Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مرکز آمار و رصد شهری سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران اقدام به ارائه اماری کرده است که این آمار نشان میدهد پراکندگی جمعیت در مناطق ۲۲ پایتخت به چه شکل است.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، مرکز آمار و رصد شهری سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، اقدام به ارائه نرخ رشد جمعیت در سال ۹۷ که از اخرین سرشماری که در سال ۹۵ انجام گرفت، کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سرشماری هر ۵ سال انجام می‌شود و اطلاعات آن از سوی مرکز ملی آمار کشور ارائه می‌شود.

نرخ رشد جمعیت یکی از پارامتر‌های مناسب برای سیاست‌گذاری مدیران و مسئولان جهت توسعه پایدار شهری است که با استناد به این آمار و ارقام بتوانند در سیاست‌گذاری شهری و کشوری قدم مثبتی بردارند.

طبق اطلاعات به دست آمده جمعیت پایتخت ۸ میلیون و ۶۷۹ هزار و ۹۵۰ نفر است که از این جمعیت ۴ میلیون ۳۶۴ هزار و ۷۵۴ نفر را زنان و ۴ میلیون و ۳۱۵ هزارو ۲۰۵ نفر را مردان تشکیل می‌دهند. طبق آمار ارائه شده از سوی مرکز ملی آمار کشور، تعداد خانوار‌های پایتخت ۲ میلیون و ۹۰۷ هزار و ۲۴ نفر است.

مناطق ۴ و ۵ دارای بیشترین و منطقه ۹ کمترین تراکم جمعیت

تراکم جمعیت در منطقه ۴ تهران بالغ بر ۹۱۷ هزار و ۲۶۱ نفر است که از این ر. قم ۴۵۶ هزار و ۳۹۴ نفر را مردان و ۴۶۰ هزار و ۸۷۷ نفر را زنان تشکیل دادند. از معابر اصلی تهران در منطقه ۴ تهران می‌توان به تهرانپارس، قنادکوثر، شمس‌آباد، پاسداران اشاره کرد و از مراکز فرهنگی می‌توان به ۲ فرهنگسرای اشراق و هنگام اشاره کرد.

در منطقه ۵ تهران تراکم جمعیت ۸۵۶ هزار و ۵۶۵ نفر است که از این آمار ۴۲۰ هزار و ۴۳۱ نفر را مردان و ۴۳۶ هزار و ۱۳۴ نفر را زنان تشکیل دادند. از مهمترین معابر مناطق ۵ تهران می‌توان به بزرگراه شهید لشکری، شیخ‌فضل‌الله نوری و بزرگراه اشرفی اصفهانی اشاره کرد.

منطقه ۹ تهران جزء آن‌دسته از مناطقی است که رکورد دار کمترین تراکم جمعیت بین مناطق ۲۲ گانه پایتخت است. تراکم جمعیت در منطقه ۹ تهران ۱۷۴ هزار و ۱۱۵ نفر است که از این آمار ۸۸ هزار و ۹۲ نفر را مردان و ۸۶ هزار و ۲۳ نفر را زنان تشکیل داده‌اند. از معابر و مکان‌های اصلی این منطقه می‌توان به پادگان جی، بوستان المهدی، خیابان استاد معین و محدوده فرودگاه مهرآباد اشاره کرد.

کدام مناطق کمترین و بیشتری تراکم جمعیت در هکتار را دارد؟

نمودار به دست آمده از میزان تراکم جمعیت در هکتار نشان می‌دهد تراکم جمعیت در منطقه ۲۲ تهران در هر هکتار، عددی در حدود ۳۰ نفر است.

منطقه ۲۲ تهران را به عنوان قطب گردشگری و تفریح پایتخت می‌شناسند، از مهمترین مراکز تفریحی در منطقه ۲۲ می‌توان به تهران مال، آبشار تهران، دریاچه مصنوعی چیتگر و مجتمع ایران مال که در دست احداث است اشاره کرد. مساحت منطقه ۲۲ پایتخت، ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار است که از این مساحت هزار و ۳۰۰ هکتار متعلق به فضای سبز است.

