Web Analytics Made Easy - Statcounter

سناتور دموکرات آمریکایی اعلام کرد که رئیس‌جمهور این کشور قصد دارد از تنش‌های اخیر در منطقه بعنوان بهانه‌ای برای فروش سلاح به عربستان سعودی بدون مجوز کنگره سوء استفاده کند.به گزارش بلاغ،«کریس مورفی» سناتور دموکرات ایالت «کنتیکت» آمریکا روز گذشته (چهارشنبه) اعلام کرد که دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در صدد است به بهانه تنش‌های اخیر با ایران در منطقه بدون مجوز کنگره به عربستان سعودی بمب و سلاح بفروشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا به گزارش رویترز، مورفی تصریح کرد، ترامپ در حالی قصد چنین اقدامی را دارد که ماهها است، کنگره آمریکا فروش سلاح به عربستان را در پی افزایش نگرانی از تلفات انسانی جنگ ریاض در یمن ممنوع اعلام کرده است.

این سناتور دموکرات در یک پیام توییتری هشدار داد: «شنیده‌ام که ترامپ احتمالاً از ابهامات قانون کنترل تسلیحات بهره می‌گیرد و  فروش بزرگ و جدیدی از بمب‌ها به عربستان سعودی را به شیوه‌ای انجام خواهد داد که کنگره نتواند با آن مخالفت کند. (بمب‌هایی که آنها در یمن پرتاب می‌کنند). این اقدام احتمالاً این هفته به وقوع پیوندد».

مشاوران کنگره می‌گویند مفادی در قانون کنترل تسلیحات وجود دارد که قوانینی را برای معاملات بین‌المللی تسلیحات تعیین می‌کند و طبق آن رئیس‌جمهور می‌تواند در صورت اضطرار ملی، بدون مجوز کنگره، سلاح به فروش برساند.

در همین راستا، مشاوران کنگره معتقدند که ترامپ احتمالاً از افزایش تنش‌های اخیر با ایران در منطقه غرب آسیا برای عرضه تسلیحات و تجهیزات نظامی بیشتر به عربستان سعودی که یکی از شرکای مهم آمریکا محسوب می‌شود، بهره گیرد.

طبق گزارش رویترز،‌ هنوز مشخص نیست که ترامپ قصد دارد چه تجهیزات نظامی در اختیار سعودی‌ها قرار دهد و حتی زمان فروش این تسلیحات نیز مشخص نیست.

رویترز در ادامه افزود، با اینحال، چنین طرحی، با مخالفت‌های هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات‌هایی چون کریس مورفی روبرو خواهد شد.

گروهی از جمهوری‌خواهان اخیراً به همراه دموکرات‌ها در یک اقدام ناموفق، برای غلبه بر اقدام ترامپ در وتو قطعنامه کنگره که به حمایت آمریکا از ائتلاف نظامی ریاض در جنگ یمن پایان می‌داد، رأی‌گیری کردند.

بسیاری از قانونگذاران کنگره از هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات همچنین  در ارتباط با قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در ترکیه نیز ابراز نگرانی کرده‌اند.

عربستان سعودی در قالب ائتلاف عربی از ابتدای سال ۹۴ برای سرکوب انقلاب در یمن و جلوگیری از قدرت گیری انصار الله این کشور به یمن حمله کرد. این ائتلاف طی این مدت بارها مرتکب جنایات جنگی شده است.

بر اثر این جنگ که همچنان ادامه دارد، د‌ه‌ها هزار نفر که عمده آن‌ها غیر نظامی هستند، کشته و زخمی شده‌اند. روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست سوم آگوست (۱۲ مرداد ۹۷) نوشت که تلفات جنگ در یمن بیشتر از آن چیزی است که در آمارهای رسمی اعلام می‌شود. این روزنامه شمار کشته‌ها را نزدیک به ۵۰ هزار نفر اعلام کرد.

از طرف دیگر، خاشقچی که از دو سال پیش و بعد از انتقاد از سیاست‌های بن‌سلمان در واشنگتن به تبعید خودخواسته رفته بود، اکتبر سال گذشته میلادی، زمانی که برای انجام امور اداری مربوط به ازدواجش به کنسولگری عربستان سعودی در استانبول ترکیه رفته بود، توسط یک تیم ترور اعزام‌شده از ریاض به قتل رسیده و تکه‌تکه شد. هرچند پس از مدتی تمامی جهان به دست داشتن دولت سعودی در این ترور اطمینان یافتند و دادستانی سعودی نیز آن را مرتبط با «عوامل خودسر» دانست اما تا کنون دولت آمریکا هیچ اقدامی علیه دولت سعودی اتخاذ نکرده است.

سناتور «لیندسی گراهام» یکی از همپیمانان نزدیک ترامپ در کنگره در مصاحبه با شبکه آمریکایی «سی ان ان» با توجه به قتل خاشقچی تصریح کرد که اگر دولت ترامپ تصمیم به نادیده گرفتن کنگره بگیرد، با آن به مخالفت خواهد پرداخت.

بنا به گزارش رویترز، وزارت خارجه آمریکا حاضر به اظهارنظر درباره این خبر نشد و کاخ سفید نیز به درخواست‌ها برای اظهارنظر پاسخی ارائه نداد.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۷۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این کسی است که می‌تواند آمریکا را نابود کند | آمریکایی‌ها اینگونه خود را برای جنگ داخلی آماده می‌کنند

به گزارش همشهری آنلاین، تجزیه‌طلبی در آمریکا، پس از پیروزی «آبراهام لینکلن» در انتخابات ریاست‌جمهوری طی سال ۱۸۶۰، به واسطه برنامه‌های انتخاباتی ضد گسترش برده‌داری او، تشدید شد. در این زمان، «کارولینای جنوبی» و ۹ ایالت دیگر جدایی خود از ایالات متحده را اعلام کردند و این آغاز جنگی چهارساله در آمریکا بود.

جنگ، ویرانی‌های زیادی به‌ ویژه در جنوب آمریکا برجای گذاشت؛ هرچند از تجزیه این کشور جلوگیری و برده‌داری با اصلاحیه قانون اساسی در سال ۱۸۶۵، برای همیشه لغو شد.

پس از گذشت بیش از دو قرن، به نظر می‌رسد آمریکا با شرایطی مشابه روبه رو شده است. نشریه «نشنال اینترست»، اخیرا در گزارشی با اشاره به خشونت‌ مسلحانه و افزایش شکافت‌های اجتماعی، سیاسی و رشد تفکرات نژادپرستی در ایالات متحده، تاکید می‌کند که مدت زیادی از ورود آمریکا به جنگ داخلی دوم می‌گذرد.

همچنین «باربارا والتر» کارشناس خشونت سیاسی و مشاور «سیا»، در یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های سال آمریکا تحت عنوان «چگونه جنگ‌های داخلی آغاز می‌شود» نوشت، هیچ‌کس نمی‌خواهد باور کند آمریکا در حال افول است یا به سمت جنگ پیش می‌رود، اما براساس برخی مشاهدات، جنگ داخلی جدید ایالات متحده از مدت‌ها قبل آغاز شده است. والتر تاکید می‌کند: آمریکا در جایگاه کشوری که دموکراسی آن بیش از دو قرن پیش بنا نهاده شده، وارد حیطه بسیار خطرناکی شده است.

«آروا محدوی» ستون‌نویس روزنامه «گاردین» هم می‌نویسد: آمریکایی‌ها با خرید سلاح‌های سبک و ساختن پناهگاه های زیرزمینی، خود را برای درگیری‌های احتمالی در ایالات متحده آماده می‌کنند. پیش از این هم گاردین در مقاله‌ای نوشته بود، بی‌اعتمادی فزاینده به نهادهای سیاسی در آمریکا نشان می‌دهد، این کشور ممکن است در آستانه یک درگیری داخلی جدید باشد.

طبق نظرسنجی انجام شده توسط «مرکز تحقیقات کالیفرنیا» در ماه ژوئیه، نیمی از آمریکایی‌ها انتظار دارند در چند سال آینده درگیر جنگی داخلی شوند.

«نیکو ایماک» کارشناس نشریه «نشنال اینترست» معتقد است، سیاست‌گذاران آمریکایی باید به جای تمرکز روی ظرفیت جنگ داخلی تنها از طریق گروه‌های مسلح رسمی، بر تعداد فزاینده تلفات در ایالات متحده به دست جنبش های غیررسمی افراط‌گرای سفیدپوست تمرکز کنند. این تحلیلگر تاکید می‌کند، حضور گروه‌های افراطی حتی در شرایطی که دست به اسلحه نبرده باشند، باز هم نگران‌کننده است.

البته به گفته «جیسون هیل» استاد دانشگاه، مشکلات ناشی از نژادپرستی در آمریکا اکنون حل شده است. با این حال او معتقد است که در سال‌های اخیر، بخشی از جامعه متشکل از نئومارکسیست‌ها و حامیان جنبش اجتماعی «جان سیاه‌پوستان مهم است»، مبارزه‌ای فعال علیه برتری سفیدپوستان به راه انداخته‌اند. این مبارزه از سال ۲۰۲۰، به گستردگی بی‌سابقه‌ای رسیده است.

یکی دیگر از عواملی که تحلیلگران درمورد آن هشدار داده‌اند، انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در سال ۲۰۲۴ است. به تازگی شبکه خبری «سی ان ان» طی تحلیلی در رابطه با خشونت و جنگ داخلی در آمریکا نوشت، یکی از موارد بروز خشونت و درگیری در ایالات متحده که از سوی وزارت امنیت داخلی برای سال ۲۰۲۴ پیش بینی و به آن پرداخته شده،‌ چرخه انتخاباتی است که می‌تواند به ایجاد درگیری احتمالی در آمریکا منجر شود.

به گزارش شبکه خبری «ان‌بی‌سی نیوز»، ‌«ترامپ» در آستانه انتخابات تاکید کرده است، در صورت پیروزی رقیبش «جو بایدن»، ‌رییس جمهور کنونی آمریکا و نامزد احتمالی دموکرات ها، تصویری آخرالزمانی در ایالات متحده ترسیم خواهد شد.

طی هفته‌های اخیر درگیری‌ میان دولت «بایدن» و «گرگ آبوت»، فرماندار ایالت تگزاس بر سر مرزهای جنوبی، باعث ایجاد نگرانی‌هایی درباره احتمال بروز تنش شده است. چالش میان این دو سیاستمدار، بعد از حمایت دیوان عالی آمریکا از تصمیم دولت بایدن برای ملزم کردن تگزاس به برداشتن سیم خاردار و دیگر موانع احداث‌شده در طول نقاط مرزی شدت گرفت. این موانع برای جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی ایجاد شده‌اند که دولت بایدن با مطرح کردن دغدغه‌های زیست‌محیطی و انسانی، خواستار رفع آنها شده است. آبوت، از این خواسته دولت مرکزی آمریکا تبعیت نکرد و در چند بیانیه به مخالفت با بایدن پرداخت و در توئیتی نوشت: «به دولت بایدن اجازه تخریب دارایی‌های خود را نخواهیم داد».

ترامپ رقیب بایدن در انتخابات نوامبر سال ۲۰۲۴، از آبوت در مقابل دولت بایدن حمایت کرد. ترامپ همچنین وعده داد که در صورت انتخاب دوباره در ژانویه ۲۰۲۵، به صورت نزدیک با ایالت تگزاس همکاری خواهد کرد. ۲۵ فرماندار جمهوریخواه هم طوماری را برای حمایت از تگزاس، علیه دولت فدرال امضا کردند. آنها دولت بایدن را به عدم تمایل به حفاظت از مرزهای آمریکا و مبارزه با مهاجرت غیرقانونی متهم کردند.

تحلیلگران حامی دموکرات‌ها، ترامپ و جمهوریخواهان را متهم به ایجاد جنگ داخلی دوم کرده و تحلیلگران گروه مقابل هم بایدن را به ایجاد جنگ برای پیروزی در انتخابات آتی متهم می‌کنند.

وبگاه «هیل» می‌نویسد: افزایش خصومت میان نیروهای مدافع و مخالف ترامپ، چشم اندازی را ایجاد کرده که برای هیچ یک از جمهوریخواهان خوشایند نیست؛ جنگ داخلی حزب جمهوریخواه می‌تواند آن را به دو طیف مختلف تقسیم و راه را برای پیروزی بزرگ دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ هموار کند. جمهوری‌خواهان نگران هستند که جنگ نه تنها کاخ سفید را به خطر بیندازد، بلکه به اتحاد دموکرات‌ها در نهاد کنگره و کنترل بر اداره کشور، در دولت بایدن و حتی پس از آن کمک کند.

کد خبر 841090 منبع: ایرنا برچسب‌ها خبر ویژه ایالات متحده آمریکا دونالد ترامپ

دیگر خبرها

  • این کسی است که می‌تواند آمریکا را نابود کند | آمریکایی‌ها اینگونه خود را برای جنگ داخلی آماده می‌کنند
  • «بازگرداندن آمریکا» به سبک بایدن
  • جو لیبرمن درگذشت
  • پوتین برای آتش‌بس با اوکراین منتظر نتیجه انتخابات آمریکا است
  • سناتور آمریکایی ضد ایران درگذشت/ جو لیبرمن چه می گفت؟
  • سناتور آمریکایی ضد ایران در گذشت
  • سناتور ضدایرانی در ۸۲ سالگی درگذشت
  • مرگ سناتور ضدایرانی در ۸۲ سالگی
  • درخواست سناتور آمریکایی برای مشروط کردن صادرات سلاح به تل آویو
  • سی‌ان‌ان: خرید و انتقال فوری سلاح، محور دیدار گالانت و آستین است