Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ وی در این مطلب که رایزنی فرهنگی ایران در آلمان به نقل از پایگاه خبری « islamiq.de» آن را ترجمه کرده، آورده است: اخیرا مسئولان کنفرانس اسلامی آلمان، کارگاهی با عنوان «دشمنی با اسلام و مسلمانان» برگزار کردند. برگزاری چنین کارگاه‌هایی با وجود افزایش اسلام‌هراسی و حملات به مسلمانان در جامعه آلمان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جامعه مدنی و سازمان‌های اسلامی در آلمان سعی دارند راهی برای مقابله با نژادپرستی پیدا کنند، با این وجود به نظر می‌رسد بدون حمایت دولت فدرال، آنها چندان موفق نیستند.

وظایف جامعه مدنی و سازمان‌های اسلامی

تحقیقات متعدد در آلمان نشان می‌دهد که دشمنی و مخالفت با اسلام و مسلمانان به طور قابل توجهی در سال‌های اخیر افزایش یافته است. این دشمنی‌ها که پیش از این، تنها در حاشیه جامعه آلمان دیده می‌شد، حالا به بطن جامعه رسوخ کرده است. تبعیض، خشونت‌های کلامی، حمله به زنان محجبه و مساجد هر روز در جامعه آلمان دیده می‌شود و در سال‌های اخیر نژادپرستی علیه مسلمانان افزایش یافته است.

در حوزه آموزش نیز ما در شورای اسلامی متوجه شدیم که مؤسسات آموزشی مانند مدارس حاضر نیستند، موارد تبعیض‌آمیز را مورد بررسی قرار دهند. یافته‌های ما نشان می‌دهد که حتی دانش‌آموزانی که مورد تبعیض قرار می‌گیرند، تجربه‌های خود را نادیده می‌گیرند و آن را کتمان می‌کنند. این درحالی است که اخیرا شورای اسلامی آلمان، گزارش‌های زیادی درباره تبعیض و نژادپرستی در مدارس این کشور دریافت کرده است. علاوه بر این، زنان مسلمان در سال‌های اخیر به دلیل پوشیدن روسری بارها مورد حمله قرار گرفته‌اند. ثبت سه حمله به زنان محجبه در برلین در هفته گذشته نشان می‌دهد که خشونت‌ها افزایش یافته است و گسترش نژادپرستی‌ در جامعه آلمان بسیار نگران‌کننده است.

در چنین شرایطی، کارگاهی با موضوع دشمنی با اسلام و مسلمانان از سوی اعضای کنفرانس اسلامی آلمان برگزار شد. در ابتدای این کارگاه آموزشی، شرکت‌کنندگان به این سؤال پاسخ دادند که تاکنون کدامیک از راه‌های مقابله با نژادپرستی علیه مسلمان، در جامعه آلمان مؤثر بوده است؟ سپس مشکلات و موانعی را که در راه رفع تبعیض‌ها در آلمان وجود دارد، مورد بررسی قرار دادند و در آخر نیز پیشنهاداتی برای آینده ارائه کردند.

در این کنفرانس، کارشناسان درباره تفاوت‌های میان دشمنی با اسلام و مسلمانان، اسلام‌هراسی، نژادپرستی علیه مسلمانان و همچنین نگرانی و خواسته‌های مسلمانان به سخنرانی پرداختند. روز اول با گزارشی درباره تصویرسازی رسانه‌های آلمان از اسلام به پایان رسید. در روز دوم، درباره مناطق و فضاهایی صحبت شد که تبعیض در آن‌ها بسیار رایج است. در این راستا، نتایج پژوهش دانشگاه دویسبورگ اسن درباره «اسلام‌هراسی در دوران نوجوانی و مدرسه» و همچنین «تبعیض علیه زنان محجبه در محیط‌های کار» مورد بررسی قرار گرفت.

در طول کارگاه، نمایندگان سازمان‌ها و جوامع اسلامی پیشنهادات و طرح‌های خود را برای مقابله با نژادپرستی علیه مسلمانان ارائه دادند. یکی از طرح‌های مطرح شده، پروژه «کانون مقابله با نژادپرستی در مدارس» بود که توجه بسیاری از حاضران را به خود جلب کرد. عالیه یگانه، مدیر این پروژه در طول سخنرانی خود درباره موارد مختلف تبعیض در مدارس صحبت کرد. یگانه با اشاره به همکاری‌های انجام شده میان دست‌اندرکاران این پروژه و مسئولان مدارس گفت که آنها توانسته‌اند به موفقیت‌هایی دست یابند اما هنوز موانع زیادی پیش رویشان وجود دارد.

