Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@17:03:35 GMT

مشهدالرضا (ع) آماده لیالی قدر

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۷۳۰۳۲

مشهدالرضا (ع) آماده لیالی قدر

مشهد- ایرنا- مشهدالرضا (ع) در آستانه لیالی قدر با حال و هوای متفاوت آماده شب زنده داری در شبهای نزول قرآن است و دستگاه های متولی با اقدامات خاص زمینه تسهیل حضور شهروندان در مراسم لیله القدر را فراهم کرده اند.

به گزارش ایرنا، شب قدر شب نزول قرآن و شب رقم خوردن مقدرات انسانهاست، شبی که برتر از هزار ماه و شب توبه و تضرع به درگاه پروردگار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این شبها حرم مطهر رضوی کانون توجه زائران و مجاوران است و دستگاه های خدمت رسان با تمهیدات خاص می کوشند زمینه حضور راحت و بدون مشکل شهروندان در مراسم لیالی قدر در حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) و مساجد مشهد را فراهم کنند.

* سرویس دهی ویژه ناوگان حمل و نقل عمومی
مدیر عامل سازمان اتوبوسرانی مشهد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از سرویس‌ دهی یکهزار و 700 دستگاه اتوبوس و مینی بوس به شهروندان در شب‌ های قدر خبر داد.
سید مهدی حسینی پویا با اشاره به فعال کردن 6 پایانه موقت در اطراف حرم مطهر رضوی گفت: این پایانه ‌ها شامل چهارراه شهدا به سوی خیابان خسروی، چهارراه شهدا به سوی میدان شهدا، میدان بیت‌المقدس مسیر اتوبوسهای بی.آر.تی، چهارراه خسروی به سوی چهارراه مدرس، پایانه شهید گمنام و میدان شهدا به سوی مسجد گوهرشاد است.
وی افزود: همچنین 48 مسیر موقت برای جابه جایی مسافران از نقاط پرجمعیت شهر به سوی این 6 پایانه موقت ایجاد شده و در مجموع طی سه شب مراسم قدر یکهزار و 700 دستگاه اتوبوس و مینی ‌بوس سرویس‌ دهی را تا یک ساعت قبل از سحر انجام می‌ دهند.
مدیر عامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری مشهد نیز از سرویس ‌دهی رایگان 50 دستگاه تاکسی در شب‌ های قدر خبر داد و گفت: در طول سه شب قدر تمام ناوگان تاکسیرانی به همراه شبکه ‌های تاکسی بیسیم در آماده ‌باش هستند.
سید مهدی علوی ‌مقدم افزود: همچنین تاکسی ‌های مبادی ورودی حرم مطهر رضوی و تاکسی ون ‌ها نیز ساماندهی شده اند تا در طول سه شب قدر نسبت به جابه جایی زائران و مجاوران در محدوده حرم مطهر رضوی اقدام کنند.
وی اظهار داشت: همچنین با هماهنگی ‌های انجام شده 50 نفر از تاکسیرانان سرویس رایگان به زائران و مجاوران در خیابان ‌های منتهی به حرم مطهر رضوی خواهند داشت و 20 گروه گشت نظارت و بازرسی شامل سه گروه گشت موتوری و 17 گروه گشت خودرویی به همراه 25 بازرس بر نحوه سرویس‌ دهی تاکسی ‌ها نظارت خواهند داشت.
مدیر عامل شرکت بهره برداری قطارشهری مشهد نیز گفت: روز جمعه سوم خرداد ماه امسال مصادف با شب نوزدهم رمضان سرویس ‌دهی به مسافران خط یک و دو قطارشهری از ساعت هفت صبح تا 2 و 30 دقیقه بامداد روز شنبه انجام می شود.
وحید مبین مقدم افزود: در روز یکشنبه پنجم خرداد ماه مصادف با شب بیست و یکم ماه رمضان و روز سه شنبه هفتم خرداد ماه مصادف با شب بیست و سوم ماه رمضان نیز سرویس‌ دهی خط یک و خط دو قطارشهری از ساعت 6 صبح آغاز و تا ساعت 2 و 30 دقیقه بامداد روز بعد ادامه خواهد داشت.

