Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-19@09:31:34 GMT

نخست‌وزیری انگلیس استعفا کرد

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۷۴۵۶۴

ترزا می‌با تاکید بر اینکه در مورد مساله بریگزیت موضعی درست داشته از پست نخست وزیری انگلیس استعفا کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای نیوز، تراز می‌امروز از منصب خود در ریاست حزب محافظه‌کار انگلیس و نخست وزیری این کشور استعفا کرد.

می‌در مقابل دفتر نخست وزیری بیانیه‌ای را خواند و گفت: "اکنون برای من روشن شده که منافع بریتانیا با یک نخست وزیر تازه بهتر تامین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"

وی افزود: "من امروز اعلام می‌کنم که جمعه هفتم مه (دو هفته دیگر) از رهبری حزب محافظه کار استعفا می‌کنم. " "من با ریاست حزب به توافق رسیده‌ام که روند انتخاب رهبر جدید از هفته آینده آغاز شود. "

با آنکه نمی‌توان گفت: رقابت درون حزبی برای انتخاب رهبر جدید دقیقا چقدر طول می‌کشد، اما کارشناسان می‌گویند احتمالا در پایان ژوئیه، حدود دو ماه دیگر رهبر جدید حزب محافظه‌کار مشخص خواهد شد.

تعداد قابل توجهی از اعضای حزب محافظه‌کار برای این رقابت اعلام آمادگی کرده‌اند.

در روز‌های گذشته می‌قصد داشت لایحه قرارداد خروج را پس از "اصلاحاتی" برای بار چهارم به رای پارلمان بگذارد، اما در ۷۲ ساعت اخیر تقریبا روشن شده بود که می‌از داخل حزب محافظه کار زیر فشار زیادی برای استعفا است و عمر نخست وزیری او به پایان نزدیک شده است.

مهمترین وظیفه دولت می، مذاکره با اتحادیه اروپا برای خروج بریتانیا بود. می‌در این باره گفت: من درباره شرایط خروج {از اتحادیه اروپا} مذاکره کردم و هر چه می‌شد انجام دادم تا نمایندگان پارلمان به آن رای دهند. متاسفانه قادر به این کار نشدم. "

استعفای می‌فردای رای‌گیری پارلمان اروپا صورت گرفته در حالیکه نتایج این رای گیری تا یکشنبه اعلام نخواهد شد.

نخست وزیر انگلیس اظهار کرد، ظرف روز‌های آینده رقابت برای انتخاب رهبر جدید حزب محافظه‌کار آغاز می‌شود.

به این ترتیب می‌زمانی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا از سوم تا پنجم ژوئن به انگلیس سفر کند در منصب خود خواهد بود.

در اساسنامه حزب محافظه‌کار برای انتخاب رئیس این حزب، رأی‌گیری‌های اولیه بین نمایندگان حزب در پارلمان پیش‌بینی شده است. در هر دور رأی‌گیری، نامزدی که کمترین رأی را آورده است، حذف می‌شود. این روند تا جایی ادامه پیدا می‌کند که دو نامزد بیشتر باقی نماند. پس از آن اعضای حزب باید بین این دو نامزد یکی را انتخاب کنند.

ترزا می‌وزیر کشور سابق که ژوئیه ۲۰۱۶ پس از استعفای دیوید کامرون به نخست‌وزیری رسید از اواسط ژانویه سه بار در به تصویب رساندن توافق خروج از اتحادیه اروپا که در مورد آن با اروپایی‌ها مذاکره کرده بود، شکست خورد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انگلیس ترزا می تابناک حسین هدایتی فتح خرمشهر احمد عراقچی خودروهای هیبریدی ترزامی هوآوی انصارالله یمن زیبا حالت منفرد مارک ویلموتس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۴۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویارویی حامیان و مخالفان رژیم صهیونیستی در مجلس انگلیس

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ ماهیت سیاست و سیاستمداران انگلیسی، درتازه‌ترین نشست مجلس عوام این کشور آشکارتر شد. وقتی ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس، در بیانیه‌ای که در نشست ویژه دولت و مجلس به مناسبت حمله تلافی جویانه ایران به رژیم صهیونیستی خواند و واکنش‌ها به آن شکل گرفت.
ریشی سوناک، رهبر حزب محافظه کار و نخست وزیر بریتانیا در این نشست می‌گوید:" با این حمله، ایران ماهیت واقعی خود را نشان داد. نیت ایران، گسترش بحران در حیاط خلوتش است تا فاجعه در خاورمیانه را بیش‌تر کند. هدف ما، حفاظت از ثبات و امنیت است. زمانی که کشور‌هایی همچون ایران و روسیه، صلح را تهدید می‌کنند، ما در برابر آن‌ها می‌ایستیم و همدوش متحدان و دوستانمان، از ارزش‌ها و منافع خودمان حفاظت می‌کنیم. "