ضرورت ورود دولت فدرال

همان‌طور که مسئولان و شرکت‌کنندگان در کارگاه دو روزه کنفرانس اسلامی مطرح کردند، فعالیت‌های جامعه مدنی و همچنین سازمان‌های اسلامی برای مقابله با نژادپرستی علیه مسلمان اهمیت زیادی دارد. همچنین تبادل اطلاعات میان مدیران پروژه‌های غیردولتی برای حل این مسئله بسیار مهم است. اما آنچه در این کارگاه مطرح نشد، این پرسش است که سازمان‌های دولتی برای مبارزه با نژادپرستی چه وظایفی دارند؟ همه ما می‌دانیم که پروژه‌های غیردولتی بدون حمایت سیاستمداران قدرت اجرایی کافی را ندارند. انجمن‌های مبارزه علیه تبعیض، می‌توانند شکایت‌های زیادی را ثبت و بررسی کنند، اما اگر به صورت همزمان مسئولان ایالتی حاضر به رفع این تبعیض‌ها نباشند و یا به طور مثال با مسئولان مدارس و یا اداراتی که رفتاری تبعض‌آمیز با مسلمانان دارند، برخورد نکنند، مشکل حل نمی‌شود.

اعضای جوامع مذهبی، محققان و مدیران پروژه‌های مختلف می‌توانند درباره تبعیض علیه زنان محجبه در محیط‌های کاری سخنرانی‌های بسیاری انجام دهند، اما تا زمانی که دولت‌های ایالتی ممنوعیت استفاده از روسری را توجیه می‌کنند، مشکلی حل نمی‌شود. به طور کلی دولت وظیفه دارد از شهروندان و به‌ویژه گروه‌های اقلیت‌ در برابر حملات و تبعیض‌ها حمایت کند. با این اوصاف، دو پرسش مهم در ارتباط با فعالیت‌های دولت فدرال در زمینه مقابله با تبعیض علیه مسلمانان به وجود می‌آید: اول اینکه دولت فدرال چه کارهایی برای مقابله با نژادپرستی در مدارس انجام می‌دهد؟ پرسش مهم دیگر این است که دولت فدرال چه اقداماتی را برای مقابله با تبعیض در بازار کار انجام می‌دهد یا نهادهای دولتی چه راه‌کارهایی در این زمینه دارند؟ اینها تنها دو نمونه از مشکلاتی هستند که بسیاری از مسلمانان آلمان با آنها دست و پنجه نرم می‌کنند. در نتیجه دولت فدرال باید برای جلوگیری از نابرابری و تبعیض اقدامات مؤثری انجام دهد. جامعه مدنی در مواردی مانند مدارس تنها می‌تواند تبعیض‌ها را شناسایی و ثبت کند. اما برای از بین بردن این تبعیض‌ها نیاز به حمایت جدی دولت وجود دارد. دولت باید پروژه‌هایی را برای مقابله با نژادپرستی علیه مسلمانان طراحی کند.

بسیاری معتقدند که مسلمانان باید خودشان برای ساختن زندگی اجتماعی مسالمت آمیز تلاش کنند، تحولات جامعه را مد نظر قرار دهند، موارد تبعیض را گزارش دهند، نگرانی‌های خود را به رهبران سیاسی جامعه انتقال دهند. اما مشکلات جامعه مسلمانان تنها با سخنرانی و برگزاری کارگاه و سمینار حل نمی‌شود، بلکه دولت موظف است که برای حل مشکلات آنها اقدامات لازم را انجام دهد.

چه کاری باید انجام شود؟

با این اوصاف، موضوع نژادپرستی علیه مسلمانان باید در دستور کار کنفرانس اسلامی آلمان باقی بماند تا بیشتر مورد بررسی قرار گیرد. علاوه بر این، باید گزارش کاملی از وظایف دولت تهیه شود که تاکنون مورد توجه قرار نگرفته است. در نخستین کارگاه مربوط به کنفرانس اسلامی، درباره فضاهایی که در آن‌ها تبعیض صورت می‌گیرد، صحبت شد؛ براساس اطلاعات ارائه شده در این کارگاه، بیشترین تبعیض علیه مسلمانان در مدارس، محیط‌های کاری و رسانه‌ها صورت می‌گیرد. حال باید نگاه دقیق‌تری به مسئله نژادپرستی علیه مسلمانان داشته باشیم و به این مسئله بپردازیم که آنها چطور می‌توانند با این پدیده مبارزه کنند.

کنفرانس اسلامی باید کمیسیونی از کارشناسان زبده تشکیل دهد. این کمیسیون باید شامل نمایندگان وزارت کشور، نماینده صدراعظم آلمان، اعضای دفتر محافظت در برابر تبعیض در آلمان، محققان دانشگاهی، اعضای سازمان‌های اسلامی و انجمن‌های ضد تبعیض باشد. سپس باید کارگاه‌های بیشتری با حضور این اعضا تشکیل و راه‌کارها و گزینه‌های بیشتری برای مقابله با نژادپرستی و تبعیض در جامعه آلمان مطرح شود. از سوی دیگر، مقابله با نژادپرستی علیه مسلمان نباید محدود به کنفرانس اسلامی باشد. چرا که مشخص نیست کنفرانس اسلامی تا چه زمانی دایر است. علاوه بر این،  مقابله با نژادپرستی و تبعیض در جامعه باید همواره صورت گیرد. در این راستا باید منابع مالی برای حمایت از پروژه‌ها وجود داشته باشد و همچنین یک کمیسیون تخصصی برای مبارزه با نژادپرستی علیه مسلمان تشکیل شود.

