Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشهد- ایرنا- استادیار گروه آموزشی حقوق و مدیر کلینیک حقوقی دانشگاه فرودسی مشهد گفت: محصولات عرصه هنر و به خصوص سینما به خودی خود زمینه ساز جرم و خشونت در جامعه نیستند اما می توانند برای مخاطبانی که استعداد بالقوه ارتکاب جرم را دارند انگیزه بخش شوند.

دکتر سیدمهدی سیدزاده ثانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا پیرامون چگونگی کنترل تاثیرات محصولات سینمایی بر مخاطبان افزود: به عنوان نمونه 'خودکشی با پریدن از روی پل' به عنوان رفتاری انحرافی چندی است که شیوع یافته اما بر اساس پژوهشهای علمی در این خصوص مشخص شده پوشش رسانه ای وسیع منجر به افزایش خودکشی نشده بلکه به افرادی که دنبال راهی برای خودکشی بوده اند 'انگیزه و راه' را نشان می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: تولیدات هنری، فیلمهای سینمایی و سریالهای تلویزیونی با محتوای نامناسب بر روی مخاطب تاثیرگذار هستند ولی بخش زیادی از این تاثیرپذیری به روحیه مخاطب باز می گردد.
استاد جرمشناسی دانشگاه فردوسی گفت: بر این اساس باید با تلاش برای ارتقا سواد رسانه ای و گسترش آن در سطح جامعه، به مخاطبان آگاهی و آموزش کافی داده شود تا یاد بگیرند سراغ هر شبکه رسانه ای و محتوای تولیدی نروند زیرا انسان سالم بطور طبیعی بدون اندیشه و انتخاب به دنبال هر محتوایی نمی رود.
وی افزود: همچنین با توجه به تنوع گسترده و روزافزون تولیدات رسانه های داخلی و نیز شبکه های ماهواره ای نمی توان برای رسانه و شبکه های تولید و پخش محصولات ممیزی گذاشت لذا آموزش سواد رسانه ای و ترویج 'خودمدیریتی مخاطب' بهترین راه برای توزیع مناسب محتواهای هنری و سینمایی برای مخاطب مناسب و در نتیجه به حاشیه راندن و ممانعت از شیوع محتواهای نامناسب است.
دکتر سیدزاده ثانی ادامه داد: مخاطب عرصه سینما باید با آگاهی بر این نکته که هر محتوایی برای وی مناسب نیست، با خودمدیریتی اقدام به گزینش و انتخاب محصولات هنری و سینمایی مناسب و مطلوب کند.
وی همچنین گفت: در عصر حاضر 'رسانه' نداریم زیرا با تنوع شمار زیاد رسانه ها و حجم انبوه تولیدات تلویزیونی و سینمایی مواجهیم. در شرایط تنوع گسترده نوع و تعداد تولیدات و رسانه ها، هر مخاطبی رسانه ای را برای استفاده انتخاب می کند که مطابق با روحیات و سطح فکری اش است زیرا مخاطبان این عرصه یکسان نیستند.
7505/1858

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي توليدات فيلم و سينما جرم و خشونت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۱۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشکسوتان و برگزیدگان رادیو کردستان تجلیل شدند

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل زارعی کوشا شامگاه شنبه در مراسم گرامیداشت روز رادیو با حضور در مرکز صدا و سیمای کردستان، پیشاپیش، روز رادیو را به مدیران، گویندگان، تهیه‌کنندگان و همه اصحاب این رسانه شنیداری در کردستان تبریک گفت و اظهار کرد: رادیو گرم‌ترین و پرطرفدارترین رسانه شنیداری با قدرت و متفاوت است که بین مردم جایگاه ویژه‌ای دارد.

وی با بیان اینکه هر رسانه‌ای از ویژگی‌های خاصی برخوردار است که آن را از سایر رسانه‌ها متمایز می‌کند، افزود: با وجود همه تکنولوژی‌ها و رسانه‌های جدید، رادیو هنوز یک رسانه جمعی پویا و عمومی است.

