Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-25@04:33:23 GMT

صنایع معدنی کمترین آسیب را از تحریم‌ می‌بیند

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۶۷۰۵۷

صنایع معدنی کمترین آسیب را از تحریم‌ می‌بیند

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از خبرگزاری مهر، خداداد غریب پور در شانزدهمین همایش بزرگداشت روز معدن که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، اظهار داشت: بخش معدن و صنایع معدنی به دلیل وجود مواد اولیه در داخل، امکان صادرات به ۱۲۳ کشور و جهانی بودن قیمت محصولات، کمترین آسیب را از تحریم‌ها می‌بیند.

وی ادامه داد: شرایط بین المللی این روند را بر ما تحمیل کرده تا به بخش معدن توجه کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت و بانک مرکزی هم به این بخش اعتماد کرده است. بنا به ضرورت شرایط بین المللی و تحریم ظالمانه، تحریم‌ها سبب خیر شده و ما به سمت بومی سازی دانش می‌رویم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، با بیان اینکه این سازمان از قبل با دانشگاه‌ها و تشکل‌ها همکاری داشته، اما اکنون این همکاری‌ها بیشتر شده، است، گفت: در تلاش هستیم از ظرفیت این ۲ حوزه در حوزه آموزش و پژوهش‌های کاربردی و سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی استفاده کنیم.

وی افزود: معدن توانمندی‌های بالایی در اقتصاد کشور دارد، اما در بخش تکنولوژیکی با محدودیت‌هایی روبروست که باید از سوی دانشکده‌های معدن این خلا پر شود.

غریب پور با اشاره به اینکه ایمیدرو به عنوان یک نهاد صنعتی، نیازمند دانشگاه و دانشگاه به عنوان نهاد علمی نیازمند صنعت است، گفت: ایمیدرو تاکنون از ۶۰۰ پایان نامه حمایت کرده و پارسال از ۹۰ پایان نامه حمایت شد. البته در این زمینه محدودیت نداریم.

وی افزود: سوم اردیبهشت امسال با دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه‌های مختلف تفاهم نامه امضا شد تا از ظرفیت این دانشگاه استفاده شود و مصمم هستیم این تفاهم نامه‌ها به قرارداد عملی تبدیل شود. خوشبختانه معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر نیز به این موضوع علاقه‌مند و پیگیر است.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو با بیان اینکه ما طی سال‌ها تجهیزات از خارج وارد کردیم، اما سازندگان آن را وادار نکردیم دانش فنی آن را به ما آموزش دهند، گفت: حلقه مفقوده بخش معدن و صنایع معدنی، فناوری بومی است که دانشگاه می‌تواند خالق فناوری بومی شود.

وی افزود: هرکس در بخش معدن یک گام بردارد، ایمیدرو در جهت ارتقای آنان چند گام خواهد برداشت. ما پذیرنده نخستین گروه اساتید در زمینه فرصت مطالعاتی هستیم.

ارزش افزوده بالای بخش معدن

غریب پور با اشاره به اینکه بخش معدن در بعد فرآوری و صنعت، ارزش افزوده بسیار بالایی دارد، گفت: این ارزش افزوده در مرحله فرآوری ۷ دهم برابر و در صنعت به ۴ برابر می‌رسد و پیش از آن، ماده معدنی از ۷۵ دلار به ۷۲۷ دلار می‌رسد.

وی ادامه داد: از این رو، ایجاب می‌کند تا با استفاده از ظرفیت‌های سازمان نظام مهندسی معدن و اساتید دانشگاه‌ها برای توسعه این بخش استفاده کنیم.

غریب پور درباره برنامه جدید توسعه اکتشاف گفت: خوشبختانه ظرفیت بخش خصوصی بالاست و به تازگی، کنسرسیوم صنعتی و معدنی کشور برای اکتشاف یکصد هزار کیلومتر مربع اعلام آمادگی کرده است.

وی ادامه داد: در بخش فرآوری سیار نیز گام‌های مطلوبی از سوی بخش خصوصی برداشته شده است.