* فعالیت فوق العاده نیروهای خدمات شهری
قائم مقام ستاد مناسبتهای شهرداری مشهد نیز گفت: نیروها و ماشین آلات خدمات شهری طی شبهای قدر در منطقه ثامن به صورت سه نوبته فعال خواهند بود.
مهدی یعقوبی افزود: نظافت و شست و شوی ویژه محلهای برگزاری مراسم شب قدر در محدوده های مساجد و هیاتهای بزرگ در خیابانهای امام رضا (ع)، شهید اندرزگو، طبرسی، شهید نواب صفوی، آیت الله شیرازی و شهید هاشمی نژاد از دیگر اقدامات این معاونت است.
وی اظهار داشت: همچنین 400 چشمه سرویس بهداشتی عمومی در سطح شهر بویژه در محدوده حرم مطهر رضوی آماده سازی شده اند.
سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری مشهد گفت: مرکز ارتباطات مردمی 137 نیز در شبهای قدر به صورت 24 ساعته پاسخگو شهروندان است.
یعقوبی افزود: استقرار اتوبوس دیابت در میدان شهدا و بوستانهای ملت و کوهسنگی برای مشاوره به شهروندان از دیگر اقدامات است.

* تمهیدات ترافیکی
رئیس پلیس راهور خراسان رضوی نیز از اجرای تمهیدات ترافیکی ویژه شب های قدر در هسته مرکزی شهر مشهد خبر داد و گفت: در شبهای قدر تمام نیروهای پلیس راهور استان با برنامه ‌ریزی صحیح نسبت به برقراری نظم و امنیت ترافیک، پاکسازی مسیرهای منتهی به حرم مطهر رضوی و برقراری محدودیت عبور و مرور در صورت نیاز اقدام خواهند کرد.
سرهنگ محمدباقر سلیمی افزود: محدودیت توقف وسایل نقلیه در صورت نیاز از ساعت 17 شب های 19، 21 و 23 ماه رمضان تا پایان مراسم در مسیرهای میدان شهدا به طرف خیابان شیرازی، از تقاطع شهدا تا حرم مطهر و روگذر شیرازی، خیابان امام رضا (ع) حد فاصل تقاطع دانش تا میدان بیت المقدس، حرم مطهر رضوی و رینگ زیرگذر، خیابان طبرسی از تقاطع شهید گمنام تا حرم مطهر، خیابان نواب صفوی از میدان پنجراه تا حرم ، طول خیابان شهید اندرزگو از بیت المقدس تا تقاطع خسروی، خیابان آیت الله بهجت از تقاطع شهدا تا مقابل بهجت 2 اجرا می شود.
وی اظهار داشت: همچنین از ساعت 20 شب های 19، 21 و 23 ماه مبارک رمضان تا پایان مراسم از تردد کلیه وسایل نقلیه شخصی و موتورسیکلت از مسیرهای یاد شده به سمت حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) جلوگیری خواهد شد.

* مراسم قدر در بوستانهای شهر
معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، تفریحی شهرداری مشهد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: مراسم احیای شب های قدر در بوستان ملت در منطقه 11 و بوستان وفا در منطقه 9 مشهد برگزار می شود.
مهدی زارعی افزود: همچنین این مراسم در حسینیه حضرت رقیه در بلوار شهید آوینی، سالن ورزشی آراسته در بلوار امیریه و گرمخانه محل نگهداری آسیب دیدگان اجتماعی برگزار می شود.
وی اظهار داشت: سه هزار عدد پرده آویز ستونی و بیرق عزا در معبر مناطق 13 گانه شهرداری مشهد نصب شده است.
وی برگزاری نشست های معرفتی و اندیشه ای در فرهنگسراها و ادامه فعالیت ایستگاه های پویش مردمی 'میزبان باشیم' را از دیگر اقدامات برشمرد.

