Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-19@04:38:15 GMT

افزایش ذخیره نفت ایران در ساحل و بر روی آب

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۷۶۱۴۵

به گزارش فارس، رویترز به نقل از آمار و منابع صنعتی مدعی شد با توجه به تحریم‌های آمریکا و اینکه ایران تلاش می‌کند میدان نفتی خود را فعال نگاه دارد، ذخایر نفت این کشور بر روی خشکی و بر روی دریا در حال افزایش است.

واشنگتن در ماه می پایان معافیت‌ها از تحریم‌های نفتی ایران را اعلام کرد.

در جریان نگه داشتن تولید نفت برای تهران حیاتی است، زیرا هرگونه اختلال می‌تواند به فعالیت‌های آتی آن با توجه به هزینه‌های بالا و پیچیدگی شروع مجدد تولید خسارت بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آمار کایروس، شرکتی که جریان‌های نفتی را رهیابی می‌کند، ذخیره ساحلی ایران ۴۶.۱ میلیون بشکه بوده که بالاترین میزان از نیمه ژانویه به شمار می‌رود، ظرفیت کل ذخیره سازی ایران  ۷۳ میلیون بشکه است.

رویترز بر اساس آمار نفتکش‌ها و منابع صنعتی مدعی است که میزان صادرات نفت ایران در ماه می به روزانه ۵۰۰ هزار بشکه یا کمتر رسیده است.

آمارهای مارین ترافیک بر اساس رهیابی AIS نشان داد ۱۶ نفتکش ایران با ظرفیت حدود ۲۰ میلیون بشکه نفت برآورد می‌شود، پس از سکون ۲ تا ۴ هفته ای، برای ذخیره سازی بر روی آب استفاده شوند.

ده نفتکش از این ۱۶ فروند که با ظرفیت حدود ۱۱ میلیون بشکه برای ۴ هفته است که حرکت نکرده‌اند.

بر اساس آمار مارین ترافیک، این رقم در ماه مارس ۱۲ نفتکش بود که حداقل ۱۳ میلیون نفت را برای ۲ تا ۴ هفته نگه داشته بودند.

بر اساس برآورد شرکت کشتی‌های باری گیبسون، ۸ نفتکش غول پیکر ایران هر کدام با ظرفیت ۲ میلیون بشکه و ۲ کشتی دیگر که ایرانی نیستند، برای ذخیره نفت بر روی آب مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

به گفته یک تحلیلگر ارشد بازار در شرکت گیبسون، «به جز این کشتی‌ها، روند خاموش کردن رهیاب‌های AIS  در نفتکش‌های ایرانی رو به رشد است.»

«البته، در این حالت، ما با هیچ قطعیتی نمی‌توانیم بگوییم که آیا این نفتکش‌ها خالی هستند یا ذخیره سازی در آنها شده یا در حالت تجارت هستند.»

فرزین ندیمی، فعال در اندیشکده انستیتو واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک گفت: «ایران از تا سیاست ذخیره سازی چین استفاده می‌کند و تلاش می‌کند تا از تاسیسات ذخیره سازی عمان نیز استفاده کند. با این حال، اگر آمریکا چنین گزینه‌های خارجی ذخیره سازی را با تحریم ها هدف بگیرد، مشکل جدی ایجاد و ایران را عصبانی می‌کند.»

ا

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۶۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویترز:‌ صادرات نفت ایران بیشترین رقم در ۱۰ ماه گذشته شد

صادرات نفت خام ایران در ماه مارس ۲۰۲۴ به خاطر تقاضای بالای چین به طور متوسط برابر با ۱.۶۱ میلیون بشکه در روز بوده است، یعنی بالاترین طی ۱۰ ماه گذشته. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، ایران به عنوان سومین تولید کننده بزرگ اوپک حدود 3 میلیون بشکه در روز نفت تولید می‌کند که 3 درصد از کل تولید نفت جهان را تشکیل می‌دهد.

با توجه به نگرانی‌های موجود در مورد مختل شدن عرضه نفت ایران و تاثیر آن بر قیمت نفت به خاطر تنش‌های خاورمیانه، در ادامه به برخی حقایق در مورد صنعت نفت این کشور می‌پردازیم:

تحریم‌ها و اوپک

تولید نفت ایران مدت‌هاست هدف امواج متمادی تحریم‌ها قرار گرفته است. آمریکا از زمان خروج دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق این کشور از قرارداد اتمی ایران در 2018 ،بارها تحریم‌هایی جهت محدود کردن صادرات نفت ایران و کاهش درآمد کشور وضع کرده است.

صادرات نفت ایران در زمان ریاست جمهوری ترامپ کاهش شدیدی داشت.