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


رهبر حزب کارگر که رقیب حزب حاکم محافظه کار انگلیس محسوب می‌شود نیز همچون ۷ ماه اخیر، به شدت از جنایات اسرائیل حمایت کرد.
کایر استارمر می‌گوید: " ما از اقدام بریتانیا، در کنار متحدانمان، در برابر حمله ایران به اسرائیل، حمایت می‌کنیم و همچنین از درخواست نخست وزیر برای تنش زدایی، پشتیبانی می‌کنیم. تردید نیست که حمله نیرو‌های ایرانی در این هفته، جهان را خطرناک‌تر کرد. "
شماری از نمایندگان مستقل و حق طلب در مجلس انگلیس، بی توجه به نظام سیاسی و رسانه‌های هوادار صهیونیسم، نظر خود را با شجاعت بیان کردند.
جورج گالووی، نماینده حزب کارگران بریتانیا می‌گوید:" در سخنان نخست وزیر حتی یک کلمه درباره حمله اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق وجود نداشت. کاری که موجب شروع تنش اخیر شده است. همه در این مجلس، همچون یک کنسرت منظم ایران را محکوم می‌کنند. حتی رهبر حزب رقیب دولت نیز در این باره سخن نمی‌گوید... از زمانی که بریتانیا ایران را اشغال و منابع ایرانیان را غارت کرد و دولت دموکراتیک ایران را سرنگون کرد، ایرانیان دیگر به سخنان نخست وزیر بریتانیا گوش نمی‌کنند.
جرمی کوربین، سیاستمدار کهنه کار و چهره محبوب حامیان فلسطین و مخالفان جنگ به عنوان نماینده مستقل رویکرد دولت را به چالش کشید و افزود:" ۳۳ هزار نفر در غزه کشته شده اند و بمب‌هایی که در این مدت بر سر مردم غزه ریخته شد، بیش از مجموع بمب‌هایی بود که در جنگ عراق ریخته شد. حوادث اخیر نشان داد که شرایط تا چه اندازه خطرناک است و تنش می‌تواند به سراسر خاورمیانه گسترش یابد. آیا نخست وزیر می‌پذیرد که محور اصلی همه مشکلات این منطقه، ادامه اشغالگری اسرائیل در فلسطین است؟ او برای پایان اشغال فلسطین و آتش بس درازمدت در غزه، چه می‌کند؟ "
حزب ملی اسکاتلند سومین حزب بزرگ انگلیس تنها حزب عمده این کشور است که طرح درخواست آتش بس در غزه را ارائه کرد که البته مجلس با آن به مخالفت برخاست.
مهایری بلک (Mhairi Black)، نماینده حزب ملی اسکاتلند در این نشست می‌گوید:" اگر شلیک ۱۰۰ موشک ایرانی به خاطر حمله اسرائیل به ساختمان سفارت ایران، نامتناسب نامیده می‌شود، بمباران اسرائیل در ۱۹۲ روز گذشته علیه غزه نیز باید نامتناسب ارزیابی شود. "

