Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-28@17:08:58 GMT

توسعه کارآفرینی نیازمند تغییر نظام پولی و بانکی است

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۶۷۷۱۱

توسعه کارآفرینی نیازمند تغییر نظام پولی و بانکی است

تهران- ایرنا- دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران گفت: اکنون بهترین فرصت برای توسعه کارآفرینی در جنگ اقتصادی است و به نظر می رسد برای نیل به این هدف در شرایط کنونی اقتصادی و اجتماعی جامعه، تغییر نظام پولی و بانکی در اولویت باشد.

«حمیدرضا غزنوی» در حاشیه دیدار رئیس‌جمهوری با کارآفرینان و فعالان اقتصادی در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا تحریم‌ها را موضوع روز فعالان اقتصادی عنوان کرد و افزود: همان گونه که دولت در عرصه دیپلماسی در این زمینه فعال است به نظر می‌رسد فرصت بسیار خوبی برای تبدیل این تهدید به تحریم از دید کارآفرینی فراهم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یادآورشد: زمانی پول ارز ناشی از فروش نفت وارد کشور و شاید بخش عمده آن صرف ناکارآمدی مدیریت می شد، اما امروز با کمبود ارز پیش آمده شاهد بروز مشکلات متعدد هستیم.
غزنوی با یادآوری بانک محوری نظام اقتصادی کشور، اظهار داشت: امروز شاهدیم بانک های خصوصی منابع کشور را جذب و آن را صرف فعالیت‌های غیرمولد می‌کنند، این موضوع سبب می‌شود تولید، کم‌بهره شده و منابع بیشتر به سمت سفته بازی و دلال بازی منحرف شود.
این فعال اقتصادی تاکید کرد: باید نظام پولی و بانکی کشور را اصلاح کرد تا این پول ها به سمت تولید رفته و تا زمانی که این رویه اصلاح نشود توسعه کارآفرینی را شاهد نخواهیم بود.
غزنوی ادامه داد: امروز برخی بانک ها با جذب پول های مردم، آنها را در فعالیت های غیر مولدی نظیر ساخت مال ها سرمایه گذاری می کنند که هیچ ارزش افزوده برای کشور نداشته و در ادامه آنها را از کالاهای خارجی پر می کنند.
وی گفت: این در حالی است که این پول ها باید صرف ساخت کارخانجات، خرید تجهیزات و کمک به تولید شود، اما از آنجایی که سود در مباحث ساختمان، زمین، ارز، سکه و سفته بازی است و قوانین بازدارنده ای نیز برای موظف کردن بانک ها برای هدایت پول ها به سمت تولید وجود ندارد، رونق اتفاق نمی افتد.
دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران تصریح کرد: باید سیستم پولی و بانکی را در کوتاه‌ترین زمان ممکن تغییر داد تا با کارآفرینی و تولید همراه شده و بازار سفته‌بازی به حاشیه برود و زمینه برای اشتغال، تولید و سود بیشتر فراهم شود.
وی تاکید کرد: امروز شاهدیم یک دلال آهن 12 هزار میلیارد تومان به دو بانک بدهکار است، اما یک تولیدکننده بزرگ برای 100 میلیارد تومان تسهیلات بانکی با دشواری‌های متعدد مواجه است.
دبیر کل مجمع کارآفرینان ایران ادامه داد: این تولیدکننده بزرگ برای دریافت تسهیلات هزاران مصیبت در راه دارد و باید یک مَلاّک بزرگ باشد تا ملک سهل البیع به عنوان ضمانت به بانک بدهد و از این وام برخوردار شود.
وی به مشکلات قوانین و مقررات نیز اشاره کرد و گفت: با اینکه در جنگ اقتصادی به سر می بریم، اما سازمان‌ها، نهادها و وزارتخانه‌های ما آرایش جنگی به خود نگرفته اند.
غزنوی بیان داشت: هرچند شاهد تشکیل کمیته‌های تخصصی در وزارتخانه ها هستیم، اما در حقیقت مربوط به گذشته و قبل از تحریم ها است و باید پرسید برای شرایط فعلی چه کار باید کرد ؟
وی تاکید کرد: باید در وزارتخانه ها و مراکز دولتی اتاق‌های جنگ با مشارکت بخش خصوصی تشکیل شود تا بدانیم برای شرایط فعلی و مواجهه با تحریم ها چه کار کنیم؟
این فعال صنعتی بیان داشت: جنگ اقتصادی همچون سیل اخیر شیراز است که به یکباره سرازیر شده و همه چیز را از بین می برد و هیچ کس نیز نمی‌تواند کاری انجام دهد، بنابراین باید با آهنگ تند تر و با آرایش نظامی شرایط را به گونه ای فراهم کنیم که آمادگی مواجهه با مشکلات را داشته باشیم.
وی بیان داشت: وزارتخانه ها و مراکز دولتی باید همراه با بخش خصوصی به تدوین قوانینی برای وضعیت امروز اقتصادی کشور بپردازند و اگر نیاز است مجلس نیز ورود کند تا قوانین تازه ای مصوب شود.
غزنوی با بیان اینکه در جنگ اقتصادی باید همه قوا فرصت، وقت و هزینه شان را برای آمادگی بخش تولید مهیا کنند، گفت: این در حالی است که چنین شرایط را شاهد نیستیم؛ در این راه و اولویت اول و آخر، تغییر نظام بانکی است، زیرا رغبتی ندارند پول هایشان را به سمت تولید هدایت کند.
اقتصام**3065**1883

