Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، فرزاد شاه حیدری کارشناس فناوری اطلاعات پلیس پایتخت اظهار کرد: فضای مجازی، به دلیل جذابیت و نفوذ در تمام سطوح جامعه، برای فرهنگ سازی و آموزش به نوجوانان خصوصا در پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر، می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: روند درمان اعتیاد هزینه‌های زیادی بر دست سیستم درمانی کشور می‌گذارد و آسیب‌های بسیاری به شخص مصرف کننده مواد مخدر وارد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاه حیدری تصریح کرد: بخشی از این آسیب‌ها جبران ناپذیر هستند و اثرات مخرب آن تا آخر عمر در فرد مشاهده می‌شود، به خصوص اگر اعتیاد از سن کودکی و نوجوانی آغاز شود آسیب‌های جبران ناپذیر بیشتری به جسم و آینده اجتماعی فرد وارد می‌کند.

وی افزود: نتیجه تحقیقی در دانشگاه "مونترال" کانادا، نشان می‌دهد، نوجوانانی که ماریجوانا را قبل از پانزده سالگی تجربه کردند، احتمال اعتیاد به سوءمصرف مواد مخدر در بزرگسالی آن‌ها تا ۷۰ درصد افزایش پیدا می‌کند و اگر این تجربه بعد از سن پانزده سالگی باشد این احتمال تا ۴۴ درصد کاهش پیدا می‌کند.

کارشناس فناوری اطلاعات پلیس پایتخت ادامه داد: به عبارتی هرچه سن تجربه اولین مصرف ماریجوانا بالاتر باشد احتمال اعتیاد به مواد مخدر کاهش پیدا می‌کند. در تحقیقات دیگری که در نروژ انجام شده و نتیجه آن در مجله "Drug and Alcohol Dependence " به چاپ رسیده است، نشان می‌دهد نوجوانانی که بعد از ترک سوءمصرف ماریجوانا مجدد سراغ مصرف مواد مخدر نرفته اند؛ دارای سه ویژگی مشخص هستند. ویژگی اول این افراد، ارتباط صمیمی و دو طرفه آن‌ها با خانواده است. ویژگی دوم این افراد نداشتن دوستانی که ماریجوانا مصرف می‌کنند یا بعد از ترک سوءمصرف ماریجوانا با اون دسته از دوستان خود قطع رابطه کرده‌اند و ویزگی سوم این افراد عدم مصرف دخانیات و نوشیدنی‌های الکی است.

وی افزود: اعتیاد، در سن کودکی و نوجوانی منجر به افزایش هزینه‌های درمان و جبران اثرات این معضل اجتماعی می‌شود، زیرا اعتیاد آن‌ها علاوه بر آسیب‌های جسمی، آسیب‌های روحی و اجتماعی فراوانی به فرد وارد می‌کند و سرعت اعتلاء شخصیت اجتماعی و اخلاقی کودک را کاهش می‌دهد و آن را به انحراف می‌کشاند.

بیشتر بخوانید: ایجاد دارک‌نت‌ها در فضای مجازی برای فروش بیشتر موادمخدر

شاه حیدری گفت: پیشگیری از اعتیاد، علاوه بر کاهش هزینه‌های درمانی موجب کاهش بسیاری از مشکلات دیگر جامعه می‌شود. به دلیل روحیات و ویژگی افراد در سنین نوجوانی برخورد‌های خشن برای پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر کارساز نخواهد بود و نیاز به فرهنگ سازی و تهیه آموزش‌های مختلف برای والدین و نوجوانان دارد. این آموزش‌ها باید یا شیوه جذاب و در محیط‌های مختلف که والدین و نوجوانان در آن حضور دارند، منتشر شود.

وی افزود: مدرسه و فضای مجازی از بهترین فضا‌هایی هستند که هر دو گروه هدف حضور فعالی دارند. فضای مجازی به دلیل جذابیت‌های ذاتی خود توانسته است در تمام سنین نفوذ زیادی داشته باشد و از همین رو می‌توان برای فرهنگ سازی و آموزش مخصوصا به نوجوانان استفاده کرد.

کارشناس فناوری واطلاعات پلیس پایتخت تصریح کرد: در صورتی که آموزش‌ها، جذابیت لازم را داشته باشند و در بستر مناسب خود منتشر شوند توسط خود نوجوان و خانواده‌ها دست به دست انتشار پیدا می‌کند که همین ویژگی علاوه بر کمک به انتشار آن در جامعه هدف، اثر بخشی این آموزش‌ها را به میزان قابل توجه‌ای افزایش می‌دهد.

وی افزود: در مدارس نیز می‌توان با ایجاد حس رقابت جهت دریافت پاداش‌های مختلف شرکت در کلاس‌های مرتبط فرهنگ سازی و تهیه آموزش‌های چندرسانه‌ای برای دانش آموزان و برگزاری جلسات متعدد مشاوره‌ای و آموزشی برای والدین از این بستر موجود استفاده کرد.