استاندار کردستان با اشاره به ویژگی‌های رادیو کردستان و تفاوت آن با سایر رسانه‌های ارتباط جمعی در جذب میزان بیشترین مخاطب گفت: صدای استانی کردستان با جذب قریب ۵٠ درصد مخاطب رتبه اول بین تمامی شبکه‌های استانی را کسب کرده و طبق ارزیابی‌ها در شاخص‌های ۱۴ گانه رتبه‌بندی مراکز نیز این رادیو برترین رادیوی کشور شده است که بیانگر خلاقیت این مجموعه و ظرفیت بالای فرهنگ کوردی و فرهنگ‌مندی مردم کردستان است.

زارعی کوشا با ذکر اینکه رادیو برای مخاطب، رسانه‌ای بی واسطه و ماندگار است، افزود: رادیو مرزها را درنوردیده و حتی در دوردست‌ترین نقاط لحظه لحظه رویدادها را در گوش مردم طنین انداز می‌کند و کارکرد مدیران را منعکس و صدای مردم را به مسئولان می‌رساند و بارسنگین مخابره تحولات را به دوش می‌کشد.

طبق اظهارات وی، رادیو همچنان به عنوان یک رسانه قدیمی به واسطه فضای گرمی که در برنامه‌های آن هست با قدرت انتشار اخبار موثق و با اتکا به مزیت در دسترس بودن محبوب همگان است، تصریح کرد: امید که ارتباط تنگاتنگ بین رادیو و مخاطبانش همچنان مستحکم باقی بماند و رادیو کردستان نیز همواره در کشور از لحاظ محتوایی پیشتاز باشد.

در این مراسم از پیشکسوتان و برگزیدگان رادیو کردستان تجلیل شد.

گفتنی است؛ بر اساس نظرسنجی مرکز تحقیقات صدا و سیما در اسفند ماه ۱۴۰۲ شبکه استانی سیمای کردستان با ۷۸ درصد مخاطب با رشد حداقل ۲۰ درصدی مخاطب مواجه بوده که نشان از تقویت غنا و محتوای برنامه‌ها و همچنین توجه به سلایق و علایق مخاطبان دارد.

صدای استانی کردستان نیز رتبه اول را در بین تمامی شبکه‌های استانی کسب کرده است و در شاخص‌های ۱۴ گانه رتبه‌بندی مراکز نیز، این رادیو برترین و پر مخاطب‌ترین شبکه کشور شد.

اولین فرستنده عمومی رادیو در ایران در ۴ اردیبهشت ماه سال ۱۳۱۹ در تهران گشایش یافت و اولین میکروفن‌های رادیو روشن شد و اکنون رادیو در آستانه ۸۴ سالگی هنوزم رسانه‌ای اختصاصی، فاخر و مهم برای همگان است.

با توجه به اینکه میراث دیداری شنیداری ملل و اقوام و گروه‌ها، بخش مهمی از هویت تاریخی بشر محسوب می‌شود یونسکو با نامگذاری روزی به نام میراث دیداری شنیداری، سعی در جلب توجه همگانی به اهمیت شناسایی وحفاظت از این میراث دارد.

کد خبر 6083820

دیگر خبرها

  • طنز نقشی حیاتی در ترویج دموکراسی و عدالت اجتماعی دارد
  • تولیدات صداوسیما را از شبکه‌های اجتماعی می‌بینند نه تلویزیون/ یک‌ونیم میلیارد بازدید نشان از عدم موفقیت تلویزوین است، نه موفقیت!
  • برگزاری نمایشگاه تجاری افغانستان و قزاقستان در کابل
  • استایل بهاره خود را با کفش‌ زنانه مناسب تکمیل کنید
  • شکوفایی استعدادهای کودکان با اسباب بازی مناسب
  • پوستر جدید «آپاراتچی» منتشر شد / جذب بیش از ۸۰ هزار مخاطب
  • پوستر جدید «آپاراتچی» منتشر شد/ جذب بیش از ۸۰ هزار مخاطب
  • خطرات تشک نامناسب | مشکلی که هر شب خوابتان را جهنم می‌کند
  • پیشکسوتان و برگزیدگان رادیو کردستان تجلیل شدند
  • برای بهار 1403 چگونه عطر انتخاب کنیم؟