Web Analytics Made Easy - Statcounter

آغاز بازسازی ۲۰ هزار خانه در مناطق آسیب‌دیده از سیل کشور، مروری بر اخبار انتخاباتی، انتقاد مطهری از یک رویه غلط در برابر تذکرات رهبری، فشار حداکثری آمریکا بر ایران برای تامین امنیت اسرائیل، تکذیب اخبار مربوط به ممنوعیت ورود مواد سوختی ایران به افغانستان، مروری بر مهمترین خبرهای حقوقی هفته گذشته و... از جمله گزیده اخبار سیاسی ایسنا در روز پنج شنبه و جمعه، دوم و سوم خرداد ماه ۱۳۹۸ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، آیین متمرکز کلنگ زنی ساخت و تعمیر ۲۰ هزار واحد مسکونی در مناطق سیل زده در قالب طرح "جهاد همبستگی ملی" به مناسبت سوم خرداد با حضور سردار غیب پرور رئیس سازمان بسیج مستضعفین و جمالی نژاد معاون عمران و توسعه امور شهری وزیر کشور در روستای تازه آباد شهرستان آق قلا برگزار شد. سردار غلامحسین غیب پرور در این مراسم گفت: بسیج و سپاه در سراسر کشور ساخت ۲۰ هزار منزل مسکونی در مناطق آسیب دیده از سیل را پذیرفته است.

رئیس‌جمهور در دوازدهمین کنگره ملی تجلیل از ایثارگران با بیان این که بیش از یک سال علیرغم تحریم‌های شدید و مشکلات فراوان مردم سر فرود نیاوردند و صدای ملت، صدای ایستادگی و مقاومت بود، تصریح کرد: صدای ذلت و تسلیم از ایران و ملت بلند نخواهد شد و با فداکاری، ایثار و اتحاد بر دشمن پیروز خواهیم شد.

دولت دوازدهم سخنگوی خود را بعد از حدود یک سال خالی بودن این تریبون با اهمیت شناخت و علی ربیعی بعد از محمد باقر نوبخت، دومین سخنگوی دولت تدبیر و امید شد که باید در روزهای آتی، منتظر اولین نشست سخنگو بود.

آیت‌الله محمد علی موحدی کرمانی در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به اینکه آمریکا پس از پنج روز سکوت بعد از فتح خرمشهر اذعان داشت که ماشین نظامی ایران اعجاب آور است، گفت: حماسه فتح خرمشهر این پیام را در دل خود جای داده که وقتی ملتی بر داشته‌ها ی خود تکیه زند و ایمان را با عمل صالح در پیش گیرد در همه عرصه‌ها پیروز خواهد شد. درواقع حماسه فتح خرمشهر یک الگو برای پیروزی در همه عرصه‌هاست.

سردار رمضان شریف، رییس ستاد انتفاضه و قدس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی هم در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران گفت: ترامپ باید بداند با طرح "معامله قرن" و انتقال سفارت‌شان به بیت‌المقدس و به رسمیت شناختن بلندی‌های جولان نمی‌توانند مردم فلسطین و امت اسلامی را از حمایت از آرمان فلسطین بازدارند.

مروری بر اخبار انتخاباتی

در هفته‌ای که گذشت، شورای نگهبان طرح اصلاح قانون انتخابات را به مجلس شورای اسلامی بازگرداند. استاندار تهران خواستار ایجاد زمینه برای افزایش مشارکت استان تهران در انتخابات شد و ستاد امنیت انتخابات هم در چند استان تشکیل شد.

علی مطهری در یادداشتی با انتقاد از رویه غلط برخی مسوولان در قبال تذکرات رهبری، گفت که پس از تذکر رهبری درباره یک موضوع مدیران به جای صدور بخشنامه، اقدامات عملی عاجل برای رفع آن کاستی انجام دهند.

محمدجواد ظریف پس از ورود به اسلام‌آباد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر منطقه ما شرایط بسیار دشواری را می‌گذارند و اقدامات خطرناکی در منطقه در حال شکل گرفتن است و با توجه به این موضوع نیاز است که با همسایگان‌مان مشورت و گفت‌وگو کنیم.