در حقیقت، برگزاری اولین کارگاه آموزشی با موضوع نژادپرستی علیه مسلمانان، نخستین گام در جهت رفع این مشکل بود. اکنون باید منطقی‌تر از  قبل عمل کنیم. همه کسانی که به نوعی با این موضوع درگیر هستند، باید برای رفع آن تلاش کنند. همچنین وزارت کشور در این راستا می‌تواند قدم‌های بزرگی بردارد. مسئولان این وزارتخانه باید برای حفاظت از مسلمانان در مقابل تبعیض‌ها و حملات راهکارهایی پیدا کنند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا نژادپرستی آلمان مسلمانان سازوکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۷۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف در خصوص حمله اسرائیل؛ باید منتظر پاسخ فوری ایران باشیم | سفر وزرای آلمان و انگلیس برای فشار به نتانیاهو

به گزارش همشهری آنلاین وبگاه خبری آکسیوس امروز سه شنبه به نقل از یک مقام آمریکایی درباره حمله رژیم صهیونیستی به ایران گزارش کرد: ارزیابی ما این است که ایران به هر حمله بزرگ و اعلام شده اسرائیل به خاک خود پاسخ خواهد داد.

همچنین یک مقام آمریکایی به شبکه خبری الجزیره گفت: ما از اسرائیلی‌ها می‌خواهیم که به پیامدهای استراتژیک حمله به ایران فکر کنند.

تلویزیون رژیم صهیونیستی هم به نقل از یک منبع آگاه گزارش کرد وزیران کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی از وی خواستند در پاسخ به حمله ایران درنگ کند و منتظر تشکیل ائتلافی در منطقه علیه ایران باشد.

این منبع گفت فشارهای بین‌المللی زیادی بر رژیم صهیونیستی اعمال می‌شود تا از پاسخ به ایران جلوگیری شود.

منبع مذکور در ادامه اعلام کرد: ابتکاری برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران به عنوان جایگزینی برای پاسخ اسرائیل مطرح شده است.

همچنین تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از یک مقام صهیونیستی گزارش کرد موضوع انجام یک حمله بزرگ گزینشی علیه ایران به مرور زمان در حال کم‌رنگ شدن است.

در همین رابطه، روزنامه «فایننشال تایمز» هم به نقل از یک مقام صهیونیستی نوشت کابینه جنگ رژیم صهیونیستی ترس واشنگتن از اغراق در پاسخ به ایران را در نظر می‌گیرد.

روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت» نوشت وزیران امور خارجه انگلیس و آلمان برای تحت فشار قرار دادن رژیم صهیونیستی برای عدم حمله به ایران، به تل‌آویو سفر خواهند کرد.

ایران، شامگاه شنبه، عملیات «وعده صادق» را علیه رژیم صهیونیستی و در پاسخ به اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی علیه ساختمان کنسولگری ایران در دمشق اجرا کرد. ایران این حمله را حق مشروع خود برای پاسخ به اقدامات متجاوزانه علیه منافع خود و در چارچوب منشور ۵۱ سازمان ملل دانسته است.

«سرلشکر محمد باقری» رییس ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران هشدار داده «چنانچه رژیم صهیونیستی اقدامی علیه جمهوری اسلامی چه در خاک ما و چه در مراکز متعلق به ما در کشور سوریه و جای دیگری انجام دهد، عملیات بزرگتری انجام خواهد شد».

کد خبر 845055 برچسب‌ها ایران و اسرائیل خبر ویژه ایران و آمریکا

دیگر خبرها

  • مخالفت اتاق بازرگانی ایران و آلمان با تحریم های جدید علیه تهران
  • لزوم رفع تبعیض بین دانشگاه آزاد و دانشگاه‌های دولتی در جذب اعتبارات پژوهشی و آموزشی
  • انتقاد از برخورد دوگانه با مسلمانان آلمان
  • مخالفت با تحریم‌های جدید علیه تهران  
  • مخالفت اتاق بازرگانی ایران و آلمان با تحریم‌های جدید علیه تهران
  • درخواست کمک رئیس رژیم صهیونیستی از آلمان و انگلیس
  • تشدید رفتار خشونت‌آمیز
  • اعتراف در خصوص حمله اسرائیل؛ باید منتظر پاسخ فوری ایران باشیم | سفر وزرای آلمان و انگلیس برای فشار به نتانیاهو
  • گزافه‌گویی وزیر خارجه آلمان علیه ایران
  • اصرار آلمان بر تشدید سیاست شکست‌خورده تحریم علیه ایران