Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعطای معافیت تحریمی به بغداد توسط ایالات متحده آمریکا به مثابه شکست استراتژی «اعمال فشار» این کشور به مقامات عراقی برای تبعیت از تحریم‌های ضد ایرانی است. ۰۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۱ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش  گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، پس از کش و قوس‌های فراوان در خصوص تحریم‌های ضد ایرانیِ ایالات متحده آمریکا و تأکید مقامات عراقی بر عدم تبعیت از این تحریم‌ها، ایالات متحده آمریکا اخیراً تصمیم تازه خود در این خصوص را اعلام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درهمین ارتباط، «جوی هود» کاردار آمریکا در بغداد در کنفرانس خبری با حضور چند رسانه غربی و عراقی گفت: «عراق از تحریم‌های مربوط به واردات سوخت و نیز خرید برق از ایران معاف شده است».

وی افزود: «با این حال ما از خودکفایی عراق در زمینه تولید گاز و برق حمایت می کنیم». هود افزود: «عراق سرشار از منابع طبیعی است و نخست وزیر این کشور نیز بر رسیدن به استقلال در زمینه گاز و برق تاکید دارد». اظهارات کاردار آمریکا در حالی است که مقامات آمریکایی طی ماه‌های اخیر بارها خواستار قطع واردات گاز و برق از ایران شده‌اند اما مسئولان عراقی تاکید کرده‌اند که دست کم تا سه سال دیگر امکان بی نیازی از واردات این حامل‌های انرژی از ایران وجود ندارد.

اعلام معافیت عراق از تحریم‌های یکجانبه آمریکا در واردات گاز و برق از ایران، نشان می‌دهد که تاکید و پافشاری مقامات مختلف عراقی طی این مدت بر جایگزین نداشتن واردات از ایران، سرانجام واشنگتن را مجبور کرد به این شرایط تن دهد.

واقعیت آن است که مقامات عراقی همواره و در مناسبت‌های مختلف با اشاره به روابط همسایگی و برادری میان دو کشور از یکسو و نیاز متقابل اقتصادی از سوی دیگر بارها تاکید کرده‌اند که بخشی از نظام تحریمی علیه ایران نخواهند بود و تعاملات اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران را ادامه می‌دهند. درهمین ارتباط، دولت جدید عراق به نخست وزیری «عادل عبدالمهدی» از همان ابتداء مواضع اصولی و هوشمندانه‌ای را در قبال تحریم‌های ضد ایرانی ایالات متحده آمریکا اتخاذ کرد؛ مواضعی که البته به پاس حمایت‌های بی دریغ تهران از بغداد در زمینه‌های مختلف به ویژه در عرصه مبارزه با تروریسم، اتخاذ شدند.

«عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق بارها و در مناسبت‌های مختلف ضمن اتخاذ مواضع شفاف و راهبردی در قبال تحریم‌های ایران تأکید کرد: «عراق از تحریم‌های ضد ایرانی آمریکا تبعیت نخواهد کرد؛ بغداد از پایبندی به این تحریم‌ها، معاف است». وی همچنین افزود: «عراق بخشی از تحریم‌های آمریکا علیه ایران نیست».

این مواضع اصولی در حال اتخاذ شد که رسانه‌های وابسته به محور غربی عربی پیشتر و به دنبال اعلام دولت العبادی مبنی بر پایبندی از تحریم‌های آمریکا علیه ایران، روابط دوجانبه تهران بغداد را هدف سنگین‌ترین هجمه‌های خود قرار داده بودند و عملاً از پایان این روابط سخن می‌گفتند.

با این حال، اتخاذ موضع هوشیارانه و به موقع نخست وزیر جدید عراق، تمامی نقشه‌های رسانه‌های تحت امر آمریکا و غرب برای ایجاد انشقاق در روابط و مناسبات تنگاتنگ میان دو متحد استراتژیک یعنی تهران و بغداد، نقش بر آب شد. عبدالمهدی با این مواضع خود ضمن به شکست کشاندن توطئه‌ها برای خدشه وارد کردن به روابط جمهوری اسلامی ایران و عراق، نشان داد که روابط میان دو طرف نه تنها آسیبی ندیده است بلکه با حمایت‌های بغداد از تهران پس از اعمال تحریم‌های جدید ایالات متحده آمریکا، این روابط وارد مرحله تازه ای نیز شده است.

از سوی دیگر، علاوه بر واکنش‌های مقامات عراقی در سطوح رسمی، احزاب و جریان‌های مختلف شیعی در عراق نیز به حمایت از جمهوری اسلامی ایران برخاسته و مواضع شفاف و اصولی را در قبال این تحریم‌های ظالمانه اتخاذ کرده‌اند؛ مواضعی که نشان از عمق روابط دوستانه تهران با تمامی اقشار شیعی در عراق است.

به عنوان مثال، «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی در سخنانی ضمن محکوم کردن تحریم‌های ضد ایرانی ایالات متحده آمریکا تأکید کرد: «سیاست تحریمی در قبال جمهوری اسلامی ایران را سیاستی ظالمانه قلمداد می‌کنیم. تحریم‌های یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران، غیرقانونی بوده و بدعتی خطرناک محسوب می‌شود». این در حالی است که پیشتر نیز دیگر گروه‌های شیعی عراق به تحریم‌های ضد ایرانی واشنگتن واکنش نشان داده و آن را به شدت محکوم کرده‌اند.

در همین راستا پیشتر جنبش نجباء با صدور بیانیه‌ای به صورت رسمی به تحریم‌های ضد ایرانی واکنش نشان داد و تأکید کرد: «جمهوری اسلامی با رهبری حکیم، فرزانه و شجاع در برابر نقشه‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران و منطقه می‌ایستد. تحریم‌های ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی ایران، با هدف بر هم زدن ثبات و استقرار در منطقه و به فقر کشاندن ملت‌ها اعمال شده است».

