Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز تامین امنیت غذایی از اولویت ویژه ای برخوردار است، اگر در وضعیت فعلی بتوانیم از هدررفت حتی یک کیلوگرم محصول کشاورزی جلوگیری به عمل آوریم در این جنگ اقتصادی نقش بسزایی ایفاء کرده ایم. اکبر فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی

با مبارزه با علف های هرز، تغذیه مناسب و مبارزه به موقع با آفات و انواع بیماری های گیاهی می توان تولید را افزایش و از هدررفت محصولات زراعی و باغی جلوگیری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از الزامات لازم جهت محقق شدن این فرآیند، اشرافیت کامل و تسلط بی چون و چرای کارشناسان بر همه ابعاد مسائل و مشکلات حیطه کاری خود و حضور مستمر و مداوم در کنار کشاورزان و مزرعه است.

کارشناسان و مروجین پهنه باید با مشاهده علائم اولیه آفات و بیماری ها در سریع ترین زمان ممکن جهت مبارزه و مقابله با بیماری ها راهکارهای مقتضی را ارائه نمایند.

با افزایش رطوبت، بیماری زنگ گندم و انواع بیماری های قارچی در سطح مزارع شیوع پیدا می کند و باید پیش بینی های ضروری از قبل به عمل آمده و اقدامات مثمر ثمر انجام شود.

مبارزه با آفت سن گندم باید بطور مستمر ادامه یابد و افزایش سطح زیرکشت کلزا در سال 98 در آذربایجان شرقی مورد تاکید است. با توجه به مشکلات انتقال پول و تامین نهاده های دامی در شرایط تحریم کشور، افزایش کشت کلزا و استفاده از کنجاله کلزا به عنوان محصول جایگزین به جای کنجاله سویا در کشور مطرح و قرار بر این است تا سطح زیرکشت کلزا به 4 برابر افزایش و از 250 هزار هکتار به یک میلیون هکتار در کشور ارتقاء یابد.

20 درصد مزارع آبی گندم و جو امسال به کشت کلزا اختصاص خواهد یافت و توسعه گلخانه ها از اولویت های اساسی وزارت جهادکشاورزی است و بر این مبنا مقرر شده تا اعتبارات بند الف تبصره 18 قانون بودجه به توسعه گلخانه ها و در رتبه بعدی گیاهان دارویی اختصاص یابد .

ساختن سیاست عمده سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی امسال مبنی بر افزایش 5 درصدی تولید انواع محصولات کشاورزی نسبت به سال گذشته بر پایش و رصد منسجم و دقیق مزارع توسط کارشناسان امر است.

بیشتر بخوانید

http://ایرنا - توسعه گلخانه ها از اهداف بخش کشاورزی آذربایجان شرقی است

http://حقابه ارس زمین‌های کشاورزی آذربایجان شرقی را سیراب می‌کند - روزنامه جوان

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۳۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۹۵ هکتار اراضی کشاورزی در آذربایجان شرقی واگذار شد

به گزارش خبرنگار مهر، داداش نصیری صبح سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: از مجموع اراضی که سال گذشته واگذار شد ۲۱۵ هکتار برای طرح‌های کشاورزی و وابسته به آن و ۱۸۰ هکتار برای طرح‌های غیرکشاورزی تعلق داشت.

وی ادامه داد: قرارداد طرح واگذاری زمین به طرح‌های کشاورزی و وابسته به آن در چهار فقره و قرارداد واگذاری زمین به طرح‌های غیرکشاورزی در ۱۰ فقره و در مجموع در ۱۴ قرارداد امضا و واگذار شد.

نصیری در مورد عملکرد مدیریت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان در ارتباط با حفظ کاربری اراضی تبصره یک ماده یک قانون حفظ کاربری‌ها، گفت: با توجه به لزوم تغییر کاربری اراضی کشاورزی به فعالیت‌های غیرزراعی و باغی، ۱۵۶ هکتار زمین در سال گذشته در استان تغییر کاربری یافته و از این محل ۵۰۸ میلیارد ریال به حساب خزانه واریز شده است.