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد فعالان اقتصادي كارآفريني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۷۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه و تبلیغات کلید تحقق شعار سال ۱۴۰۳

سال جدید از سوی رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) سال "جهش تولید با مشارکت مردم"  نامگذاری شد. - اخبار فرهنگی -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم،  عباس محمدیان؛ مدیرکل تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 

 انتخاب این شعار بیانگر اهمیت توجه به تولید ملی و نقش حیاتی مشارکت همگانی مردم در تحقق این هدفگذاری ملی است و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی با درایت و هوشمندی بی نظیر خود، این نکته بسیار حیاتی را در شعار امسال متجلی ساختند. 

در تمام مکاتب توسعه محور جهان امروز مردم یک ملت عنصر اصلی و محوری توسعه محسوب می‌شوند چرا که توسعه واقعی زمانی اتفاق می افتد که توده های مردم خود را در این فرایند سهیم و مسئول بدانند. علاوه بر این هنگامی که انگیزه و اراده جمعی مردم شکل بگیرد، یک نیروی خروشان و اثرگذار شکل می گیرد که می تواند بر هر مانع و مشکلی غلبه نماید. همچنین حضور گسترده مردم باعث هم افزایی نیروها و تجمیع همه ظرفیت ها می شود. 

امام خامنه ای (مدظله العالی) با بینش ژرف و دور اندیشانه خویش، ضرورت مشارکت عمومی را در کنار اهمیت تولید ملی قرار داده اند. این رویکرد کم نظیر حاکی از آن است که ایشان تمامی ابعاد لازم برای توسعه را در نظر گرفته اند. تکیه بر تولید داخلی بدون مشارکت عمومی ناقص خواهد بود و مشارکت مردمی بدون هدف و موضوع مشخص چون تولید ملی، بی ثمر خواهد ماند. 

انتخاب شعار "جهش تولید با مشارکت مردم" از سوی رهبر فرزانه انقلاب گویای آن است که ایشان هوشمندانه و دقیق به تمامی ارکان و مولفه های توسعه واقعی توجه داشته اند. با تحقق این شعار و جلب حداکثری مشارکت مردمی، اقتصاد ایران قطعاً به جهش بزرگی دست خواهد یافت. 

بایستی به این نکته توجه داشت که امروزه دستیابی به توسعه اقتصادی و رشد پایدار در گرو تقویت بنیه تولید داخلی کشورهاست. به همین دلیل کشورهای پیشرفته و دارای قدرت برتر اقتصادی با تکیه بر ظرفیت های تولیدی خود، توانسته‌اند استقلال و خودکفایی را تضمین کرده و به رشد پایدار اقتصادی دست یابند. این کشورها به واسطه این رویکرد از جهش در تولید به عنوان موتور محرکه رشد و شکوفایی اقتصادی خود استفاده کرده و در این مسیر از ظرفیت همراهی و همکاری آحاد اعضای جامعه حداکثر بهره را می‌برند. 

