Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش یورونیوز، بر اساس گزارش وزارت دفاع روسیه بخشی از موشک های شلیک شده توسط نیروهای «جهادی» (احتمالا ) به سوی پایگاه هوایی حمیمیم رهگیری و سرنگون شده و تعداد دیگری نیز از آنها نیز به هدف برخورد نکرده است.

منابع نظامی روسیه همچنین اعلام کردند که نیروهای ارتش سوریه سه حمله بزرگ شورشیان در منطقه ادلب را دفع کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش وزارت دفاع روسیه این حملات صبح روز چهارشنبه در مناطقی واقع در استان ادلب روی داده و حدود پانصد تن از اعضای هیات تحریر شام (جبهه فتح شام سابق و جبهه نصرت اسبق) در آن شرکت داشتند. در این حملات که بلافاصله با واکنش ارتش سوریه دفع شد همچنین ۳۰ فروند خودور مجهز به سلاح های سنگین و مسلسل به کار گرفته شده بود.

این در حالیست که نیروهای شورشی روز سه شنبه نیز در محدوده آخرین پایگاه تحت کنترل خود واقع در شمال غرب سوریه به سوی نظامیان ارتش این کشور حمله کرده بودند. به گزارش دیده بان حقوق بشر سوریه، نهادی غیردولتی که در جمع آوری اطلاعات و اخبار مناقشه این کشور به منابع گسترده محلی دسترسی دارد این درگیری ها در نهایت ۱۸ کشته در میان نیروهای جهادی و ۲۶ کشته در بین سربازان دولتی برجای گذاشت.

گفتنی است که استان ادلب در حال حاضر تحت کنترل «هیئت تحریر شام» است و به موجب توافق ماه سپتامیر میان مسکو و آنکارا به عنوان منطقه کاهش تنش قلمداد می شود. هیئت تحریر شام از جمله گروه‌های اسلام‌گرا و درگیر در جنگ داخلی سوریه است که از آن به عنوان شاخه سابق القاعده در این کشور نام می‌برند. این تشکل که در برگیرنده چند گروه جهادی از جمله جبهه فتح شام (جبهه نصرت سابق) است طی ماه‌های گذشته با بیرون راندن دیگر مخالفان دولت بشار از جمله گروه‌های تحت حمایت ترکیه از ادلب، کنترل کامل این استان را در دست گرفته‌اند.

برغم توافق آنکارا و مسکو، نیروهای روسیه و سوریه پس از بازگشت شبه نظامیان عضو جبهه نصرت به این منطقه حملات هوایی به ادلب را از سر گرفتند و بر شدت حملات به مواضع هیئت تحریر شام در این استان و مناطق همجوار در استان حماء افزودند.

حملات در ادلب در حالی باردیگر شدت گرفته است که وزیر خارجه ترکیه روز چهارشنبه ۱۵ مه از توافق رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود بر سر ایجاد یک کارگروه در شمال غرب سوریه برای هماهنگی در امور ادلب خبر داده بود.

کشته شدن چهارده غیر نظامی در حملات هوایی روز چهارشنبه

از سوی دیگر برخی رسانه ها روز چهارشنبه از حملات هوایی ارتش سوریه به مواضع شورشیان در شمال غرب این کشور خبر داده و تاکید کرده اند که در جریان این حملات دست کم چهارده غیرنظامی کشته شده اند.

بر اساس آخرین گزارش ها نبرد و دیگری های میان دو طرف طی بیست و چهار ساعت گذشته دست کم پنجاه کشته برجای گذاشته است. استان ادلب از اواخر ماه آوریل صحنه درگیریهای مرگبار میان شورشیان و نیروهای هوادار دولت سوریه است که توسط مسکو نیز حمایت و پشتیبانی می شوند.

دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرده است که حملات هوایی اخیر به آخرین پایگاه معارضان سوری واقع در استان ادلب چهارده کشته در میان غرنظامیان برجای گذاشته است. بر اساس این گزارش دوازده تن از این افراد در شهر معارة النعمان و در جریان حمله به یک بازار منطقه ای جان خود را از دست داده اند.

به گزارش شاهدان محلی و نیز خبرنگار محلی خبرگزاری فرانسه منطقه هدف واقع شده در زمان حمله مملو از جمعیت بود و پس از حملات به تعداد زیادی از فروشگاه ها و ساختمان های مسکونی آسیب جدی وارد آمد.

بررسی احتمال وقوع حمله شیمایی به ادلب

در حالی که گمانی زنی ها از احتمال وقوع یک حمله شیمیایی به ادلب حکایت دارد برخی منابع حقوق بشری می گویند هنوز شواهدی کافی برای اثبات این ادعا در دست نیست.