* آماده باش آتش نشانی مشهد
مدیر عامل سازمان آتش نشانی مشهد نیز با اعلام آماده باش این سازمان در شب های قدر، گفت : در این شبها 500 آتش نشان در ایستگاه های آتش نشانی مشهد در حالت آماده باش هستند.
آتشپاد دوم امیر عزیزی افزود: 15 دستگاه خودرو عملیاتی و موتورسیکلت این سازمان نیز در اطراف حرم مطهر رضوی از اذان مغرب تا پایان مراسم احیا مستقر خواهند بود.
وی اظهار داشت: 20 زن آتش نشان داخل حرم مطهر رضوی و 15 خودرو عملیاتی در 15 نقطه پرد تردد شهر و اطراف مساجد و مهدیه ها مستقر هستند و بازدیدهای ایمنی از ایستگاه های صلواتی و مساجد نیز انجام می شود.
7505/ 6053

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي مناسبتهاي مذهبي شب قدر خراسان رضوي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۳۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیار کویری خراسان، لب‌تشنه‌تر از همیشه

براساس شبکه باران‌سنجی مبنای وزارت نیرو، میزان بارندگی کشور در فروردین امسال نسبت به میانگین درازمدت فروردین ۱۵ درصد کاهش دارد که این کاهش در برخی استانها از جمله خراسان رضوی حتی از ۳۰ درصد هم تجاوز کرده است.

بارش های بهاری ممکن است این تصور را در اذهان ایجاد کند که دیگر سدها از آب پر و مشکل کم آبی برطرف شده است و این در حالی است که تاکنون ورودی آب به سدهای کشور به حدود ۲۳ میلیارد مترمکعب رسیده است که همچنان نسبت به ورودی سدها در سال آبی گذشته، که در خشکسالی قرار داشتیم، ۱۱ درصد کاهش دارد.

خراسان رضوی هفت درصد گستره کشور را داراست که ۷۶ درصد آن خشک و مابقی دارای اقلیم نیمه خشک است، ۳۷ حوضه آبریز در خراسان رضوی وجود دارد که به دلیل برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی، این آبخوانها دچار افت شدید شده و ۳۴ محدوده از ۳۷ محدوده در حالت ممنوعه و ممنوعه بحرانی قرار دارد.

این وضعیت در حالی است که تنش خشکسالی و کم آبی در استان زائرپذیر خراسان رضوی و مشهدالرضا (ع) از حساسیت خاصی برخوردار است، لذا در کنار لحاظ مدیریت مصرف توسط مردم که همیشه همراهی کرده‌اند، برنامه ریزی مدیران برای اجرای طرح های آبرسانی نیز ضروری است.

ناترازی در منابع تامین کننده آب شرب مشهد

۹۸ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی شدید و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت خشکسالی بسیار شدید است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی  اظهار کرد: نیاز آبی کلانشهر مشهد در تابستان امسال ۱۳ هزار و ۲۰۰ لیتر است که در منابع تامین کننده آب شرب این شهر ناترازی وجود دارد و توان تولید منابع در اختیار، بدون درنظر گرفتن سدها، تنها هفت هزار و ۱۵۰ لیتر بر ثانیه خواهد بود.

محمدعلی نعمت‌نژاد افزود: مشهد در شرایط خشکسالی شدید قرار دارد، افزون بر ۵۰ درصد از نیاز آبی مشهد از منابع سطحی و سد دوستی تامین می شود که اکنون این منابع دچار افت شدیدی شده اند.

