Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-20@01:30:01 GMT

اعتراض به توقف اجرای وظایف شورای انقلاب فرهنگی

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۶۶۸۵۸

به گزارش فارس، بسیج اساتید در اعتراض به توقف اجرای وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی بیانیه‌ای صادر کرد. 

متن کامل این بیانیه بدین شرح است: 

بسم الله الرحمن الرحیم

حضور حضرت حجت‌الاسلام‌والمسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی

رئیس‌جمهور محترم،

با سلام و احترام، به استحضار می‌رساند چندی پیش جمعی از استادان بسیجی با حضور در دبیرخانۀ شورای عالی انقلاب فرهنگی به نمایندگی از جامعۀ استادی کشور دربارۀ موضوعات، نظام مسائل و معضلات حوزه های فرهنگ، علم و فناوری با حجت الاسلام والمسلمین دکتر عاملی دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی به گفت و گو پرداختند؛ از جملۀ محورهای گفت و گو؛ گلایه از حضرت عالی برای کم رنگ کردن جایگاه قرارگاهی شورای عالی انقلاب فرهنگی در کشور بوده است؛ مع الاسف با توجه به تداوم وضع گفته شده بر آن شدیم تا در این نامه رسماً و در پیشگاه ملّت و دانشگاهیان ملاحظات خود را تقدیم نمائیم؛

پس از انتشار اخبار تلخِ تصمیمِ شما مبنی بر عدم‌حضور در شورای‌عالی‌انقلاب‌فرهنگی که ازسوی دفترِ حضرت‌عالی نیز تکذیب نشد، اینک بر آن هستیم که از بابِ «توصیۀ مؤمنانه و مشفقانه»، نکاتی چند را با شما در میان بگذاریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حقیقت، جای انکار ندارد که سیاست‌های فرهنگیِ دولتِ شما از آغاز تاکنون، آنطور که باید تدارک­ گرِ جهت‌گیریِ فرهنگیِ گفتمانِ اصیلِ انقلابِ اسلامی نبوده و جناب‌عالی ترجیح دادید که برخلافِ گفته‌ها و رویّه‌های خود در گذشته‌، «تلقّیِ نادرست خود» از آزادی و تکثّر و فرهنگ و سیاستِ فرهنگی و نسبتِ فرهنگیِ ما با تجدّد و غرب را رسمیّت بخشید.

چنان‌که این منطق نه‌فقط در عرصۀ فضای مجازی، مشهود و نمایان است، بلکه وضعِ علومِ‌انسانی، سینما، مطبوعات، شعر، ادبیّات، حجاب و مجامع و محافلِ موردِ حمایتِ دولتِ یازدهم و دوازدهم، و گزنده‌تر از همه، سندِ آموزشیِ دوهزاروسی، به‌روشنی گویای آن است.

بدیهی‌ست که با چنین جهت‌گیری و سیاستِ نادرست و مایل به گریز از شورای‌عالی‌انقلاب‌فرهنگی به‌مثابهِ «مانعِ بازدارنده» مواجهه نموده که نتیجۀ قهری آن سست یا بی اثر شدن این قرارگاه مهم کشور در حوزۀ فرهنگ، علم و فناوری است؛

حضرت‌عالی با وجودِ آن‌که «رئیس‌جمهور» هستید و باید بیش از همه، پایبندِ به «قانون» باشید، اوّلاً، تاآنجاکه ممکن بوده است، «جلساتِ شورا» را تشکیل ندادید تا گویا از «الزام‌های قانونیِ مصوّباتِ آن» دور بوده و صورتِ مسأله پاک شود.

ثانیاً، به‌ بهانه‌های مختلف، مصوّباتِ این شورا را «اجرا» نکرده و قانون را «معطّل» و «معوّق»، به خود وانهادید.

ثالثاً، اکنون نیز با این توجیه که دو تن از اعضای شورا، «منتقد» و «مخالفِ» سیاست‌های فرهنگی و بعضاً قانون‌شکنی‌های موجود بوده و زبان به «اعتراض» می‌گشایند، حضورِ خود در این شورا را ملغی فرموده‌اید؛ به‌حقّ، جای بسی تأسّف و حزن است که رئیسِ‌ محترم دولت، با این‌که بخشِ عمدۀ اهرم‌های قدرت را در ساختارِ حاکمیّت، در اختیارِ خویش دارد و زمان و عنانِ بسیاری از امور، در دست اوست، از «سعۀ‌صدر» و «آزاد اندیشی» فاصله یافته که به بهانۀ حضورِ «دو منتقدِ صریح ‌اللهجه» در جلسۀ درونی و بستۀ شورای‌عالی‌انقلاب‌فرهنگی، اصلِ جلساتِ قرارگاه مرکزی فرهنگ، علم و فناوری به تعطیلی کشیده شده و امرِ فرهنگی را که اصیل، کانونی و حسّاس است، به حالِ خویش رها شود.