‌وزیر امور خارجه کشورمان همچنین  در نشست بررسی راهبردهای منطقه‌ای در بندر چابهار گفت: توسعه روابط بین ایران، پاکستان و افغانستان ضروری است و ما همیشه برای توسعه روابط تجاری، سیاسی و اقتصادی تلاش می‌کنیم. وی در فرودگاه کنارک نیز بر نقش پر رنگ چابهار در امنیت و ثبات در افغانستان، پاکستان و ایران تاکید کرد.

ظریف در گفت‌وگوی اختصاصی خود با شبکه خبری سی‌ان‌ان هم تحریم‌های آمریکا را تروریسم اقتصادی علیه مردم برشمرد و گفت: ایران وارد مذاکره با رئیس جمهور آمریکا نخواهد شد، مگر اینکه واشنگتن با اجرای تعهداتش در برجام به ایران احترام بگذارد.

تلاشها برای تنش زدایی در منطقه

مدیرکل سیاسی وزارت خارجه آلمان با دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار کرد. امیرعبداللهیان در این دیدار با تاکید بر روابط تاریخی دو کشور و اعلام آمادگی برای توسعه همه‌جانبه مناسبات تهران و برلین گفت: فقدان اقدام عملی از سوی طرف‌های اروپایی در اجرای تعهدات برجامی خود، بزرگترین مانع در مسیر حفظ برجام است و تداوم وعده های بی‌عمل اروپا به خروج تهران از برجام منجر می‌شود.

وی در سفر به تهران نیز با سیدعباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد. عراقچی در این دیدار با تاکید بر پایان خویشتن‌داری ایران در مورد بدعهدی طرف‌های عضو برجام، تعهدات کشورهای باقی مانده در برجام پس از خروج آمریکا از این توافق را یادآوری و بر ضرورت اجرای این تعهدات بر اساس چهار بیانیه کمیسیون مشترک برجام تاکید کرد.

همچنین  روزنامه الشرق الاوسط اعلام کرد که یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان در گفت‌وگو با نشریه المجله با اشاره به اینکه کشورش برای کاهش تنش میان آمریکا و ایران تلاش می کند، وساطت مسقط میان تهران و واشنگتن را نه تکذیب و نه تایید کرد. وی گفته است: ما برای کاهش تنش میان آمریکا و ایران تلاش می‌کنیم زیرا اگر جنگی رخ دهد به تمام دنیا آسیب می‌رساند.

در همین ارتباط سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با توجه به سفر اخیر دو مقام آلمانی و عمانی به ایران، از این اقدام دیپلماتیک برای آن‌چه «تنش‌زدایی وضعیت موجود» می خواند، استقبال کرد.

عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق هم با اشاره به اینکه همکاری‌های عراق و کویت می‌تواند نقش بزرگی در کاهش تنش‌های منطقه‌ای داشته باشد، اعلام کرد که عادل عبدالمهدی به دنبال ایجاد برنامه‌ای بی‌سابقه برای ایجاد صلح میان ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس است.

تلوزیون ملی ژاپن نیز از احتمال سفر نخست‌وزیر ژاپن به ایران در نیمه خرداد خبر داد که در پی سفر روز شنبه دونالد ترامپ به ژاپن انجام خواهد شد. این اولین سفر وی به ایران است که در چهار دهه اخیر و در میان افزایش نگرانی‌ها درباره گسترش تنش میان آمریکا و ایران، اتفاق خواهد افتاد.

همچنین وزرای امور خارجه آلمان و اردن در یک گفت‌وگوی تلفنی درباره فرصت‌های تنش‌زدایی برای ایران تبادل نظر کرده و همچنین تاکید کردند که صلح در خاورمیانه تنها از طریق راهکاری حاصل می‌شود که مورد مذاکره قرار گرفته باشد.

***

نماینده ایران در سازمان ملل در واکنش به تروریست خواندن ملت ایران از سوی ترامپ گفت: حرف‌های متناقض رئیس‌جمهور آمریکا درباره ایران، نشانه روشنی از خصومت بی حد و حصر وی نسبت به ایران و ملت بزرگ ایران است. تخت‌روانچی تاکید کرد که ترامپ خصومت بی حد و حصر نسبت به ملت ایران دارد. وی در نشست شورای امنیت سازمان ملل هم گفت: یکی از مشکلات اساسی در حفاظت از غیر نظامیان در درگیری‌های مسلحانه تصمیم‌گیری بر اساس ملاحظات سیاسی و مسئول نشناختن عاملان جنایات است.