بیشترین تراکم جمعیت در هکتار متعلق به منطقه ۱۰ پایتخت است

تراکم نفرات در هر هکتار این منطقه از پایتخت، ۳۹۹ نفر است، و یکی از این علت‌ها مرکزیت این نقطه از پایتخت است. از مهمترین معابر منطقه ۱۰ تهران می‌توان به خیابان جیحون، خیابان خوش، خیابان قصرالدشت، خیابان کارون و خیابان جمهوی اسلامی اشاره کرد.

منطقه ۲۲ کمترین خانوار/منطقه ۴ بیشترین خانوار

منطقه ۲۲ پایتخت با ۵۴ هزار و ۸۵۷ خانوار داری کمترین و منطقه ۴ تهران دارای بیشترین تعداد خانوار در پایتخت است. نمودار جمعیت در محله‌های پایتخت که از سوی مرکز آمار و رصد شهری سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهردرای تهران، نشان می‌دهد، تهرانپارس غربی با جمعیتی بالغ بر ۱۲۴ هزار ۶۳۴ نفر رکورد دار جمعیت در محلات پایتخت است.

این آمار نشان می‌دهد که مناطق مرکزی پایتخت به علت دسترسی آسان به فضای داخلی شهر و مراکز اداری و تجاری دارای بیشترین تراکم جمعیت است.

آمار‌ها نشان می‌دهد از سال ۹۱ تا سال ۹۵، ۴۳۹ پروژه در منطقه ۲۲ افتتاح و در منطقه ۱۰ تهران که دارای بیشترین تراکم جمعیت در هکتار است ۸۶ پروژه عمرانی افتتاح و به بهره برداری رسیده است.

توجه به این آمار‌ها از سوی مدیران شهری موجب می‌شود که در تصمیم‌گیری و ارائه خدمات و تسهیلات به مناطق پایتخت بتوانند به صورت آگاهانه عمل کنند و در تخصیص اعتبار و بودجه به مناطق پایتخت عملکردی مثبت داشته باشند.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

 

انتهای پیام/

 

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پراکندگی جمعیت تهران مناطق تهران شهرداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۷۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلان‌شهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۸۲ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _دوشنبه سوم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه‌های تهران پارک شکوفه با شاخص ۱۱۰ و شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۱۳۸، در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های اسلام‌شهر با شاخص ۶۷، امام خمینی با شاخص ۵۳، باغستان شهریار با شاخص ۸۳، پارک رازی با شاخص ۷۱، پاسداران با شاخص ۸۷، پاکدشت با شاخص ۸۸، پردیس با شاخص ۶۹، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۷۶، پیشوا با شاخص ۸۳، چشمه با شاخص ۷۸، دانشگاه تهران با شاخص ۷۴، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۷۷، دماوند با شاخص ۵۴، رباط‌کریم با شاخص ۷۰، ژئوفیزیک با شاخص ۶۷، در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

همچنین ایستگاه‌های سلامت با شاخص ۹۶، شریف منطقه دو با شاخص ۹۹، شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۷۸، شهرداری منطقه دو با شاخص ۷۳، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۹۵، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۶۹، شهریار با شاخص ۵۶، علم و صنعت با شاخص ۶۸، فرمانداری شهرری با شاخص ۹۰، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۵۳، ملارد با شاخص ۷۵، منطقه ۱۵ با شاخص ۸۷، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۹۸، ورامین با شاخص ۹۲ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۹۰ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

به این ترتیب، دستگاه سنجش کیفیت هوا در ایستگاه‌های آتی‌ساز با شاخص ۵۰، اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۳۹، پونک با شاخص ۳۵، سرخه حصار با شاخص ۴۴ و قدس با شاخص ۵۰، در موقعیت هوای پاک (سبز) ثبت شدند.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 746801

دیگر خبرها

  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • بررسی و تعیین تکلیف ۱۵ پرونده در کمیسیون ماده ۵ استان آذربایجان‌غربی
  • امدادرسانی هوایی به مناطق سیلزده قصرقند تداوم دارد
  • آمار جمعیت ایران تا سال ۲۰۵۰ اعلام شد
  • کشف بیش از ۵۰۰ موبایل سرقتی در عملیات پلیس آگاهی پایتخت / کاهش آمار وقوع سرقت مسلحانه
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • رویداد ویژه ایمنی و حمل و نقل در پایتخت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • حیوانات وحشی در تهران؛ روباه و شغال و گرگ در پایتخت چه می‌کنند؟
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق