Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@01:57:56 GMT

توصیه‌هایی برای خواب بهتر مادر باردار

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۶۸۱۲۶

توصیه‌هایی برای خواب بهتر مادر باردار

پیدا کردن راه‌هایی برای بهتر خوابیدن طی بارداری نه فقط برای انرژی و حال مادر مهم است بلکه زن بارداری که کم می‌خوابد بیشتر احتمال دارد دچار عوارضی شود. بررسی کنید و ببینید چه چیز‌هایی مانع خواب راحت‌تان در روز‌های بارداری می‌شوند و به دنبال راه‌هایی برای خواب بهتر باشید.

نوزاد تازه متولد شده معروف است که اهل خانه را نصفه شب بیدار می‌کند تا شیر بخورد، اما شب‌های بیخوابی برای مادر خیلی قبل‌تر از به دنیا آمدن نوزاد شروع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیدا کردن راه‌هایی برای بهتر خوابیدن طی بارداری نه فقط برای انرژی و حال مادر مهم است بلکه زن بارداری که کم می‌خوابد بیشتر احتمال دارد دچار عوارضی شود.

بررسی کنید و ببینید چه چیز‌هایی مانع خواب راحت‌تان در روز‌های بارداری می‌شوند و به دنبال راه‌هایی برای خواب بهتر باشید.

سه ماهه‌ی اول بارداری

معمولا زنان باردار با رشد جفت، به خواب بیشتری تمایل دارند. پس تعجب نکنید اگر احساس خواب آلودگی می‌کنید و نیاز دارید زودتر به رختخواب بروید یا مکررا چرت بزنید. در این مرحله، بهترین کاری که می‌توانید بکنید این است که با تمایل‌تان به خواب نجنگید و هر چقدر بدن‌تان نیاز دارد بخوابید.

سه ماهه‌ی دوم بارداری

در این دوره از بارداری، مقدار خوابی که نیاز دارید تقریبا به حالت نرمال پیش از بارداری تان برمی‌گردد، اما با رشد جنین و بالاتر آمدن شکم‌تان، عواملی تدریجا بر خواب‌تان اثر می‌گذارند مثلا از خواب بیدار شدن برای دستشویی.

سه ماهه سوم بارداری

خستگی مادر باردار می‌تواند ناشی از کیفیت پایین خوابش باشد. طی سه ماهه سوم بارداری، مادر باردار تحت تاثیر عواملی، چون کمر درد، لگد‌های جنین، گرفتگی‌های پا، نیاز مکرر به دستشویی، افزایش وزن قابل توجه و گرفتگی بینی مربوط به ماه‌های آخر بارداری کیفیت خواب پایین‌تری خواهد داشت.

توصیه‌هایی برای خواب بهتر مادر باردار

هر چند برای مادر باردار ممکن نیست که از بیشتر عواملی که خواب خوب و راحت را غیرممکن می‌کنند اجتناب کند، اما راه‌هایی برای کمک به خواب بهتر وجود دارد:

سر ساعت مشخصی بخوابید و بیدار شوید

دست کم یک ساعت پیش از خواب، از ابزار‌های الکترونیکی استفاده نکنید و در زمان استفاده نیز، نور اسکرین را کم کنید.
مصرف کافئین را کم کنید
با کمک یوگا، مدیتیشن و یا ماسآژ، استرس‌تان را کم کنید
به پهلو بخوابید. بهتر است از بالش مخصوص بارداری برای حمایت از کمر و زانوهای‌تان استفاده کنید
با بالا آوردن سر هنگام خواب، مشکل تنفسی‌تان را کمتر کنید
به اندزاه کافی آب بنوشید تا گرفتگی عضلات پای‌تان کمتر شود

اختلالات خواب در بارداری

اختلالات خواب ممکن است در دوران بارداری شروع یا اگر از قبل وجود داشته، تشدید شوند. شاید مادر، پیش از بارداری دچار این عوارض نبوده باشد و طی بارداری دچارش شود، اما اختلالات خواب معمولا در پایان بارداری شایع‌ترند. مشکلات خواب طی بارداری اجتناب ناپذیر نیستند.

سندرم پای بیقرار

اگر زنی دچار سندرم پای بیقرار باشد، طی بارداری این مشکل تشدید خواهد شد. سندرم پای بیقرار ممکن است برای اولین بار در بارداری ظاهر شود و در چنین مواردی احتمال اینکه در بارداری‌های بعدی نیز دوباره روی بدهد زیاد است. اما بعد از زایمان، علائم تخفیف پیدا کرده (برای افرادی که از قبل دچار این سندرم بوده‌اند) و یا کاملا برطرف می‌شوند (برای افرادی که در بارداری دچار این سندرم شده‌اند).

آپنه خواب برای زن باردار خطرناک است

تحقیقات نشان می‌دهد آپنه خواب هم برای مادر و هم برای جنین عوارض منفی دارد. شواهدی وجود دارد که ارتباط آپنه خواب با موارد زیر را نشان می‌دهد:

یا فشار خون بارداری (پره اکلامپسی)

اگر برای خواب کافی و راحت دچار درد سر هستید با پزشک‌تان مشورت کنید تا او کمک‌تان کند علت را پیدا کرده و راهکار‌هایی برای غلبه بر آن‌ها پیدا کنید.


منبع: برترینها

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مادران باردار سقط جنین زایمان اختلالات بارداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۸۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جفت در بروز دیابت بارداری نقش دارد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش دادند که نقص در نحوه بیان ژن هورمونی موسوم به فاکتور رشد شبه انسولین ۱ (IGF-۱) در نحوه بیان جفت با مقاومت به انسولین در دوران بارداری مرتبط است.

«ماری فرانس هیورت»، محقق ارشد و استادیار پزشکی جمعیت در دانشگاه هاروارد، گفت: «جفت به عنوان محرک اصلی تغییرات در فیزیولوژی انسولین در بارداری، احتمالاً منبع اصلی هورمون‌های دخیل در ایجاد دیابت بارداری است.»

دیابت بارداری از هر هفت بارداری یک مورد را تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به عوارض متعدد در دوران بارداری و زایمان شود.

تحقیقات قبلی نشان داده است که مقاومت بیش از حد به انسولین منجر به دیابت بارداری می‌شود، اما دلایل دقیق این مقاومت نامشخص است.

برای این مطالعه، محققان تجزیه و تحلیل ژنتیکی را بر روی نمونه‌های بافت جفت انجام دادند و ۱۴ ژن مرتبط با مقاومت به انسولین را شناسایی کردند.

نتایج نشان می‌دهد که قوی‌ترین ارتباط مربوط به ژن IGF-۱ است که اثرات هورمون رشد را در بدن مدیریت می‌کند. هورمون تولید شده توسط ژن IGF-۱ مربوط به هورمون انسولین است و بر نحوه پردازش قند خون توسط سلول‌ها تأثیر می‌گذارد.

محققان خاطرنشان کردند که سطح هورمون IGF-۱ در طول بارداری افزایش می‌یابد و در افراد باردار پنج برابر بیشتر است.

به گفته محققان، علاوه بر این، سطوح پایین هورمون IGF-۱ در اوایل بارداری می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که یک زن در معرض خطر ابتلاء به دیابت بارداری است، با توجه به اینکه سطوح بالاتر با مقاومت کمتر به انسولین مرتبط است.

نتایج نشان می‌دهد که سطوح پایین هورمون IGF-۱ در خون در سه ماهه اول، مستقل از سایر عوامل خطر مانند وزن اضافی، تشخیص بعدی دیابت بارداری را پیش‌بینی می‌کند.

هیورت در بیانیه خبری هاروارد گفت: «این امکان وجود دارد که اندازه گیری هورمون IGF-۱ در سه ماهه اول به شناسایی افراد در معرض خطر ابتلاء به دیابت بارداری در اوایل بارداری کمک کند، و به طور بالقوه پنجره‌ای برای پیشگیری ارائه دهد. ما امیدواریم که تحقیقات بعدی را برای بررسی اینکه آیا این پروتئین در تنظیم قند خون بارداری نقش دارد یا خیر انجام دهیم.»

کد خبر 6084909

دیگر خبرها

  • شناسایی بیش از ۳۰۰۰ مادر باردار و دارای کودک شیرخوار زیر دو سال در لرستان
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • انتقال مادر باردار از ارتفاعات جیرفت با بالگردبه بیمارستان
  • مراقبت از هزار و ٣١٣ مورد مادر باردار در فریمان
  • ۲ هزار مادر باردار تحت پوشش برنامه تغذیه سالم دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • ۹۸۱ مادر باردار زنجانی از سقط جنین منصرف شدند
  • پیگیری علت فوت مادر باردار در اندیمشک
  • مهارت کارشناسان اورژانس ناجی مادر و نوزاد دوقلویش
  • چرا سخت و خسته از خواب بیدار می شوید ؟
  • جفت در بروز دیابت بارداری نقش دارد