شاه حیدری خاطرنشان کرد: هزینه‌های تولید و انتشار محتوا و آموزش کاربردی برای فرهنگ سازی و پیشگیری از اعتیاد در واقع سرمایه گذاری برای سلامت روانی و اجتماعی جامعه است و توجه ویژه سازمان‌های متولی این حوزه به فضای مجازی برای مقابله با سیل تهاجم‌های فرهنگی بسیار مهم و حیاتی است، زیرا باید در کارزار فضای مجازی با قدرت و ابزار مشابه دشمن، قوی‌تر از آن حاضر شویم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نیروی انتظامی حوادث

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۰۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از ظرفیت هنر و موسیقی در پیشگیری از اعتیاد ضروری است

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر شناخت نیاز جامعه برای انتقال مفاهیم را از مهمترین نیاز‌های حوزه مقابله با اعتیاد دانست و گفت: هنر و موسیقی بیش از هر متغیر دیگری امروز بر جوانان اثرگذار است و باید از این ظرفیت در حوزه پیشگیری از اعتیاد استفاده حداکثری شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد جمالو روز یکشنبه در نشست خبری «جشنواره شعر نفس پاک» که برای نخستین بار با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر و مرکز شعر و موسیقی سرود سازمان صدا و سیما برگزار خواهد شد، افزود: امروز در جنگ تمام عیار در مبارزه با مواد مخدر هستیم و با جان فشانی شهدا شکست رکورد کشف مواد مخدر در جهان نشان از عزم نظام مقدس جمهوری اسلامی در مقابله با این هیولای خانمان سوز دارد.

به گفته وی، امروز اعتیاد در کنار آسیب جسمانی به آسیب روانی برای فرد و جامعه تبدیل شده است که مواجهه با آن نیازمند مقابله چند وجهی به خصوص در حوزه فرهنگی دارد.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت مردمی سازمان درباره ورود مجدد در حوزه اعتیاد گفت: بازگشت دوباره فرد به دامن مصرف مخدر یک پدیده طبیعی در هر نوع بیماری از جمله اعتیاد است و نباید این پدیده را عجیب دانست.

جمالو تاکید کرد: امروز ایجاد باورمندی به عنوان مهم‌ترین خواستگاه در جامعه و هدایت کننده افکار می‌تواند بیش از هر عاملی دیگری در جلوگیری از آسیب اعتیاد و یا مقابله با آن اثرگذار باشد.

وی باورمندی را یک استلزام برای مقابله با پدیده اعتیاد و آسیب آن دانست و گفت: بکارگیری از ظرفیت هنر به خصوص در حوزه نوجوانان و جوانان که بیش از هر زمان دیگری در تیررس اعتیاد قرار دارند ضروری است.

جمالو ضمن بیان اینکه امروز اعتیاد جوانان و نوجوانان را به عنوان قشر آسیب پذیر و تنها در برابر مصرف مخدر هدف قرار داده است، افزود: توسعه فضای اجتماعی و ارتباطات جوانان و نوجوانان را بیش از پیش در معرض اعتیاد قرار داده است.

وی با بیان اینکه به دنبال سیاه نمایی صرف از مواد مخدر نیستیم، افزود: علاوه بر نمایش چهره سیاه اعتیاد، بهره مندی از هنر برای مهارت خودآگاهی و مهارت زندگی بسیار موثر است.

به گفته وی این جشنواره در چهار محور خواهد بود که هفته نخست تیرماه برگزار خواهد شد. محور‌های جشنواره شامل «اعتیاد و عواقب زیان بار آن در زندگی فردی و اجتماعی، آگاهی بخشی در خصوص عواقب ناشی از سو مصرف مواد مخدر، گفتمان سازی و ترغیب و تشویق برای انتخاب سلک زندگی سالم، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و تکریم ۴ هزار شهید مبارزه با مواد مخدر» می‌شود.

دیگر خبرها

  • عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای
  • اقدامات فرهنگی برای پیشگیری از اعتیاد در اولویت باشد
  • دستگیری ۲۷ معتاد و خرده‌فروش مواد مخدر در لاهیجان
  • هیچ کمپ ترک اعتیاد غیرمجازی در گلستان وجود ندارد
  • ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید
  • کشفی تازه درباره معتادان به مواد مخدر
  • سن مصرف مخدر‌ ها در کشور به ۲۴ سال رسید
  • دانشگاه USC: کشف یک دردسر جدید برای مصرف فست‌ فود و منوی کافی شاپ در دوران نوجوانی
  • دانشگاه یو اس سی: کشف یک دردسر جدید در رابطه با مصرف فست‌ فود و منوی کافی شاپ در دوران نوجوانی
  • استفاده از ظرفیت هنر و موسیقی در پیشگیری از اعتیاد ضروری است