Web Analytics Made Easy - Statcounter

بغداد - ایرنا - معاون فرهنگی سازمان بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) از سخنان برخی رهبران عراقی مبنی بر ضرورت اتخاذ سیاست بیطرفی در بحران آفرینی اخیر آمریکا علیه ایران انتقاد کرد و آن را بی معنا دانست.

سید هاشم الحیدری معاون فرهنگی سازمان الحشد الشعبی در مراسم بزرگداشت شهدای الحشد الشعبی در بغداد پایتخت عراق گفت: در بحران آفرینی اخیر آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران برخی از رهبران عراقی می گویند نباید وارد قطب بندی ها شد و عراق باید بیطرف باشد و خود را وارد معرکه نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: ما به این افراد احترام می گذاریم اما این دیدگاهشان را قبول نداریم چرا که با دیانت اسلام، تشیع و حتی ملی گرایی عراقی در تضاد است.
الحیدری گفت: در جنگ میان حق و باطل و ظالم و مظلوم چگونه می توان بیطرف بود، آیا این با تعالیم مکتب امام حسین (ع) و انتظار حضرت مهدی (ع) سازگار است، چگونه می توانیم در سرزمین عراق که سرزمین حسین و سرزمین حکومت جهانی مهدی است، از بیطرفی و عدم ورود به قطب بندی ها سخن بگوییم.
معاون فرهنگی سازمان الحشد الشعبی افزود: حتی اگر افرادی باشند که از منظر دینی به این موضوع نگاه نکنند، از منظر ملی گرایی نیز عراق نمی توانند بیطرف باشند.
وی گفت: ملی گرایی عراق اقتضا می کند طرف کسی باشی که در سختی ها به کمکت شتافت و با سلاح و نیرو و تقدیم شهدا تو را یاری کرد نه کسانی که تروریست ها را به عراق آوردند و مردم عراقی را به خاک و خون کشیدند.
الحیدری افزود: حیدر العبادی نخست وزیر سابق عراق وقتی در مسئولیت بود اعلام کرد که بیش از پنج هزار سعودی به عراق آمدند و عملیات انتحاری انجام دادند.
وی گفت: امروز برخی از آغوش عربی و بازگشت به فضای عربی و دوستی و برادری با همه کشورها سخن می گویند، این امر نه منطقی است و نه با مبادی دینی و ملی گرایی ما سازگار است.
معاون فرهنگی الحشد الشعبی افزود: بر خلاف آنچه ترویج می شود، ورود به قطب بندی ها و پیوستن به قطب حق، تاکید و توصیه دین، تشیع و مکتب امام حسین و مکتب انتظار است و این مسئله ای است که هم دینی و شرعی است و هم با ملی گرایی ما مطابقت دارد.
وی گفت: ملی گرایی یک عراقی یعنی امروز در کنار کشوری باشی که وقتی هیچکس به یاری تو نیامد در کنارت قرار گرفت و از کشورت، وطنت، ارتش و الحشد و فتوای مرجعیت و مقدسات تو دفاع کرد و با سلاح و جوانان و خون خود به امر ولی فقیه به یاری تو آمد و شانه به شانه و دست در دست تو با تروریسم جنگید نه این که امروز بگویی عمق عربی و سعودی، کدام عمق عربی ، کدام سعودی، همان که نخست وزیر سابق گفت پنج هزار انتحاری به عراق فرستاد و صدها زن و کودک بیگناه عراقی را کشت؟
این مقام عراقی افزود: فراموش نکرده ایم این افراد از طرف آل سعود آمدند و با فتوا، پول، سلاح و خودروی انتحاری سعودی آمدند و مردم عراق را از شیعه، سنی، مسیحی و ایزدی کشتند.
الحیدری اظهار داشت: هنوز خون مردم بیگناه عراق در موصل و انبار سنی تا بصره و کربلای شیعی که تروریست های آل سعود به زمین ریختند خشک نشده است و شما از عمق عربی و سعودی سخن می گویید و آنها را به مثل یک دوست و محبوب آغوش می کشید؟
وی تاکید کرد که سیاست بیطرفی و عدم ورود به قطب بندی در زمانی که نبرد میان حق و باطل است، با دیانت و ملی گرایی سازگار نیست.
به نظر می رسد اشاره این مقام الحشد الشعبی به موضع برخی رهبران احزاب است که با سیاست دولت عبدالمهدی مبنی بر عدم همراهی با تحریم های ضد ایرانی آمریکا و قطع یا کاهش روابط اقتصادی با ایران مخالفند و انتقادات خود را تحت عنوان ضرورت بیطرفی عراق مطرح می کنند.
در همین حال بسیاری از رهبران عراق و شخصیت های حزبی و سیاسی و دینی از طیف های دینی، مذهبی و قومی مختلف در ماههای اخیر با صدور بیانیه یا سخنرانی و یا گفت و گوهای رسانه ای، ضمن محکوم کردن اقدامات یکجانبه آمریکا علیه ایران، بر همبستگی و همراهی با مردم ایران تاکید کرده اند.
گفتنی است این تحولات همزمان با افزایش اقدامات تحریک آمیز و تهدیدات آمریکا علیه کشورهای منطقه از جمله ایران و عراق و همچنین جوسازی واشنگتن و برخی کشورهای عربی منطقه در خصوص افزایش تهدیدات و ناامنی در عراق از جمله با هدف افزایش فشارها به عراق برای همراه کردن این کشور با سیاست های ضد ایرانی گروه ب، صورت می گیرد.
در پی افزایش تهدیدات و اقدامات تحریک آمیز مقامات آمریکایی در هفته های اخیر در سطح منطقه و از جمله در عراق، بسیاری از رهبران سیاسی این کشور نسبت به تبعات خطرناک نقض حاکمیت عراق از سوی آمریکا و پیامدهای وخیم افزایش تنش ها برای عراق و کل منطقه هشدار می دهند.
خاورم**4*380

