Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-23@10:40:38 GMT

ایرانی ها زیاد نمک می خورند/علت بروز فشار خون بالا

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۷۵۹۸۹

ایرانی ها زیاد نمک می خورند/علت بروز فشار خون بالا

به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا عبدالهی با بیان اینکه یکی از دلایل مهم ابتلاء به فشارخون، مصرف زیاد نمک است، گفت: مردم ایران تقریباً دو برابر مقدار توصیه شده از سوی سازمان جهانی بهداشت، نمک مصرف می‌کنند در حالی که تمام افراد کمتر از ۵۰ سال، باید در طول روز، کمتر از ۵ گرم معادل حدود یک قاشق مرباخوری، نمک مصرف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته منظور از مصرف نمک، کل نمک موجود در مواد غذایی است که وارد بدن می‌شود.

وی افزود: میزان توصیه شده مصرف نمک روزانه برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی و عروقی، کمتر از ۳ گرم معادل نصف قاشق مرباخوری در طول روز است. البته در پیشگیری از پرفشاری خون، حتماً باید به نمک پنهان یا سدیم موجود در مواد غذایی مانند فست فودها، سس‌ها، شور و ترشی‌ها، تنقلات مانند چیپس، پفک و آجیل توجه کرد و مصرف زیاد اینها می‌تواند زمینه بروز فشار خون بالا را فراهم کند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از مصرف روزانه حداقل ۵ واحد میوه و سبزیجات به عنوان یکی از عوامل مؤثر در پیشگیری از فشار خون بالا یاد کرد و گفت: در طول روز با مصرف حداقل ۲ عدد میوه و ۳ واحد سبزی، صیفی و سالاد در وعده‌های صبحانه، ناهار و شام می‌توان از ابتلاء به فشار خون بالا، پیشگیری کرد چون میوه و سبزیجات حاوی پتاسیم و منیزیم هستند.

عبداللهی ضمن تاکید بر اهمیت محدود کردن مصرف فست فودها در پیشگیری از پرفشاری خون، یادآور شد: انواع ساندویچ، پیتزا، سوسیس و کالباس، حاوی مقدار زیادی نمک و چربی هستند بنابراین مصرف بی رویه فست فودها می‌تواند خطر ابتلاء به فشارخون بالا را افزایش دهد.

وی اضافه کرد: مصرف ناکافی شیر و لبنیات به عنوان یک عامل خطر می‌تواند در بروز فشار خون بالا تأثیرگذار باشد چون شیر و لبنیات حاوی و منبع عمده کلسیم هستند و در مواردی که کمبود دریافت کلیسم ایجاد می‌شود، خطر ابتلاء به پرفشاری خون بالا می‌رود چون در تحقیقات مختلف ثابت شده که مصرف کلسیم در بروز فشارخون بالا، نقش دارد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: یکی از عوامل مهم در بروز فشار خون بالا، کنترل مداوم وزن است چون اضافه وزن و چاقی خطر ابتلاء به پرفشاری خون را افزایش می‌دهد و خطر ابتلاء به این بیماری در افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند، ۲ تا ۶ برابر بیشتر از سایر افراد است

کد خبر 4625059

منبع: مهر

کلیدواژه: مصرف نمک ریسک بیماری قلبی وزارت بهداشت زهرا عبداللهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۵۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایرانی‌ها ۳.۵ برابر استاندارد جهانی شکر مصرف می‌کنند

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: مصرف شکر در ایران سه و نیم برابر نرخ جهانی و مصرف نمک در کشور ما ۴ برابر استاندارد جهانی است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسین فرشیدی در آیین آغاز به کار سلامت شهر در بوستان لاله تهران و برگزاری نمایشگاه هفته سلامت با شعار "حال خوب ساختنی است" اظهار کرد: مصرف شکر در ایران سه و نیم برابر نرخ جهانی و مصرف نمک ما 4 برابر جهان است که باید این روند اصلاح شود.

وی با بیان این که فقط با یک اندیشه، ذهن و فکر مثبت می‌توانیم حال خوب بسازیم، افزود: داشتن تغذیه و فعالیت بدنی مناسب و مصرف انرژی ناشی از آن و دوری از استرس می‌تواند سلامت ما را تضمین کند.

هشدار وزارت بهداشت نسبت به مصرف نمک‌های رنگی

فرشیدی با اشاره به این که مردم‌ وزارت بهداشت را با دارو، درمان و بیمارستان می‌شناسند، اظهار کرد: ما در حوزه بهداشت به دنبال افراد سالم هستیم که بیمار نشوند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در یک‌ دهه گذشته و به ویژه در دو‌سال اخیر اقداماتی برای اصلاح مصرف قند و نمک با برنامه‌های فرهنگی انجام شده است، گفت: ترویج استفاده از نان کامل یعنی نان سبوس‌دار در دستور کار قرار دارد. این نان دیابت، سرطان و فشار خون را کاهش می‌دهد. اکنون هزار و 800 نانوایی در کشور نان کامل طبخ می‌کنند و امیدواریم استفاده از این نان ترویج بیشتری پیدا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست
  • برخی تیم‌ها گل‌های عجیب می‌خورند!
  • این چای برای افراد مبتلا به فشار خون توصیه شده
  • این افراد از کفترپرانی نان می خورند | کسب و کاری به نام کفترپرانی
  • علائم ابتلا به پارکینسون در جوانان چیست؟ / بروز نشانه‌های بیماری در پی مصرف بعضی داروها
  • تب دنگی جان بیش از هزارو ۶۰۰ برزیلی را گرفت
  • ایرانی‌ها ۳.۵ برابر استاندارد جهانی شکر مصرف می‌کنند
  • کشف راز عمر طولانی آلیاژهای حافظه‌دار توسط دانشمند ایرانی
  • برپایی سفره سلامت در مدارس خلخال
  • به جای چای این دمنوش را بخورید