سدهای تامین کننده آب شرب مشهد شامل سدهای "دوستی، اَرداک، طرُق و کاردِه است که سد دوستی، به عنوان مهمترین منبع تامین کننده آب این کلانشهر، اکنون تنها پنج درصد پرشدگی دارد که ۵۰ درصد این میزان نیز متعلق به کشور ترکمنستان است.

وی گفت: سد طرق ۱۳ درصد، کارده ۱۵ درصد و سد ارداک ۲۰ درصد آب دارد و طبق پیش بینی ها تا تابستان دیگر آبی در این سدها نیز نخواهیم داشت.

تعریف ۴۵ هزار میلیارد ریال طرح برای جبران کسری آب مشهد

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی اظهار کرد: شرایط استان در تابستان پیش رو از نظر منابع آبی نگران‌کننده است و هنوز بودجه طرح های مصوب استان، که بخشی از آن نیز در دست اقدام و اجراست، تخصیص نیافته است.

نعمت نژاد افزود: طرح های در دست اقدام برای تأمین آب شرب مشهد در تابستان جاری روی حفاری چاه متمرکز است که البته این اقدام با اهداف طرح سازگاری با کم‌آبی همخوانی ندارد اما برای عبور از خشکسالی‌های پیاپی در این استان راه چاره کوتاه مدت دیگری وجود ندارد.

وی ادامه داد: برای گذر از تنش آبی در تابستان پیش رو ۱۶ طرح با همکاری شرکت های آب منطقه ای و آب و فاضلاب مشهد با اعتبار ۴۵ هزار میلیارد ریال پیش بینی شده است که با تخصیص این اعتبار اجرای طرح ها شتاب خواهد گرفت و از مشکلات برای تامین آب مشهد در تابستان پیش رو خواهد کاست.

۴۰ شهر دارای تنش آبی در خراسان رضوی

خراسان رضوی از مهمترین استان های کشور در زمینه کشاورزی، صنعت و گردشگری است که در اقلیمی خشک و نیمه خشک واقع شده است، میانگین بارش درازمدت این خطه ۲۳۰ میلیمتر است و ۳۴ دشت از ۳۷ دشت استان در شرایط ممنوعه و ممنوعه بحرانی قرار دارند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی  اظهار کرد: اکنون ۴۰ شهر و ۳۰۶ روستای استان با تنش آبی مواجه هستند و در ۲۰ سال گذشته سرعت افت آب در دوره‌های پنج ساله ۲ برابر شده است که این رویداد نیاز به مطالعات گسترده و همه جانبه و تعاملات بیشتر وزارتخانه ها و نهادهای مربوط برای شناسایی بهترین راهکار به منظور مدیریت بحران را بیشتر نشان می‌دهد.

حسین امامی افزود: سال گذشته اقداماتی برای گذر از تنش آبی انجام شد که آبرسانی به ۵۲۵ روستا با استفاده از ظرفیت خیران آبرسان، آبرسانی به سایت های مسکن ملی و آبرسانی به روستاهای دارای تنش آبی با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) با پیشرفت فیزیکی ۷۳ درصد از مهمترین آن‌ها است.

وی ادامه داد: توسعه و اجرای خط انتقال به طول ۳۸۵ کیلومتر، اصلاح شبکه به طول ۲۶۰ کیلومتر و ساخت مخزن به میزان ۲۰ هزار مترمکعب در خراسان رضوی از دیگر طرحهای آبرسانی در این استان است.