تجربیات جهانی گواهی می‌دهد که اقتصاد توسعه یافته محصول هم افزایی دولت و ملت است و در این مسیر هیچ دولتی بدون همکاری و هم افزایی با مردم امکان و فرصت تبدیل شدن به یک قدرت اقتصادی برتر را ندارد چرا که مشارکت مردمی یک عنصر کلیدی در تحقق اهداف اقتصادی و ملی است.

به عبارت بهتر وقتی مردم همراه و همگام سیاست‌های کلان اقتصادی کشور خود باشند، با اراده جمعی خود در مسیر پیشبرد آن سیاست پیش خواهند رفت و در نتیجه هیچ مانعی نمی تواند جلودار پیشرفت آن کشور باشد. علاوه بر این حضور همگانی مردم و ظرفیت‌های فکری و اقتصادی در دسترس‌شان در عرصه های تولید کشور، باعث هم افزایی انرژی ها و بهره وری بیشتر صنعت و اقتصاد کشور خواهد شد. 

رشد نجومی تعرفه‌های تبلیغات سیاست راهبردی رونق بخشی اقتصادی کشور را دچار چالش می‌کند

خوشبختانه در این زمینه تبلیغات و اطلاع رسانی نقشی محوری در فرهنگ سازی، آگاه سازی و ترغیب جامعه به مشارکت‌جویی در عرصه توسعه اقتصادی کشور دارد. این رسانه‌های و ظرفیت‌های تبلیغاتی کشور هستند که قادرند از طریق فرهنگ سازی صحیح و تبیین اهمیت مولفه تولید ملی و مشارکت عمومی، انگیزه جمعی لازم را در میان مردم برای حضور در این عرصه ایجاد نمایند و اینگونه تسهیل‌گر فرایند دستیابی کشور به توسعه اقتصادی شوند. 
با توجه به شعار سال "جهش تولید با مشارکت مردم"، تمام دستگاه های اجرایی و رسانه‌ها مکلف و موظفند تمام تلاش خود را برای تحقق این هدف متعالی به کار گیرند. در این مسیر خوشبختانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از بدو شروع فعالیت دولت سیزدهم به طور ویژه روزآمدسازی توان تبلیغاتی و رسانه‌ای دولت را در راستای تولید و تقویت سرمایه اجتماعی همراه و همگام با سیاست‌های کلان اقتصادی و فرهنگی در دستور کار قرار داده که نمود آن را می‌توان در طرح‌های تحولی اداره کل تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خوبی مشاهده کرد. 

در پایان امید است که در پرتو هدایت‌های داهیانه رهبر معظم انقلاب و همچنین تلاش و جدیدت دولت انقلابی به ریاست حضرت ایت الله رئیسی شاهد وقوع تحولات اقتصادی و فرهنگی گسترده‌‌ای در کشور باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بحران‌های اقتصادی کشور از حد متعارف فراتر رفته | فساد و فقدان دانایی‌، ما را با شوک‌های درون‌زا نیز روبرو کرده‌ | علائم نگران‌کننده در ایران داریم
  • فرشاد مومنی: بحران‌های اقتصادی کشور از حدود متعارف فراتر رفته است
  • مشارکت مردم در تولید، چگونه؟| واعظ آشتیانی
  • ایران بر سکوی بریکس/ دستاورد‌های پولی و مالی برای ایران چیست؟
  • ایران بر سکوی بریکس/ دستاوردهای پولی، مالی برای ایران چیست؟
  • برپایی بازارچه‌های کارآفرینی با ۵ هدف برای افزایش مشارکت اقتصادی مردم در استان تهران
  • مشارکت مردم در تولید، چگونه؟|حسین سرآبادانی
  • قیمت گذاری دستوری، مانع مشارکت مردم در تولید
  • رسانه و تبلیغات کلید تحقق شعار سال ۱۴۰۳
  • حاکمیت در بیان تولید نباید بترسد