جان مک دانل، نماینده حزب کارگر در مجلس نیز با تمجید از مواضع نمایندگان صلح طلب می‌گوید:" این مجلس به درستی خواهان خویشتنداری دولت اسراییل است، ما قبلا هم خواهان خویشتنداری اسرائیل شده ایم: ما خواهان توقف حملات به غزه شده ایم، ما خواهان کشتار جمعی در آن شده ایم، ما خواهان توقف گسترش شهرک‌های یهودی در کرانه باختری شده ایم، اما این شهرک‌ها بیش‌تر شده اند، ما خواهان راه‌هایی برای رساندن غذا به کودکان گرسنه در فلسطین شده ایم و اکنون سوء تغذیه، آن کودکان را می‌کشد. اگر اسرائیل کماکان به این اقدامات ادامه دهد، دولت بریتانیا چه اقدامی خواهد کرد، زیرا دولت راست افراطی اسرائیل، با کارهایش خاورمیانه را شعله ور کرده است؟ "
کارولین لوکاس، نماینده حزب سبز سیاست دولت را برای انگلیس نگران کننده می‌داند و می‌گوید:" من واقعا از این که نخست وزیر اکنون ما را به یک طرف جنگ مبدل کرده است نگرانم. نخست وزیر بریتانیا در حمایت از نخست وزیر اسرائیل، چنین کرد. نتانیاهو به علت وابستگی به افراد راست افراطی در دولت اسرائیل، به ساختمان بخش کنسولی سفارت ایران در سوریه حمله کرد و بدین ترتیب، تنش را به صورت خطرناکی افزایش داد. بمباران کنسولگری ایران، قطعا نقض قوانین بین المللی بود. "
محمد یاسین، نماینده حزب کارگر بی توجهی دولت به هشدار قضات و حقوقدانان را به باد انتقادگرفت و گفت:" چهار قاضی پیشین دادگاه عالی بریتانیا همراه با بیش از ششصد حقوقدان در این کشور، از جمله بیش از شصت دادستان یه نخست وزیر هشدار داده اند با ادامه ارسال بمب و جنگ اافزار برای ارتش اسرائیل، این کشور در معرض نقض قوانین بین الملل و مشارکت در نسل کشی اسرائیل در غزه است. چرا نخست وزیر این هشدار‌ها را جدی نمی‌گیرد؟ چرا حتی نظر مشاوران حقوقی اش را نادیده می‌گیرد؟ "
استفن فری (Stephen Farry)، نماینده ایرلند شمالی هم اسراییل را عامل تهدید صلح و ثبات منطقه خواند و افزود:" نخست وزیر می‌گوید خواهان ثبات در منطقه است، اما باید شفاف و صادقانه گفت که اسرائیل خودش تهدید برای ثبات در خاورمیانه است و قوانین بین المللی را نقض کرده است. "
کلودیا وب (Claudia Webbe)، نماینده مستقل، با به چالش کشیدن سیاست دوگانه دولت می‌گوید:" نیروی هوایی بریتانیا که می‌تواند پهپاد‌ها و موشک‌های ایرانی را که به سمت اسرائیل در حرکت بودند رهگیری و منهدم کند، چرا علیه پهپاد‌ها و موشک‌های اسراییلی که به گفته دیوان کیفری بین المللی و گزارشگر ویژه سازمان ملل، در حال نسل کشی در غزه اند، اقدام نکرده است؟ چرا دولت بریتانیا به وظیفه خود در حفاظت از جان زنان و کودکان فلسطینی اقدام نمی‌کند؟ چرا این دولت مانع کشتار جمعی فلسطینیان نمی‌شود؟ "
تانمانجیت سینگ دسی (Tanmanjeet Singh Dhesi نماینده حزب کارگر مسئولیت نخست وزیررا برای ثبات در منطقه یاداور می‌شود و می‌افزاید:" آیا نخست وزیر با نتانیاهو، درباره حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه گفتگو کرده است یا می‌خواهد با او در این باره صحبت کند؟ "
ریشی سوناک در پاسخ می‌گوید:" ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم آرامش و ثبات را حفظ کنند و وزیر خارجه ما گفت که به ویژه از اسرائیل می‌خواهیم تنش را افزایش ندهد و به موفقیت در خنثی کردن حمله ایران تمرکز کند. "
بر کسی پوشیده نیست که نظام انگلیس در ۷۶ سال اخیر، با اقدامات نظامی، دیپلماتیک، اقتصادی و رسانه‌ای از اصلی‌ترین حامیان رژیم اسراییل بوده است.
اما در ماه‌های اخیر و پس از عملیات توفان الاقصی رویکر نظام انگلیس، بیش از هر زمان دیگربه چالش کشیده شده است که مخالفت شماری از نمایندگان مجلس و اکثریت ۷۶ درصدی جامعه انگلیس با این سیاست‌ها مبین آن است....
با صدا‌ها
۱ – ریشی سوناک – نخست وزیر انگلیس
۲ – کایر استارمر- رهبر حزب کارگر انگلیس
۳ – جورج گالووی – نماینده حزب کارگران بریتانیا در مجلس
۴ – جرمی کوربین – رهبر پیشین حزب کارگر انگلیس
۵ – مهایری بلک – نماینده حزب ملی اسکاتلند
۶ – جان مک دانل – نماینده مجلس از حزب کارگر
۷ – کارولین لوکاس – نماینده حزب سبز انگلیس
۸ – محمد یاسین – نماینده مجلس از حزب کارگر
۹ – استفن فری – نماینده ایرلند شمالی در مجلس انگلیس
۱۰ – کلودیا وب – نماینده مستقل مجلس انگلیس
۱۱ – تانمانجیت سنگ دسی – نماینده مجلس از حزب کارگر
۱۲ – ریشی سوناک – نخست وزیر انگلیس

دیگر خبرها

  • نتانیاهو از ترس بازداشت دست به دامن انگلیس و آلمان شد
  • تشکر نتانیاهو از انگلیس و آلمان بابت «حمایت‌های بی‌چون و چرا»
  • رئیس جمهور هوادار روسیه در سودای نخست‌وزیری کرواسی
  • تشکر نتانیاهو از انگلیس و آلمان به خاطر «حمایت‌های بی‌چون و چرا»
  • اهداف سفر وزیر خارجه انگلیس به رژیم صهیونیستی دعوت به خویشتنداری
  • رویارویی حامیان و مخالفان رژیم صهیونیستی در مجلس انگلیس
  • نخست وزیر انگلیس: تشدید تنش ها در خاورمیانه به نفع هیچ کس نیست
  • سوناک: تشدید تنش‌ها در خاورمیانه به نفع هیچ‌کس نیست
  • لیز تراس خواستار انحلال سازمان ملل شد
  • پافشاری دولت انگلیس بر اجرای طرح ضد مهاجرتی رواندا