رئیس‌جمهور آمریکا روز پنج‌شنبه درباره اعزام نیروهای بیشتر به خاورمیانه که بخشی از جنگ روانی به راه افتاده از سوی آمریکا در منطقه است به جمعی از خبرنگاران در کاخ سفید، گفت: من فکر نمی‌کنم به آن احتیاجی پیدا کنیم؛ واقعاً فکر نمی‌کنم. در صورت لزوم به هر تعداد که لازم باشد در آن‌جا خواهیم بود. ترامپ روز پنج‌شنبه در اظهاراتی خصمانه با یاد کردن از ملت ایران به عنوان «ملت ترور» گفت که این را تحمل نخواهیم کرد.

کیوان خسروی سخنگوی شورای عالی امنیت ملی در یادداشتی کوتاه با اشاره به سفرهای محرمانه و غیرمحرمانه افزود: سفر مقامات مسئول کشورهای مختلف به ایران افزایش یافته است که عمدتاً از آمریکا نمایندگی دارند و برخی رسانه‌ای می‌شود و پاره‌ای از سفرها نیز محرمانه می‌ماند.

وزیر امورخارجه آمریکا با تکرار ادعاهای بی‌اساس خود علیه کشورمان اذعان کرد که واشنگتن با فشار حداکثری بر ایران به دنبال امنیت رژیم صهیونیستی است. پمپئو درحالی اذعان کرده که هدف اقدامات خصمانه کشورش علیه ایران تأمین امنیت رژیم صهیونیستی است که پیش‌تر مسئولان آمریکایی بارها تاکید کرده بودند که هدف این فشارها "تأمین امنیت کشورهای منطقه" است؛ ادعایی که برخی کشورهای مرتجع منطقه به آن دل بسته بودند.

همچنین وزارت امور خارجه آمریکا به درخواست رؤسای سه کمیته کنگره آمریکا مبنی بر ارائه توضیحات در مدتی معین درباره وجود اطلاعات انحرافی در گزارش ارائه شده علیه ایران، پاسخ نداد.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل طی اطلاعیه‌ای انتشار اخبار مربوط به ممنوعیت ورود مواد سوختی از ایران به افغانستان را تکذیب و اعلام کرد که این اقدام با اعلام قبلی به سفارت ایران در کابل به منظور نظارت سختگیرانه مسئولان دو کشور بر ورود سوخت انجام شده است.

حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در مراسم معارفه رئیس کل دادگستری استان اصفهان تاکید کرد که امروز عده‌ای خواسته یا ناخواسته با فشار بر مردم در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی، معیشت و ایجاد ناامیدی در زمین دشمن بازی می‌کنند؛ این افراد با احتکار اجناس، تقلب، توزیع دیرهنگام و گرفتن ارز دولتی و واردات نکردن کالا، چوب لای اقتصاد کشور می‌گذارند. وی افزود: ما نباید در مقابل این افراد در حالت انفعال قرار گیریم؛ زیرا اگر ما عقب نشینی کنیم آنها لحظه به لحظه جلوتر می آیند.

همچنین در هفته‌ای که گذشت شاهد خبرهای مهمی در حوزه حقوقی قضائی بودیم که گزارش کامل آن را میتوانید اینجا بخوانید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آخرین اخبار انتخاباتی آلمان آمريكا اردن افغانستان ايران پاكستان تذکرات رهبری تروريسم تنش زدایی چابهار حسن روحاني دونالد ترامپ رژيم صهيونيستي رييس جمهور سخنگوي دولت طرح معامله قرن عراق علی ربیعی علي مطهري عمان کشور ژاپن محمدجواد ظريف نماز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۴۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت/ آمریکا در قبال فلسطین بر خلاف منافع ملی خود عمل کرد