جامعۀ بسیج استادان کشور هرگز خرسند نیست که این اقدامِ شما، که نشانۀ «تنگ‌نظری» و «عدم‌بردباریِ سیاسی» است، در تاریخ ثبت شود و از شأن و منزلتِ شما به عنوان منتخب گرامی ملّت بکاهد. ازاین­رو غرض از نگاشتنِ این سطور نیز آن نیست که شما را به حضورِ مجدّد در این شورا فرابخوانیم، بلکه مقصود این است که شما کمی هم دربارۀ «تناقض‌ها» و «تضادها»ی فکری و مَنشی درنگ کنید و به یاد آورید که در تبلیغاتِ پُرحجم و رنگانگِ انتخاباتی چه گفتید و تا چه اندازه بر طبلِ «آزادی» و «تکثّر» و «تحمّلِ مخالف» کوفتید و امروز که «قدرت» در دستان شماست، با «منتقدانِ فرهنگیِ» خویش که جز «گفتن» و «استدلال‌کردن» و «نقّادی»، هیچ ابزاری در اختیار ندارند، چه می‌کنید!!

فارغ از برخی القائات، لطفاً تأمّل فرمایید که در آینده، این قبیل «خطاهای توجیه‌ناپذیر» چه پاسخی خواهد داشت؟! اگر قرار است شورای‌عالی‌انقلاب‌فرهنگی، محلّ «تضاربِ آراء و عقول» شخصیت های حقیقی و حقوقی نباشد و همگان، «تابع» و «تسلیم» و «مطیعِ» رییس جمهور باشند و یا شما از «موضعِ آمرانه» با آنها سخن بگویید، جز آن است که خواسته یا ناخواسته «یکه‌سالاری» و «استبداد»، تثبیت و رایج خواهد شد؟!

بسیج استادان کشور که به دفعات دست همکاری و مودّت را به سوی کارگزاران دولت در سطوح ملّی و استانی دراز کرده و در یاری و همکاری با دولت محترم از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد، در این موضوع مهم نیز حضرت‌عالی را به «بازاندیشیِ جدّی، بنیادی و مستقل»، دعوت می‌نماید و از شما تقاضا دارد تا به‌واسطۀ اصرارهای مکرّر بر «قانون‌شکنی»، اعتبار و حیثیّتِ منزلتِ «ریاست‌جمهوری» در نظامِ‌جمهوریِ‌اسلامیِ‌ایران، مخدوش نشود و اجازه ندهید بی اعتنایی به قرارگاه فرهنگ، علم و فناوری در حافظۀ ملّی به نام شما ثبت شود!

دوام توفیقات روزافزون حضرتعالی را از خدای بزرگ خواستاریم.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۶۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیلات وزارت ارشاد در برگزاری برخی کنسرت‌ها

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه روز چهارشنبه بیست و نهم فروردین ماه ضمن حضور در مراسم اختتامیه هفته هنر انقلاب که در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد در جمع خبرنگاران حضور پیدا کرد و به برخی از پرسش‌های آنها پاسخ داد.

وی در جواب سوالی مبنی بر انتخاب چهره‌های برتر هنر انقلاب که عمدتاً از میان هنرمندان دارای شهرت معرفی می‌شوند، گفت: به اعتقاد من باید به سابقه نگاه کرد به عنوان مثال همین امشب که از جناب مسعود نجابتی قدردانی به عمل آمد ماجرا به شکلی طراحی شده بود که به پیشینه هنری و فرهنگی این هنرمند شاخص نگاه شده است که بی تردید از بهترین و با سابقه ترین افراد در عرصه هنر انقلاب بوده و هستند و این قاعده تکراری که مورد پرسش شماست درباره این هنرمند صدق نمی‌کند. به اعتقاد من طبیعتاً باید کسی انتخاب شود که در چشمان اهالی هنر در آن جایگاه بالا قرار دارد و این کار و ممارست در فعالیت هاست که چهره هنر انقلاب را مشخص می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا تشکیل بنیاد پویانمایی تعدد ساختار تشکیلاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بیشتر نمی‌کند، توضیح داد: ما مخالف افزودن ساختارها هستیم. ما یک حوزه تنظیم گر، حامی و نظارتی را پدید می‌آوریم، آن چیزی که امروز برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه هفتم طراحی شده، نیاز به یک جایگاه مترقی و ترتیب یافته‌ای است که بتواند مأموریت‌ها را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. ما در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی هیچ ساختار مستقلی برای پویانمایی نداشتیم و این یعنی پذیرش اقتضائات جدید حکمرانی که موجب افزایش ظرفیت‌های فرهنگی می‌شود.