امامی اظهار کرد: رفع تنش آبی شهر بجستان با ساخت مخزن سه هزار مترمکعبی و ایستگاه پمپاژ و پیشرفت ۵۰ درصدی طرح ارتقای کیفیت آب این شهر با ایجاد آب شیرین کن، رفع تنش آبی شهر تربت حیدریه با حفر و تجهیز یک حلقه چاه، ۱۲ کیلومتر خط انتقال و ارتقای ایستگاه پمپاژ و رفع تنش آبی شهرهای تربت جام، تایباد، مشهد ریزه، نیشابور، صالح آباد، زاوه و فریمان با حفر و تجهیز ۲۰ حلقه چاه از دیگر اقدامات اجرا شده در سال گذشته بوده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی افزود: امسال نیز طرح های تامین پایدار آب شرب در این استان شامل حفر، تجهیز، جابه جایی و احیای ۴۴۷ حلقه چاه، اجرا و بازسازی ۹۱۱ کیلومتر خط انتقال، ساخت مخزن ذخیره به ظرفیت ۱۱۹ هزار و ۳۲۰ متر مکعب و ساخت و بازسازی ۱۴ ایستگاه پمپاژ خواهد بود.

امامی اضافه کرد: پیشرفت فیزیکی این طرح ها بین ۳۰ تا ۶۵ درصد است و اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این طرح ها ۱۳ هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال است.

ضرورت سازگاری با اقلیم خشک منطقه

مدیریت مصرف آب و سازگاری با اقلیم در کشورِ خشک و نیمه خشک ایران، همواره باید مورد توجه ویژه باشد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد اظهار کرد: کم آبی و بحران های آن هر سال بیشتر از سال گذشته و مشارکت مردم بهترین راه برای عبور از بحران است.

حسین اسماعیلیان اضافه کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی بی سابقه در نیم قرن اخیر، شاهد چهارمین خشکسالی پی در پی و از طرفی افزایش دمای هوا در مشهد هستیم و همه این عوامل موجب شده تا با وجود بارندگی های پراکنده هفته های اخیر و نیز اجرای طرح های متعدد و اضطراری برای تأمین آب دومین کلانشهر کشور، همچنان با مشکلات زیادی مواجه باشیم.

وی گفت: اکنون تنها ۶ درصد از حجم ذخیره سدهای تامین کننده آب مشهد آب دارد که حدود ۱۵۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد افزود: حجم کنونی آب در سدهای مشهد ۷۵ میلیون مترمکعب است که این رقم در زمان مشابه پارسال ۱۸۸ میلیون متر مکعب بوده است.

وی اضافه کرد: ورودی آب به سدهای مشهد از ابتدای سال آبی جاری (از مهر ۱۴۰۲) تاکنون ۲۵ میلیون متر مکعب گزارش شده است.

اسماعیلیان افزود: مهم ترین راه برون رفت از وضعیت بحرانی آب مشهد، نهادینه سازی مدیریت مصرف بهینه آب در جامعه و از سوی شهروندان است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: البته قرار نیست مردم را دچار مشکل کرده و نقشه مشقت و سختی برای آن‌ها به منظور عبور از بحران کم آبی ترسیم کنیم، هر نفر روزانه با ۷۰ لیتر مصرف آب، می تواند مصارف بهداشتی و شرب خود را به روالی مطلوب دنبال کند، حتی اگر عدد سرانه مصرف ۴۰ تا ۵۰ لیتر بیشتر از آن در نظر گرفته شده باشد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • نوای دلنشین نقاره زنی در چهارشنبه زیارتی حرم مطهر رضوی
  • طرح نور در مجتمع های تجاری اطراف حرم رضوی اجرا می‌ شود
  • همایش بزرگ هفته عقیدتی سیاسی در لارستان برگزار می‌شود
  • پذیرایی نجم‌الدین شریعتی از زائران در چایخانه حرم مطهر رضوی
  • نمایندگان خراسان رضوی دراردوی آماده سازی تیم ملی والیبال ناشنوایان
  • ببینید | حضور نجم الدین شریعتی در چایخانه حضرت در حرم مطهر رضوی
  • مراسم صبحگاه یگان حفاظت حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد
  • مراسم عزاداری شهادت حضرت حمزه و حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در قم برگزار می‌شود
  • دیار کویری خراسان، لب‌تشنه‌تر از همیشه
  • پلمب ۴ واحد صنفی پوشاک در مشهد