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي عراق ايران و آمريكا الحشد الشعبي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۹۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه کشته شدن معمر قذافی / انفجار مجسمه‌های بودا در بامیان / حال و هوای شانگهای از دهه 30 تا 80 میلادی / اسرای عراقی با پرچم ایران در تهران

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که دیدنش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 

 

نحوه کشته شدن معمر قذافی

مرگ معمر قذافی، دیکتاتور لیبی به هشت ماه جنگ داخلی در لیبی خاتمه داد اما مرگ وی بحث‌های بسیاری را در مجامع سیاسی ایجاد کرد. مردم خشمگینی که دیکتاتور منفور خود را دستگیر کرده‌اند در حرکتی کاملا خارج از کنترل بعد از تحقیر و شکنجه وی نهایتا او را می‌کشند و در عمل همان خشونتی را مرتکب می‌شوند که بر علیه آن قیام کرده‌اند. در این تصاویر که آخرین لحظات معمر قذافی را به تصویر می‌کشد و توسط تلفن همراه شورشیان فیلمبرداری شده است، رفتار خشونت‌باری که با وی می‌شود را می‌توان دید و توضیحات مردی که او را پیدا کرد و رویدادهایی که منجر به دستگیری قذافی شد تشریح می‌کند. 

 

 

انفجار مجسمه‌های بودا در بامیان

«تندیس‌های بودا در بامیان / Buddhas of Bamiyan» مجموعه مجسمه‌های تاریخی است که قدمت آنها به قرن ششم میلادی بازمی‌گشت. بنای ایستاده این مجسمه‌های تاریخی در کناره‌های صخره‌ای دره بامیان در مناطق هزاره‌جات کنده کاری شده بودند. این دو مجسمه به بلندی 53 متر و 35 متر، در کنار مجموعه‌ای از بناهای تاریخی در این محل برای زمانی طولانی از جاذبه‌های اصلی گردشگری در افغانستان بودند. تندیس کوچکتر در سال 507 میلادی و تندیس بزرگتر در سال 554 میلادی ساخته شده‌است. این دو تندیس، نشان‌دهنده سبک کهن هنر یونانی و بودایی بوده‌است؛ که در مناطق آسیای مرکزی به ویژه در افغانستان رواج داشته‌است. با اشغال افغانستان توسط طالبان، بسیاری از آثار تاریخی تخریب شد و این مجسمه‌ها نیز در همین راستا تخریب شد. نیروهای طالبان به فتوای ملامحمد عمر در روز نهم مارس سال 2001 میلادی، به روی مجسمه‌های غول‌پیکر بامیان آتش گشودند تا در شامگاه یازده مارس از صلصال و شهمامه تنها دو حفره باقی ماند. تندیس‌های بودا در بامیان، تا قبل از آنکه در زمان حاکمیت طالبان تخریب شوند، بزرگ‌ترین تندیس‌های بودا و بلندترین مجسمه‌های سنگی در جهان به‌شمار می‌آمدند. لحظات منفجر کردن این مجسمه‌های عظیم را در تابناک می‌بینید. 

 

 

