Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-18@23:36:49 GMT

علائمی که می‌گویند فشار خون دارید

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۷۱۵۳۶

علائمی که می‌گویند فشار خون دارید

بین ۵۰ درصد افرادی که علائم فشار خون بالا دارند، ممکن است علائمی همچون سرگیجه، تنگی نفس، درد سینه مشاهده شود.

به گزارش مشرق، سعید علیپور پارسا، متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی، با بیان اینکه فشار خون ایده آل باید زیر ۱۲۰ روی ۸۰ باشد، گفت: غالب بیماران مبتلا به فشار خون فاقد علائم هستند، یعنی فشار خون بالای ۵۰ درصد افراد در چکاپ مشخص می‌شود، بنابر این اگر این افراد منتظر بروز علائم بمانند و بعد مراجعه کنند ممکن است دیر شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره علائم فشارخون بالا اظهار کرد: بین ۵۰ درصد افرادی که علائم فشار خون بالا دارند، ممکن است علائمی همچون سرگیجه، تنگی نفس، درد سینه مشاهده شود.

فشار خون بالای ۵۰ درصد افراد در چکاپ مشخص می‌شود
علیپور پارسا ادامه داد: گاهی اوقات نیز افراد به خاطر عوارض ناشی از فشار خون بالای شناخته شده مانند خونریزی مغزی یا خون دماغ به پزشک مراجعه می‌کنند و بعد متوجه می‌شوند که به فشار خون بالا مبتلا هستند.


وی یادآور شد: افرادی که ظاهراً علائم ندارند و بعد از بررسی‌ها مشخص می‌شود که فشار خون بالا دارند، وقتی شروع به درمان می‌کنند، نسبت به قبل درمان احساس بهتری پیدا می‌کنند، یعنی چون به مرور زمان فشارشان بالا رفته، به عوارض آن عادت کرده‌اند و فکر کرده‌اند که برای مثال اگر زود خسته می‌شدند طبیعی و مربوط به سن آنها است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه این به این معناست که بسیاری از افرادی که فکر می‌کنند علائم ندارند، در واقع به علائم و عوارض فشار خون بالا عادت کرده‌اند، گفت: این افراد بعد از درمان فشار خون بالا، احساس بسیار بهتری پیدا می‌کنند.


علیپور پارسا یادآور شد: در ۹۰ درصد موارد علت فشار خون مشخص نمی‌شود و فقط باید شروع به درمان کرد، اما ۱۰ درصد افراد ممکن است به علل خاصی همچون بیماری‌های کلیوی و یا مشکلات هورمونی و غددی و یا یک سری بیماری‌های مادرزادی قلب و عروق دچار فشار خون بالا شوند. که فشار خون بالا در این افراد یک بیماری ثانویه است و در درجه اول باید بیماری که باعث بالا رفتن فشار خون شده، درمان شود.

وی درباره عوامل زمینه‌ای ابتلاء به فشار خون، توضیح داد: افرادی که پدر و مادر مبتلا به فشار خون بالا دارند مستعد ابتلاء به این بیماری هستند، همچنین افراد چاق و یا دارای اضافه وزن، افراد فاقد تحرک که زندگی ماشینی دارند، افرادی که در رژیم غذایی خود مقدار زیادی نمک مصرف می‌کنند و افرادی که روزانه در معرض استرس‌های روانی قرار دارند نیز مستعد ابتلاء به فشار خون بالا هستند.


وی افزود: مصرف برخی داروهای خاص مانند کورتن و استرویید افراد را در معرض ابتلاء به فشار خون بالا قرار می‌دهد.


علیپور پارسا درباره عوارض فشار خون بالا اظهار کرد: ارگان‌های اصلی هدف فشار خون بالا، چشم، مغز، قلب، کلیه‌ها و عروق هستند.


