Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-19@04:46:10 GMT

انسان فطرتاً الگوخواه است

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۷۱۸۸۴

انسان فطرتاً الگوخواه است

به گزارش ایکنا از لرستان، آیت‌الله سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه خرم‌آباد، شامگاه پنج‌شنبه، دوم خرداد در جلسه تفسیر قرآن ماه مبارک رمضان که در مسجد بعثت خرم‌آباد برگزار شد، به تشریح الگو بودن پیامبر اکرم(ص) در آیه ۲۱ سوره احزاب با مضمون «لَقَد کانَ لَکم فی رَسولِ اللَّهِ اسوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَن کانَ یرجوا اللَّهَ و الیومَ الأخِرَ و ذَکرَ اللَّهَ کثیراً» برای بشریت اشاره و با ذکر این مطلب که پیامبر الگوی همه‌جانبه بشر است، اظهار‌کرد: پیام این آیه شریفه معرفی پیامبر اکرم(ص) به‌عنوان اسوه و الگوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با ذکر این مطلب که در میان پیامبران حضرت محمد(ص) سرآمد همه پیامبران است، خاطرنشان کرد: خداوند متعال در قرآن‌کریم آن حضرت را به‌عنوان الگو و اسوه معرفی کرده است.
آیت‌الله میرعمادی با ذکر این مطلب که انسان در زندگی نیازمند الگو است تا آن‌را برای خود ملاک عمل قرار دهد، افزود: انسان در مسائل زندگی یا با مطالب علمی سر و کار دارد یا مطالب عملی به‌طوری‌که مطالب علمی نیاز به تعلیم دارد اما در مطالب عملی نیازمند الگوست.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان با تاکید بر این‌که انسان در مقام عمل نیازمند الگو است تا بتواند مطابق با گفتار و رفتار آن الگو مطالب را در زندگی پیاده کند، خاطرنشان کرد: اولین اثر الگو این است که الگو تعیین کننده مسیر زندگی است.
امام جمعه خرم‌آباد با بیان این‌که انسان کمال‌خواه است و به‌دنبال کمال می‌رود، اضافه کرد: انسان برای رسیدن به کمال نیازمند تجربه دیگران است.
این مفسر قرآن‌کریم الگوطلبی را نیاز فطری بشر برشمرد و با ذکر این مطلب که الگوخواهی در ذات انسان نهفته است و شخصیت انسان را الگو تعیین می‌کند، به تفاوت میزان اثرگذاری الگوها اشاره کرد و افزود: برخی الگوها در جان انسان اثر پیدا می‌کند.
آیت‌الله میرعمادی با بیان این‌که الگوها به دو قِسم خوب و بد تقسیم می‌شوند، ادامه داد: خداوند در این آیه پیامبر(ص) را به عنوان الگوی حسنه معرفی می‌کند.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان در خصوص «لَکم فی رَسولِ اللَّهِ» گفت: معنای این فراز از آیه آن است که بر خداوند بر ما لازم کرده است تا مطابق رفتار پیامبر(ص) عمل کنیم.
میرعمادی با ذکر این مطلب که برخی در زندگی شخصی و برخی دیگر در زندگی سیاسی الگو هستند، افزود: برخی دیگر در زندگی خانوادگی و پاره‌ای دیگر در زندگی اجتماعی الگو هستند این در حالی‌است که برخی افراد در صفات الگو هستند.
این مفسر قرآن‌کریم با تاکید بر این‌که پیامبر اکرم(ص) در تمام زمینه‌ها الگوی بشریت است، ادامه داد: پیامبر(ص) در اخلاص، تسلط بر حوادث، هوشیاری، درایت، شجاعت، نظم و انضباط، مدیریت جامعه و اخلاق نظیر نداشت.
وی با بیان این‌که هیچ‌گونه سختی و فشار پیامبر اسلام(ص) را از پای در نیاورد، ادامه داد: در بیانی از امام علی(ع) آمده است که هر گاه ما در جنگ در تنگنا و فشار قرار می‌گرفتیم به پیامبر اکرم(ص) پناه می‌بردیم بدین معنا که پیامبر الگوی همه‌جانبه است.
وی با ذکر این مطلب یک کلمه اسوه در قرآن در دو مورد به کار رفته است، ادامه داد: کلمه اسوه یک مورد درباره حضرت ابراهیم(ع) و مورد دیگر درباره پیامبر اسلام(ص) به کار رفته است.
آیت‌الله میرعمادی با بیان این‌که در قرآن آمده است که حضرت ابراهیم(ع) و برخی یاران او بودند، افزود: حضرت ابراهیم(ع) الگوی بُت‌شکنی، برائت از مشرکان و مبارزه با نمرودیان بود اما پیامبر اکرم(ص) الگوی بشریت در تمام زمینه‌هاست.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان با بیان این‌که کسانی‌که از الگو بودن پیامبر(ص) بهره می‌برند باید دارای سه خصوصیت باشند، اضافه کرد: کسانی‌که امید به خدا داشته باشند و قله کمال را ببینند و همچنین روز قیامت را باور داشته باشند جز پیامبر(ص) الگوی نخواهند داشت چرا که پیامبر(ص) الگوی کسانی است که مبدا و مقصد را ببینند.
امام جمعه خرم‌آباد با بیان این‌که پیامبر(ص) برای کسانی‌که زیاد به یاد خدا باشند الگوی حسنه است، افزود: برخی مفسران معتقدند که آیه ۲۱ سوره احزاب دلالت بر عصمت پیامبر(ص) می‌کند.

انتهای پیام

 

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا لرستان فعالیت های قرآنی تفسیر سوره احزاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۱۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش مصرف انرژی در فرودگاه شهید باکری ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، رئیس اداره تسهیلات و تجهیزات فرودگاهی،فرودگاه ارومیه گفت:دراجرای برنامه های کاهش مصرف و هزینه های پرداخت بهای حاملهای انرژی ،با اقدامات اساسی انجام شده در فرودگاه ارومیه الگوی مصرف انرژی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۶ در صد در مصرف آب،۱۴ در صد در مصرف برق و ۷ در صد در مصرف گاز کاهش داشته است

حجت پور افزود:اجرای مدیریت الگوی مصرف انرژی در فرودگاه ارومیه موجب صرفه جویی حدود ۵ میلیارد ریالی نسبت به مدت مشابه سال گذشته شده است.

دیگر خبرها

  • توصیه پیامبر (ص) به حضرت علی (ع) در مورد زیارت قبور اهل بیت (ع) چه بود؟
  • خلاقیت و نوآوری در میان دانش‌آموزان تقویت شود
  • درس اخلاق طلاب مدرسه علمیه زینب کبری (س) ارومیه
  • سبک زندگی ایرانی - اسلامی باید در جامعه نهادینه شود
  • پویش «زندگی با آیه‌ها» طرح جدیدی برای فهم قرآن
  • ایران امروز قوی و مقتدر شده است
  • از اول هم با سلبریتی‌ها مشکل نداشتیم
  • ساری در مازندران الگو باشد/ وجود ۵۰۰۰ نیروی مازاد در شهرداری
  • درباره انسان‌های بی‌مثال معاصر
  • کاهش مصرف انرژی در فرودگاه شهید باکری ارومیه