حال و هوای شانگهای از دهه 30 تا 80 میلادی

«شانگهای / 上海/ Shanghai» در دلتای رود یانگ تسه در جنوب پای رود یانگ‌تسه در میانه انتهای شرقی خاک اصلی چین قرار دارد. شانگهای در طول تاریخ و به ویژه تاریخ معاصر، نقش کلیدی در تحولات چین داشت و حزب کمونیست چین نیز در آن پایه‌گذاری شد. از دهه 1930، شانگهای تبدیل به مهم‌ترین بندر آسیا شد و شعبی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تجاری و بانکی در جهان، در این دفتر مستقر شدند. حال و هوای شانگهای از دهه 1930 تا 1980 میلادی را در تابناک تماشا می‌کنید. 

 

 

اسرای عراقی با پرچم ایران در تهران

در جریان جنگ تحمیلی، صدام حسین برای تامین نیروی انسانی، حتی افسران راهنمایی و رانندگی عراق را نیز به اجبار به جنگ با ایران گسیل کرده بود. بسیاری از این سربازان مقاومتی در مقابل اسارت نمی‌کردند و چون انگیزه‌های ایدئولوژیک قوی نداشتند، پس از اسارت با ایرانی‌ها همراه می‌شدند. گروهی از همین اسرا، با عضویت در گردان بدر در عملیات خیبر علیه صدام شرکت کردند. تصاویری از گروهی از این عراقی‌های اسیر را با پرچم ایران در تابناک می‌بینید. 

دیگر خبرها

  • نحوه کشته شدن معمر قذافی / انفجار مجسمه‌های بودا در بامیان / حال و هوای شانگهای از دهه 30 تا 80 میلادی / اسرای عراقی با پرچم ایران در تهران
  • لو رفتن اشتباه محاسباتی اسرائیل درباره حمله ایران | فکر می کردند ایران حداکثر ... | ماجرای شکایت آمریکا از اسرائیل درباره حمله به سفارت ایران در دمشق
  • اگر به نیروگاه بوشهر حمله کنید، نخستین ضربه را متحدین شما در خلیج فارس خواهند خورد!
  • اگر به نیروگاه بوشهر حمله کنید اولین ضربه را متحدین شما در خلیج فارس خواهند خورد!
  • مقام حماس: آمریکا مذاکرات آتش‌بس را به بن‌بست می‌کشاند
  • رونمایی از طرح پیشنهادی آمریکا به اسرائیل برای تلافی حمله ایران
  • بلینکن: تشدید تنش با ایران به نفع آمریکا و اسرائیل نیست
  • آمریکا انتظار حمله «محدود» اسرائیل علیه ایران را دارد
  • مقام سابق اطلاعاتی آمریکا: حمله ایران به اسرائیل موفق بود/ حتی یک موشک ایران به نواتیم رهگیری نشد
  • مقام سابق اطلاعاتی آمریکا: حمله ایران به اسرائیل موفق بود