وی افزود: این تغییر کاربری‌ها در قالب ۵۸۵ فقره صادر شد.

نصیری اضافه کرد: در سال گذشته مجوز ۳۲ هکتار تغییر کاربری در قالب ۳۰۹ فقره که مشمول عوارض تبصره یک ماده یک بودند و ۱۲۴ هکتار در قالب ۲۷۶ فقره مجوز که معاف از عوارض بودند از سوی امور اراضی استان صادر شد.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی به عملکرد این واحد در تجمیع و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی در استان اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۱۸ مورد تجمیع به مساحت یک هزار و ۱۸۵ هکتار در استان انجام شد.

نصیری افزود: همچنین در این مدت چهار مورد اراضی به مساحت ۶۴۲ هکتار در استان یکپارچه سازی شد.

وی با تبیین عملکرد مدیریت امور اراضی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۲، گفت: از مجموع سه هزار و ۹۰ روستایی که در استان وجود دارد تعداد یک هزار و ۲۳۴ روستا دارای تداخل شناسایی شده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه هر هفته ۱۲ روستا در کمیسیون رفع تداخلات استان بررسی می‌شود در سال گذشته یک هزار و ۱۲۶ روستا تعیین تکلیف و به ادارات ذیربط ابلاغ شد.

نصیری افزود: ۱۰۸ روستای باقیمانده نیز در دست بررسی است.

وی تعداد پلاک‌های تعیین تکلیف شده در قالب این طرح را ۳۶۵ پلاک و مساحت این اراضی را ۴۳۸ هزار و ۷۸۱ هکتار اعلام کرد.

مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در مورد عمکلرد این واحد در مورد صدور سند اظهار کرد: سال گذشته برای ۱۹ هزار و ۸۷۹ قطعه زمین به مساحت ۹۰ هزار و ۸۱۰ هکتار سند زراعی صادر شد.

نصیری افزود: از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ نیز برای ۲۴ هزار و ۲۰۰ قطعه به مساحت ۲۸ هزار و ۴۴ هکتار سند صادر شده بود و در مجموع هفت سال گذشته نزدیک به ۶۰ هزار قطعه زمین به مساحت بیش از ۴۵۰ هزار هکتار، سند دار شد.

نصیری به آمار حفاظت و شناسایی و قلع و قمع تغییر کاربری‌های غیرمجاز در استان در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۲۱۸ هکتار در قالب پنج هزار و ۱۱۵ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در استان شناسایی شد که از این تعداد ۱۹۰ فقره به مساحت ۶.۳ هکتار با استناد به احکام صادره قلع و قمع شد.

وی ادامه داد: همچنین ۹۰ هکتار و به تعداد ۲ هزار و ۵۵ فقره با استناد به تبصره ۲ ماده ۱۰ قلع و قمع شد و ۳۸۱ فقره نیز در نوبت اجرای احکام است.

کد خبر 6086047

دیگر خبرها

  • طبخ غذا‌های دریایی در مناطق کم‌برخوردار آذربایجان‌شرقی
  • برداشت کلزا از مزارع شهرستان کرخه
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۱۱ هزار تُن کلزا در آذربایجان‌غربی
  • یک شهرستان جدید به کشور اضافه شد | ترکمانچای کجاست و چرا شهرستان شد؟
  • ۳۹۵ هکتار اراضی کشاورزی در آذربایجان شرقی واگذار شد
  • طلایی شدن مزارع کلزا در شهرستان میاندوآب 
  • افزایش 5 برابری کاشت کلزا در مهاباد
  • کشت ۱۵۰ هکتار کلزا در جلگه رخ تربت حیدریه
  • برداشت گندم و جو در گناوه/ وضعیت محصول در دیم‌زارها مطلوب نیست
  • افزایش سطح کشت کلزا و گندم نسبت به سال قبل