مهسا مژدهی: روز ۳۰ فروردین چشم‌ها به شورای امنیت سازمان ملل دوخته شده بود تا فلسطین تبدیل به عضوی دائمی از سازمان ملل شود. رای وتوی ایالات متحده اما بر روی امیدها خط بطلان کشید. در آن روز از ۱۵ عضو شورای امنیت به‌ قطعنامه‌ای که می‌توانست به عضویت فلسطین در سازمان ملل بی‌انجامد، رای مثبت دادند. رای بریتانیا و سوئیس ممتنع بود و آمریکا در نهایت با وتو خود ماجرا را منتفی کرد. رابرت وود، معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، در این زمینه توضیح داد: ایالات متحده همچنان از راه‌حل دو دولتی به شدت حمایت می‌کند. این رأی مخالفت با حق تشکیل کشور فلسطین را نشان نمی‌دهد، بلکه اذعانی است به این که این امر تنها از طریق مذاکرات مستقیم بین طرفین حاصل خواهد شد. محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، در بیانیه‌ای وتوی آمریکا را ناعادلانه، غیر اخلاقی و غیرقابل توجیه خواند. نماینده فلسطین در سازمان ملل، پس از رأی‌گیری به این موضوع اشاره کرد که فلسطینی‌ها با وجود وتو ایالات متحده از حق خود دست نخواهند کشید. او گفت:‌ این واقعیت که این قطعنامه تصویب نشد، اراده ما را نمی‌شکند و عزم ما را سست نمی‌کند. ما در تلاش خود متوقف نخواهیم شد.

ایالات متحده در کنار مقامات اسراییلی معتقد است حضور رسمی فلسطین در سازمان ملل، به روند صلح و دو کشوری آسیب می‌زند. این حرف در شرایطی مطرح می‌شود که راه‌حل دو کشوری و دو دولتی برای کشورهای مسلمان از جمله ایران راه‌حلی پذیرفته نیست. اما حتی اگر این راه‌حل یکی از گزینه‌های روی میز برای برخی از کشورها باشد، باز هم می‌توان گفت در سال‌ها اخیر گامی به سمت عملی شدن آن وجود ندارد و برخلاف گفته گیلعاد اردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل گفتگوی صلحی وجود ندارد که حالا بخواهد کنسل شده یا غیرممکن باشد.

جعفر قنادباشی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرآنلاین درمورد هدف آمریکا از وتو قطعنامه پذیرش فلسطین در سازمان ملل و به رسمیت شناختن این کشور گفت: این رای وتو خلاف سیاست رسمی دولت امریکا است. آنها به‌ظاهر از سیاست دو دولتی در فلسطین حمایت می‌کنند. اما دلیل مخالفتشان به نوعی حمایت از اسرائیلی‌هاست. در واقع سیاست‌هایی که اتخاذ می‌شود مبتنی بر اصل حفاظت و سیاست از امنیت اسرائیل است. تصور آنها این است که اگر رای مثبت بدهند، مبارزات فلسطینی گسترش پیدا کرده و مبنای سیاسی پیدا می‌کند. چون به عنوان یک دولت دیده می‌شوند و مساله اتهام تروریست بودن به گروه‌های فلسطینی رنگ می‌بازد.

آمریکا قطعنامه عضویت فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد

واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت فلسطین در سازمان ملل توسط آمریکا

چرایی سنگ‌اندازی واشنگتن در مسیر عضویت فلسطین در سازمان ملل

او تاکید کرد: آمریکایی‌ها به‌دلیل اینکه یک همسویی کامل با صهیونیست‌ها داشته باشند، در این شرایط که اسراییل در شرایط بسیار دشواری قرار دارد، این قضیه را وتو کردند که خلاف سیاست‌ها و منافع ملی آمریکا است. چرا که هر حمایتی از رژیم کودک‌کش و اشغالگر که جولان و کرانه‌باختری را طبق قطعنامه‌های سازمان ملل اشغال کرده، به‌طور کلی خلاف منافع آمریکا است و موجب خشم و نفرت عمومی و بدبینی جهانی علیه ایالات متحده می‌شود.

این دیپلمات سابق ادامه داد: همه جهان می‌داند که رژیم صهیونیستی یک مجرم بین‌المللی است و حمایت آمریکا از آنها که کودک‌کشی و نسل‌کشی و پاکسازی قومی و اشغال را در پرونده خود دارند، به ضرر واشنگتن است. در کرانه باختری ما هر شب کشته داده‌ایم. در نابلس در شب یکشنبه ۱۳ جوان کشته شدند و ۲۷ نفر به اسارت برده شدند. در این مناطق اشغالی طبق اصول سازمان‌ملل همه جهان باید کمک کنند تا منطقه از اشغال خارج شود.