وی با بیان اینکه فشار خون بالا ممکن است مغز را دچار سکته کند، تصریح کرد: فشار خون بالا حتی اگر منجر به سکته مغزی نشود در دراز مدت احتمال ابتلاء به آلزایمر را افزایش می‌دهد.
وی درباره خطراتی که فشارخون بالا ممکن است برای چشم به وجود بیاورد، گفت: فشار خون بالا ممکن است شبکیه را دچار خونریزی کرده و یا بینایی بیمار را دچار اختلال کند.


علیپور پارسا با بیان اینکه فشار خون بالا می‌تواند باعث بزرگ شدن قلب شود، توضیح داد: علاوه بر این مورد، فشار خون بالا ممکن است باعث تنگی عروق کرونر و یا نارسایی دریچه آئورت شود.

این متخصص قلب و عروق، نارسایی کلیه را از دیگر عوارض فشار خون بالا برشمرد و افزود: در موارد حاد ممکن است فرد احتیاج به دیالیز پیدا کند، علاوه بر نارسایی فشارخون بالا می‌تواند باعث دفع پروتئین از کلیه شود که برای فرد عوارضی مانند ورم اندام‌ها را به همراه خواهد داشت.

وی در ادامه نسبت به هشدار رسوب در عروق در اثر فشارخون بالا هشدار داد و گفت: علاوه بر این مورد فشار خون بالا می‌تواند باعث گشادی عروق نیز شود.


علیپور پارسا ادامه داد: یک سری از عوارض مانند سردرد و خون دماغ شدن نیز وجود دارند که هشدار دهنده‌اند، یعنی سردرد یا خون دماغ افراد با فشار خون بالا برای آنها یک زنگ خطر محسوب می‌شود، زیرا ممکن است این فشار خون باعث سکته مغزی آنها شود اما با اقدام به موقع و کنترل فشار خون، فرد می‌تواند از این خطر نجات داده شود.


این متخصص قلب و عروق، درباره راه‌های پیشگیری از ابتلاء به فشار خون بالا، توضیح داد: اصلاح سبک زندگی یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از فشارخون بالاست، یعنی تا حد امکان افراد باید از زندگی ماشینی پرهیز کرده و ورزش‌هایی مانند دویدن و دوچرخه سواری را در برنامه روزانه خود قرار دهند.

وی با بیان اینکه فعالیت‌های ورزشی باید روزی نیم ساعت و یا در کمترین مقدار، یک روز در میان انجام شود، گفت: علاوه بر فعالیت ورزشی، لازم است افرادی که دچار چاقی هستند وزن خود را کنترل کنند، همچنین کاهش مصرف نمک روزانه تأثیر بسزایی در جلوگیری از بالا رفتن فشار خون دارد.

علیپور پارسا در ادامه با تاکید بر ضرورت جلوگیری از مصرف خودسرانه داروها یادآور شد: برخی افراد هر از چندگاهی بدون تجویز پزشک از کورتون به عنوان مسکن و یا ضد حساسیت استفاده می‌کنند که حتماً باید از این گونه اقدامات جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه با رعایت موارد گفته شده می‌توان تا حد زیادی از بالا رفتن فشار خون جلوگیری کرد، گفت: برای جلوگیری از بالا رفتن فشار خون، علاوه بر این موارد بهتر است میزان استرس‌های روانی وارد شده به افراد کاهش یابد.


این متخصص قلب و عروق، با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور مبتلا به فشار خون هستند، گفت: از میان این افراد نیز بسیاری از این مسئله اطلاع ندارند. بسیاری از افراد مطلع نیز برای درمان اقدامی انجام نمی‌دهند.

علیپور پارسا با تاکید بر اهمیت و ضرورت درمان، تصریح کرد: بعضی از بیماران فکر می‌کنند که مصرف دارو برای کنترل فشار خون در دراز مدت باعث عادت و اعتیاد آنها می‌شود، در حالی که واقعیت این طور نیست و فرد مبتلا به فشار خون بالا باید حتماً درمان شود.