امسال ۳ میلیارد دلار پروژه معدنی به بهره برداری می‌رسد

رئیس هیئت عامل ایمیدرو با بیان اینکه در بخش معدن و صنایع معدنی سرمایه گذاری بالایی صورت گرفته است، گفت: امسال ۳ میلیارد دلار پروژه معدنی و صنایع معدنی را به بهر برداری می‌رسانیم.

غریب پور با اشاره به اینکه سال گذشته رشد تولید و صادرات در بخش معدن و صنایع معدنی داشتیم گفت: در زمینه پژوهش نیز ایمیدرو پارسال ۱۰ پروژه تحقیقاتی اجرا کرد و امسال ۲۷ پروژه اجرا می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: ایمیدرو معدن وزارت صنعت معدن و تجارت صنایع معدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۷۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند

حسین فرشیدی درخصوص تزریق واکسن «گارداسیل»، وضعیت شیوع بیماری HPV درکشور و اهمیت واکسیناسیون علیه آن، اظهار کرد: عملکرد ما باید بر اساس اسناد و مدارک باشد؛ به طور مثال یک کشور در اروپا ادعا می‌کند که سالیانه در جمعیت کشورش افرادی دچار سرطان مشخصی هستند؛ بنابراین برای این کشور، واکسیناسیون برای پیشگیری از این نوع سرطان، صرفه اقتصادی دارد. بنابراین در فعالیت‌ها باید تحلیل هزینه داشته باشیم؛ به این ترتیب برای واکسیناسیون با واکسن گارداسیل نیز باید اسناد و مدارک داشته باشیم.  

وی ادامه داد: به‌طور مثال ما اگر واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس را وارد برنامه واکسیناسیون کشوری می‌کنیم، مشخص است که واکسن پنوموکوک سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری می‌کند و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری در کودکان جلوگیری خواهد کرد و این بسیار رقم زیادی است.

فرشیدی افزود: معاونت پژوهشی و پژوهشگاه‌های وزارت بهداشت در رابطه با واکسن گارداسیل نیز از سال گذشته در حال انجام تحقیقات مورد لزوم هستند و اگر نتایج تحقیقات، لزوم ورود آن به برنامه واکسیناسیون ملی را مشخص کند، وارد برنامه واکسیناسیون کشوری خواهیم کرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر تولید و تزریق این واکسن از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود، اظهار کرد: در خارج از وزارت بهداشت شرکت‌هایی هستند که واکسن گارداسیل را تامین می‌کنند و بسیاری از افراد نیز که تمایل به تزریق آن دارند، خریداری می‌کنند؛ اما این کار از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود.

وی در خصوص ضرورت استفاده از این واکسن گفت: افراد دارای رفتار پرخطر و جوامع غربی و اروپایی به دلیل روابط خارج از عرف و شرع و خطر بالای انتقال این بیماری، این واکسن را تزریق می‌کنند. اما در کشور ما با توجه به شرایط موجود لزومی ندارد که تمامی افراد جامعه را ملزم به تزریق این واکسن کنیم و اگر ما ذره‌ای به این اطمینان برسیم که برای سلامت مردم تزریق واکسن گارداسیل نیاز است حتما این کار انجام خواهد شد.

فرشیدی در پایان خاطرنشان کرد: پژوهشگاه مربوطه این وعده را داده است که در بازه زمانی شش ماهه اطلاعات لازم را ارائه دهند و اگر نتیجه پژوهش‌ها این باشد که باید تزریق این واکسن انجام شود و به نفع مردم است، حتما انجام خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بروز کمترین آسیب باران در بافت تاریخی یزد با همکاری جامعه محلی
  • نشریه آمریکایی: رشد صنایع دفاعی ایران نتیجه تحریم است
  • چین: «مس عینک» بدون آسیب به آثار باستانی استخراج می‌شود
  • بررسی مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن بافق
  • بررسی مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن بافق در پیشبرد اهداف آموزش و پرورش
  • ذخیره کانسنگ منگنز معدن ونارچ قم به ۱۲ میلیون تُن رسید
  • تهیه فهرستی از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه صنایع پهپادی و موشکی ایران
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • ورزقان علی‌رغم تمام ظرفیت‌های معدنی همچنان محروم است
  • سال گذشته ۵ پروانه بهره‌برداری معدنی در قم صادر شد