منافع آمریکا این نیست که چهره خشن و ضدحقوق بشری از این کشور در دنیا ترسیم شود. بنابراین تصمیم اخیر هم مخالف دو دولتی است که بسیاری از کشورها مانند ما آن را قبول نداریم و هم علیه منافع کشورشان. چون اگر این وتو انجام نمی‌گرفت گامی به سوی سیاست دو دولتی هم برداشته می‌شد. این تصمیم بسیار عجیب است. حتی امنیت ملی امریکا نادیده گرفته شده است. وقتی سرباز آمریکایی به خاطر فلسطین خودش را آتش می‌زند یعنی پای امنیت ایالات متحده در میان است. بعید نیست در کنار کسی که خودش را آتش می‌زند کسانی هم پیدا شوند که به تجهیزات آمریکایی حمله کنند. ایالات متحده نگران شکست اسراییل و نگران موفقیت جبهه مقاومت است. برای این مساله است که آنها دست به اقدامی ضد امنیت و منافع ملی امریکا و سیاست رسمی خود زده‌اند.

جعفر قنادباشی در مورد اینکه موضوع دو دولتی که مورد قبول امریکا است با وتوی این کشور در چه وضعیتی قرار می‌گیرد گفت:‌ سیاست آمریکا در حدود ۴۰ سال پیش و زمانی که انورسادات در مصر صلحی با اسرائیل داشت و بعد مذاکراتی که کارتر و کلینتون با یاسر عرفات داشتند، این بود که صلحی بین اسراییلی‌ها و فلسطینی‌ها برقرار کنند. عرفات هم بر اثر این میانجیگری‌ها تشکیلات خودگردان را ایجاد کرد که معتقد بودند مقدمه تشکیل دولت فلسطین است. حتی به عرفات گفته شد که رام‌الله پایتخت فلسطین خواهد بود. سیاست دو دولتی سیاست جدیدی نیست و در قالب یک راه‌حل است که امریکایی‌ها برای فلسطین در نظر گرفته‌اند. اسرائیلی‌ها پیوسته خواسته‌اند این سیاست را از دستورکار ایالات متحده خارج کنند و مدتی هم ترامپ با طرح معامله قرن و کوچاندن فلسطینی‌ها به صحرای سینا را پیگیری کرد. وگرنه سیاست دو دولتی سیاست سنتی این کشور است. اما اسراییلی‌ها نتوانستند با وجود راه انداختن معامله قرن به‌جایی برسند. اتفاقی که افتاد این بود که با آمدن باید دوباره دستورکار آمریکا به سمت سیاست دو دولتی رفت. اما دولت بایدن با وتوی خود سیاست دو دولتی را به دست خود کنار گذاشت که اتفاق غیرمعمولی است.

۳۱۱۳۱۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898491

دیگر خبرها

  • تاکتیک رسانه‌ای واشنگتن پست در قبال عملیات وعده صادق
  • اشاعه ایران‌هراسی یا تبلیغ بازدارندگی؟
  • بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت/ آمریکا در قبال فلسطین بر خلاف منافع ملی خود عمل کرد
  • سیاست بایدن در قبال فلسطین می‌تواند به شکست وی در انتخابات منجر شود
  • سخنگوی وزارت خارجه : آمریکا در ۳ هفته اخیر پیام‌های متعددی را از کانال‌های مختلف دیپلماتیک به ایران ارسال کرد
  • سیاست تحریم‌ شکسته خورده است/رژیم صهیونیستی تهدیدی برای تمام منطقه است
  • سخنگوی وزارت امور خارجه: پاسخ موشکی ایران قانونی و مشروع بود/ به هر اقدام متجاوزانه‌ای از هر مبدایی پاسخ قاطع و قوی‌تر خواهیم داد/ شیء کوچک و ریزپرنده به دنبال اقدام ایذایی بود که توسط پدافند ایران مورد هدف قرار گرفتند
  • رویکرد متناقض آمریکا در قبال مساله فلسطین
  • آغاز نشست سخنگوی وزارت خارجه
  • دولت بایدن ملتمسانه به‌دنبال منصرف کردن ایران از حمله به اسرائیل بود | انتظار عذاب‌آور بایدن در مدت حمله ایران