Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از شرکت‌های فناور توانسته است با اخذ مجوزهای سازمان غذا و دارو و نانو مقیاس از ستاد توسعه نانو فناوری، نانو نخ‌های تولیدی خود را در منسوجات بیمارستانی کاربردی کند، به گفته این محققان صادرات این محصولات نیاز به اخذ استانداردهای بین‌المللی دارد.

به گزارش ایسنا، این شرکت فناور با هدف تولید انواع نخ فیلامنت پلی استر و تأمین طیف وسیعی از نیاز مصرف کنندگان فعالیت خود را از سال ۱۳۸۲ آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محور فعالیت‌های این شرکت تولید محصولاتی با کیفیت و تنوع بالا جهت تضمین موفقیت بافندگان و صنایع پایین دستی تعریف شده است.

این شرکت از سال ۱۳۹۰ تولید نخ‌های آنتی باکتریال را آغاز کرد و به تدریج با پیشبرد مراحل تحقیقاتی و کسب مجوزهای لازم از جمله گواهی نانومقیاس و تأییدیه "سیب سبز" سازمان غذا و دارو، این محصول در سبد فروش قرار گرفت. در تولید نخ‌های آنتی باکتریال از"مستربچ "های حاوی نانو ذرات "نقره" استفاده شد که در حین فرایند ذوب ریسی به مذاب اضافه می‌شوند. نانوذرات نقره در این شرایط به صورت همگن با مذاب ترکیب شده و سپس مذاب همگن به نخ تبدیل می‌شود.

این نخ با توجه به برخورداری از خصوصیاتی نظیر قابلیت از بین بردن باکتری‌ها و بوی بد می‌تواند در حوزه‌های مختلفی از جمله تولید جوراب، منسوجات بیمارستانی و لباس زیر مورد استفاده قرار گیرد. در فاز اول این نانو نخ‌ها در دو حوزه جوراب و ملحفه بیمارستانی کاربردی شد و در فاز بعد محصولاتی نظیر دستکش، حوله و جوراب این شرکت روانه بازار شده است.

پریناز عرب‌زاده، مدیر نوآوری و بهبود محصول این شرکت با اشاره به نانو نخ‌های تولید شده در این شرکت گفت: به دلیل بهره‌مندی از خواص آنتی‌باکتریال نانو ذرات نقره در این نخ‌های نانویی، محصولات تولید شده با آنها قابلیت میکروب‌کشی دارند، بنابراین این محصولات بسیار مورد توجه بازار هستند.

عرب‌زاده توسعه بازار برای نانو محصولات نساجی را منوط به دو عامل "اعتمادسازی" و "آگاه‌سازی" دانست و خاطر نشان کرد: از آنجایی که بخشی از مزیت‌های نانویی نظیر خواص آنتی‌باکتریال به سادگی با چشم قابل رؤیت نیست و برای مشتری این مزیت در نگاه اول ملموس نیست، آگاه کردن مخاطب با استفاده از ابزارهای مختلف، نقش مهمی در فروش محصول دارد. حصول این دو عامل، برای موفقیت یک محصول نانویی در بخش نساجی ضروری است.

وی با اشاره به مزیت صادراتی این شرکت، یادآور شد: با توجه به استانداردهای سخت‌گیرانه کشورهای اروپایی، در ابتدا باید روی صادرات به کشورهای منطقه تمرکز داشت. البته صادرات به این کشورها نیز نیازمند ملزوماتی است که یکی از آنها پیاده‌سازی استانداردها و توجه به الزامات استاندارد هر کشور است. در حوزه نساجی بحث ایمنی و بهداشت اهمیت زیادی دارد، بنابراین شرکت‌های تولیدکننده باید برای توسعه بازار خود در داخل و خارج از کشور به دنبال مجوزها و تاییدیه‌های بهداشتی باشند. در حال حاضر محصولات مختلفی در بازار وجود دارند که با برچسب نانو به فروش می‌رسند، درج این مجوزها و تاییدیه‌ها برای تفکیک محصول نانویی واقعی از محصولات تقلبی ضروری است.

منسوجات در معرض باکتری‌ها، بستری برای رشد باکتری و یا شیوع آن خواهند بود و چنانچه الیاف به کار رفته در تولید نخ، دارای ویژگی ضد باکتری باشد، با تولید و استفاده از منسوجات حاصل از این نخ‌ها، علاوه بر آنکه هزینه‌های ناشی از ضدعفونی کردن کاهش می‌یابد، می‌توان مرگ و میرهای ناشی از عفونت‌های بیمارستانی را نیز کاهش داد. بر این اساس این شرکت فعال در حوزه نساجی نخ‌های نانو کامپوزیتی نقره - پلی استر به کمک مستربچ حاوی نانوذرات نقره تولید می‌کند. نخ آنتی باکتریال تولیدی به دلیل حضور نانوذرات نقره در شبکه پلیمری خویش، خواص خود را به مدت بسیار طولانی حفظ خواهد کرد. مستربچ محصولی است که در آن پودر رنگ (پیگمنت) یا افزودنی‌های دیگر به صورت بهینه با یکدیگر در یک رزین پایه ادغام شده‌اند.