بر اساس آنچه که گفته شد، پر واضح است که ایالات متحده آمریکا در مقابل مواضع قاطعانه دولت عراق و همچنین احزاب و جریان‌های سیاسی مختلف این کشور در قبال تحریم‌های ضد ایرانی، چاره‌ای جز صدور معافیت تحریمی برای بغداد در مقابل خود نیافته است و می‌توان گفت که واشنگتن در قبال بغداد دست به عقب نشینی زده است.

آمریکایی‌ها پیش از این بسیار تلاش کردند تا یا معافیت تحریمی به بغداد اعطا نکنند و یا در ازای اعطای معافیت تحریمی، از آن باج خواهی به عمل آورند. در همین ارتباط، برخی منابع پیشتر اعلام کردند که آمریکایی‌ها اعطای معافیت تحریمی به بغداد را مشروط به انعقاد قراردادها و توافقنامه‌های هنگفت با شرکت‌های آمریکایی کرده‌اند.

این درحالی است که دولت بغداد ضمن مخالفت با باج خواهی‌های ایالات متحده، در این زمینه دست رد به سینه «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا زد. مقامات عراقی در واکنش به شرط و شروط ایالات متحده برای اعطای معافیت تحریمی به بغداد در ازای ارائه تسهیلات به شرکت‌های آمریکایی از سوی عراق، صراحتاً اعلام کردند که چنین مسأله ای اتفاق نخواهد افتاد. بدین ترتیب بود که تلاش‌های بی‌وقفه ایالات متحده آمریکا برای باج خواهی از عراق به بهانه عدم تبعیت آن از تحریم‌ها علیه ایران، با شکست مواجه شده است.

بر اساس آنچه که گفته شد، از یک سوی آمریکایی‌ها سیاست باج خواهی از عراق در ازای اعطای معافیت تحریمی به این کشور را شکست خورده دیدند و از سوی دیگر، به این نتیجه رسیدند که مواضع دولت بغداد و احزاب و جریان‌های عراقی در حمایت از ایران بسیار قاطعانه بوده و تغییر نخواهد کرد. به همین دلیل، واشنگتن در نهایت شکست خود در وادار کردن بغداد به تبعیت از تحریم‌های ضد ایرانی را پذیرفت.

منبع:مهر

انتهای پیام/

R1395/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۴۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر بازرگانی آمریکا: تحریم علیه هوآوی جواب داد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، جینا ریموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده، طی اظهاراتی تراشه‌ای که در گوشی میت ۶۰ پرو شرکت هواوی به کار رفته را کم‌ارزش خواند و تاکید کرد، ادعاهای این شرکت درباره پیشرفت در ساخت تراشه‌ قابل توجه نیستند؛ با این استدلال که نشان می‌دهد محدودیت‌های اعمال شده ایالات متحده برای ارسال تراشه به چین و تحریم این کشور کارساز بوده است.

وی در اظهارات خود گفته است: کنترل‌های صادراتی کارساز بوده‌اند، زیرا تراشه هواوی چندان خوب نیست و سال‌ها از آنچه در ایالات‌متحده داریم، عقب‌تر است. ما پیچیده‌ترین نیمه‌رساناها را در جهان داریم.

هوآوی که از سال ۲۰۱۹ در لیست تحریم‌های تجاری قرار دارد، در آگوست سال گذشته میلادی با عرضه یک گوشی جدید مجهز به یک تراشه پیچیده، صنعت و دولت ایالات متحده را شگفت زده کرد. هواوی میت ۶۰پرو علیرغم تلاش‌های مداوم واشنگتن برای فلج کردن ظرفیت تولید نیمه‌ رساناهای پیشرفته، به عنوان نمادی از تجدید حیات فناوری چین در نظر گرفته شد.

واشنگتن چندین سال است که  تحریم‌های جدی علیه پکن اعمال کرده و بازار ابزار فناوری آن را به دلیل تامین نکردن تراشه‌های نیمه‌رسانای پیشرفته و عدم وجود ابزارهای مورد نیاز برای ساخت آنها مختل کرده است؛ همه این تحریم‌ها به دلیل نگرانی‌هایی که به دنبال احتمال تقویت قابلیت‌های نظامی چین قوت گرفته بود، اعمال شده است.

هوآوی، نمادی از آن جنگ فناوری است که توانست در بحبوحه تحریم تراشه، این قطعه را در مقیاس پیچیده‌ترین نوع آن بسازد و توسعه دهد و علاوه‌بر آن به دیگر بازارهای تجاری جهان صادر کند.

گوشی جدید هوآوی باعث شده دولت بایدن  جزئیات تراشه‌ای که از آن به عنوان پیشرفته ترین نیمه‌رسانایی که چین تاکنون تولید کرده یاد می‌شود را مورد بررسی قرار دهد، اگرچه اطلاعات به دست آمده از آن جزئی و اندک بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش سفیر روسیه در آمریکا به کمک‌های جدید به اوکراین
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • بانک‌های چینی به دردسر افتادند؛ پای تحریم آمریکا در میان است
  • آمریکا 4 فرد و 2 شرکت مرتبط با ایران را تحریم کرد
  • کارشناس مسائل خاورمیانه: بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت
  • وزیر بازرگانی آمریکا: تحریم علیه هوآوی جواب داد
  • بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت/ آمریکا در قبال فلسطین بر خلاف منافع ملی خود عمل کرد
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد
  • سیاست‌های آمریکا با ادعای طرفداری از صلح فاصله زیادی دارد
  • هشدار مسکو درباره شکست تحقیرآمیز آمریکا در اوکراین