دیده بان حقوق بشر سوریه روز چهارشنبه اعلام کرد که برای اثبات حمله شیمیایی روز یکشبه به مواضع شورشیان در استان ادلب هنوز شواهد و مدارک کافی در دست ندارد.

احتمال وقوع حمله شیمیایی که به ادعای واشنگتن توسط نیروهای ارتش سوریه صورت گرفته نگرانی اروپا را نیز بر انگیخته است.

فرانسه، از جمله کشورهای بزرگ اروپایی است که بررسی و تحقیقات جدی برای اثبات شایعات موجود در باره حمله شیمیایی به ادلب را خواستار شده است.

این شایعات پس از آن قوت گرفت که هیئت تحریر شام، سازمان مسلح قدرتمند متشکل از نیروهای اسلام گرا و جبهه نصرت (شاخه پیشین القاعده در سوریه) روز یکشنبه نیروهای نظامی تحت امر دمشق را به انجام حملاتی با گاز کلر به مواضع نیروهای خود در شمال استان ادلب متهم کردند.

رامی عبدالرحمن، رئیس دیده بان حقوق بشر سوریه تاکید کرده است که تاکنون هیچ شواهد و مدارک مستندی دال بر وقوع این حملات توسط منابع تحت مدیریت این سازمان به ثبت نرسیده است.

سوریه از ابتدای مناقشات داخلی در این کشور تاکنون به دفعات صحنه حملات شیمایی بوده است که برخی از آنها از سوی سازمان ملل متحد مورد تایید قرار گرفته اند.

جنگ داخلی در سوریه از سال ۲۰۱۱ تاکنون دست کم ۳۷۰ هزار کشته و چندین میلیون آواره برجای گذاشته است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۹۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله به پایگاه راداری استراتژیک روسیه؛ کی‌یف از خط قرمز هسته‌ای مسکو عبور کرد؟

آفتاب‌‌نیوز :

حملات پهپاد‌های اوکراینی به یک سایت راداری روسیه ممکن است از یکی از خطوط قرمز مسکو برای استفاده بالقوه از تسلیحات هسته‌ای عبور کرده باشد؛ بند «اختلال در اقدامات واکنش نیرو‌های هسته‌ای» بر اساس متن فرمان کرملین که در سال ۲۰۲۰ توسط ولادیمیر پوتین امضا شد.

طبق گزارش‌ها، پهپاد‌های اوکراینی مرکز ۵۹۰ مهندسی رادیویی جداگانه واحد نظامی ۸۴۶۸۰ در شهر کویلکینو را در صبح چهارشنبه و همچنین ۱۱ آوریل هدف قرار دادند. کوویلکینو در جمهوری موردویا، حدود ۴۰۰ کیلومتری از مرز اوکراین است.

به نوشته نیوزویک، این سایت محل استقرار یک رادار «کانتینر» بر فراز افق ۲۹B۶ است که بخشی از شبکه شناسایی و هشدار اولیه روسیه برای حملات هوافضا، از جمله حملات موشک‌های بالستیک است.

منابع می‌گویند نتایج حمله روز چهارشنبه هنوز در حال ارزیابی است. گزارش‌های رسانه‌های اوکراینی حاکی از آن است که ساختمان پست فرماندهی این سایت در جریان حمله ۱۱ آوریل آسیب دیده است، در حالی که مقامات روسی گفته‌اند دو هواپیمای بدون سرنشین سرنگون شده‌اند.

اگر سیستم رادار کانتینر تحت تأثیر حمله قرار گرفته باشد، این حملات ممکن است طبق فرمان سال ۲۰۲۰ پوتین، یکی از «شرایط تعیین کننده امکان استفاده فدراسیون روسیه از سلاح هسته‌ای» را برآورده کند.

این شرایط شامل «دریافت اطلاعات موثق در مورد پرتاب موشک‌های بالستیک برای حمله به سرزمین‌های فدراسیون روسیه و (یا) متحدان آن» و «استفاده دشمن از سلاح‌های هسته‌ای یا دیگر انواع سلاح‌های کشتار جمعی در سرزمین‌های فدراسیون روسیه و (یا) متحدان آن است».

معیار‌های دیگر عبارتند از: «اثرگذاری دشمن بر تأسیسات حیاتی دولتی یا نظامی فدراسیون روسیه که منجر به اختلال در اقدامات واکنشی نیرو‌های هسته‌ای می‌شود» و «تجاوز به فدراسیون روسیه با استفاده از سلاح‌های متعارف، زمانی که موجودیت دولت در معرض تهدید است.»

تهدید تشدید تنش هسته‌ای از زمان آغاز جنگ در فوریه ۲۰۲۲ بر سر تهاجم گسترده روسیه به اوکراین بوده است - چه از طریق سلاح‌های هسته‌ای یا یک فاجعه در یکی از نیروگاه‌های هسته‌ای غیرنظامی در منطقه نبرد.