اما صادرات نفت این کشور در زمان بایدن رو به افزایش بوده چون بسیاری عقیده دارند دولت بایدن سختگیری کافی را در اجرای این تحریم‌ها نداشته و ایران توانسته به راحتی آنها را دور بزند. چین حالا بزرگترین خریدار نفت ایران است.

با وجود اینکه ایران عضوی از اوپک و ائتلاف اوپک پلاس است، اما از طرح کاهش تولید این گروه جهت حمایت از بازار نفت معاف شده است.

رویترز: بایدن تحریم‌های نفتی ایران را تشدید نمی‌کندتولید نفت ایران به 3میلیون و 250هزار بشکه در روز رسید

افزایش تولید

طبق گزارش موسسه کپلر، صادرات نفت خام ایران در ماه مارس به خاطر تقاضای بالای چین در سال گذشته و سال جاری میلادی به طور متوسط برابر با 1.61 میلیون بشکه در روز بوده است، یعنی بالاترین رقم طی 10 ماه گذشته. ایران در آن ماه 1.68 میلیون بشکه در روز نفت صادر کرد که بالاترین رقم از 2018 بود.

قرارداد اتمی و تاثیرات آن

کاهش تحریم‌ها در 2018  به دنبال بسته شدن قرارداد اتمی، صادرات نفت ایران را به اوج رساند. صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران در ماه مه 2018 به 2.8 میلیون بشکه در روز رسید، یعنی بالاترین میزان صادرات از سال 2013.

طبق گزارش کپلر، صادرات نفت خام ایران در ماه مه 2018 برابر با 2.51 میلیون بشکه در روز بود. اطلاعات اوپک نشان می‌دهد صادرات ایران در آن زمان به طور متوسط برابر با 2.54 میلیون بشکه در روز بوده، یعنی بالاترین رقم از 2011.

طبق گزارش اوپک، تولید نفت ایران در دهه 1970 به بالاترین رقم رسیده بود و در سال 1974 رکورد 6.02 میلیون بشکه در روز ثبت شده است. این رقم برابر با بیش از 10 درصد تولید نفت دنیا در آن زمان است.

ترامپ و بایدن

آمریکا در ماه مه 2018 تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ به طور یک جانبه از قرارداد اتمی برجام بیرون رفت و تحریم‌های جدیدی علیه صنعت نفت ایران با هدف صفر کردن فروش نفت این کشور وضع کرد.

ایران ارائه اطلاعات در مورد صادرات نفت خود را متوقف کرده اما بررسی ردیابی نفتکش‌ها نشان می‌دهد صادرات نفت این کشور در دو سال بعد از آن به شدت کاهش یافته و در برخی ماه‌های 2020 به کمتر از 200 هزار بشکه در روز رسیده است،  یعنی پایین‌ترین رقم از 1980.

جو بایدن در اواخر 2020 برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شد.

چین در سه ماهه اول 2021 واردات نفت ایران را تا حدود 800 هزار بشکه در روز در ماه ژانویه و تقریباً یک میلیون بشکه در روز در ماه مارس افزایش داد.

ایران و آمریکا در 2021 بر سر میز مذاکره جهت بستن یک قرارداد اتمی جدید بازگشتند. صادرات ایران طی 2022 افزایش یافت و آن سال را با بیش از یک میلیون بشکه در روز به پایان رساند.

تحلیلگران عقیده دارند افزایش صادرات نفت ایران تا حدی نتیجه موفقیت این کشور در دور زدن تحریم‌های آمریکاست.

ایران سال‌هاست از طریق انتقال کشتی به کشتی یا خاموش کردن فرستنده نفتکش‌ها تحریم‌های آمریکا را دور می‌زند. البته برخی تحلیلگران عقیده دارند افزایش صادرات ایران تا حدی نتیجه کوتاهی آمریکا در اجرای سختگیرانه تحریم‌هاست.

انتهای پیام/28

 

دیگر خبرها

  • تولید جهانی نفت کاهش یافت
  • سقوط بیش از یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • رویترز:‌ صادرات نفت ایران بیشترین رقم در ۱۰ ماه گذشته شد
  • نجات ۲۱ خدمه نفتکش سریلانکایی در دریای عمان
  • نجات ۲۱ خدمه نفتکش سریلانکایی ‌در دریای عمان ‌‌
  • ۲۰ واحد راکد پرورش ماهی در همدان وارد چرخه تولید شد
  • تولید نفت شیل آمریکا در ماه مه افزایش می‌یابد
  • تولید نفت ایران به ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه در روز رسید
  • برنت ۹۰ دلار و ۷۲ سنت شد
  • پیش‌بینی‌ نفت ۱۰۰ دلاری با حمله رژیم صهیونیستی به ایران