وی ادامه داد: برخی از افراد به اشتباه فکر می‌کنند مصرف داروهای کنترل فشار خون برای کلیه‌های آنان مشکل ایجاد می‌کند، در حالی که کاملاً برعکس است و عدم مصرف این داروها باعث صدمه زدن به کلیه‌ها می‌شود و قرص فشار از عارضه کلیوی جلوگیری می‌کند.


این متخصص قلب و عروق، در پایان تاکید کرد: بیماران باید به پزشک خود اطمینان کرده و داروهای تجویز شده توسط پزشک را مصرف کنند و در حین مصرف دارو ورزش و کنترل نمک مصرفی را فراموش نکنند و مرتب فشارخون خود را کنترل کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید وعده های روحانی بازار سکه و ارز پرسپولیس سلامت فشارخون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۱۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا موسیقی درمانی برای همه مردم مناسب است؟

آفتاب‌‌نیوز :

برای بهره‌مندی از موسیقی درمانی، داشتن پیشینه موسیقی ضروری نیست. افراد در هر سنی از کودکان تا بزرگسالان می‌توانند آن را برای نیازهای درمانی خود مناسب بدانند.

موسیقی درمانی چه زمانی استفاده می شود؟

موسیقی درمانی اغلب به صورت تک به تک انجام می‌شود اما می‌توان از آن در محیط‌های گروهی مانند بیمارستان، مرکز اصلاح و تربیت یا خانه سالمندان نیز استفاده کرد. به طور کلی موسیقی درمانی زمانی موثرتر است که در ترکیب با سایر درمان‌ها و یا داروها استفاده شود.

موسیقی درمانی می‌تواند به افراد در مدیریت درد فیزیکی کمک کند و در درمان انواع بیماری‌ها از جمله عوارض قلبی، سرطان، دیابت و زوال عقل موثر باشد. از دیگر مزایای موسیقی درمانی می‌توان به این موارد اشاره کرد:

ـ‌ کاهش ضربان قلب و فشار خون

ـ کاهش استرس

 ـ بهبود فرآیند خواب

ـ تقویت حافظه و عملکرد شناختی

موسیقی همچنین می‌تواند تأثیرات قدرتمندی بر سلامت روانی افراد داشته باشد و  بر خلق و خوی افراد تأثیر بگذارد. همچنین طیف وسیعی از تأثیرات را از ایجاد آرامش گرفته تا تسکین درد جسمی و افزایش انرژی ایجاد کند. مطالعات نشان داده است که موسیقی درمانی می‌تواند به ویژه برای افرادی که دارای اختلال طیف اوتیسم یا افسردگی هستند، مفید باشد.

موسیقی درمانی چگونه انجام می‌شود؟

انسان‌ها مدت‌هاست که از قدرت شفابخش موسیقی استفاده کرده‌اند. به گفته انجمن موسیقی درمانی آمریکا، موسیقی درمانی مدرن پس از جنگ جهانی دوم آغاز شد. زمانی که نوازندگان جامعه از بیمارستان‌ها بازدید می‌کردند تا برای آسیب‌دیدگان جنگ اجرا کنند؛ به نظر می‌رسید که سربازان هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی بهبود می‌یابند و در نهایت مؤسسات را بر آن داشت تا افراد حرفه‌ای را برای این کار استخدام کنند.

موسیقی درمانی در واقع یک لایه درمانی برای بیماران بستری شده در بیمارستان به دلیل بیماری یا جراحت است و می‌تواند به بیماران کمک کند تا با آسیب‌های عاطفی و درد فیزیکی کنار بیایند یا احساس اعتماد به نفس و شادی بیشتری داشته باشند. خارج از یک محیط بالینی، مردم هنوز هم می‌توانند از این مزایا لذت ببرند، زیرا موسیقی می‌تواند احساسات را تحریک، بیان را تسهیل و استرس را کاهش دهد.