پوتین و مقامات ارشد او بار‌ها درباره یک رویارویی هسته‌ای به دلیل دخالت غرب در درگیری هشدار داده‌اند، همانطور که رهبران متحدان اوکراین از جمله جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، چنین هشدار‌هایی داده‌اند. برجسته‌ترین نگرانی‌ها مربوط به کلاهک‌های هسته‌ای تاکتیکی روسیه است که برای استفاده موضعی در میدان نبرد طراحی شده‌اند. کرملین هرگز هیچ «خط قرمز» ملموسی فراتر از اسناد دکترین هسته‌ای خود تعیین نکرده است.

پوتین در ماه مارس گفت که دشمنان غربی «باید متوجه شوند که ما نیز سلاح‌هایی داریم که می‌تواند اهدافی را در قلمرو آن‌ها هدف قرار دهد. همه این‌ها واقعاً تهدیدی برای درگیری با استفاده از سلاح هسته‌ای و نابودی تمدن است، آیا آن‌ها متوجه نیستند؟»

تهدید تشدید تنش هسته‌ای ابزاری قدرتمند برای کرملین در تلاش برای جلوگیری از کمک غرب به اوکراین و تحت فشار قرار دادن کیف به سمت دادن امتیازات ارضی و سیاسی است. با وجود تمام تهدید‌های روسیه، ایالات متحده بار‌ها گفته است که هیچ نشانه‌ای از آمادگی مسکو برای توسل به سلاح‌های کشتار جمعی در اوکراین ندیده است.

در اوایل جنگ اوکراین الکسی زایتسف، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، کسانی را که احتمال استفاده مسکو از تسلیحات هسته‌ای را مطرح می‌کردند به «دروغ‌گویی آگاهانه» متهم کرد و افزود: «روسیه قاطعانه به این اصل پایبند است که هیچ برنده‌ای در جنگ هسته‌ای وجود ندارد و نباید چنین اتفاقی بیافتد.»

رفتار روسیه، برخلاف لفاظی‌ها، تاکنون با این اصل همسو بوده است. اوکراین چندین حمله به خاک روسیه انجام داده است که از نظر تئوری به آستانه‌های تعیین شده در دکترین هسته‌ای مسکو می‌رسد، اما کرملین هیچ قصدی برای تشدید تنش نشان نداده است.

پهپاد‌ها و موشک‌های اوکراینی بار‌ها به پایگاه‌های هوایی میزبان هواپیما‌های بمب‌افکن هسته‌ای روسیه حمله کرده‌اند و هواپیما‌های هشدار اولیه را هدف قرار داده‌اند، مانند حملات به پایگاه‌های هوایی انگلس و دیاگیلوو در داخل روسیه در دسامبر ۲۰۲۲. کیف همچنین کشتی‌های روسی‌ای را هدف قرار داده است که می‌توان آن‌ها را با موشک‌های هسته‌ای مسلح کرد.

مسکو عموما به جای تشدید درگیری، با تسلیحات متعارف و با عقب بردن نیروهایش به مواضع امن‌تر پاسخ داده است. با این حال، حملات دوربرد اوکراین شکایاتی را از سوی شرکای غربی کیف برانگیخته است که باعث ناراحتی اوکراینی‌هایی شده است که تحت بمباران دائمی روسیه در سراسر کشور زندگی می‌کنند، در حالی که در طول خط مقدم درگیر یک دفاع سخت و پرهزینه هستند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در پاییز ۲۰۲۲ پیش‌بینی کرد که همتای روس او از ترس جان خود از سلاح هسته‌ای استفاده نخواهد کرد. زلنسکی درباره پوتین گفت: «او می‌داند که پس از استفاده از سلاح‌های هسته‌ای دیگر نمی‌تواند به اصطلاح جان خود را حفظ کند و من از این اطمینان دارم».

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • رویترز: حمله به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه
  • نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه هدف حمله قرار گرفتند
  • حمله به پایگاه راداری استراتژیک روسیه؛ کی‌یف از خط قرمز هسته‌ای مسکو عبور کرد؟
  • فوری؛ حزب‌الله عراق از آغاز مجدد حملات به نیروهای آمریکایی خبر داد + اولین تصاویر | حمله با ۵ موشک
  • دو پایگاه آمریکا در شرق سوریه در کمتر از یک ساعت هدف حمله قرار گرفت
  • حمله مقاومت عراق به پایگاه آمریکا در شمال شرق سوریه
  • حمله مقاومت عراق به پایگاه آمریکا در دیرالزور سوریه
  • حملات پهپادی به پایگاه نظامیان آمریکایی در سوریه
  • حملات تلافی‌جویانه الحشدالشعبی در راه است/ اسرائیل رفتنی است
  • عطوان: حملات تلافی‌جویانه حشدالشعبی در راه است