رئیس شورای عالی هنر درباره برنامه‌های وزارت ارشاد در حوزه آموزش هنر نیز بیان کرد: بحث آموزش رایگان هنر در مناطق محروم تبدیل به رویه جدی در دولت سیزده شده است. در این چارچوب بیش از ده‌ها هزار نفر از آموزش‌های رایگان هنر بهره مند شدند و خوشبختانه نتایج آن را می‌بینیم و به زودی درباره این موضوع یک برنامه فاخر هنری با معرفی برگزیدگان برگزار می‌شود.

اسماعیلی درباره برخی از اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت از موسیقی جدی و هنرمندان پیشکسوت این عرصه توضیح داد: ما امسال برنامه‌ای را در بنیاد رودکی شروع کردیم که بر اساس آن از بعضی مفاخر حوزه موسیقی به صورت ویژه حمایت می‌شود. در این راه بسیاری از خوانندگان پیشگام موسیقی در قالب این طرح جدید مورد حمایت قرار می‌گیرند. شرایطی که منجر به اختصاص بخشی از برنامه‌های تالار وحدت و تالار رودکی به اجرای این هنرمندان می‌شود. این کار هم با قوت انجام می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره برنامه ریزی اکران سینماها هم گفت: برنامه ریزی خوبی برای اکران سینماها از سوی سازمان سینمایی طراحی شده و طبیعی است که تلاش می‌شود بسته خوبی به مردم ارائه شود. البته ما وظیفه داریم برای همه گونه‌ها امکان عرضه به وجود بیاوریم.

وی درباره تازه‌ترین خبرها از برگزاری جلسه شورای عالی سینما بیان کرد: همین امروز با سازمان برنامه و بودجه جلسه داشتند. بخشی زیاد از مصوبات اجرایی شده و در فصل بهار شاهد اتفاقات زیادی خواهیم بود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره نحوه دعوت از مهمان عالی رتبه خارجی در جریان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بیان کرد: از چند مهمان عالی رتبه برای حضور در این دوره از نمایشگاه کتاب دعوت کردیم که در صورت قطعی شدن اسامی مهمانان هم اعلام می‌شود.

اسماعیلی در جواب سوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از لغو چند کنسرت در یکی از شهرهای کشور گفت: حتماً این موضوع را پیگیری می‌کنم و در این زمینه اطلاع رسانی لازم صورت خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ: خوشنویسی مزیت مطلق ما در هنر جهان اسلام است
  • حکمرانی در سلامت باید با حضور ذی‌نفعان طراحی شود/ سیاستگذاری با حضور متخصصان صورت می‌گیرد
  • تسهیلات وزارت ارشاد در برگزاری برخی کنسرت‌ها
  • وزیر ارشاد: سند ملی سبک پوشش ایرانی اسلامی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد/ ارز مبادله‌ای برای زائران حج تمتع تخصیص یافته/ امسال مناطق محروم در طرح یارانه خرید کتاب دیده می شود
  • تهاجم فرهنگی سابقه ۲۰۰ ساله دارد/ راه‌اندازی کتابخانه عمومی «اقتصاد و فرهنگ»
  • انتخاب ۱۰ رئیس دانشگاه و مرکز آموزشی و تحقیقاتی کشور
  • با مصوبه کنکوری شورای‌عالی انقلاب فرهنگی استفاده از تک‌ماده برای ۴ درس امتحانات نهایی ممکن شد
  • تایید انتخاب ۱۰ رییس دانشگاه‌ و مرکز آموزشی و تحقیقاتی کشور
  • سند ملی «سبک پوشش اسلامی‌ایرانی» تصویب شد
  • تایید انتخاب ۱۰ رئیس دانشگاه‌ و مرکز آموزشی و تحقیقاتی کشور