هنگامی که زوال عقل یا آسیب مغزی رخ می‌دهد، این قدرت همچنان پابرجاست. موسیقی از طریق مسیری متفاوت از گفتار کلامی پردازش و تولید می‌شود. دور زدن این مسیر به بیماران این امکان را می‌دهد که خود را ابراز کنند، با عزیزان خود ارتباط برقرار کنند و جهان را زنده‌تر تجربه کنند.

از موسیقی درمانی باید چه انتظاری داشته باشیم؟

پس از ارزیابی اولیه، یک درمانگر تکنیک‌هایی را متناسب با توانایی، علایق و نیازهای خاص مراجعه‌کننده تنظیم می‌کند. یکی از رویکردها ایجاد موسیقی است؛ مثلا زمزمه یک آهنگ نوستالژیک از دوران کودکی خود، آواز خواندن به عنوان بخشی از گروه کر یا بداهه‌نوازی بر روی سازهایی مانند درام، پیانو، گیتار و ...

اگر مراجعه‌کننده بتواند در مورد تجربه‌اش صحبت کند، درمانگر ممکن است بپرسد که صداها چه خاطراتی را در او بیدار می‌کنند؟ حتی ممکن است مراجعه‌کننده آهنگی بنویسد که می‌تواند شخصیت یا درگیری را در زندگی او روشن کند یا یک تصویر دلخراش ارائه دهد. درمانگر می‌تواند درمانجو را در تمرینات تنفسی، با یا بدون موسیقی، برای رهایی از تنش و آرامش مشارکت دهد.

همه این تمرین‌ها به درمانگر و مراجعه‌کننده اجازه می‌دهد تا مؤلفه‌های روان‌شناختی، خانوادگی، اجتماعی، فرهنگی و معنوی دنیای درونی فرد را کشف کند. و هیچ نیازی به آموزش یا استعداد موسیقی ندارند. این تمرین بر مهارت های فنی تمرکز نمی‌کند؛ بلکه از موسیقی به عنوان ابزاری برای تأمل و ارتباط استفاده می‌کند.

آیا موسیقی درمانی برای همه مفید است؟

در حالی که ممکن است موسیقی درمانی برای همه روش مفیدی نباشد، بسیاری از مردم آن را مفید می‌دانند. در ایالات متحده، فرآیند صدور گواهینامه از درمانگران می‌خواهد که مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد موسیقی درمانی را در یک موسسه مورد تایید، همراه با آموزش بالینی و یک دوره کارآموزی تحت نظارت تکمیل کنند. سپس درمانگران باید آزمون گواهینامه هیئت‌مدیره را تکمیل کنند. هیئت صدور گواهینامه برای موسیقی درمانگران نیز به پزشکان اعتبار MT-BC اعطا می‌کند.

بهتر است قبل از شروع چند سوال از موسیقی درمانگر خود بپرسید:

چگونه به نگرانی‌های خاص شما کمک کند؟

آیا قبلاً با این نوع مشکلات برخورد کرده است؟

روند کارش چگونه است؟

جدول زمان‌بندی‌اش برای درمان چیست؟

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دو بیماری‌ای که بیشتر مردم ایران را تهدید می‌کند
  • فشار شدید روی آنچلوتی: ممکن است بمیرم!
  • نتایج تحقیقات ؛ غذای پرچرب و چاقی به پیری مغز سرعت می بخشد
  • نتایج تحقیقات ؛ غذایی پرچرب و چاقی به پیری مغز سرعت می بخشد
  • چاقی و رژیم غذایی پرچرب پیری مغز را تسریع می کند
  • چرا برخی افراد نیمه‌شب از خواب می‌پرند؟
  • ۱۷ عادتی که برای سلامت قلب ضرر دارد
  • آیا موسیقی درمانی برای همه مردم مناسب است؟
  • اگر این ویژگی اخلاقی را دارید هرگز موفق نمی‌شوید | بهترین نوع موفقیت کدام است؟
  • شناسایی ۹۱ هزار فرد مبتلا به فشار خون در قزوین