این نخ‌ها که با نام "نخ ضد باکتری پلی استر فیلامنتی" شناخته می‌شوند، کاربردهای فراوانی دارند که از آن جمله می‌توان به تولید باندهای کشی پزشکی و کلیه منسوجات بیمارستانی از جمله لباس کارکنان، پرده‌ها و ملحفه‌ها اشاره کرد. علاوه بر آن در ساخت کفپوش‌ها، روکش مبلمان، پرده‌ها و لوازم خواب کودکان نیز می‌توان از این محصول استفاده کرد.

در میان عناصر آنتی باکتریال گوناگون مورد استفاده در منسوجات، نقره به دلیل خواص ویژه‌ای چون پایداری حرارتی، فراریت کم و فعالیت طولانی مدت دارای اهمیت ویژه‌ای است. نانو ذرات نقره بر روی بازه وسیعی از باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی تأثیرگذارند. این ذرات به دلیل نسبت سطح به حجم بالا، سطح تماس بالایی را با میکروارگانیسم‌ها ایجاد کرده و سبب از بین رفتن آنها خواهند شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۳۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی برگزیدگان رویداد مدیریت مصرف آب در صنعت نساجی

نخستین رویداد «فناوری‌های نوین در مدیریت مصرف آب در صنعت نساجی» (فن‌آب) با هدف حمایت از ایده‌های برتر و با حمایت شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد و در این رویداد ۲۹ طرح از سراسر کشور به دبیرخانه این رویداد ارسال شد که پس از ارزیابی‌ها اولیه ۹ طرح در بخش دانشجویی و ۲ طرح از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور به مرحله نهایی راه یافتند.

برگزیدگان رویداد فن‌آب پس از داوری نهایی مشخص شدند و مقام اول بخش دانشجویی به علی شاکر از دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان، رتبه دوم به فرزانه علی حسینی و عبدالله رحیمی از دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان و جایگاه سوم به زینب بخشی نفوتی و گلنسا برادران کوکانی از دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تعلق گرفت.

همچنین شرکت تولیدی دانش‌بنیان توسعه فناوری ازن تجهیز نوین و شرکت مهندسی کاشفان نیلفام در این رویداد مورد تقدیر قرار گرفتند. 

مدیر اجرایی رویداد فن‌آب در مراسم تجلیل از برگزیدگان گفت: هدف اصلی از برگزاری این رویداد، رشد اقتصاد دانش‌بنیان در صنعت نساجی و حرکت در مسیر منافع ملی کشور است.

سید مهدی حجازی با بیان اینکه نساجی یکی از ۱۱ صنعت پیشران کشور است، افزود: اقتصاد دانش‌بنیان صنعت نساجی دچار ضعف‌هایی است و سرمایه‌های انسانی در دانشگاه‌ها می‌توانند این ضعف‌ها را برطرف کنند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان هم گفت: این استان در صنعت نساجی به‌ویژه ابتدای زنجیره ارزش این صنعت سرآمد است، اما باید با کمک دانشگاه برای ارتقا و رفع محدودیت‌های آن تلاش شود.

رسول سواری با اشاره به اهمیت کمک‌های بخش دانش‌بنیان به صنعت، افزود: مشکلات صنعت با مشارکت اعضای هیات علمی و دانشجویان حل می‌شود.

او تصریح کرد: امکانات زیرساختی شهرک‌های صنعتی در حد نیاز ایجاد شده، اما همین توسعه در برخی موارد محدودیت‌هایی ایجاد کرده است به همین دلیل در بخش تامین زیرساخت‌ها به‌ویژه در بخش آب و برق با مشکلاتی مواجهیم.

سواری، یکی از راهکار‌های رفع این مشکل را بهینه‌سازی و مدیریت مصرف دانست و افزود: دانشجویان در بسیاری از موارد با ایده‌های خلاقانه خود، مسائل صنایع را حل کرده‌اند و در بخش مدیریت بهینه و همچنین فناوری پذیرای دانشگاه و افراد فعال در حوزه نوآوری و فناوری هستیم.

او خاطرنشان کرد: برگزیدگان رویداد فن‌آب مورد حمایت شرکت شهرک‌های صنعتی استان اصفهان مانند ارائه تسهیلات استقرار و کمک هزینه ثبت برند تجاری، تجاری‌سازی و ایجاد بازار ایده‌ها قرار می‌گیرند.


باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • سبد محصولاتی ارائه شده در «ایران‌هلث» منجر به تعاملات اقتصادی می‌شود
  • معرفی برگزیدگان رویداد مدیریت مصرف آب در صنعت نساجی
  • افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در شستان/سهم ۱۱درصدی از کل صادرات صنعت پتروشیمی
  • اهمیت ورود به بازارهای بین المللی برای تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • بوکسور اسلامشهری تیم ملی به مدال نقره دست یافت
  • بوکسور بجنوردی در مسابقات بین‌المللی بیشکک قرقیزستان نقره‌ای شد
  • حضور ایران در کمیته فناوری نانو سازمان بین المللی استانداردسازی
  • برگزاری نخستین رویداد استارت‌آپی سال در صنعت نساجی اصفهان
  • جهش تولید با حضور در بازارهای جهانی