استان اردبیل، اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در دانشگاه محقق اردبیل برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نخستین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها عصر چهارشنبه در دانشگاه محقق اردبیل برگزار شد که در این کنفراس فعالان حوزه موزه‌ها از مناطق مختلف کشور حضور داشتند‌.

استان اردبیل به خاطر پیشینه تاریخی غنی دارای موزه‌های متعددی همچون موزه سنگ، کتابخانه تخصصی بقعه شیخ ‌صفی، مفاخر دینی، مردم‌شناسی و تاریخ طبیعی در شهر اردبیل و موزه صارم‌السلطنه شهر نمین، موزه باستان‌شناسی نیر، موزه باستان‌شناسی خلخال و موزه باستان‌شناسی مشگین‌شهر است.

در این کنفرانس  فعالان و پژوهشگران  در مورد موزه‌ها به بحث پرداخته و راهکارهای لازم را برای توسعه موزه‌ها ارائه دادند.

 

.

 

به دبیرخانه این کنفرانس حدود 120 مقاله ارسال شده که در بخش‌های مختلف بود.

حسن محمدی ادیب مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل در این کنفرانس اظهار داشت: موزه چینی‌خانه بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی از قدیم محل نمایش هدایای امپراطوران چین بوده و آن را به عنوان موزه فرهنگی، هنری و قدیمی‌ترین موزه ایران معرفی می‌کنیم.

کاظم دبیر معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار اردبیل نیز در این کنفرانس تصریح کرد: موزه‌ها نقش اساسی در معرفی تمدن، تاریخ و فرهنگ دارد و استان اردبیل با موزه‌های خود نقش اساسی در جذب گردشگر داشته است.

احمد محیط طباطبایی رییس کمیته ملی موزه‌های ایران با اشاره به ظرفیت‌های موزه‌های استان اردبیل گفت: اردبیل با این موزه‌ها می‌تواند نقش اساسی در جذب گردشگران داخلی و خارجی داشته باشد.

انتهای پیام/131

  

دیگر خبرها

  • تن «سنگلج» می‌لرزد!
  • تخلفی که در «سنگلج» رخ داده است
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • ضرغامی: حال مردم خوب هست که به سفر می‌روند
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • نمایشگاه آئین محوطه‌های باستانی اردبیل دایر شد
  • استقبال گردشگران خارجی از ۵ شهر گیلان
  • رونمایی از ثبت جهانی کاروانسرای دیر گچین قم